Şimdi Ara

Asus M3A78-EM AMD780G hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?DetailId=866&DetailName=Feature&MenuID&MenuID=0&LanID=18

Gigabyte MA78G-DS3H
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2800

Asus M3A78-EM
    http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=639&l4=0&model=2252&modelmenu=1

yarın bu üç anakarttan birisini tercih edeceğim gigabyte ve ecs modeli kadıköyde buldum ancak asusu almam için karşıya yenibosnaya gitmem gerekli bu kartlar hakkında olumlu olumsuz bilgisi , tecrübeleri olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 10 Ağustos 2008; 15:02:47 >

• Asus M3A78-EM

5 sata, 6 usb + e-sata

Gigabyte MA78G-DS3H

6 sata, 4 usb

Gigabyte öneririm
    Logitech Cordless Rumblepad 2 / Skystar 2.6c / Asus 1814BLT / Windows 7

• benimde aklımdan gigabyte geçiyor ama Asus'un 4+1 Phase Power Design a bağlı olarak 140 W cpu desteği beni düşündürüyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: VooDoo

benimde aklımdan gigabyte geçiyor ama Asus'un 4+1 Phase Power Design a bağlı olarak 140 W cpu desteği beni düşündürüyor ?

Gigabyte bencede zaten AMD bence o değerleri düşürecek kaldı ki 45nm ye geçtikten sonra 140 W cpu falan kalmaz ortalıkta.

AMD için berbat anakartlar yapan bi kaç tane firma var. onlarda ucuz olduğu için tercih ediliyor.
    5 Tane AMD asus kart kullandım ve şimdiye kadar sorunsuz bir tanesi rastlamadı.
    Eğer bilgisayarı iş için kullanıyorsanız vede sürekli karıştırmak zorunda kalıyorsanız bilgilerinizi
    riske atmayın. Asus diğer kartlara göre daha ucuzdur doğru ama 10 dolar daha fazla verip
    daha garanti kart alın. en azından kafanız rahat olur.

Gigabyte Sideport bellek teknolojili yeni bi kart çıkardı birde ona bakın.
  • ecs derim

Burdaki en iyi tercih Gigabyte gibi görünüyor...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet bencede çok karışık herkes bir şey söylüyor
  • eğer phenom kullanacaksan ecs yi geç bence.çünkü en fazla 95w lık cpu'lara destek veriyor. gigabyte'ın cpu support listinde 125w'lık 9750 işlemcisine destek verdiğini yazıyor ve crossfire destekliyor. ama asus 140w lık destek verdiğini belirtmiş ve crossfire haricinde pek bi eksiği yok gigabyte'dan. bu durumda eğer crossfire düşünmüyorsan asus daha mantıklı gibi duruyor...
  • penhom işlemci kullancaksan hiç bu karta bulaşma daha üst model bişey bence ben ecs kullanıyorum gidipte amd x2 serisinden 90 nm lik takoz bi işlemci almıycaksan ki zaten almazsın heralde ecs yi tavsiye edebilirim gayet güzel kart tek yapcagın şey sistemi kurar kurmaz bios güncellemesi yapmak oda çok kolay zaten ecs nin sitesinde var 2 dk da oluyo bitiyo ben biraz tipinden dolayı birazda ATX yağoda olmasından dolayı bu kartı seçtim gigabayt ta güzel arasında 20 lira falan fark var heralde ben ecsyi duymadım güvenmiyorum diyosan onu al ama inan hiç fark yok 2side yarı katı kapasitör bence kaite aynı zaten bu tür f/p segmentinde hangi marka olursa ılsun aynı şeyi üretiyo sadece insana marka güven veriyo aslında aynı şey yeni çıkcak işlemcileride amdnin 40 ve 32 nm olcak diye bişey vardı forumda eger o işlemcileri am2 yaparlarsa onlarıda destekler yani işimizi fazlasıyla görür

• quote:

Orjinalden alıntı: oldmember

Asus diğer kartlara göre dahamı ucuzdur :D :D Asus her zaman 5 liralık malı 9 liraya satan bir firma olmustur..

Burdaki en iyi tercih Gigabyte gibi görünüyor...

Asus'un Amd için çıkardığı sorunlu anakartları diğer firmalardan daha ucuz.
    Pahalı satmasına gelince demekki çok kalitesiz ürünleri bile pahalı sattığında
    diğerlerinden ucuz kalıyorsa demekki en alt sınıf anakarları üretiyor.
  • quote:

Asus M3A78-EM aldım sistemi yeniden kurdum ama test edemiyorum :S c sürücüsüne "xqf.com" diye birşey bulaştı gizli dosyalarda açılmıyor bir türlü temizlenmiyor nedir bu dert yaa :(

Dostum allah düşürmesin diyecem ama düşürmüş bile.
    Ben Asus almamaya töbve ettim seninde etmen yaklındır.
  • virüsü combofix sayesinde temizledim , onun dışında sistemde bir sorunum yok anakarttan oldukça memnunum tek yapmam gereken yeterli param olduğunda geberik athlonLE1620 işlemcimi phenom a terfi etmek olucak board üzerindeki görüntü kartı oyun oynamadığım için yeterli geliyor bana , asustan şimdiye kadar hiç zararlı çıkmadım önceki anakartımda asus m2amvp di onuda kaldırdım kutusunda duruyor :D asusu gigabyte Gigabyte MA78G-DS3H e tercih etmemin sebebi crossfire yapmayacak olmam +4+1 Phase Power Design ve rengi oldu :=) Express Gate diye bi özellik var biosta onu çözebilmiş değilim :S ama exa nın sitesinde asusu göstermiyor stoklara yeni girmiş olmasaydı mecburen gigabyte almış olacaktım bi asus için kalkıp yenibosnaya gidemezdim

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=328&pid=5757 eklemişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 6 Ağustos 2008; 13:18:16 >

• quote:

asustan şimdiye kadar hiç zararlı çıkmadım önceki anakartımda asus m2amvp di onuda kaldırdım kutusunda duruyor.

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=328&pid=5757 eklemişler

zararlı çıkmak tabiki birazda bilgisayarı ne için kullandığına bağlı.
    internette sörf yapıp günlük işlerde kullanıyorsan bi zarar olmaz ama
    bilgisayarı iş için kullanacsan vede önemli bilgileri emanet edeceksen açıkçası ben Asus'a güvenmem.
    Bilgisayarı biraz karıştırca asus'un zararlarıyla karşılaşıyorsun.
    Birde geç başlama sorunu var. 2 - 3 dakka bilgisayarın açılmasını beklerken adamı sinir ediyor.

hayırlı olsun diyelim. inşallah Asus bu fikirlerin daha sonra değiştirmez.

Asus'u asus yapan türkiyede distriütörü, her çıkan ürünü getiriyorlar vede bayilerle ilişkileri iyi.
    yoksa asus'un ürünleri kalite olarak gigabyte'ın yanına yaklaşamaz.

• logitech ex110 wireless kb + mousum var anakartımda ps/2 girişi olmadığı için ps/2=> usb çeviriciyle bağladığım halde çalışmadı mecburen gidip yeni direkt usb bağlantılı bi mmouse almak zorunda kaldım bu sorun anakarttan mı yoksa logitech ten mi kaynaklanıyor
  • logitech ex110 wireless kb+mouse kullanıyorum ama anakartımda ps/2 olmadığı için mouse u ps/2 ==> usb çeviriciyle bağladığım halde mousum çalışmadı bende direkt usb bağlantılı bir mouse almak zorunda kaldım nedir bu saçmalık , bunun sebebi anakarttan değilde logitech mousedan kaynaklanıyor olsa gerek ? bi bilen arkadaş aydınlatırsa sevinirim güzelim mouse u kaldırdım rafa :S
  • Dostum memnuniyet kısa sürdü anlaşılan.
    Eğer bilgisayarla haşır neşirseniz Asus'dan uzak durmak en doğrusu.
    Asus'u asus yapan türkiye distribütörü yoksa Asus AMD kartları beş para etmez.

İnşallah sorun mouse'la ilgilidir. Mouse başka bir bilgisayarda deneyip emin ol derim. eğer mouse arızalıysa değiştirirsin.
  • gigabyte en iyi seçim ama e-sata sanırım yok ilerde çok gerekli olabilir
  • _____________________________
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.