Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
7200.10-7200.11 le raid kurulmuyor.HDD elde kaldı.Gigabyte bile sorunu çözemedi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> 7200.10-7200.11 le raid kurulmuyor.HDD elde kaldı.Gigabyte bile sorunu çözemedi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BARKU

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 21:43:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

320gb seagate sata2 yanına aynı hdd den aldım.Tüm özellikleri aynı ama eskisi 7200.10 iken yenisi 7200.11 çıktı. Raid yapınca sorun olur mu veya performans düşer mi?

güncelleme: maalesef bu hdd lerle gigabyte 965p-ds3 anakarta raid kurulmuyor hatta raidi bırakın depo disk olarakta kullanamıyorum.Biostan raid kurulumunu yapıp "save and exit" deyince restartın ardından bios hep bozuk raid uyarısı veriyor.Depo olarak kullanayım dedim hdd biosta görünüyor ama ne vista ne de xp hdd yi görmüyor. HDD leri tek başına pc ye takrsam her ikisinede xp-vista kurabiliyorum fakat 2sini aynı anda kullanmayı başaramadım. Gigabyte a mail attım bakalım ne cevap verecekler. ;Heves kursakta kaldı

güncelleme:Gigabyte a durumu anlatan maili yolladıktan sonra verdikleri cevap: disklerin arkasındaki jumperlar sata1 e ayarlı olabilirmiş.Başkaca bir çözüm yolu yokmuş

Madem bunlar uyumsuzda anakart kitapçığına niye yazmazsınız veya adam gibi kardeşim bizim bu kartta bu hdd ler çalışmaz demiyorsunuz. dün gece kasanın başında 3 kişi uğraştık yine sonuç yok Raid ten geçtim bari depo disk yapayım diyorum o bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 8 Ağustos 2008; 15:06:01 >

Köpek, bir adamın en iyi arkadaşıdır.. İnanmıyorsanız şu basit deneyi yapabilirsiniz.. Karınızı ve köpeğinizi arabanızın bagajına kapatın.. Bir saat sonra kapağı açtığınızda sizi görünce mutlu olan hangisi görün..!
burak9006

2 Ağustos 2008; 22:38:43 

Bildiğim kadarıyla raid yapamazsınız 7200 lü kodların aynı olması gerekiyor raid de

N95 8Gb*Cowon F2*Sennheiser ie4*Dell INSPIRON 6000+2gb ram
*C2D E5200( e8500 tatilde:)+DFI p45 T2RS Plus+ �vga Gtx260 FTW version + FSP Epsilon 1010w Psu+Cell Shock 2x1gb 1150 Mhz+Crucial Ballistix Tracer Led 2x1gb 1066mHz(yedek)+Seagate 500 Gb 32 Cache HDD+Samsung 250gb 8mb+Recom X-Force Modded+Samsung 226CW+ Samsung Dvd+Rw+Razer Lycosa+Razer Lachesis 4000dpi+Bench için 2 adet 178cfm endüstriel fan;)
Ali Arslan

3 Ağustos 2008; 0:18:10 

bazı anakartlarda sorun olmuyo senin ankartın insafına kalmış eger ankarada isen bende 320 gb var seagate in değiştirebiliriz istersen üzerine fakını veririm

"INSANIN INSANA VERBILECEĞI EN ÖLÜMSÜZ HEDIYEDIR SEVGI"

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
serhatti

3 Ağustos 2008; 1:57:18 

Hiç bir sorun olmaz.Farklı marka,model,boyuttaki harddisklerle bile raid dizisi oluşturabilirsin.Tamamen arzu edilen koşullar sağlanmamış olur ama yine de OLUR...
BARKU

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 10:49:24 

quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

Bildiğim kadarıyla raid yapamazsınız 7200 lü kodların aynı olması gerekiyor raid de

haklıymışsın

Köpek, bir adamın en iyi arkadaşıdır.. İnanmıyorsanız şu basit deneyi yapabilirsiniz.. Karınızı ve köpeğinizi arabanızın bagajına kapatın.. Bir saat sonra kapağı açtığınızda sizi görünce mutlu olan hangisi görün..!
mgurgen

7 Ağustos 2008; 12:33:17 

quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

haklıymışsın

Hiçde haklı degil....

Raidi istersen farklı modeller hatta farklı boyuttaki harddisklerd bile kurabilirsin...

Senin sorunun büyük olasılıkla anakarttan kaynaklanıyor...Bende kullanmııstım o anakartı JMicron ile raide destek veriyor..Yani mor girişlerden..

Ancak o anakartta hiçbir zaman dogal ICH9R gibi performans ve stabilte saglayamazsın...

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Ali Arslan

7 Ağustos 2008; 12:44:04 

halen raid yapacam diyosan teklifim halen gecerli ankarada isen gelip bakabilirsin

BARKU

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 14:54:23 

quote:

Orjinalden alıntı: Ali Arslan

halen raid yapacam diyosan teklifim halen gecerli ankarada isen gelip bakabilirsin

ankarada değilim malesef hdd ye müşteri arıyorum artık

Ali Arslan

7 Ağustos 2008; 15:47:58 

sen bana ben sana güvenebilirsek hddleri değiştirelim para konusunda anlaşabilirsek

BARKU

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 18:32:34 

quote:

Orjinalden alıntı: Ali Arslan

sen bana ben sana güvenebilirsek hddleri değiştirelim para konusunda anlaşabilirsek

pm

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> 7200.10-7200.11 le raid kurulmuyor.HDD elde kaldı.Gigabyte bile sorunu çözemedi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
OptikSlim M12 Plus Tarayıcı
Yolculuklarınız sırasında döküman tarama ihtiyacı duyuyorsanız bu ürün tam size göre.