Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.983
Cevap
52
Favori
697.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • emre__ss kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    araç'da kronik bir soruna rastlamadım. 1.5 yıldır da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
    Ben de elektrikli koltuk hariç her şey bulunuyor. Çoğu araçta bu tür donanımlara denk gelmek biraz zordur.
    Tabii bunları kullanmayı düşünmüyorsanız, daha düşük donanımlar da tercih edilebilir, maliyetiniz de aşağı iner.

    Benim mondeo'da ısıtmalı ön cam, şerit takip sistemi, cruise kontrol (aktif cruise kontrol ben de yok, olursa şehir içinde yararlı olur), hava yastıklı emniyet kemerleri,
    otomatik fren sistemi, 360 derecelik sensör sistemi, 8 farklı şekilde çalışan dynamic led far sistemi, kör nokta uyarısı, sunroof gibi bir takım ekstralar var.

    Motor 1.5 ama bu ağırlığı götürmekte zorlanmıyor. Seri bir araç ve hem ses, hem de konfor anlamında çok rahat, koltuklar yine büyük ve bir çok ayara sahip ama elektrikli değil.
    Eğer elektrikli alırsanız deri koltuk sahibi oluyorsunuz ama deri koltukta bir de koltuk soğutması var. Kumaş koltukta ısıtma var, bu da bir çok araçta olmayan bir özellik.

    İç mekan aydınlatmasının renkleri ayarlanabiliyor. Navigasyon hazırlığı ve navigasyon kartı (SD Kart) ayrı satılıyor. Bu da bir hayli pahalıydı.
    En son 750tl istemişlerdi ve güncelleme için de öyle bedava filan değil, gidip tekrar 750tl vermekten bahsetmişlerdi. Fırçayı çekmiştim.

    Arka yan camları ve arka camı fabrika çıkışı karartmalı, ilk kullanımda gece biraz zorluyor. Yan camlarda (arka camlar) karartma olduğu gibi cam perdeleri de var.
    Bunları da kullanırsanız arkadakilerin kim olduğunu anlamak mümkün değil. Arkada oturma alanı oldukça geniş. Diz mesafesi bir çok aracın ötesinde.
    Sedan kasa kullanıyorum, arka bagaj alanı daha farklı çalışıyor, eğer HB kasa alırsanız cam'da açılacağından biraz daha farklı kullanım alanına sahip olursunuz.
    Ben HB kasa sevmediğim için almadım ama bu arabanın Sedanı ile HB'i çok benzer çizgilere sahip.

    rutin bakımları da diğer markalar kadar ve çok abartılı değil. Tabii servis yerine dışarıda bir başka çözüm üretilerek masraflar azaltılabilir.

    Gelelim olumsuz gördüğüm kısımlara;
    birincisi araç büyük olduğundan boyu da çok uzun, hem yatay hem de dikey otomatik park edebiliyor ama uygun yer bulmak lazım. Bunu da içeriden sizin yerinize bulan bir sistem var.
    ama bunu kullanmazsanız veya illa ki ben park ederim derseniz büyükçe bir park yeri aramanız gerekiyor. Ama park etmek kesinlikle çok kolay, park sensörleri, geri kamerası filan size
    yardımcı oluyor. Ben park için çok sorun yaşamıyorum ama kalabalık sokak aralarında zorlanıyorum...

    Diğer olumsuz kısım ise, yakıt tüketimi olabilir. Fabrika verileri kesinlikle tutmuyor, zaten hiç bir üreticinin yakıt verilerine ulaşmadım. Hepsi sallıyor.
    Bu araba 1500 kg lık bir araç ve içindeki insan yüküyle daha da ağırlaşıyor. Bu faktörlerinde de etkisiyle tüketim 9.5 - 11.5 arasında gidip geliyor.
    Bende daha da çok zira market arabası gibi kullanıyorum ve çok fazla dur kalk var. Tüketimim 12 lt'leri buluyor.
    Ancak bu araba ile şehir dışına, 2 yetişkin ve bavul ağırlıkları ile beraber gittiğimde, tüketim değeri 6.5 lt'lere iniyor. Bunu da defalarca test ettim.
    Bu kadar ağır arabayı bırakın bir çok araba için bile bu değerler zaten elde ediliyordur.

    Bu araç ile aynı sınıfta olan BMW 3 serisi,VW passat ve Skoda Superb'e de almadan araştırdım. Örneğin BMW'de normal seri alırsanız daha düşük beygirli bir araç alıyorsunuz.
    3 serisinde 3.20i ED var, bu araç güzel ama fiyatı anormal. Aynı şekilde Passat'ta daha düşük bir motor hacmine ve gücüne sahip, o da mondeo ikinci elinden 20-30 bin tl daha pahalı.
    Superb de büyük, hatta en büyük bagaja sahip ama tasarımı bana cazip gelmemişti.

    Ben passat'a boşuna bu fiyat farkını vermek yerine aradaki fark ile benzin almayı tercih ettim. Zaten passat'ta öyle az benzin harcamıyor, çoğu forumda bakarsanız 10lt'ler civarında dolaşıyor.
    BMW 3.20i ED (1,6 motor 170 beygir) şehir içinde 13-14 lt'ler yakıyor, bir sürü kişi de bundan şikayetçi, donanım haberde aratırsanız, bulursunuz.


    Sonuç; ben yakıt tüketimi fazla kafaya takmadan aldım, benim için konfor ve rahatlık, dış tasarım önemliydi, bunları da mondeo bana veriyor.
    Ayrıca sık sık araç değiştiren birisi değilim, aldığım zaman 10 yıl üstünde kullanırım. Eğer şehir içinde her gün işe gidip geliyorsanız, yıllık km'niz fazlaysa (ben 3-5 bin km'yi geçmem)
    mondeo yerine başka modele yönelebilirsiniz. Ama mondeo size çekici geliyorsa ve bütçeniz de uygunsa dizel'i de seçilebilir ama onun da fiyatı benzinliden fazladır.

    Yakıt tüketimini çok düşünüyorsanız (bizim memlekette yakıt fiyatı hiç düşmez) yine mondeo alıp varsa LPG sistemi takılabilir. Ben hiç lpg'li araç kullanmadım, güvenilir bulmuyorum.
    Eğer Türkiye'ye Hybrid Mondeo getirirlerse belki o da tercih edilebilir.

    Mondeo güzel araç, dinamik bir görüntüsü var, ben seviyorum, yakıtı da çok önemsemiyorum.
    Seçiminizde başarılar diliyorum.




  • Mondeo 2000 ghia M kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun.
    İyi günlerde kullanın.
    Km si 56000 mi?

    Oldukça düşük.Benimki 2008 model 140000 de.
  • fatihdurusoy F kullanıcısına yanıt
    Aynı düşüncedeyim. Yok parçası pahalı, yok sorunlu, yok kalas gibi vs yorumları yapanlar oldu ama bir gün içinde araca baktım ve diğer gün aldım. 98 ghia, arabada yok yok. Ufak tefek masrafları her 2. el araçta olduğu gibi yaptım ama araba mercedes kıvamında bence. Yakıt şehir içi max 14 lt. 2000 motor daha ne olsun. Anti patinaj, hız sabitleme gibi özellikler bugün sıfır bor çok arabada yok. Valla ben pişman değilim, isteyen istediğini söylesin.
  • Sanziman ile ilgisi yok ama sanzimana bagli bir hiz sensoru var. Km gostergesi bu sensor bozuldugu zaman calismaz. Yanliz kontagi acip direk yukari cikmasi gostergenin daha cok takometre arizasi gibi. Bir cikmacidan once gostergeyi denemekte fayda var. Sensor arizasinda hiz gostergesi calismadigi gibi beraberinde km sayaci da ilerlemez.

    Saygilarimla.
  • 1.6 dizel 2013 var bende 1.6 motor ufak geliyor bence araca hantal kaliyor benimde onceki aracim yine dizel.focustu, ondan oncede passat kullandim focusla mondeo arasinda ozellikle konfor ve yol tutus olarak buyuk fark var mondeo o konuda gercekten cok iyi ama dedigim gibi 2.0 olacak bu arac , passatla kiyaslarsak passat 1.8 t idi haliyle performans daha iyiydi ama yol tutus konfor ic hacim ve saglamlik olarak mondeo derim trde pek kiymeti bilinmedi bu araclarin tabi burda fordun mondeo 1.6 seceneginde otomatik vites koymamasida etkili oldu
  • cenk78 kullanıcısına yanıt
    42.000 TL'ye aldım. Aracım 250.000 km.'de. Ekspertizde motor %83 çıktı. Alınca trigeri, bujileri, yağını değiştirdim. Şu ana kadar 4.000 km. yol yaptım. Yakıtıda gayet uygun. 100 TL. gaz ile 310-325 km. yol gidiyor. Sadece direksiyon pompasından ilk çalıştırdığımda hafif ses geliyor. Onun haricinde bir sorun yaşamadım. Bu fiyatlara binilecek en güzel arabadır. Alın pişman olmazsınız.
  • Merhaba arkadaşlar;

    Dün itibari ile 2008 model 1.6 Titanium Benzinli ve 200binde mondeo sahibi oldum. Araç çok hoşuma gitmişti ve biraz pazarlık ile 40 bin tl e aldım. Fakat lastikler biraz aşınmış duruma gelmiş.
    Araca uygun lastik önerileriniz nelerdir 16 " için.

    Yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkür ederim.
  • Öncelikle Merhaba arkadaşlar bu forumda bişi eksık eksık dıye dusunurken neden MondeocuLar bir yerde bırleşip arabalarımızla ilgili bişilerımızı paylaşmıyoruz ki buyrun araçlarımızla ilgili herseyi paylaşalım

    ÜYELERİMİZ VE ARAÇLARIMIZ

    1-MoNdEoo = 1997 Mondeo GhiaX Otomatik Vites Hb
    2-ALOK =2006 Mondeo Ghia TDCİ
    3-ruge =2002 Mondeo Trend
    4-gugu03 =1999 Mondeo 2.0
    5-acapancatal =1998 Mondeo Ghia Sedan
    6-saitax =1998 Mondeo Otomatik Vites Hb
    7-robespierre =2004 Mondeo Otomatik Vites TDCİ
    8-cenkay02 =1997 Mondeo 2.0 Ghia Sedan
    9-gramofoncu = 2008 Mondeo 1.6
    10-miremiran = 1999 Mondeo GLX
    11-merruse = 2008 Mondedo Trend
    12-ataoygar = 2002 Mondeo Ghia Otomatik Vites
    13-celalmavi = 2008 Mondeo Titanium
    14-mondeo96glx = 1996 Mondeo Glx 2.0
    15-etacarinae = 2008 Mondeo Titanium
    16-dejanbodiroga = 2001 Mondeo Trend
    17-barikal = 1997 Mondeo Ghia
    18-cdonmes = 2005 Mondeo Ghia-X Otomatik Vites
    19-sentuerk = 1997 Mondeo 2.0
    20-keno38 = 1999 Mondeo 2.0
    21-antebi = 1996 Mondeo Ghia Otomatik Vites
    22-burkay42= 1998 Mondeo Ghia Hb
    23-hazırasker = 1997 Mondeo Ghia
    24-Rollie = 2002 Mondeo Ghia SW
    25-Mondeoemirhan = 2009 Mondeo Titanium 2.0 TDCİ
    26-zgrzgn = 2001 Mondeo 2.0 Trend A/T
    27-morscertavitaıncerta = 1998 Mondeo Ghia 2.0
    28-sarin = 1997 Mondeo Ghia



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoNdEoo -- 22 Mayıs 2009; 23:40:30 >







  • orta susturucu farklı diyosun boyutları farklıysa çok etkiler ama 4000 devirden sonra düzelio diosun bunun olmaması lazım buji kabloların eskimi teklemeyi genellikle bundan yapar ama sanki senin arabanda başka bir sorun var gibi gözüküyor dediklerinden...
  • Araç için di(dizel) yazılmış yanlışlıkla demek ki.

    2000 model eski bir mondeo kullanıcısı olarak yorumlarım;

    *** Hız sabitleyici, araç bilgi ekranı, alarm, gibi ayrıntılar sizin için önemli ise 99 modeline bakın.
    *** Eğer bunlar benim için önemli değil derseniz son üretim 2001'lere bakabilirsiniz.
    *** Resimdeki aracın jantları 2001 modele ait. Ayrıca 2000 modellerde ön çamurlukların tekerlek ağzında tac olur. Eğer araç gerçekten 2000 modelse ve bu taçlar yoksa çamurluklarda hasaar veya değişim vardır. Yine arka çamurlukların bagaj kapağının altında kalan bölümlerinde bantlar çıkmamışsa arka çamurluklar orjinaldir.
    *** Deri koltuk ve sunroof olması güzel, bu iki donanım çok az modelde mevcuttur.
    *** Aracın bakımları problemsizse siz de problemsiz binersiniz.
    *** Keyif aracıdır, uzun yolda rahat ettirir, şehir içinde biraz yorar ama gene de kullanımı zevklidir.
    *** Bu araçların kronik motor arızası yoktur ancak özellikle LPG montajından kaynaklanan ve sebebi bulunamayan sıkıntılar zamanla ortaya çıkabilir.
    *** Kontağı çevirdiğinizde (araç çalışmadan) , bir kaç kırmızı ışık ve 3 tane sarı ışık yanacaktır. Bu sarı ışıklar ABS, TCS ve Airbag ışıklarıdır. 3-5 saniye içinde tüm sarı ışıkların sönmesi gerekir çalıştırmadan. Eğer ışıklar sönmezse ya da hiç yanmazsa sorun var demektir ve parça fiyatları sizi sıkıntya sokar. Bazen airbag lambası belirli aralıklarla yanıp söner, bu aralıklar arızayı belirtir. Koltuk altındaki soketin yerinden çıkması da yanıp sönmeye neden olur.
    *** Aracı çalıştırdığınızda hava soğuksa rolanti bir süre yüksekte duracak ve daha sonra düşecektir. Motor ısındıktan sonra motor sağlıklı ise rolanti 0,9 d/d aralığında olmalıdır. Motor soğukken rolantide dalgalanmalar, veya boşta devir yükselmeleri rolanti sensörü, gaz kelebeği sorunları olabileceği gibi, lpg kalibrasyon hatalarından da kaynaklanabilir.
    *** Bu yaştaki arabaların genelde hız göstergeleri bozulur. Bu arıza hız sensörü denen küçük bir parçann arızalanması nedeni ile olabileceği gibi, beyin arızasından da kaynaklanır dikkat etmek lazım.
    *** Araç çok güvenlidir, iyi yol tutar. TCS sistemi sayesinde patinaja düşünce, tork düşürerek tekerlekleri patinajdan kurtarır.
    *** Sağlıklı bir motra sahipse, 2500 d/d düzeyinden itibaren motor gücünü gösterir. 3000 d/d düzeyinde vites değişimleri yaptığınızda bile araç sürekli ivmelenir. Ancak LPG kalitesi aracı etkileyebilir. Bu denemeyi benzinle yapın.
    *** Sürücü tarafı koltuğun yükseklik ayarı elektirklidir. Genelde dişli sıyırması nedeni ile bozulur. Bilinen bir arıza olduğu için tamiri kolay ve ucuzdur.

    Saygılarımla.




  • quote:

    Arkadaşlar benim Mondeo'nun ön cam rezistansında bir sorunu farkettim. Rezistans camın yarısında çalışıyor, diğer yarısında çalışmıyor. Cam buharlıkyen ön rezistansa basıyorum, yolce tarafının buharı uçuyor, sürücü tarafı kalıyor, buharın uçtuğu ve kaldığı bölgenin sınırı da çok net ve keskin. Bunun nedeni ne olabilir ? Acaba ön camdaki görünmeyen rezistanslarda bir kopukluk mu var ki ?


    Bu bahsettiğim ön rezistans sorunu için sanayideki oto elektrikçime gittim. Elindeki akım ölçen aletle ölçümler yaptı ve camda sorun yok, oraya elektrik ileten kablolarda, soketlerde bir sorun var sanırım dedi. Camın alt kısmındaki plastikler söküldü, bu arada ön camın benden önceki sahibi tarafından değiştirildiğini de öğremiş oldum. Allah'tan rezistanslı cam pahalı diye rezistanssız takmak gibi birşey yapmamış adam, kaskodan değiştirmiştir muhtemelen. Neyse plastikler söküldükten sonra kabloları bağlayan soketlerden birini açtık, içinin erimiş olduğunu gördük. Koktuğum gibi ön camda çıkmadı sorun. Usta soketi değiştirdi, kabloları güzelce lehimledi ve arabayı çalıştırıp rezistansı açtık. Üç beş dakika bekledik rezistansın çalışmayan tarafta da çalışmaya başladığını gördük. Sorun halloldu yani . Bu arada aklınıza bulunsun, Mondeo'nun ön cam rezistansı, camın sağ ve sol tarafında ayrı ayrı birbirinden bağımsız.




  • Turboyu etkin ve aktif kullanacak sanki yollar var.
    Arabalardaki motor teknolojisi bilgisayarların gelişimi gbi.
    İhtiyacımız olmadığı halde hep en iyisi olsun diye gider pc alırız sonra word ve internet için kullanırız.
    Turbolusunu, beygirlisini alırız arabanın sonra çok yakacak diye 1500-2000 devri geçmeyiz.
    bence fazla takılmamak lazım.
    iyi sürüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahallenin_delisi -- 31 Ağustos 2010; 2:26:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiko6630

    öncelikle merhabalar..
    2008 model civarı 150.000-180.000 km arası 2.0 TDCi Titanium Mondeo almayı düşünüyoruz 2005 model caddymizi satıp, araç nasıldır caddynin çok sorunları oldu mondeoda böle bişey varmı motorunda falan kronik sorunları, eksileri artıları nelerdir bi yazarsanız.. çok teşekkür ediyorum şimdiden iyi günler

    ben mondeo kullanıyorum cok rahat genis konforlu özellikleride cok güzl ama araci alırken bakman gereken yerleri hatırlatıyım hava filtresi ve turbo arasındakı hava hortumuna dıkkat et eger yırtıksa delikse yuksek yakıt yakar duman yapar ve cekmez ayrıca turbo hortumlari emme vakum yaglama hortumları mutlaka saglıklı olmalı ve ıntercol hortumuna dkkat et bunlar ufak tefek ve normal seyler hortum aşınıp deliniyor bu hata sayılmaz araci almyada engel deil ama gozden kacınca yakıt performans etkileniyor, benim arac 203000 de suan arka aks bilyaları degişmesi lazım ölü durumda ugultu yapıyor, demek istedigim su ki burda bir bilya 200 euro iki tanesi 400 euro mecbur degistircem cunku bilya normal bilya deil ford tarafından özel uretim ama belki turkiyede ucuzdur bilemem, araci test et en az 60 km/h yap daha asagi hızlarda bilya ugultusu varsa bile ses duyulmuyor 60 - 90 arasi net geliyor, ben hergun 50 km yol yapıyorum 1 depo dieselle maksimum 800 km gidebiliyorum net litre olarak 50 - 53 litre arasi tuketiyor bu shir ici ve dısı karısık mesafe ama tabi burada istanbul gibi trafik yok ve bu aracin yakıtı gayet normal , tavsiyem kesinlkle 6vites olmasi cok daha ekonomik verimli 6 vitesli olanlar, filtre takımını ozelıklede mazot filtresi orjınal olmazsa buyuk sorun yasarsin bir arkadasımda ayni aractan var sorun yasadı mazot filtresi sebebiyle 500 euro masraf cıktı cunku orjinal filtrede mazot tazyik ayarı var yan sanayide yok ne fark ediyor siz kontagi actıgınızda kızdırma lambası sonene kadar calisan kucuk bir motor var pompya mazot basmasi ıcın iste o motor yan sanayi filtre sebebiyle bozuluyor bu parcalar ucuz seyler deil hele ki turkiyede daha da pahalıdır tahminim, bu mondeolar avrupada pek tutulmaz parca pahalı ve hassas araclar cok fazla kosturmaya yıpranmaya gelmiyor senede 20,000 km altında yol yapıyorsanız alın derim ama fazla yapıyorsanız zarar edebilirsiniz, devirsiz kullanımda egr valf ve egr sistemi kurumlama yapıyor en az 2000 3000 devir aralıgı kullanım iyi sonuc veriyor biraz uzattım konuyu kusura bakmayın faydalı olur diye yazmak istedim ben aracıma sadece 3000 euro verdim sahip oldum hurdayada gitse can saglığı ama siz 20 - 30 binlerden bahsediyorsunuz ki müthiş ucuk rakamlar o yuzden bilgi vermek istedim hevesinizi kırmak yada araci kotulemek deil niyetim karar sizin tabiki,


    2005 den sonraki mondeolarda bir cok degisiklik yapıldı bahsettigim seylerde, belkide daha kaliteli hortumlar uretilmiş olabilir ancak 150,000 km olan arac kontrol edilmelidir diye dusunuyorum




  • Bende 2005 tdci var 214 bin km de elhamdülillah otomatiği çok güzel ,süper yani.Bu şanzumanı bozamayacağını idda edenlerde var.
    Bu arada şanzımana bakım yapılmıyor.Yağ kontrolu bile yapılımıyor.Ömürlük jatco şanzıman.
    Tek derdini sana söyliyeyim Ankara şehir içinde 8 litre yakıyor.
    1.Zenon far
    2.Far sensörü
    3.Yağmur sensörü
    4.Elektrikli koltuk
    5.Dijital klima.
    6.130 bg canavar
    7.340 torkluk anlık roketleme
    8.ALL otomatik camlar.
    9.Çelik jantlar.
    10.Kendi sınıfında en iyi fiyat (26.000)
    11.Bu fiyata en iyi konfor.
    12.Ve asalet.

    İŞTE KENDİMİ YUKARIDAKİLERLE AVUTUYORUM.
    BU KADAR KONFORUN,BİR BEDELİ OLMALI...değil mi!!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadiruysal

    quote:

    Orijinalden alıntı: dr_ex

    Orjinal xenon maliyetinin çok yüksek olacağı söylendi. Bu konuda fikri olan varmı? Uygun maliyetli nasıl çözebilirim, saygılar

    yıldız sanayi derler ankara ostimde orjinal çıma da bulabilirsin. istanbul da okusdum ama istanbul da nerde bulursunuz bilemiyorum
    orjinale takılmayın biraz araştırın yine çıkma kaliteli uygun bişeyler de bulabilirsiniz.
    biraz koşturmanız lazım ramazan da zor olabilir.

    ankara da o bahsettiğiniz yeri duymuştum, istanbulda maslak var, illaki yakın zamanda bunlardan birine yolumu düşürürüm ve bakarım, bulursam burdan da paylaşacam. orjinal çıkma ön far bulmak kolay olmayabilir ama belli de olmaz.




  • mondeo ya zayıf diyen arkadaşlar böylesine bir kaza geçirmiş aracın arkasında en ufak deformasyon olmadığını görünce acaba ne diyecekler çok merak ediyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverick8141

    mondeo ya zayıf diyen arkadaşlar böylesine bir kaza geçirmiş aracın arkasında en ufak deformasyon olmadığını görünce acaba ne diyecekler çok merak ediyorum

    />


    oyle dıyen bırı varmıymıs.
    hakkaten arabanın a sından anlamıyor demektır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Texsin

    merhaba arkadaşlar ihtiyaçtan dolayı mondeo muzu satmak zorundayız 2007 mondeo ghia otomatik+lpg
    ilgilenen olursa ilan linkini ekliyorum

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-115254070/detay/


    guncel
  • ilbilge_11 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Mondeo yu ben hep iki gruba bunlardada üçe ayırdım almadan önce.

    Konfor,görüntü,rahatlık
    sürüş,performans yakıt.



    Not :Aracım 1.6 selective 160 beygir ecoboost 2011(aşağıda bahsettiğim sürüş,performans,yakıt benzinli araçlar için)


    KONFOR,RAHATLIK

    Üst seviyede özellikle uzun yolda 2500 kilometre yapan biri olarak hiç yorulduğumu hissetmedim.Oturuşunuz araç içerisinde ki duruşunuz ve dışarıyı görme konusunda çok güzel bir araç.Ön konsolda gayet başarılı.Yalnız şunu belirtmeden geçemeyeceğim.Donanım olarak Trend,Titanium ve selective araçlar arasında inanılmaz farklar var.Buda zaten fiyata yansıyor.Ben yaklaşık 1,90 boyundayım.Aracın arkasında oturmama rağmen hiçbir şekilde rahatsızlık duymadım.Araç bence yalıtım olarak ta fena değil.Tabi ben benzinli kullanıyorum.Zaten benzinli araçlarda motor sesi yok denecek kadar az.böylece araç içerisinde kısık sesle bile konuşsanız rahatlıkla duyulabiliyor.Dizel araçları hiç denemedim.

    GÖRÜNTÜ

    Dış görüntüsü zaten insana kendisini sevdiriyor.Sportif görüntüsü yanında ön ve arka uyumlu bence.Skoda süperb de ki gibi bir uyumsuzluk yok.Genelde şahit olduğum konu özellikle camlarınız karartılmış ve koyu renkli bir mondeonuz varsa.uzun yolda herkes bir kere başını çevirip acaba arkada önde kim oturuyor diye bakıyor.Çok defa yaşadım.Benim aracımın plakası 06 olması ve yukarıda bahsettiğim durum olunca çok yaşadım :)

    Ama görüntü olarak evden aşağı baktığınızda gözünüzede hitap ediyor.

    SÜRÜŞ,performans

    sürüş konusunda ne istediğinize bağlı.Hızlı kaçayım,makaslar atayım,milletle kapışayım,tozunu attırmak istiyorum derseniz 1,6 100-125 beygir arasında ki araçlara yanaşmayın derim.Zira araç 1396-1490 kilo defalarca test sürüşleri yaptım.O kasada bu beygir ve 160 torkluk bir araç hızlı kalkmadığı gibi performans alamadım.köklerim gaza dersenizde benzin konusunda çok yakar diye düşünüyorum.

    mondeo ile sakaryadan istanbula gelirken 200-210 hızlarda bile titreme gibi bir durum yaşamadım.normalde ben hız yapmayı sevmiyorum.denemek istedim ama hiçbir sorun yada problemle karşılaşmadım.

    Ama derseniz benim bunlarla işim olmaz.Ben normal bir sürücüyüm.hem gezerim hem keyif alırım derseniz.Sürüşü rahat ve zevk alabileceğiniz bir araç.tabi böyle bir kasada ne olursa olsun 10 litre civarında yakıyor2009 yılında ecoboost araç yoktu.Ben ecoboost 160 beygir 240 tork kullanıyorum.şuanda ekonomik sürüşü yakaladım 7,1 ila 7,8 yakıyor.Ama dediğim gibi aracımı zorlanmadan keyfini çıkarta çıkarta kullanıyorum.dönem dönemde hız yapmıyor değilim.

    Ben araçta kronik sorun olaylarına hiç bakmadım.Adamlar dünya piyasasında iyi konumdalar.Abudik gubidik kronik sorunlu araçları piyasaya süreceklerini sanmıyorum.olsada zaten dönem dönem her firmada oluyor geri çağırıyorlar araçları.

    YAKIT

    Yakıt konusunda 2009 model araç benzinlide ne yazık ki yakıyor.yukarıda bahsettiğim gibi 10 litreyi buluyor.Zira benim aracımda bile yüksek performansta kullanmaya çalıştığımda 10,8 litreyi buldum.Düşündüğünüz araç benzinli ise dizel kadar az yakamayacaksınız.Bunu peşin olarak kabul etmek lazım.Böyle bir araçta hızlı sert kullanmaktansa sakin ve tadını alarak kullanınca yakıt sarfiyatı düştü ve araçtan memnun kaldım.Dizel 6-7 arası yakarken ben 7,1-7,8 arası yakıyorum.varsın bu kadar farkta olsun.keyfimce biniyorum.

    Sonuç olarak,benim tavsiyem

    D segmentin de bir araçta böyle bir araç almayı düşünüyorsanız yakıt konusunu 2.planda tutun derim.Zira birbirlerine yakın yakıt harcamaları var.Konfor,sürüş keyfi,görüntü bu araçta mevcut.

    Eğer benzinli alacaksanız ve 1,6 olacaksa ecoboost almak en mantıklısı.Zira eski benzinli motorlar bu motora göre daha çok yakıyor.hem beygiri yüksek hemde torku

    Eski motorlarda 1,6 100-125 beygir arasında değişirken tork 160 nm

    ecoboostlarda ise 1,6 160 beygir 240 nm dir.

    Yanlış bir şey yazmışsam,yada eksik bilgi arkadaşlarda makul bir şekilde düzeltebilirler.Maksadım yanlış bilgiler vermek değil.İzlenimlerimi ve gördüklerimi paylaşmak.Böylece bende yeni bilgiler almış olurum.

    Hepinize sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erharp32

    Arkadaşlar merhaba bende 2005 mondeo 2.0 OV. Ghia X paket aracım ile yeni aranıza katıldım. Aracımda orjinal xenon var ve far yıkama kapakcıkları ön tamponda var. Ancak bu far yıkama nasıl çalışıyor bulamadım. Far yıkama konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

    Farlar açıkken cam suyu püskürtme düğmesine basarsanız çalışması gerekir.Olmazsa farlar otomatik konumdaysa normal konuma getirin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.