ARkadaşlar sınırsız kamu tarifesini kullanacağım 21 ytl sabit ücret dışında birde 38 mılyon luk yenı acılıs vergisi 12 ye bölündüğüngde 4 ytl gibi birseyle 25 civarı birsey gelecek depil mi ? Birde ögrenmek istediğim şu, şu anda avea nın sitesinde tarife içi dışıdaki bütün aramaların dakika ücreti 30,3 ykr olarak gözüküyor kdv ve ötv dahil yani bu şu mu demek turkcell 150 kontör 25 ytl ise 1 kontör 17 ykr fln denk geliyor yani avea da 30 ykr ise diğer öperatörü aramak ortamala 1,5 2 köntöremi denk geliyor birde faturaların abartı geldiği yönünde bir şey var doğru mudur yardımcı olursanız sevinirm.
edit: imla hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 3 Ağustos 2008; 10:43:36 >
Merhabalar; Avea da faturanın abartılı gelmesi konusunda bir sorun olacağını sanmıyorum. Yalnızca internet-gprs kullanacaksanız biraz dikkatli olmakta fayda var. Kamu tarifesi bilindiği üzere sadece faturalı hatlarda var ve yalnızca kamuda görev yapan kişilere veriliyor. Kamulularla konuşmak için çok uygun zaten bedava. Ama kaliteli olsun, diğerleriyle de konuşurum diyorsan Turkcell'i inceleyebilirsin. Bir de Vodafone'un Cep1 tarifesi ile Türkiye içindeki bütün operatörleri dakikası 1 kontore arayabiliyorsun.
Arkadaşım faturaların şişirildiği doğrudur, sana gelecek olan fatura ayrıntısına bakarak bunu çok iyi anlayabilirsin. Mesela cep telefonunun gprs özelliği olmadığı halde sana böyle bir ücret tahsis edildiğini görürsen şaşırma. Benim başıma geldi çünkü. Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, faturanın 40 ytl den aşağı düşmeyeceğini bilmeni isterim. Ayrıcı yukarda arkadaş sadece kamu çalışanlarına veriliyor demiş, bir süre için kamu hatları herkese verililyor artık. Bilginize. Sen sordun, ben söyledim. Karar senindir. Bu arada unutmadan söyleyeyim 2 yıldır kullandığım kamu hattımı, gelen abartılı faturalar nedeni ile kontörlüye çevirdim.
Arkadaşım faturaların şişirildiği doğrudur, sana gelecek olan fatura ayrıntısına bakarak bunu çok iyi anlayabilirsin. Mesela cep telefonunun gprs özelliği olmadığı halde sana böyle bir ücret tahsis edildiğini görürsen şaşırma. Benim başıma geldi çünkü. Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, faturanın 40 ytl den aşağı düşmeyeceğini bilmeni isterim. Ayrıcı yukarda arkadaş sadece kamu çalışanlarına veriliyor demiş, bir süre için kamu hatları herkese verililyor artık. Bilginize. Sen sordun, ben söyledim. Karar senindir. Bu arada unutmadan söyleyeyim 2 yıldır kullandığım kamu hattımı, gelen abartılı faturalar nedeni ile kontörlüye çevirdim.
nasıl 40 ytl ya 21 ytl sabit tutarı yok mu nasıl 40 ytl fatura geliyo ne gprs i internet fln kullanmıyacğım zaten kontörlü turkcell hattım var iş gereği bunu almak zorunda kaldım ama kafam karıştı şimdiden sen ayrıntı istedin mi neden o kadar geliyormuş diğer operatörleri fln mı aradın ?
SMS gönderirseniz fatura şişiyor. Ama sadece arama yaparsanız ve aradıklarınız Kamu tarifesinden olursa fatura şişmez. Ben Kamu hattım ile sadece kız arkadaşım ile telefon görüşmesi yapıyorum. Fatura sabit ücretin dışına çıkmıyor.
yok ya sms olayı yok sadece kamu ve diğer operatörleri arayabilirim en fazla ama bu yaptığım hesap gibiyse kontörle fln ugrasmam direk ararım yani dakikası 2 kontör bile değil yaptıgım hesaba göre
5 yıldır aveanın kamu hattını kullanıyorum şimdiye kadar bir kere bile şişirilme olmadı faturamda ve ne konuştuysam o geldi. tavsiyem şudur eğer sadece kamu hatlarını arayacaksan en ideali için kesinlikle kullan ancak süprizlerle karşılaşmamak için kamu hattı dışındakileri çok fazla arama bence. diğer operatör ve kamu dışında kalan avealıları aramanın dakikası 30,3ykş tüm vergiler de dahil.yani aşağı yukarı 2 kontöre denk geliyor ancak 6saniyelik bazla ücret kesildiğinden çok daha ekonomik olur.şimdiden hayırlı olsun derim.
bende yaklaşık bir senedir avea kamu hattı kullanıyorum.zaman zaman telefondan mesaj çekmem gerekti ve o aralar 30 ytlye kadar faturam çıktı.ancak o günlerden sonra akıllanıp kamu tarifesi dışında kimseyle konuşmadım.14 ytl fatura geliyor bana.ayda en aşağı 2 saat konuşma yapıyorum.bazı aylarda 10 saat falan bile konuştum.ailemle yada kamu tarifesindeki arkadaşlarımla konuşurken artık kafam rahat.diğerleri için başka hattım var zaten.aveanın faturaları şişirdiğine inanmıyorum.bazı aylarda bende öyle düşündüm.ama ayrıntılı faturada hiç de öyle olmadığını farkettim. hayırlı olsun güle güle kullan bol konuşmalar
bende sınırsız kamu kullanıyorum 2. faturam gelmedi henüz.. arkadaşını getir kampanyası vardı geçen ay.. faturamı avea ödedi.. ekstra bir fatura gelmedi yani :) -hatta diğer arkadaşımın da faturasının %50'si ödenmiş-
aylık 20 saate yakın konuşuyorum.. böyle kullanan 1-2 arkadaşım daha var -öğretmen hattıydı onlar- başka yeri aramadıklarından olsa gerek fatura sadece sabit ücret olarak geliyordu.. bende farklı bir durumla karşılaşacağımı sanmıyorum..
yukarda arkadaşın da dediği gibi msj olayına girmeni önermem.. 2. bir hattın varsa çok daha elverişli olur.. benim birde turkcell hattım var.. sırf bu yüzden çift hatlı telefon aldım.. değdi yani..