***Titan amanda TEC cooler universal , sanırım içinde peltier varmış. Ben peltierle bir kaç deneme yaptım fakat çokta başarılı sonuçlar elde edemedim. Cpu bloğun önüne, sesli 1 tane fan takmaktansa , 2 veya 4 adet sessiz fan takmak daha mı performanslı olur ? ***Scythe Infinity (Mugen)CPU Cooler SCINF-1000 buda güzele benziyor.
Hava soğutma üstadlarından, yardım bekliyorum. Soğutucunun fiyatı önemli değildir. Fakat istediğim performans + sessizlik.
Sunbeam Core-Contact Frostytech'in testlerinde 1.nci sırada
malesef o soğutucu ancak dik konumda kalırsa iyi performans veriyor ısı iletim boruları içerisinde sıvı bulunuyo bu sıvının buharlaşarak borunun en üstüne çıkması gerekiyor ki tam performans versin o testlerdede uzay montaj ile yapıldığı için iyi sonuç almış kasaya takdığınızda sonuç hüstan oluyor zalman lardada durum böyle
malesef o soğutucu ancak dik konumda kalırsa iyi performans veriyor ısı iletim boruları içerisinde sıvı bulunuyo bu sıvının buharlaşarak borunun en üstüne çıkması gerekiyor ki tam performans versin o testlerdede uzay montaj ile yapıldığı için iyi sonuç almış kasaya takdığınızda sonuç hüstan oluyor zalman lardada durum böyle
EE zaten bütün HeadPipelı sistemler böyle çalışıyor..
Ben buna tam olarak katılmıyorum. Ayrıca öyle olsaydı şuan heat-pipe teknolojisinin kullanımı bu kadar yaygınlaşmazdı ve sizin de tavsiye ettiğiniz soğutucu aynı sorunu yaşıyor olurdu.. Heat-pipe'ların içerisinde sıvı vardır doğru, ancak bu sıvı buharlaşarak boru içinde yayıldığından yönünün bir önemi yok, ister aşağı ister yukarı gaz her yöne dağılabilir. Bunu da belirtmiş olayım, yanlış bilgi verilmesin
HWA Overclock & Modding Intel Cedarmill 641 - Asus P5KE-Wifi P35 - 2Gb Mushkin DDR2 800 Cl5 - 256Mb Leadtek 7600GT X-Spice Kira 530Watt - A+ Black Pearl - Seagate 2x250Gb SATA2 - Western Digital 500Gb SATA2 16x Pioneer DVD - 16x BENQ 1650 DVD-RW - Pioneer KEH-7250 & TS-A6956 (150Wx2) EK Supreme Acetal - EK NF4 - Magicool Extreme II-240mm - Magicool Extreme I-120mm - Laing DDC - Magicool Silindirik Hazne - 150mm
Eğer benim bütçe müsait değil diyorsan "Sunbeam Core-Contact" önerebilirim. Ama ben Hava soğutmada şu anda dünyadaki en iyi soğutmayı istiyorum diyorsan aşağıdaki linklere bi gözatmanı tavsiye ederim...
Tomshardware'in yaptığı testlerde IFX-14, zalmanın sıvı soğutma seti olan reserator ile nerdeyse aynı sonuçları almış...
Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler ürününde 12 tane Heatpipe var. Thermalright IFX-14 Heatsink ürününde ise yanlış görmüyorsam 8 tane var. Fakat yapıları birbirinden farklı tabi. Peki hangisi daha performanslı acaba bu iki ürünü karşılaştıran bir test bulamadım. bir de Thermalright Ultra-120 Extreme Tru Black var bununla ilgili de bir test bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 5 Ağustos 2008; 23:34:19 >