Kasayı aç bi bak. cpu fanı tozlanmışmı çalışıyomu veya fanın altındaki metal plaka tozlanmışmı onlara bi bak bi yanlışlık varmı. hee baktın olmuyor o zaman güzel bi cpu fanı soğutucu araştırmaya başlarsın
sistemi toplayalı 3 ay oldu baştan beri vardı ısı sorunu ama önemsemedim boşta 49 50 yükte en fazla 70-75 arasıydı. sonradan 10 drece artış oldu dün oyunu açalı 2dk olmadan 90 dereceye cıktı dehşete kapıldım hemen kapattım eğer fan gerekiyorsa iyi soğutucu önerirmisiniz
sistemi toplayalı 3 ay oldu baştan beri vardı ısı sorunu ama önemsemedim boşta 49 50 yükte en fazla 70-75 arasıydı. sonradan 10 drece artış oldu dün oyunu açalı 2dk olmadan 90 dereceye cıktı dehşete kapıldım hemen kapattım eğer fan gerekiyorsa iyi soğutucu önerirmisiniz
Yeni fan a gerek yok. İşlemcinin fanını çıkar temizle sonra termal macunla güzelce bir sür biliyorsan tabi bilmiyorsan bu işi bilene götür yaptır.
ben intelde 92C görmüştüm D serisiyle hayret amd ile 90C bencede fanı cıkarıp özenle oturtun yeniden
ısınması normal.Oda sıcaklığı fazlaysa fanın yapacak bişeyi yok.Pc nin olduğu yerin sıcaklığı normalse.fanı söküp macun vs.gerekli şeyleri yap.bunun dışında yapabileceğin bişey yok.Oda sıcaklığı fazlaysa yeni fan alman saçma olacak..
Fujitsu Siemens A3667G 17'' || AMD Turion 64 1.8 Ghz Mobile Technology || Graphics By Mobility Raedon X700 HyperMemory || 1,5 Gb Kingston 400 Mhz Ram || Samsung 80Gb 5400 Rpm || Windows Xp Professional Sp3 || Nokia 6680 And 6610 || Piranha Mp4 Digital Player 2 Gb || Web Browser: Opera 9.5 ||
Sonuç: Sıcaklıkları okuduğunuz program(lar) yanlış gösteriyor.
Öncelikle anakartınızın BIOS Setup'ına girip "PC Health Status" bölümüne girerek sıcaklıkları oradan kontrol edin. Büyük ihtimalle orada gerçek değerleri görürsünüz. (Sanmıyorum ama) Yine yüksek görünüyorsa Gigabyte'ın sitesinden BIOS güncellemesi varlığını kontrol edin.
Setup'da düzgün görünüyorsa kullandığınız izleme programının en son sürümünü indirin.
Örneğin EVEREST Ultimate Edition 4.50.1465 Beta için;
Sonuç: Sıcaklıkları okuduğunuz program(lar) yanlış gösteriyor.
Öncelikle anakartınızın BIOS Setup'ına girip "PC Health Status" bölümüne girerek sıcaklıkları oradan kontrol edin. Büyük ihtimalle orada gerçek değerleri görürsünüz. (Sanmıyorum ama) Yine yüksek görünüyorsa Gigabyte'ın sitesinden BIOS güncellemesi varlığını kontrol edin.
Setup'da düzgün görünüyorsa kullandığınız izleme programının en son sürümünü indirin.
Örneğin EVEREST Ultimate Edition 4.50.1465 Beta için;
bios güncel biosun yanlış ölçtüğünede inanmiyom kendim bizzat elimle test ettim elimi yakacak derecede sıcaktı max 63 derece demişler hiç sanmıyorum yapılacak tek şey fanı temizleyip termal macunu yenilemek oda olmadı voltajı düşürecem(downclock)
Abi ben 3,5 yıldım AMD Athlon 2800+ kullanıyorum 1gb RAM ATI Radeon 9550 ekran kartım var şu ana kadar hiç bi sorun görmedim AMD den memnunum ama Intele geçmeyi planlıyorum q6600 ün fiyatı düşecekmiş bi de HD 4850 almayı planlıyorum
malesef 6400 mimarisi 90 nm minarisi için 3.2 ghz çok fazla o işlemci için ısı normal soğutmanın yollarına bakıcaksın bakır fan kullan eğer yanından amd orjinal bakır fanı yoksa yazıklar olsun zaten o işlemmciden bişey bekle aliminyum fanla gidip iyi bi bakır soğutucu almalısın dostum ayrıca kasan 20 ytl lik dar kasalardansa içi kablo yığını dolu ise 40 tane fan olsun yine bi işe yaramaz sana tavsiyen işlemci fanını içerdeki hava ile temasını kes fan üzerine bi boru ile dışardan alsın taze havayı ayrıca kasa yanında bi delik varsa bunu kendin yapabilirsin