## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı

fx57 -> ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:25:06)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/gpu_physx_packa_dh_fx57.jpg[/image]

Grafik endüstrisinin lider isimlerinden Nvidia, PhysX teknolojisini GeForce 8 serisi ekran kartlarında da kullanılabilir kılacak yeni PhysX paketini kullanıma sunmak için geri sayıma başladı. Hatırlanacağı üzere firma kısa bir süre önce PPU yani fizik işlem biriminin tasarımcısı olan AGEIA firmasını satın almış ve firmanın PhysX teknolojisini bazı yeni ekran kartlarında kullanılabilir kılmıştı.

Firma kısa bir bekleyişin ardından GeForce 8, GeForce 9 ve GeForce GTX 200 serisinin tamamında PhysX teknolojisini aktif edecek yeni paketini 5 Ağustos'da kullanıma sunacak. Nvidia'dan elimize ulaşan bilgilere göre firma PhysX teknolojisinin en popüler fizik API'si olduğunu iddia ederken satılmakta olan 140 başlığın bu teknolojiyi desteklediğini ayrıca dünya genelinde 10.000 kayıtlı kullanıcının bulunduğunu ve PC'lerin yanı sıra Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 ve Nintendo Wii gibi günümüzün modern oyun konsollarında da bu teknolojinin desteklendiğini belirtiyor.

Nvidia'nın PhysX Pack #1 olarak isimlendirdiği yeni fizik paketi dahilinde kullanıma sunulması beklenenler;

- Unreal Tournament 3 PhysX Mod Pack'in tam versiyonu (Unreal Tournament 3'ün kurulu olması gerekiyor)
- Ghost Recon Advanced Fighter için PhysX güncellemesi
- Warmonger oyununun tam sürümü
- Yeni teknoloji demosu: “The Great Kulu”
- Yeni teknoloji demosu: “Fluid”
- WHQL sertifikalı PhysX sürücüsü

hbg_ant2 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:29:04)

Benim karta bi vermesinler bu desteği lanetlerim bu nvidia yı [8D]

K0rkunc -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:33:02)

Koçum nvidia be eski kartlarına bile destek veriyor nekadar iyibi seçim yaptığımı zaman geçtikçe anlıyorum [:'(]

IhtiyarDelikanli -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:36:26)

nvidia su fiyatlara bi el atsın artık yurtdışında 500ytlye alabildiğiniz kart turkiyede 700 800 ytl [:-]

Netscout -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:36:48)

Nvidia Forever

ama acaba 8800gts 320bit 320mb desteği olacakmı [:D]

metallurgy -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:40:08)

olmamı ya [:D]

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:55:43)

gelsın bakalım ınsallah xp de de calısırda gereksız yere vista kurmam

metallurgy -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 16:57:20)

xp 'de çalışmaz diye biliyorum. vista şart =)

Crauser -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 17:02:16)

quote:

Orjinalden alıntı: metrixcafe

xp 'de çalışmaz diye biliyorum. vista şart =)

o niye ki ?

ULYSES -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 17:07:54)

Cuda ve pysx için dx10 dolayısıyla vista gerekiyor.

tolgacem -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 17:20:14)

hayırlı olsun

daha net sonuclar cıkarsa fizik ile ilgili avantajlar olursa 9800gtx+ daha avantajlı konuma gelir.

benim sorucagım bişey var 9800gtx de physx cipi yokmu gpu nun solunda?

8800gt de fln yok bir farkı olurmu?=

01mrt -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 17:44:24)

güzel bi gelişme olmuş 8 serisi için... [:D]

DEATH71 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 17:55:31)

quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

GEREKMİYOR cudanın xp versiyonuda var xp de olması gerkio sonuçta ut3 graw2 falan xp ye de çıktı

ULYSES -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 18:33:22)

quote:

Orjinalden alıntı: DEATH71

quote:

GEREKMİYOR cudanın xp versiyonuda var xp de olması gerkio sonuçta ut3 graw2 falan xp ye de çıktı

Evet cudanın xp desteği varmış da, o GEREKMİYOR ifadesi neden büyük yazılmış, bağırmadan anlayamazmıyız söylenenleri.

VaLoUr -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 18:56:01)

Oyunlarda bu destek artarsa mükemmel olur ve durum onu gösteriyor [:(]

Bakalım havok'mu physx'mi savaşı kazanıcak [8D]

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 19:09:13)

g200 serisi için cıkan sürücü ancak vista altında destek veriyordu. xp desteği vardırda MS bu desteği sunduracak mı?

sykra -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 19:13:23)

bu physx ne işe yarıyor tam olarak ?

iso614300 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 19:22:25)

ATI nin havok nolacak,haberi olan var mı..Fiziksiz adı olmuyoki canım..

Draconic -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 19:34:03)

-Frontlines
-Unreal Tournament 3
-Ghost Recon Advanced Fighter
-Warmonger
zaten bu 4 oyundan başka yerde de physx desteğine şahit olmadım...physx destekli oyunların çıkmasıda 6 ay bir seneyi bulur...sonra 8800gt lerimizde elimizde giriş seviyesi kart olur[8D][8D]
yani yine kandırılıyoruz...[sm=s17.gif]

dost kapısı -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 19:38:19)

hadi bakalım fiyasko olmaz umarım ....

K0rkunc -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 19:56:33)

Valour galip belli sanki [8D] havok ortada bile yok

Draconic -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 20:26:49)

quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

Valour galip belli sanki [8D] havok ortada bile yok

Korkma;sen 8800gt ile physx den sözde faydalanırken bizde hovok ile takılırız:)yakında bi strateji oyunu ile geliyor.

darel-x -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 20:34:20)

Darısı Ati'nin başına[sm=s15.gif]

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 20:38:26)

quote:

Orjinalden alıntı: Draconic

-Frontlines
-Unreal Tournament 3
-Warmonger
zaten bu 4 oyundan başka yerde de physx desteğine şahit olmadım...physx destekli oyunların çıkmasıda 6 ay bir seneyi bulur...sonra 8800gt lerimizde elimizde giriş seviyesi kart olur[8D][8D]

ben 8800gt aldıgımda bu destek var dıye almadım alanların coguda öyledır 2009 a kadar yanılmıyorsam 14 oyun cıkacak bedava birşey için nasıl kandırılıyoruz diyebıldıgını acaba acıklayabılır mısın ? pek sanmıyorum ama denemenı merakla beklıyorum

ayrıca dunyadan bı haber arkadaslara HAVOK un intel tarafından satın alındıgını amd-intel isbırlıgının henuz bu konuda hayata gecmedıgını ve havok desteklı oyunların ati ler gibi nvidialarda da calısacagını söylemek lazım. ayrıca HAVOK en yaygın fızık moturudur. intel yatırım yapmazsa nvidia karsısında tutunamaz o ayrı

sykra -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 20:46:28)

nedir bu physx son defa sorucam yoksa kapatırım konuyu kızdırmayın [&o] [:-] [8D][8D][8D][8D][8D]

Crauser -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 20:50:16)

quote:

Orjinalden alıntı: sykra

nedir bu physx son defa sorucam yoksa kapatırım konuyu kızdırmayın [&o] [:-] [8D][8D][8D][8D][8D]

Fizik motoru

dIsAstEr -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:00:58)

quote:

-Frontlines
-Unreal Tournament 3
-Warmonger

Rail Simulator yüklerken de, yüklüyor PhsyX sürücüsünü [sm=evillol.gif]

Crauser -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:03:57)

quote:

Orjinalden alıntı: dIsAstEr

quote:

-Frontlines
-Unreal Tournament 3
-Warmonger

Rail Simulator yüklerken de, yüklüyor PhsyX sürücüsünü [sm=evillol.gif]

+ MOH Airborn da Phsyx destekliyor.

zamirpolen -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:04:25)

Bekliyoruz bugün baya arastırmıstım hiç bişi bulamadım

omer92 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:17:40)

Arkadaşlar konu hakkında hiç bi fikrim yok biraz açıklayabilir misiniz?
Nasıl bir paket yani 5 Ağustos ta netten mi indirecez ?

K0rkunc -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:20:35)

Fanların efendisi dragonar bu topicede gteldi kıskanc şey havok mavok hayali boşa kurma sağlam driver çıkarsa oda çıkar belki torunlarımız görür 8,8 i [8D]

e j d e r -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:42:28)

physx bir yazılım. 8800gt de malasef çalışmıyor

omer92 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:54:34)

8 serisi diyo 8800 de çalışmıycak da neyde çalışcak:)

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 21:55:16)

quote:

Orjinalden alıntı: e j d e r

su an calısmıyor 5 agustos tan sonra 8 - 9 -g200 serisinde calısacak

ozzzy222 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:00:50)

quote:

Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

nvidia su fiyatlara bi el atsın artık yurtdışında 500ytlye alabildiğiniz kart turkiyede 700 800 ytl [:-]

formdan 2. el al sende yarı fiyatına [sm=zuhaha.gif]

omer92 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:01:42)

quote:

Orjinalden alıntı: omer92

Soruma cevap verebilcek kimse yok mu?

kelesh463 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:01:53)

quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

quote:

Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

formdan 2. el al sende yarı fiyatına [sm=zuhaha.gif]

Burada suçlu nvidia mı? [;)]

Father Torque -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:02:06)

quote:

8800GT'de çalışıyor, son beta sürücüsüyle bizzat kullandım.

omer92 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:08:44)

quote:

quote:

VaLoUr -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:09:29)

quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

su an calısmıyor 5 agustos tan sonra 8 - 9 -g200 serisinde calısacak

Nasıl çalışmıyor bende şuanda physx aktif durumda [:@]

dIsAstEr -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:13:09)

quote:

quote:

quote:

Haberde yazıyor bütün aradığınız bilgiler.

lastingmoon -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:15:54)

geforce 8 serisi deniyor ama bu 8 serisine 8600 8500 vs. giriyor mu yoksa 8800 gt den yukarı modeller mi kapsamda

Murdoc23 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:16:45)

bakalim ut3 de ne gibi farklar olacak[:'(]

St Batuhan -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:21:34)

quote:

quote:

-Frontlines
-Unreal Tournament 3
-Warmonger

ben 8800gt aldıgımda bu destek var dıye almadım alanların coguda öyledır 2009 a kadar yanılmıyorsam 14 oyun cıkacak bedava birşey için nasıl kandırılıyoruz diyebıldıgını acaba acıklayabılır mısın ? pek sanmıyorum ama denemenı merakla beklıyorum

ayrıca dunyadan bı haber arkadaslara HAVOK un intel tarafından satın alındıgını amd-intel isbırlıgının henuz bu konuda hayata gecmedıgını ve havok desteklı oyunların ati ler gibi nvidialarda da calısacagını söylemek lazım. ayrıca HAVOK en yaygın fızık moturudur. intel yatırım yapmazsa nvidia karsısında tutunamaz o ayrı

merak etmeyin havokta yakında cıkıcak ve amd-intel isbirliginden cok bunu ati-intel olarak düsünsek mantıga daha uygun olur cünkü hala amd&atinin grafik sorumluları ati grubudur bu nedenle ya amd&ati-intel de yada ati-intel de [kutu logosu olarak halen ati premium graphics yazıyor yani ati oke amd olmuyor tam manasıyla [:'(] ] havok destekli oyunlar var ve ilk parcası yayınlanmıstı havokun bu partda fazla bi olay yok ama gelistirilmesi süren oyunlar desteklerinden biri olan sw the force unleashed ın havok sürücüsü yakında cıkıcak diye biliyorum nese bakalım bekliyip görelim [:'(]

VaLoUr -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:23:58)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DEATH71

quote:

Evet cudanın xp desteği varmış da, o GEREKMİYOR ifadesi neden büyük yazılmış, bağırmadan anlayamazmıyız söylenenleri.

Cuda yani dünyadaki tek c programlama dili içindeki geliştirme hakkında daha geniş bilgi için

http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html#

Cuda destekli uygulamaların gpu ile cpu'ya göre ne kadar güçlü hesap edildiğini gösteriyor hatta geliştirmek isteyen programcılar için sürücü, araçlar ve sdk kod örnekleri download'a sunulmuş

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:42:32)

quote:

Orjinalden alıntı: St Batuhan

quote:

quote:

-Frontlines
-Unreal Tournament 3
-Warmonger

merak etmeyin havokta yakında cıkıcak ve amd-intel isbirliginden cok bunu ati-intel olarak düsünsek mantıga daha uygun olur cünkü hala amd&atinin grafik sorumluları ati grubudur bu nedenle ya amd&ati-intel de yada ati-intel de [kutu logosu olarak halen ati premium graphics yazıyor yani ati oke amd olmuyor tam manasıyla [:'(] ] havok destekli oyunlar var ve ilk parcası yayınlanmıstı havokun bu partda fazla bi olay yok ama gelistirilmesi süren oyunlar desteklerinden biri olan sw the force unleashed ın havok sürücüsü yakında cıkıcak diye biliyorum nese bakalım bekliyip görelim [:'(]

şaka mısınız siz arkadaslar havok cıkacakmıs havok diye arat bakalım kacıncı sürümü pıyasada su an pıyasadakı neredeyse her oyunda havok fızıklerı kullanılıyor

St Batuhan -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:51:14)

quote:

şaka mısınız siz arkadaslar havok cıkacakmıs havok diye arat bakalım kacıncı sürümü pıyasada su an pıyasadakı neredeyse her oyunda havok fızıklerı kullanılıyor

Peki hangi pc oyununda tam randımanlı kullanıorsun bu destegi soruorm sana ayrıca havokun sitesinde destek verilen ve verilmesi planlanan oyunlarada bak ona göre konus bayagı destek var tamam ama ati kartlar bunu daha kullanamıo ben bundan bahsediorm yha asıl sen sakamasının nesin direk atlama istersen
edit:
http://www.havok.com/content/blogcategory/29/73?platformid=7 bu sayfadaki oyunların kacından tam etkisini görürsün suan icin hd4850 de daha gelistirilmesi gereken olaylar var

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 22:57:10)

quote:

quote:

Peki hangi pc oyununda tam randımanlı kullanıorsun bu destegi soruorm sana ayrıca havokun sitesinde destek verilen ve verilmesi planlanan oyunlarada bak ona göre konus bayagı destek var tamam ama ati kartlar bunu daha kullanamıo ben bundan bahsediorm yha asıl sen sakamasının nesin direk atlama istersen

Bilip bilmeden konuşmasan[sm=bansign.gif] HAVOK işlemci, bazlı çalışır ekran kartı değil o yüzden ati kartlar HAVOk çalıştıramaz neden intelle işbirliği yapıyorlar sanıyorsun [sm=sadomazo.gif]

St Batuhan -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 23:15:27)

quote:

quote:

quote:

Bilip bilmeden konuşmasan[sm=bansign.gif] HAVOK işlemci, bazlı çalışır ekran kartı değil o yüzden ati kartlar HAVOk çalıştıramaz neden intelle işbirliği yapıyorlar sanıyorsun [sm=sadomazo.gif]

burdaki ageinin phsyx sistemi ekran kartlarına entegre edilmis durumda bu nedenle amd&ati cephesinde de havok sistemi gelistirilmeli yani bu konuda ortaklık yapılmalı oke mantık bu burdaki konu islemci değil zaten islemci normal sartlarda fizik hesaplamalarını yapabiliyor zaten yoksa hic bir oyun grafikten öteye gitmezdi nese burası tartısma yeri değil ben seni anladım ama sen beni anlamadın anlamak zorunda da değilsin bosver gitsin

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 23:18:32)

burası bır forum yani tartısma fıkır alısverısı ıcın var anlatmayı denersen anlamayı denerım

Father Torque -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 23:20:30)

Physx ekran kartlarına fiziksel olarak monte bir sistem değil, sadece GPU'nun işlem gücünün bir kısmının fizik hesaplama üzerinde kullanılmasını sağlıyor ve bu yüzden CUDA arabirimine ihtiyaç duyuyor. Aslında fizik hesaplamayı GPU ile yapmak GPU'nun zorlandığı oyunlarda fazladan FPS kaybını da getircektir. Yani NVidia'nın çözümü halihazırda ayrı bir fizik kartı varmışçasına performans artışı getirmiyor, sadece fizik hesaplama yeneteği getiriyor.

VaLoUr -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 23:35:41)

quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Physx ekran kartlarına fiziksel olarak monte bir sistem değil, sadece GPU'nun işlem gücünün bir kısmının fizik hesaplama üzerinde kullanılmasını sağlıyor ve bu yüzden CUDA arabirimine ihtiyaç duyuyor. Aslında fizik hesaplamayı GPU ile yapmak GPU'nun zorlandığı oyunlarda fazladan FPS kaybını da getircektir. Yani NVidia'nın çözümü halihazırda ayrı bir fizik kartı varmışçasına performans artışı getirmiyor, sadece fizik hesaplama yeneteği getiriyor.

Gpu'lardaki simd çekirdekleri içindeki sp'lar cpu'lar ile karşılaştırıldığında çok daha güçlüler dolayısıyla fps kaybı fazla olmaz

Draconic -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 23:40:34)

Yukardaki arkadaşlardan birisi 8800gt yi ben physx için almadım vs vs demiş;
bu sadece 8800gt meselesi değil;adı başka kendisi aynı bir 8800 gt olan 9800gt adında piyasada bir kart var.ayrıca hala 8800gt ler ve gts ler piyasada...kandırılıyoruz derken de genel müşteri portföyü üzerinden konuştum...ayrıca ati 4850 karşısına 9800gtx+ ı diken nvidia nın en büyük söylevlerinden birisidir physx desteği...
tekrar söylüyorum;fanboy falan diyenler kendisine baksın.makinamda 4850 falan da takılı değil...bu forumda atıştığım adamlar beni bilir.herneyse;en azından avatarımda nvidia logosu yok.
cebinden para verip üstünede sahtekar bir firmaya tezahüratı az gelişmişliğe bağlayorum.aynı şeyler aynı hikayeler...kimseyi küçümsemiyorum;ama nvidia nın ne olduğunu eski kullanıcılar daha iyi bilir.geçmişten günümüze sahtekarlık...[8D]
azıcık cebinizin ve rekabetin yanında olun beyler.günaha girmezsiniz.verdiğiniz paralar sizindir ama elinizle zarara girerken başkalarınıda sürüklemeyin.200 dolarlık kart için bu forumda ayda 200 saatten fazla zaman geçiren her köşede nvidia-ati tartışması başlatan arkadaşlara gerçekten acıyorum...

8800gt sahiplerine zaten diyecek sözüm yok.adamlar haklı physx desteği için almadılar. + 8800gt efsane bir karttır:)

physx için söylediklerim hala 65 nm gpu ile g92 mimarisini taşıyan sözde yeni kartlar içindi:)

selametle:)

St Batuhan -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (3 Ağustos 2008; 23:44:07)

quote:

burası bır forum yani tartısma fıkır alısverısı ıcın var anlatmayı denersen anlamayı denerım

konusma seklin yüzünden uzatmayalım dedim malum bu yolla giderse bilgi alısverisinden cok yumruk alısverisine dönüsücek[mecazi anlamda [;)] ] demek istedigim atinin de bu sistemi kendi kartlarına eklemesi bunun icin havok sistemini hızlandırması idi ama senin yaklasımın cpu yönünden calısan havok olunca ortam karıstı oke bu nedenle bosver demistim malum saka mısın sen demeler [:-] cekmeler hep kavgacı yönde bi yaklasım bakınız nvidia ati firmalarını babası gibi benimseyen ve bunlar adına sözcülük yapanlar arasındaki önceki kavgalar [:'(]
edit:
draconic e tamamen katılıyorum 9800gtx+ nın alınası sebebi 9800gtx almaktan sa 55nm ile aynı güce daha yüksek performansa sahip olmak ve phsyx olur tabi o da kısıtlı suan o nedenle su zamanda fazla bi etkisi yok ama gelecege yatırım yani 2 sene kullanıcam diosan olabilir [:(]

kaanaysel -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (4 Ağustos 2008; 0:05:18)

Seviyorum şu NVidia'yı ne diyeyim. Şimdi içimde yeniden yaşadığım bazı kıpırtılar oluyor. GTX 280 Amp Edition'ı aldığımda yaşamıştım bu duyguyu yeniden. GF8 serisi kullanan arkadaşlarda herhalde bu driver'lar ile yeniden testlere girip farkları görüntüleyeceklerdir. Kesinlikle PHYSX meraklısı bir adamım. 2900XT kullanırken Asus'un Physx kartını alıcaktım az kalsın ocak ayında, bi baktım Ageia'yı almış Nvidia dedim bekle Kaan olm, sonra al baba bi model, PS3 gibi olsun alet :))
Her zaman NVidia ile daha güçlü günlere... ;))
(Money = Power) : ))

e j d e r -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (4 Ağustos 2008; 0:46:13)

quote:

PC'lerin yanı sıra Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 ve Nintendo Wii gibi günümüzün modern oyun konsollarında da bu teknolojinin desteklendiğini belirtiyor
konsollarda hangi firmanın grafik işlemcisi/ekran kartı var

mithrelios -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (4 Ağustos 2008; 1:06:26)

quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

hayırlı olsun

daha net sonuclar cıkarsa fizik ile ilgili avantajlar olursa 9800gtx+ daha avantajlı konuma gelir.

benim sorucagım bişey var 9800gtx de physx cipi yokmu gpu nun solunda?

8800gt de fln yok bir farkı olurmu?=

hayir phsyx ile ilgili ayrı bir yonga kartlarda bulunmuyor, doğrudan gpu üzerinden hesaplamalar yapiliyor. bence bu phsyx işinin fos olma noktasi da burada, ekran karti zaten grafik hesaplayacağim diye kendini yırtıp bütün çevirimlerini kullanirken nasil bir de boş çevirimi fizik hesaplarina ayiracak bence allah kerim.

byhyt -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (4 Ağustos 2008; 1:38:52)

sonunda aylardır bu haberi bekliyoruz

max975 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (4 Ağustos 2008; 2:00:29)

bakalım cıksında ne olduğunu göreceğiz[:'(]

mehmet328 -> Cevap: ## Nvidia GPU PhysX Paketini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor ## (4 Ağustos 2008; 3:07:22)

atide artık 1 tane 4870 alana 1 tane fizik kartı bedava verir heralde bu durumda

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1