Geçtiğimiz günlerde EVGA ve XFX'in Nvidia ile yolları ayırarak ismi açıklanmayan bir başka üreticinin saflarına katılacakları iddia edilmişti. Yapılan spekülasyonlar çerçevesinde bu ismin Larrabee kod adıyla yeni nesil grafik işlemci mimarisi üzerindeki çalışmalarına ara vermeden devam eden Intel olabileceği tartışılmıştı. Fakat ortaya atılan yeni iddialar en azından EVGA için durumun pekte öyle olmadığını ortaya koyuyor. Zira AMD cephesiden gelen haberlere göre EVGA, ATi tabanlı ekran kartları satmak istiyor fakat AMD-ATi açıkçası pek oralı değil gibi gözüküyor. Nvidia'nın "exclusive" partnerlerinden biri olan ve Amerika pazarından firmanın en çok kart satan partneri olarak bilinen EVGA'nın bu arzusu Nvidia cephesinde nasıl karşılandı bilinmez ama iş ortaklarıyla mevcut pozisyonunu şimdilik yeterli gören AMD-ATi, EVGA ile en azından şu an için herhangi bir işbirliğine gidecek gibi görünmüyor. Bilindiği üzere bir süre önce yine Nvidia'nın "exclusive" ortaklarından biri olan yani sadece Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan Gainward da ATi tabanlı ekran kartları hazırlamaya başlamış, AMD-ATi cephesinden firma ile yapılan işbirliğine yönelik olarak spesifik bazı pazarlardaki pozisyonu güçlendirebilmek için gidilidği yönünde bazı yorumlar gelmişti. Bakalım bu haberlerden sonra Nvidia ve EVGA'nın sıkı işbirliği yara alacak mı yada bu iddialar yalanlanacak mı bekleyip göreceğiz.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Valla Tr dışındaki kullanıcılar için iyi olabilir uzun garanti süresi vb..vb....ama türkiyede yine nVIDIA gibi EVGA nın ATI kartları da pahalı olacaktır pek bize yaramaz gibime geli yor....
şimdiye dek ATI atak yapsın ATI bişeyleri başarsın diye dua ettim ama şu andan itibaren nVidia çıkış yapsın istiyorum. yoksa ati 5xxx serisinin fiyatlandırma politikasında 19xx serisinin fiyatlandırma politikasını uygularsa AMD-ATI sempatizanı olarak nVidia için para bile toplatırım...
nVidia şimdiye dek teknolojisini geliştirmek dışında bir çok şey yaptı.(kaliteli chipset, cuda vb platformlar, driver kalitesi, ve oyun şirketleriyle yaptığı anlaşmalar sonucu bariz optimizasyonlar...) ama artık teknolojisini geliştirmeli. en basidinden üretim boyutu teknolojisi. amd nasıl inteli takip ediyorsa nVidia da ATI yı takip ediyor. ve sonuç ortada amd fiyatlandırma ile pazar payı kapabilecekken yapamadığı gibi bu gidiş böyle olursa nVidia da yapamıycak.
yani demem o ki: nVidia artık teknolojisine odaklanmalı. 8800GT bile 512 bitlik bilmem kaç wattlık 2900XT yi ezdiyse 4870 de aynısı GTX 260 a ve hatta GTX 280 e (fiyastlandırmadan ötürü) yapıyor. evet nVidia sempatizanları var ama bu nVidia yı en fazla bir nesil idare eder bence. ATI 5xxx serisiyle bi tokat daha atarsa-ki bu sefer F/P olmaz direk performans olur gibime geliyor- nVidia sempatizanı felan kalmaz ortada. bu ne demek high-end kartlar 600-800 dolardan satılacak demek. sizce de korkunç değil mi?
şimdiye dek ATI atak yapsın ATI bişeyleri başarsın diye dua ettim ama şu andan itibaren nVidia çıkış yapsın istiyorum. yoksa ati 5xxx serisinin fiyatlandırma politikasında 19xx serisinin fiyatlandırma politikasını uygularsa AMD-ATI sempatizanı olarak nVidia için para bile toplatırım...
nVidia şimdiye dek teknolojisini geliştirmek dışında bir çok şey yaptı.(kaliteli chipset, cuda vb platformlar, driver kalitesi, ve oyun şirketleriyle yaptığı anlaşmalar sonucu bariz optimizasyonlar...) ama artık teknolojisini geliştirmeli. en basidinden üretim boyutu teknolojisi. amd nasıl inteli takip ediyorsa nVidia da ATI yı takip ediyor. ve sonuç ortada amd fiyatlandırma ile pazar payı kapabilecekken yapamadığı gibi bu gidiş böyle olursa nVidia da yapamıycak.
yani demem o ki: nVidia artık teknolojisine odaklanmalı. 8800GT bile 512 bitlik bilmem kaç wattlık 2900XT yi ezdiyse 4870 de aynısı GTX 260 a ve hatta GTX 280 e (fiyastlandırmadan ötürü) yapıyor. evet nVidia sempatizanları var ama bu nVidia yı en fazla bir nesil idare eder bence. ATI 5xxx serisiyle bi tokat daha atarsa-ki bu sefer F/P olmaz direk performans olur gibime geliyor- nVidia sempatizanı felan kalmaz ortada. bu ne demek high-end kartlar 600-800 dolardan satılacak demek. sizce de korkunç değil mi?
katılıyorum amd-ati kullanıcı dostu diyorlar ne nvidia nede amd kullanıcı dostu değil bugün nvidia yerinde amd-ati olsaydı oda gtx serisi kartları 600-700 dolardan stardı hiç kuşkunuz olmasın büyük firmalar sadece ceplerinin dostu oluyorlar bazı saflarda ati-nvidia kavgası yapar anca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet-bjk -- 2 Ağustos 2008; 22:42:12 >
Sapphire'a Powercolor'a bakip da ornek alsin EVGA, adamlar AMD'nin en kotu doneminde bile birakmadilar; simdi AMD bi kaliteli kart cikardi diye hemen NVidia'yi satmis EVGA helal olsun valla...
Neden gelmesin? Kullanıcıların tercih hakları ve rekabet için üreticinin fazla olması iyi bir avantaj. Sonuçte herkes istediği ürünü alabilecek. Herkes gelsin ha şöyle bir deyiş ile besleyelim. "ne olursan ol gel"
Bu ismi geçen firmalar cidden çok sağlam firmalar kan kaybı büyük olur....Heleki yurtdışında düşünemiyorum bile ama böyle olması hoşuma gitmedi çünkü çekişmelerin akabininde meydanı boş bulma muhabbetleri olabilir...
Atinin oralı olmaması pek akıllıca değil. Bu sektör başarıyla şişinip havaya giren şirketlerin cesetleriyle dolu. Bakınız bir zamanlar 2mb ramli kartlarını 100usd ye satan s3 nerede, 3d ve oyun piyasasını küçük görüp, çocuklar için bunlar diyen Matrox nerede. Zamanında nvidia da böyle bir hata yapmış ve Türkiye gibi pazarları yok saymıştı. Ati geldi sunumlar, ürün tanıtımları yaptı, özel fiyatlar uyguladı. Bugün dh de bu kadar Ati fan'ı varsa birazda bu çalışmaların sonucudur. Ati nin Evgayı kaale almaması büyük hata olur. Bu markanın Türkiyede olmasa da batıda birçok meraklısı var. Atinin bunu değerlendirmesi lazım, his, powercolor, saphire iyi de, prestij kazandıracak markalar da lazım Ati ye.
Ben AMD nin kartlarını çıkarı doğrultusunda pahalıya satacağını zannetmiyorum öyle olsa athlon devrinde athlonlar satış patlaması yaratmıştı bu başarıya rağmen fiyatları intelin core 2 duo ları gibi yüksek değildi P4 ler athlonlara geçildiği halde ve alınmadığı halde hala fiyatları yüksekti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SK1P60! RequeM -- 3 Ağustos 2008; 10:53:59 >
Evga en sevdiğim markalardan biri hatta en sevdiğim ama sadece nvidia satması üzücü idi... Umarım gerçekleşir de Evga kalitesi ve müşteri desteği ile ati kartlara ulaşırız.
walla bunlar bence sadece dedikodu öle bir seride kötü oldu diye ki performanstan ziyade f/p da kotu nvidia hemen ana partnerleri terketmez gibime geliyor ...
4850 , 4870 çok sattı da Ati-Amd'yi kurtardı mı ? Nvidia hala çok güçlü , 55 nm ile birlikte 9800gtx+ Atinin fiyat kırmasına yol açtı. Parasal olarak AMD hala zayıf bir sonraki nesilde de iyi iş çıkarması lazım ki Kullanıcılar ekran kartında Atiye geçsin.