Şimdi Ara

Standart 4870'lere Diamond XOC biosu yuklenebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
7.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu basligi catalyst limiti 790 ve yukarisina oc edecek amd'nin programi haric bir program olmadigi icin acmistim cunku bu biosun catalyst limiti 990/1200 ama artik bu limiti radeon bios editor ile de yapabilirsiniz bios flashlamayi biliyorsaniz.rivatuner de coktandir destek veriyor.yine de standart tasarim 512mb 4870'ler icin yapmak isterseniz bios dosyasi asagida.atiwinflash ile windows uzerinde sorun cikabildigi icin yontemi kaldiriyorum dostan atiflash ile yapabilirsiniz.bu islemin riski kendi sorumlulugunuzdadir.

Diamond XOC Bios

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 11 Temmuz 2009; 20:53:54 >

• paylaşımın için sağol..fakat ben bunu denemek istemiyorum..Çünkü çok güvenemiyom açıkçası..
  • Abicim sana demedim mi PC bağımlılıktır bırakılamaz diye

Helal güzel çalışma olmuş.. Ben de x2'den vazgeçtim 4870 alacağım galiba..
  • Şuan biosu attım karta default 800/1100 bir oyuna giriyim sorun çıkarmaz umarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: GobliN

Şuan biosu attım karta default 800/1100 bir oyuna giriyim sorun çıkarmaz umarım

eski hali ile yeni hali arasında bir fark tespiti yaparsanız sevinirm...
  • evet fark tespiti yaparsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoNGBoLT -- 10 Ağustos 2008; 12:44:42 >
  • fani olayi bilmedigim icin %100 yaptim, %70 de 1200 ram denedigim resim de var ama onu koymadim bir iki kucuk artifact gorunce.sicakliklar %70 de 59-60 dereceydi.bu degerler icin yuksek degil bence problem yasamadim ve kasa fanlari da dusuk ayardaydi kac derece olsun 30 mu su sicakta?

@goblin
    problem cikarsa karti bozuk kart fiyatindan aliyoruz s3 virge ile duzeltip satiyoruz kart toplayalim diye actik iste bir baslik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

fani olayi bilmedigim icin %100 yaptim, %70 de 1200 ram denedigim resim de var ama onu koymadim bir iki kucuk artifact gorunce.sicakliklar %70 de 59-60 dereceydi.bu degerler icin yuksek degil bence problem yasamadim ve kasa fanlari da dusuk ayardaydi kac derece olsun 30 mu su sicakta?

@goblin
    problem cikarsa karti bozuk kart fiyatindan aliyoruz s3 virge ile duzeltip satiyoruz kart toplayalim diye actik iste bir baslik.

840/1100 Mhzde Crysis oynadım yaklaşık 20 dakika artifact ya da benzeri grafik bozulmasına rastlamadım fan hızı %40. Performans olarak pek bir fark göremedim Crysis'i yeni kurmuştum Oblivion'a bakıyım eminim fark vardır az da olsa.
    Sağol konu için

• karti oc yapmadan sadece ccc nin max degerini nasil arttirabiliriz yani ccc yi 990 1200 yapsak daha guvenli olur kanimca.ccc den oc daha guvenlidir her halikarda.
  • ben asus 4870 top edition biosunu yükledm def. 815/925 , fan hızları çok güzel ayarlanmış CCC de ise gpu max değer 900 mhz e çıkarılmş. bu biosla arasındaki tek fark CCC deki max gpu ve ram hızı asus biosu ile smart doctorda kullanılabiliyormuş denemedm ama biosun artısı düzenlenmiş fan hızları ile daha serin çalışan ve amd gpu tool ile uğraştırmayan bir 4870

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 4 Ağustos 2008; 0:07:58 >
  • quote:

karti oc yapmadan sadece ccc nin max degerini nasil arttirabiliriz yani ccc yi 990 1200 yapsak daha guvenli olur kanimca.ccc den oc daha guvenlidir her halikarda.

Bencede Sonucta voltage arttıramadıktan sonra pek bişey değişmiyor bios flashlamakla....Registry den fln deişirmi acaba kesin bi yerden 790 değerini deiştirmenin yolu vardır ..
  • quote:

ben asus 4870 top edition biosunu yükledm def. 815/925 , fan hızları çok güzel ayarlanmış CCC de ise gpu max değer 900 mhz e çıkarılmş.

Bu biosu nereden bulabilirim..Yani fan hızı gpu kullanımı arttıkça mı artıyor..Böyleyse çok gusel olur..Ayrıca orjinal biosu dump yapıp biosu windows üzerinden yukleyebileceğim en iyi yazılım nedir arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyraxus

quote:

karti oc yapmadan sadece ccc nin max degerini nasil arttirabiliriz yani ccc yi 990 1200 yapsak daha guvenli olur kanimca.ccc den oc daha guvenlidir her halikarda.

Bencede Sonucta voltage arttıramadıktan sonra pek bişey değişmiyor bios flashlamakla....Registry den fln deişirmi acaba kesin bi yerden 790 değerini deiştirmenin yolu vardır ..

Ayrica ati icin nvidia nibitor gibi kullanisli bir bios programi varmi acaba suanda bulamadim?
  • quote:

quote:

ben asus 4870 top edition biosunu yükledm def. 815/925 , fan hızları çok güzel ayarlanmış CCC de ise gpu max değer 900 mhz e çıkarılmş.

Bu biosu nereden bulabilirim..Yani fan hızı gpu kullanımı arttıkça mı artıyor..Böyleyse çok gusel olur..Ayrıca orjinal biosu dump yapıp biosu windows üzerinden yukleyebileceğim en iyi yazılım nedir arkadaşlar...

aynen öle çok sıcaklıkla dogru orantılı olarak artıyor fan hızı sevmeye başladm 4870 bu biosla

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,0/func,fileinfo/filecatid,2733/parent,category/

en güncel radeon bios editor 4870 lerde sorunsuz çalışıyor

http://www.techpowerup.com/downloads/1131/TechPowerUp_Radeon_Bios_Editor_v1.12.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 4 Ağustos 2008; 0:16:27 >

• quote:

aynen öle çok sıcaklıkla dogru orantılı olarak artıyor fan hızı sevmeye başladm 4870 bu biosla

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,0/func,fileinfo/filecatid,2733/parent,category/

http://www.techpowerup.com/downloads/1131/TechPowerUp_Radeon_Bios_Editor_v1.12.html

Sağolasın deniyecem bu biosu

• quote:

quote:

Sağolasın deniyecem bu biosu

biosu atiflash la dos dan yapmanı öneririm winflashda sorun yaşanabiliyor

• CCC'i 990 yapmasi iyi bir avantaj fakat 800'un ustundeki overclock'larda ozel fan profili ayarlamak gerekiyor. Ben BIOS flash yapmadan once fani duz %35 yapmistim 790/1040'da idle da load da iyiydi ama daha yukari cikmak istedigimde, fan profili ayarlamam gerekti cunku duz %35in ustune ciktigimda windowsta ses dayanilmaz oluyordu, cikmasam yeterince sogutamiyordu.

Sonuc olarak ben XOC bios'u atmadan sadece fan profilini degistirdim OC'yi de AMD Clock tool'dan yapiyorum. XOC'un fan profili nasil acaba?
  • quote:

Winflash da bi sakatlık var dediğin gibi biosu saveledim 61 kb boyutu..Asusun biosuna bakıyorum 128 kb......Atiflash la nasıl hangi commandlarla biosu flashlıyacağımızı soylersen çok makbule geçecek ve faydalı olacağını düşünüyorum..Bide orjinal biosu nasıl yedeklices sağlıklı olarak oda var tabi.. Teşekkürler..
  • quote:

killnOd

ccc nin max degeri bununla ya da asus t.edition bios yuklersen artar.4870 icin radeon bios editor 1.1.2 yi kullanabilirsin.

quote:

yasanabiliyor evet bu yuzden yukaridaki gibi anlattim.winflashda normal yontem ile yapmayin.

quote:

XOC'un fan profili nasil acaba?

biraz gurultuluymus ben acar acmaz kendi profillerimi yaptim.amdtool ile arttirinca fan hizlarini nasil arttiriyorsun varmis galiba bir hilesi ama onunla ugrasmamak icin bu da bir yontem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Ağustos 2008; 16:44:11 >

• güzel bir uygulama olmuş tebrikler.

bir soru sormak istiyorum, catalyst 8.7 ile bios değiştirmede sorun yaşaniyor mu acaba? 4850'nin biosunu değiştirmiştim de yeni sürücü ile sorun yaratiyor dediler orjinale döndüm bir sorun halinde uğraşmak istemediğimden yok pci kart tak öyle aç bilgisayari tekrar orjinal bios'a dön vb şeklinde.

bu konuda bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.