arama yapsan bulurdun ama yinede ben sana anlatmaya çalışayım arkadaşım; öncelikle gümrükten geçerken pasaportuna giriş damgası vuruyorlar Türkiyeye giriş yaptığına dair. bundan sonra cihaz,pasaport(zaten içinde giriş damgası var ama unutma damga vurulduktan en geç bir ay içinde kayıt ettirebilirsin) ile birlikte türkcell abone merkezine başvurman gerekir.(eğer avea veya vadofone kullanıcısı isen onların abone merkezlerine başvurman gerekiyor.) türkcell; 5ytl karşılığında cihazın kayıt işlemini yapıyor.ve 1 haftaya kadar telefonun açılmış oluyor. unutmadan:pasaportunda birkaç yerin fotokopisini alıyorlar.giriş damgası ve kimlik bilgileri ile ilgili kısmı.eğer fotokopi makineleri yoksa bunların fotokopisini isteyeceklerdir.Ben haziranda kendi telefonumu bu şekilde kaydettirmiştim.Şimdi bir şeyler değiştiyse bilmiyorum.sonuçta burası Türkiye.Bir günümüz bir günümüzü tutmuyor.
daha fazla bilgi için turkcellin ve türk telekomun internet sitesine bakmanı şiddetle öneririm.en doğru bilgi orada yazar.