Grafik endüstrisinin lider isimlerinden Nvidia, PhysX teknolojisini GeForce 8 serisi ekran kartlarında da kullanılabilir kılacak yeni PhysX paketini kullanıma sunmak için geri sayıma başladı. Hatırlanacağı üzere firma kısa bir süre önce PPU yani fizik işlem biriminin tasarımcısı olan AGEIA firmasını satın almış ve firmanın PhysX teknolojisini bazı yeni ekran kartlarında kullanılabilir kılmıştı.
Firma kısa bir bekleyişin ardından GeForce 8, GeForce 9 ve GeForce GTX 200 serisinin tamamında PhysX teknolojisini aktif edecek yeni paketini 5 Ağustos'da kullanıma sunacak. Nvidia'dan elimize ulaşan bilgilere göre firma PhysX teknolojisinin en popüler fizik API'si olduğunu iddia ederken satılmakta olan 140 başlığın bu teknolojiyi desteklediğini ayrıca dünya genelinde 10.000 kayıtlı kullanıcının bulunduğunu ve PC'lerin yanı sıra Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 ve Nintendo Wii gibi günümüzün modern oyun konsollarında da bu teknolojinin desteklendiğini belirtiyor.
Nvidia'nın PhysX Pack #1 olarak isimlendirdiği yeni fizik paketi dahilinde kullanıma sunulması beklenenler;
- Unreal Tournament 3 PhysX Mod Pack'in tam versiyonu (Unreal Tournament 3'ün kurulu olması gerekiyor) - Ghost Recon Advanced Fighter için PhysX güncellemesi - Warmonger oyununun tam sürümü - Yeni teknoloji demosu: “The Great Kulu” - Yeni teknoloji demosu: “Fluid” - WHQL sertifikalı PhysX sürücüsü
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
-Frontlines -Unreal Tournament 3 -Ghost Recon Advanced Fighter -Warmonger zaten bu 4 oyundan başka yerde de physx desteğine şahit olmadım...physx destekli oyunların çıkmasıda 6 ay bir seneyi bulur...sonra 8800gt lerimizde elimizde giriş seviyesi kart olur yani yine kandırılıyoruz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draconic -- 3 Ağustos 2008; 19:33:27 >
-Frontlines -Unreal Tournament 3 -Ghost Recon Advanced Fighter -Warmonger zaten bu 4 oyundan başka yerde de physx desteğine şahit olmadım...physx destekli oyunların çıkmasıda 6 ay bir seneyi bulur...sonra 8800gt lerimizde elimizde giriş seviyesi kart olur yani yine kandırılıyoruz...
ben 8800gt aldıgımda bu destek var dıye almadım alanların coguda öyledır 2009 a kadar yanılmıyorsam 14 oyun cıkacak bedava birşey için nasıl kandırılıyoruz diyebıldıgını acaba acıklayabılır mısın ? pek sanmıyorum ama denemenı merakla beklıyorum
ayrıca dunyadan bı haber arkadaslara HAVOK un intel tarafından satın alındıgını amd-intel isbırlıgının henuz bu konuda hayata gecmedıgını ve havok desteklı oyunların ati ler gibi nvidialarda da calısacagını söylemek lazım. ayrıca HAVOK en yaygın fızık moturudur. intel yatırım yapmazsa nvidia karsısında tutunamaz o ayrı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 3 Ağustos 2008; 20:38:44 >
Rail Simulator yüklerken de, yüklüyor PhsyX sürücüsünü
Rail Simulator yüklerken de, yüklüyor PhsyX sürücüsünü