Haziran ayının sonuna doğru kullanıma sunduğu Radeon HD 4850 ve HD 4870 modelleri ile ilgili fiyat segmentlerinde yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran AMD-ATi, Mobility Radeon HD 4800 serisiyile yüksek performans segmenti için hazırlanana dizüstü bilgisayarları hedef alıyor. Nvidia'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu GeForce 9800M serisine rakip olarak hazırlanan ve yakında kullanıma sunulması beklenen Mobility Radeon HD 4800 serisinin görsel ve bazı detayları ortaya çıktı. 55nm RV770 gpu'sunu esas alan mobil grafik çözümü 256-bit bellek veri yolunu destekliyor ve 800x paralel işlem birimiyle geliyor. M98 kod adıyla geliştirilen DirectX 10.1 destekli Mobility Radeon HD 4850 ayrıca 1GB'lık video belleğiyle de dikkat çekiyor. Kullanıma sunulacağı tarih henüz netleşmeyen Mobility Radeon HD 4850'nin Puma ve Centrino 2 tabanlı mobil sistemlerde kullanılması bekleniyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
off be artık dizüstülerin oyun konusunda masaüstülerden farkı olmadığını görebileceğimiz günler gelicek demekki
Bir adam yerde bir kağıt bulmuş ve boş yüzüne;''Bu kağıdın arkasında yazanlar doğrudur!''yazmış.Daha sonra merak edip kağıdın arkasını çevirmiş ve arkasında;''Bu kağıdın arkasında yazanlar yanlıştır!'' yazıyormuş ;)
kırpılmış versiyon olmasında arkadaşlar soğutma işini çözmeleri lazım laptopun içinde 80 derece ile çalışırsa vah o laptopa
+1990
Soğutma çözümü de bulmuşlarsa mükemmel olur.
Bir sorumolacaktı acaba bu ekrankartı tek olarak satılır mı? Harici ekrankartı kullanan laptoplara bu ürünü takabilir miyiz?
hayır satılmıyor ne yazıkki.öyle olsaydı masaüstü pc kullanmazdım.soğutma kısmına gelince zatn bu hafif kırpılmış olacak (öyle sanıyorum).bir de bence bu kartlar o kadar çok ısınmıyor aslında ısınmasının nedeni soğutmasının kötü olması ve fanının yavaş olması.
gnede özelliklere baktığımda hiç bir şey değiştirmediklerini görüyorum.bana korkunç pil tüketecek gibi geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizg -- 3 Ağustos 2008; 14:17:21 >
Kalkıpta gidesim geliyor buralardan,Herşeyi yıkıp döküp arkama bakmadan...Tükenmez yollarda yürüyesim;Hesap vermeden kimseye, Görmeden yolun sonunu;Gidesim geliyor...Boş verip sevgiyi , nefreti Kendimi atıp boşluklara Kaybolup kaçasım...''Umrumda olmasın gök Güneş, su, toprak...''İstiyor gönlüm.Unutasım geliyor herşeyi...Aklım , bırak kendi haline dünyayıKopar bağını ve bilinmezlere yol al diyor.Bilmiyorum ne yapacağımı Hayat boş geliyor..
hayır satılmıyor ne yazıkki.öyle olsaydı masaüstü pc kullanmazdım.soğutma kısmına gelince zatn bu hafif kırpılmış olacak (öyle sanıyorum).bir de bence bu kartlar o kadar çok ısınmıyor aslında ısınmasının nedeni soğutmasının kötü olması ve fanının yavaş olması.
gnede özelliklere baktığımda hiç bir şey değiştirmediklerini görüyorum.bana korkunç pil tüketecek gibi geliyor
Shsen ben bıraz arastırdım 9800GTX e yakın performansta bi ürün tercih edılebilirrr
dizistünde 980GTX e kafa tutuyor ha.vay canına.ama çok pahalı olur sanıyorum
Kalkıpta gidesim geliyor buralardan,Herşeyi yıkıp döküp arkama bakmadan...Tükenmez yollarda yürüyesim;Hesap vermeden kimseye, Görmeden yolun sonunu;Gidesim geliyor...Boş verip sevgiyi , nefreti Kendimi atıp boşluklara Kaybolup kaçasım...''Umrumda olmasın gök Güneş, su, toprak...''İstiyor gönlüm.Unutasım geliyor herşeyi...Aklım , bırak kendi haline dünyayıKopar bağını ve bilinmezlere yol al diyor.Bilmiyorum ne yapacağımı Hayat boş geliyor..
kırpılmış versiyon olmasında arkadaşlar soğutma işini çözmeleri lazım laptopun içinde 80 derece ile çalışırsa vah o laptopa
+1990
Bir sorumolacaktı acaba bu ekrankartı tek olarak satılır mı? Harici ekrankartı kullanan laptoplara bu ürünü takabilir miyiz?
MXM ekran kartları yurtdışında satılıyor.
Mini Pci-Express yuvalı MXM destekli laptoplarda ekran kartı değişimi yapılabiliyor bu yolla.
Ama bu kartları bulmak hem zor hemde çok pahalı.
İleride eğer bu yaygınlaşırsa,terfi yeteneği açısından dizüstü bilgisayarlar ile masaüstü bilgisayarlar arasında hiçbir fark kalmayacak.
Bu da yavaş yavaş masaüstünün pazar payı kaybedip dizüstü hakimiyetine dönüşecek.Çünkü herkes koca bir ATX kasa yerine ufak bir notebook tercih edecektir...
+1990
MXM ekran kartları yurtdışında satılıyor.
Mini Pci-Express yuvalı MXM destekli laptoplarda ekran kartı değişimi yapılabiliyor bu yolla.
Ama bu kartları bulmak hem zor hemde çok pahalı.
İleride eğer bu yaygınlaşırsa,terfi yeteneği açısından dizüstü bilgisayarlar ile masaüstü bilgisayarlar arasında hiçbir fark kalmayacak.
Bu da yavaş yavaş masaüstünün pazar payı kaybedip dizüstü hakimiyetine dönüşecek.Çünkü herkes koca bir ATX kasa yerine ufak bir notebook tercih edecektir...
Ancak kartı değiştirmek yetmiyor malesef. Dizüstü bilgisayarlarda bios model ve donanım için fixlenmiş vaziyette oluyor. Bu yüzden üreticinin adlığınız karta uyumlu bir bios versiyonu çıkarmasını da beklemek durumundasınız. Ki bu pek mümkün birşey değil. Mxm güzel bir hayaldi öyle kaldı malesef. Üreticiler esnek bios seçenekleriyle desteklemedikçe çok zor.
atiyi taktir etmememk elde değil çok hızlı ve iyi çalışıyorlar.Gerçekten hırs yapmışlar ve işlerini ciddiye alıyorlar.Nvidia sus pus oldu.Ama hep böyle gitmememsi lazım tamam ati ati dedik ama ya nvidia nvidia dediğimiz günlerde gelirse? Hepbirlikte bekleyip göreceğiz. genede Tebrik valla
Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah
laptoplarda 3800 serisini görmeden 4800 serisine geçiyoz hadi hayırlısı bunu soğutmak için sağlam bi soğutma kullanılır inşALLAH yoksa deli gibbi ısınıyor
zuhahaha normalde masaüstünde yana yana çalışan kart leptopta napar bilemiyorum artık
çok yazık koca ati mühendisleri arkadaşın düşündüğünü düşünemiyor harcanıyosun arkadaşım burda
düşünüolarda düşünmesine sonuc yok..
benim laptoptaki nvidia kart bile yük altında 55 C yi gecmiyor..Zaten bu ekran kartını cok az leptopta görebilirizzz..Alinware gibi belki monsterda felan..
zuhahaha normalde masaüstünde yana yana çalışan kart leptopta napar bilemiyorum artık
çok yazık koca ati mühendisleri arkadaşın düşündüğünü düşünemiyor harcanıyosun arkadaşım burda
düşünüolarda düşünmesine sonuc yok..
benim laptoptaki nvidia kart bile yük altında 55 C yi gecmiyor..Zaten bu ekran kartını cok az leptopta görebilirizzz..Alinware gibi belki monsterda felan..
aynen onda bile zor görürüz.gamer laptoplarda görürüz anca
piyasada yıllardır 8800gtx ler vardı laptoplarda ama millet artık laptoptada oyun oynayabileceğiz diyor full ayarlarda e madem oynayacaksın neden atiyi bekliyorsun
Merhaba arkadaslar dün bu konuyu görmüştüm bi soruyım dedim benim acer aspire 5610 model inde bir notebook um var ama ekran karti cok kotu intel graphics diye bir sey bunu görünce dedim acaba takilabilir mi bu notebook a lutfen cevap verin pls şimdiden teşekkürler
Merhaba arkadaslar dün bu konuyu görmüştüm bi soruyım dedim benim acer aspire 5610 model inde bir notebook um var ama ekran karti cok kotu intel graphics diye bir sey bunu görünce dedim acaba takilabilir mi bu notebook a lutfen cevap verin pls şimdiden teşekkürler
Hayır takılamaz bu resimdeki kart ve tüm 48xx ler mxm III. Sizinki mxm II olmalı, anca 4650 ya da 4670 mekanik olarak uyabilir, ram yerleri uymuyor(ki büyük ihtimal)sa ya da işelmci tam soğutucuya oturmuyorsa soğutucuda modifikasyon gerekir, bir de bios un anakart tarafından kısıtlanmamış olması lazım(bu da en büyük belirsizlik, takarsın çalışmayabilir)