320gb seagate sata2 yanına aynı hdd den aldım.Tüm özellikleri aynı ama eskisi 7200.10 iken yenisi 7200.11 çıktı. Raid yapınca sorun olur mu veya performans düşer mi?
güncelleme: maalesef bu hdd lerle gigabyte 965p-ds3 anakarta raid kurulmuyor hatta raidi bırakın depo disk olarakta kullanamıyorum.Biostan raid kurulumunu yapıp "save and exit" deyince restartın ardından bios hep bozuk raid uyarısı veriyor.Depo olarak kullanayım dedim hdd biosta görünüyor ama ne vista ne de xp hdd yi görmüyor. HDD leri tek başına pc ye takrsam her ikisinede xp-vista kurabiliyorum fakat 2sini aynı anda kullanmayı başaramadım. Gigabyte a mail attım bakalım ne cevap verecekler. ;Heves kursakta kaldı
güncelleme:Gigabyte a durumu anlatan maili yolladıktan sonra verdikleri cevap: disklerin arkasındaki jumperlar sata1 e ayarlı olabilirmiş.Başkaca bir çözüm yolu yokmuş
Madem bunlar uyumsuzda anakart kitapçığına niye yazmazsınız veya adam gibi kardeşim bizim bu kartta bu hdd ler çalışmaz demiyorsunuz. dün gece kasanın başında 3 kişi uğraştık yine sonuç yok Raid ten geçtim bari depo disk yapayım diyorum o bile yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 8 Ağustos 2008; 15:06:01 >
Köpek, bir adamın en iyi arkadaşıdır.. İnanmıyorsanız şu basit deneyi yapabilirsiniz.. Karınızı ve köpeğinizi arabanızın bagajına kapatın.. Bir saat sonra kapağı açtığınızda sizi görünce mutlu olan hangisi görün..!
bazı anakartlarda sorun olmuyo senin ankartın insafına kalmış eger ankarada isen bende 320 gb var seagate in değiştirebiliriz istersen üzerine fakını veririm
Bildiğim kadarıyla raid yapamazsınız 7200 lü kodların aynı olması gerekiyor raid de
haklıymışsın
Köpek, bir adamın en iyi arkadaşıdır.. İnanmıyorsanız şu basit deneyi yapabilirsiniz.. Karınızı ve köpeğinizi arabanızın bagajına kapatın.. Bir saat sonra kapağı açtığınızda sizi görünce mutlu olan hangisi görün..!
halen raid yapacam diyosan teklifim halen gecerli ankarada isen gelip bakabilirsin
ankarada değilim malesef hdd ye müşteri arıyorum artık
sen bana ben sana güvenebilirsek hddleri değiştirelim para konusunda anlaşabilirsek
pm