Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AKASA INTEGRAL-STON 3.5” ESATA/USB

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> AKASA INTEGRAL-STON 3.5” ESATA/USB Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
wormhole

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 23:37:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=813&productid=bd850476

arkadaşlar valla foruma sormadan ilk defa gittim sipariş verdim bakalım hatamı ettik yoksa iyimi...ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?içine şimdilik 400 sata2 harddisk koyup kullancam laptop ile...resimdekinin sadece ide bağlantı fazlası var...

Ekteki dosya (1)

wormhole

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2008; 1:12:13 

yokmu bişeyler söyleyen

greentooth

3 Ağustos 2008; 12:48:32 

Benim de almayı düşündüğüm bir ürün. gördüğüm kadarıyla fiyat oldukça makul. hayırlı olsun.

merak ettiğim ısı dağılımı konusunda başarılı mı? kutu içeriğinden e-sata kablosu çıkıyor mu?

wormhole

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2008; 13:16:58 

e-sata kablosu dönüştürücüler falan herşey çıkıyormuş hem kutu içeriğinde yazıyor hem alanlar söyledi...bu arada alanlar 24 saat açıkken bile ısınmıyor diyor,bende ona güvenerek aldım,alimünyum olması çok iyi ve bence gerçekten şık bir ürün...bonus puanları falanda kullanınca bana kargo dahil 12 taksitle 52 milyona geldi yani gayet uygun...

greentooth

3 Ağustos 2008; 15:30:34 

az önce kutunun incelemesi okudum.

genel olarak tatmin edici performans olduğundan bahsediliyor.

üzerinde jmicron chip varmış. bunun olumlu tarafı uyum ve performans konusunda başarılı olması, olumsuz tarafı ise ide diskleri esata ile kullanmaya imkan verecek desteği sağlamaması. gerçi ide disk kullanma olasılığı yok olmasa da, düşük sayılır...

yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere, ide diskler sadece usb ile kullanılabiliyor.

bunun dışında kasanın aktif/pasif havalandırmasının olmayışı bir eksi olarak değerlendirilmiş, 1 saat yoğun/sürekli kendi içinde veri kopyalama sonucu disk 51 dereceyi görmüş. normalde bu tür bir kullanım fazla gerçekleşecek bir durum değil elbette. birkaç hava deliği açılsa çok mu toz girer acaba

ben bu kutunun içine 640 gb 32 mb cache li ST3640323AS koymayı düşünüyorum. aklıma takılan tek soru harici kutuların hiç birinde firewire+esata ya da esata+usb+firewire desteğinin bir arada bulunmaması. bu sebepten 1 tb freeagent pro ile yukarıda saydığım kombinasyon arasında yol ayrımında kaldım :(

freeagent lerde kullanılan oxford yongası da yeni firmware yüklü gelmediyse transfer problemlerine sebep oluyor-muş-.

seagate koca 1tb diskin yanına e-sata kablosu koymamış ya

sırf bu yüzden akasa alıcam sanırım :)

krkmz

3 Ağustos 2008; 20:32:22 

Ben bu kutudan aldım. 500 Gb maxtor disk aldım. USB ile normal çalıştı ama e-sata ile ne yaptımsa çalıştıramadım. Bilgisayarı kilitledi her seferinde . Anakartım asus ve marvell e-sata sürücüleri var. Bu kutunun yongası ile çakıştı. İade ettim.

Lenovo core2duo 1.83 işlemci , 100 GB HD, 1 GB 667 Mhz Ram(2 Gb oldu), 7300 nvidia 128 MB, 1680x1050 WSXGA Lcd, 1.3 piksel cam, wirales, Bluetooth , Dvd-Multidrive, parmak izi tanıma, ıslık ile açılma vs.
wormhole

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2008; 21:01:45 

Kutuyu pc ye bağlayın ve çalıştırın, Akasa ile gelen kurulum cd sini takın ve size lisan soracaktır birini seçin sonra
( 3.5" USB and E-SATA ) Karşısına gelin installation guide seçerseniz kutuyla alaka bilgileri göre bilirsiniz, buradan
(software) setup'u indire bilirsiniz pc nize küçük bir eklenti kurmanız gerekiyor eSata yı kullanmak için bu gerekli
setup'u kurun ve pc yeniden başlatılsınmı diye sorar siz kabul edin ( pc kendiliğinden kapanmazsa siz yeniden başlata bilirsiniz )
yoksa eSata görmeyecektir pc niz yeniden başladığında bilgisayarımda sürücünüzü göreceksiniz güle güle kullanın

Not: Pc çalışırken kutuyu kapatır veya bağlantıyı ayırırsanız veri kurtarılamadı gibi uyarı alacaksınız veya
pc açıkken kutuyu pc ye bağlarsanız kutuyu pc görmeyecektir taki yeniden başlatılıncaya kadar
ama usb için bunlar geçerli değil

Herşeyi yaptım ama eSatayı çalıştıramadım? Diyenler
Kutunun arkasında bir anahtar var hangi bağlantıyı ( eSata Usb ) kullanmak istiyorsanız o yöne getirmeniz gerekir anahtarı
kabloları bağladığınızdan emin olun
kutunun güç kaynağını pirize sokmayı unutmayın.

Bütün bağlantıları aynı anda bağlı olarak kullana bilirsiniz ( eSata Usb ) kutunun arkasındaki anahtar ile istediğiniz bağlantıyı kullana bilirsiniz
( eSata ) için pc yeniden başlatılmalı veya pc yi açmadan kutuyu çalıştırmalı.

ALINTIDIR...

krkmz

3 Ağustos 2008; 23:59:17 

Kutuyu alanın zaten ilk olarak arkasındaki düğme dikkatini çekiyor. e-sata uyumsuzluğu oluyor bazen anakartlar ile kutular veya e-satalı HDd ler arasında . Jmicron chipli asus anakrtlar ile seagate ve WD lin e-satalı modelleri ilk başlarda çok sorun çıkarmıştı. Akasa kutuyu aldığında göründüğü gibi kaliteli olmadığını göreceksin. yan kapakları alüminyum ama alın kapakları plastik ve hemen kırılmaya müsait. Altındaki kaymayı önleyici kauçuklarda kutuyu açar açmaz düşüyor. Pek kaliteli değil yani. yinede sen bilirsin.

Lenovo core2duo 1.83 işlemci , 100 GB HD, 1 GB 667 Mhz Ram(2 Gb oldu), 7300 nvidia 128 MB, 1680x1050 WSXGA Lcd, 1.3 piksel cam, wirales, Bluetooth , Dvd-Multidrive, parmak izi tanıma, ıslık ile açılma vs.
wormhole

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2008; 0:36:46 

jmicron çipli anakartlar ile bunda sorun çıkması çok düşük çünkü bununda çipler jmicron problem değil ben zaten 400gb dahili sata2 harddiski satıp üstüne para koyup gidip 500gb external alacaktım,hem beni zahmetten kurtardı hemde ilerde 750-1000lik birşey takabilmem için araç oldu 50 milyona bence değecek inşallah,yoksa

wormhole

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2008; 1:59:44 

kaymayı önleyici kauçuk dediğin dik durması için konulan plastikler olmasın dostum?

wormhole

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2008; 10:42:15 

arkadaşlar ürün geldi,ve 12 saattir kullanıyorum başta bir talihsizlik yaşadım ve çalışmadı zannettim ama canavar gibi çalışıyor...12 saattir açık 3-4 saat kopyalama yaptı sürekli ve harddisk 49 dereceyi gördü,harddisk hd430lj 400 gb sata2 samsung bu değer yani 50 dereceyi pek geçmez gibime geliyor ama bu şekilde çalışması ortalama 1 sene için sorun yaratırmı?bu arada e-sata bağlantısnı kullandım sürekli (hd sıcaklığını usb takılıyken görmüyor everest) acaba usb ile kullanırken sıcaklık düşermi?sonuçta 1 ay sonra laptop ile kullanmak zorunda kalacağım en az 1 sene

wormhole

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2008; 11:38:10