Şimdi Ara

Nokia N78'in kamerası gerçekten bu kadar kaliteli mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
6.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu buraya biz getirmedik arkadaşım, konu önce SE bölümüne açılmıştı, ordan buraya aldılar, neyse sende haklısın karşılaştırmaya bile değmez bana göre, benden de n82 ye

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• quote:

==>burak7777<==

k850 topiği değil beyler burası weya karşılaştırma topiğide değil

arkadaşım bu konu ilk olarak sonyericsson bölümünde açıldı ve biz mesaj yazmaya orda başladık. sonradan buraya taşınmış! hem konuda müsait zaten bu konuşmaların yapılmasına. git başka yeri banla...

• n82 ile çektiğim 1 resim

Orjinalden alıntı: 2smoke

K790 daha iyisni çeker bu resimin sen kafanı yorma KABRESIĞMAZ kardeşim.

bu yazıdan sonra karşılaştırma ortaya çıktı harbiden konu nerden nereye gelmiş...
  • Ben N78'in unutulmaz telefonlardan biri olacağını düsünüyorum.
  • quote:

ARIFYASIN

n82 ile çektiğim 1 resim

arkadaşım konu aslın N82 değil buraya saptı sadece. asıl konu N78 bu kadar kalitelimi gerçenten? ama bunu biz konunun başındaki ilk fotoyu görünce anladık ama bazıları kabul edemiyo nedense! bi fotonun kalitesi nasıl anlaşılır parlak renlerden yada parlak bi görüntüden mi yoksa netlikten noise oranından dağılma oranındanmı anlaşılır? biz bunu anlatmaya çalışıyoruz...

• quote:

Orjinalden alıntı: tolyo

quote:

ARIFYASIN

n82 ile çektiğim 1 resim

arkadaşım konu aslın N82 değil buraya saptı sadece. asıl konu N78 bu kadar kalitelimi gerçenten? ama bunu biz konunun başındaki ilk fotoyu görünce anladık ama bazıları kabul edemiyo nedense! bi fotonun kalitesi nasıl anlaşılır parlak renlerden yada parlak bi görüntüden mi yoksa netlikten noise oranından dağılma oranındanmı anlaşılır? biz bunu anlatmaya çalışıyoruz...

yok ben de biliom konu dağıldı ama n82 k790i nin yanına yaklaşamaz felan denilince 1 resim ekliyim dedim.kötüyse söleyin.resim koyun dediler koydum

• quote:

ARIFYASIN

yok ben de biliom konu dağıldı ama n82 k790i nin yanına yaklaşamaz felan denilince 1 resim ekliyim dedim.kötüyse söleyin.resim koyun dediler koydum

dostum N82 nin flashlı çekimlerinin iyi olduğu biliniyo zaten zaten N82 K790i nin yanına yaklaşamaz diyen olmadı ben onu K850i için söyledim. 2smoke arkadaşımız K790i nin bi örnek kapalı mekan flashsız fotosunu koydu ve N82 bu kadar çekemez dedi eğer elinde böyle bi foto örneği varsa onu koy.
  • arkadaşlar o karşılaştırmada n82 hangi boyutlarda foruma koyulduysa k850 de o boyutlarda konuldu... ha siz hala n82 de bir zayıf nokta arıyorsunuzya e ne diceğimi bilmiyorum... n82 nin büyük resimlerini isteyen n82 si olan arkadaşlardan istesin... ha bu arada n82 nin kalitesi düşükte resimler küçük durduğu için güzel duruyorda diorsanız kendi se kamera lideri k850 yide kötülemiş oluyorsunuz... demek istediğiniz k790i n82 yide k850 yide katlar böler çarpar... çünki berabere kaldı bu telefonlar biri içeride diğeri dışarıda iyi yani ortalamada ikiside aynı... lütfen abartmayalım şu k790i yi...

• böle bir şey var

ARIFYASIN

böle bir şey var

yok arkadaşım bu foto kaplı mekan fotosu olabilir de zaten macro çekim bide ışık camdan geliyo anladığım kadarıyla! 2smokenin koyduğu kapalı mekanda florasan ışığı altında flashsız çekim fotosu.

ayrıca mawoix seni sony bölümüne K790i nin topiklerini incelemeye davet ediyorum çektiği fotoları görmen açısından.
  • Hayır ampul ışığı, floresan olsa 2 kat daha net çıkardı.

Hz.Mevlana

• quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

@2smoke
    arkadaşım dediğim gibi K850i kullanıyorum...
    tmm K790 bırak N73'ü N82'den bile iyi çekiyor, yeter ki senin için rahat olsun.

arkadaşlar bende bu arkadaş gibi susuyorum... konuştukça konu uzuyor herkez kendi telefonunu övüyor... bu kadar se fanatikliği aşırı bence... telefonunuzla beraber pisikoloğa fln gidin belki onlar yardımcı olur size... ben sony nin kamera gücünü kabul etmişim siz gelmişiniz telefonu bırakın daha iyi bir örnek veriyim, 2006 nın en hızlı arabasıyla 2007 nin en hızlı arabasını yarıştırmaya çalışıyorsunuz kalkışınız güzel olabilir ama zaman farkı var yani buda gelişim farkı demektir ibrenin sonuna bakalım biz kalkışa deil...

bu arada tmm sizin k790i süper güçlü en iyi fotoğraf makineleri ile yarışır vs vs inşallah bu laflardan sonra telefonunuz böbürlenir ve daha iyi resimler çekmeye başlar... böle demezsem az sonra tartışma uzayacak ve yetkililer kapatacak KABRESIĞMAZ arkadaşımıza ayıp olcak...

• Güzel resim, flash iyi patlamış yakın mesafeden, burda sorun şuki adamlar o kadar cihaz yapmış adını n82 koymuş tabiki çok kötü çeker diyecek halimiz yok, sadece bazı arkadaşlar teknolojiden felan bahsediyolar. Fotografın kalitesi cihazın lensinden ziyade fotograf çeken kişinin becerisi ile de alakalıdır. Böyle bir durumda işi bilen bir k750 kullanıcısı bile işi bilmeyen bir n82 kullanıcısına takla attırır.

Kıssadan hisse makinenin 5 mp olması sadece baskıda veya foto editlemede işe yarayacaktır, 300 dpi olmasının da foto netliği ile hiç bir alakası yoktur, dpi sadece baskı için kullanılan bir terim olup dot per inch yani inch başına düşen nokta sayısı demektir, 1 inch yaklaşık 2.5cm ye denk gelir.

Yani burdan kıyasla n82 i şundan veya bu bundan iyi foto çeker demek pek doğru olmaz, sonucta alayının kullandığı lens teknolojisi aynıdır, mühim olan resimi çekerken, çektiğimizde, çektikten sonra onu arka planda işleyen ve resime dönüştüren yazılımdır. Bu yazılımın kullandığı algoritmadır, jpeg kalitesini en az kayıpla kaça kaç sıkıştırabildiği ve kaliteden kayıp vermediğidir.

Yazılımı önemsemiyorya bazı arkadaşlar, onların anlaması açısından; paint le kaydedilmiş bir jpg dosyası ile photoshop ile kaydedilmiş bir jpg dosyasının arasında kalite farkı yoksa o zaman dediğiniz gibi yazılımın bir önemi yoktur.

Yukarda ilk verilen resim boyutu 3mp 700kb, benim verdiğim resimler daha az renk içermesine karşılık 900kb sınırına yaklasıyor, yani mantıken bile olsa aynı boyutta 700 kb lik bir jpeg ile 900 kb lik bir jpeg bir olurmu kalite açısından. Kaldıki ilk resim o kadar renkli olmasa 500kb lere düşer.

Neyse arkadaşlar, kafanızı daha fazla ağrıtmayacam. Tek ricam yazılımı çok küçümsemeyin, siz değilmisiniz bu nokia konusunda hararetli bir şekilde nokia her yeni yazılımda kamera kalitesini düşürüyor, yeni çıkacak modeli satmak için diye tartışan, en azından bizim bu tip bir derdimiz olmadığı gibi yazılımın da kaliteyi nasıl etkilediğine kendiniz cevabı veriyorsunuz zaten.

Hz.Mevlana

• quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

Konuyu buraya biz getirmedik arkadaşım, konu önce SE bölümüne açılmıştı, ordan buraya aldılar, neyse sende haklısın karşılaştırmaya bile değmez bana göre, benden de n82 ye

sende banladıysan sorun yok

quote:

Orjinalden alıntı: tolyo

arkadaşım bu konu ilk olarak sonyericsson bölümünde açıldı ve biz mesaj yazmaya orda başladık. sonradan buraya taşınmış! hem konuda müsait zaten bu konuşmaların yapılmasına. git başka yeri banla...

tamam sende haklısın ama tartışma yapacaksan n78 ve k850 yi weya başka bir SE karşılaştır burada n82 yi karşılaştırmayalım

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdrive -- 4 Ağustos 2008; 14:26:59 >

• quote:

==>burak7777<==

tamam sende haklısın ama tartışma yapacaksan n78 ve k850 yi weya başka bir SE karşılaştır burada n82 yi karşılaştırmayalım

bunu neden bana söylüyosun ki? N82 yi tartışmaya ben sokmadım.
  • yahu bi başlık açtım merakımdan konu nerelere gelmiş.başlık taşınmış.sadece resim hoşuma gitti o kadar.ben masumum
    Nokia Lumia 920 - Nokia N91 8 GB - Apple Ipod Nano 6th 8 GB (iWatchz)
    Beats Audio Studio - Sennheiser PMX 90
  • Arkadaşlarım tartışmaya gerek yok fazla.Cam driverlar ile SE iyi foto çekiyor bu kabulüm.K850i nin çekim kalitesi yazılımsal olarak artacak kabulüm.

Ama başka bir şey yapılamayacak.Multimedya cihazı kelimesinin hakkını veren en iyi cihaz şu anda N95 8GB-sonra N82 bence.

Açıkçası -telpanın fiyatı üzerinden konuşuyorum- 900 YTL verip k850i alırsam sadece foto çekerim,mp3 dinlerim.

Ama gider N95 8Gb veya N82 alırsam foto da çekerim,mp3 de dinlerim,film de izlerim,wi-fi yi de kullanırım

deserthawk

Arkadaşlarım tartışmaya gerek yok fazla.Cam driverlar ile SE iyi foto çekiyor bu kabulüm.K850i nin çekim kalitesi yazılımsal olarak artacak kabulüm.

Ama başka bir şey yapılamayacak.Multimedya cihazı kelimesinin hakkını veren en iyi cihaz şu anda N95 8GB-sonra N82 bence.

Açıkçası -telpanın fiyatı üzerinden konuşuyorum- 900 YTL verip k850i alırsam sadece foto çekerim,mp3 dinlerim.

Ama gider N95 8Gb veya N82 alırsam foto da çekerim,mp3 de dinlerim,film de izlerim,wi-fi yi de kullanırım

arkadaşım N82 nin yada N95 in diğer özellikler zaten belli! onlara bi şey diyen yokki! ayrıca video izleme işini K850i de de yapabilirsin. zaten sonyericsson un k serisi foto çekme üzerine üretilen modelleridir! ayrıca tel. seçimi kişiye kalmış bişey bana wi-fi gps gibi özellikler lazım değildir kaliteli foto çekmek isterim K850i benim için daha uygun olur. ama foto kalitesi çok önemli değil bana diğre multimedia özellikler lazım diyen biri de N82 alır bu kadar basit. ama bazı arkadaşlar sony nin foto üstünlüğünü hazmedemiyor tartışma burdan çıkıyor...

bu arada cyber-shot un tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum ama galiba hızlı foto çekme özelliği gibi bişey olması lazım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.