AMD-ATi'nin Radeon HD 4800 serisini kullanıma sunması ile birlikte bir önceki jenerasyona dahil olan ekran kartlarının fiyatları da düşme eğilimine girmişti. Bugün gelinen noktada ortaya dikkat çekici bazı tablolar da çıkmaya başladı. ATi'nin geçtiğimiz Ocak ayının hemen sonunda yani yaklaşık 6 ay önce kullanıma sunduğu ve sadece birkaç ay öncesine kadar 350-400 Avro seviyesinden kullanıcılar ile buluşan çift grafik işlemcili Radeon HD 3870 X2 modelinin fiyatı 150 Avro'ya kadar gerilemiş durumda. Üstelik bahsettiğimiz fiyat seviyesinden kullanıma sunulan kart fabrika çıkışı arttırılmış saat hızlarıyla geliyor. 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV670 gpu'sunun çiftine sahip olan ve 2x 256-bit bellek veri yolunu destekleyen HD 3870 X2 üzerinde 640x paralel işlem birimi yer alıyor. DirectX 10.1 ve PCIe 2.0 destekli olan ayrıca yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabilen kartın 1GB GDDR3 bellek ile geldiğini de belirtmekte fayda var. Quad-Crossfire desteği de sunabilen HD 3870 X2'nin fiyatı sadece birkça haftalık süreçte ciddi fiyat indirimleriyle 150 Avro seviyesine kadar gerilemiş oldu.
Kula kul olmak için atılmadık meydana Biz yalnız Hakikate Hakka secde ederiz Nasıl girdiyse dava sahipleri zindana Bilsinki kahbe devir bizde öyle gireriz
Devasa ayarlarda daha fazla hissedilen ancak çoğu kullanıcının içinin sinmediği için almaya tenezzül bile etmediği bir sorun. Bana kalırsa büyütülecek bir problem değil standart oyuncular için. Extrem oyuncular zaten bir yolunu bulup oynarlar.
Bu kartın tek kötü yanı arkasında kimsenin durmaması oldu. Software kısmında gereken destek ATI' den gelmedi böyle olunca yerini 9800GX2' ye bıraktı. Halbuki oyunlarda ve driver konusunda gerekenler yapılsaydı eminim ki 9800GX2 ile arasında performans anlamında çok fark olmazdı.
Yine de bu saatten sonra almak anlamsız gibi.Günümüz oyunlarını ve geleceği düşündüğümüzde bu karata yatırım yapmak parayı çöpe atmak demek.Bu kartı alacak olanlar hala klasik oyunlara takılı kalıp vaktini bu şekilde geçiren benim gibi DX9 oyunlarından daha fazla haz alabilen kişilerdir.Bunun dışında ilerisi için bu kartı düşünmek anlamsız.
bu nedir arkadaş? biraz daha uzatsalar dvd-rom yuvasından çıkacak kart. üstüne de bir çift kadın gözü koymuşlar şirin gözüksün diye... bence o kart için en uygun göz manda gözü.
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
Devasa ayarlarda daha fazla hissedilen ancak çoğu kullanıcının içinin sinmediği için almaya tenezzül bile etmediği bir sorun. Bana kalırsa büyütülecek bir problem değil standart oyuncular için. Extrem oyuncular zaten bir yolunu bulup oynarlar.
Bu kartın tek kötü yanı arkasında kimsenin durmaması oldu. Software kısmında gereken destek ATI' den gelmedi böyle olunca yerini 9800GX2' ye bıraktı. Halbuki oyunlarda ve driver konusunda gerekenler yapılsaydı eminim ki 9800GX2 ile arasında performans anlamında çok fark olmazdı.
Yine de bu saatten sonra almak anlamsız gibi.Günümüz oyunlarını ve geleceği düşündüğümüzde bu karata yatırım yapmak parayı çöpe atmak demek.Bu kartı alacak olanlar hala klasik oyunlara takılı kalıp vaktini bu şekilde geçiren benim gibi DX9 oyunlarından daha fazla haz alabilen kişilerdir.Bunun dışında ilerisi için bu kartı düşünmek anlamsız.
Bugünün yüksek çözünürlüğü yarının low defination ı diye bir söz vardır
Bir adam yerde bir kağıt bulmuş ve boş yüzüne;''Bu kağıdın arkasında yazanlar doğrudur!''yazmış.Daha sonra merak edip kağıdın arkasını çevirmiş ve arkasında;''Bu kağıdın arkasında yazanlar yanlıştır!'' yazıyormuş ;)