Şimdi Ara

Nikon P50 alıcam da size bir danışayım dedim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Nikon P50 alıcam da size bir danışayım dedim..

Arkadaşlar HB de 300 lira şu anda ve yanında cazip hediyeleri var.Elimde coolpix 4600 var onu arkadaşıma satıcam 200 liraya sizce bu fiyat iimi.bir de bu P50 hakkında ki yorumlarınızı alabilirmiym?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayqi -- 2 Ağustos 2008; 19:55:14 >

• Bu makinayı bende çok araştırmıştım, manuel ayarları yok dediler ama sonra öğrendim ki varmış.
    Normal 2 AA pille çalışması, optik vizörünün, elektronik titreşim azaltma özelliğinin, Türkçe menüsünün olması gibi avantajları var. Ben Canon A590 IS aldım ama bu makina aklımda kaldı diyebilirim.

canon da baskı fotoğraf üzerine tarih basmak istediğinizde 2 Mp çözünürlük dışında 5-8 Mp gibi çözünürlüklerde çekeceğiniz fotolara tarih basma imkanının olmadığını da bilmenizi isterim. Bu özellik sizin için önemli değilse Canon A 590 IS la birlikte değerlendirmenizi öneririm.
    Alırken mutlaka buroteknik.com ve fotozeynep teki fiyatlara bakın..
  • Manuel ayarlarının olması da bir avantaj. Ama önemli 3 sorun var benim için.
    * Küçük sensör : 1/2.5-inch
    *Minimum çekim hızı (sn) 4
    *Maksimum çekim hızı (sn) 1/1000
    Manuel ayarları var diyorum ama süreler çok kısıtlı.

Tabi bu yazdıklarım makineye kötü demek değil. İşin içine 300 ytl fiyat girince alınabilir makine.

Ben kafanı biraz daha karıştırayım mı?
    Samsung NV8 e de bir bak.
    Büyük sensör ve manuel ayarlar için daha iyi bir çekim süresi var.
    Minimum çekim hızı (sn) 15
    Maksimum çekim hızı (sn) 1/1500
    Fiyat ta hb da 2 gb kart ve orjinal çanta dahil 260 ytl.
  • bencede Canon A570 IS- A590 IS- Samsung Nv8 den birini al bu 3 modelin p50den daha iyi özellikleri var ama karar senin
  • Küçük sensör diyorsunuzda bu gruptaki iyi denilen makinaların hemen hemen hepsi 1/2.5-inch. Nv8 farklı evet ama onunda bana göre 2 dezavantajı var. Birincisi normal 2 AA pilli olmaması, lityum pilli olması, ikinciside optik vizörünün hatta vizörünün hiç olmaması. Tabii bunlar zevk meselesi, alacak arkadaşların kendilerine göre değerlendirmesi lazım.
    Bugün için fiyatı Peşin Banka havalesi ile KDV dahil 252,46 YTL olan Nikon P50 ciddi olarak değerlendirilmesi gereken bir makina..

http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=35783
  • bak ya aklımı çeldin şimdi :) bu nv8 çok iyi duruyor.Fakat içimde nikon ve canon'a benzemez diye bir tereddüt var nedense.. bu çekim hızı dediginiz flaş yükleme hızı mı oluyor tam anlayamadım da?
  • Ben dedim aklını karıştıracağım diye. O süreler makinenin objektifinin manuel ayarlarla ne kadar süre de açılıp kapanabildiği.
    Mesela yanından 320 ile giden bir formula arabasını, yada bardaktan damlayan su damlasını havada resmini yakalamak gibi hızlı bir objektif açılış ve kapanışı gerektiren çekimlerde sana yardım eder o süreler. Böyle çekimler de saniyenin 1500 de 1 i gibi bir hız iyidir. Yani o yazdığım
    Maksimum çekim hızı (sn) 1/1500.
    Veya dersin ki bu gece manzarası çok güzel, ama ışık az gibi, bunu gözle gördüğünden daha farklı çekeyim, ışıl ışıl olsun, yada geceleri otobandan giden arabaların fark ışıklarının yol boyuna uzaması gibi çekimleri görmüşsündür, işte o da objektifin ne kadar uzun süre açık kaldığı ile alakalıdır. Onun içinde ne kadar uzun süre, o kadar daha farklı ve güzel fotoğraflar. O da şu.
    Minimum çekim hızı (sn) 15

Bu yazdıklarım minik örnekler, aslında daha önemli işlere de yarıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıklaman için teşekkürler.anlattıklarını göz önünde bulunduracağım
  • PENTAX A30'a da bir bakın derim. 350 ytl civarına alabilirsiniz.
  • Özellik olarak çok fazla farkları yok ama A590 veya 570 bence bu makineden daha çekici duruyor..Tabiki bu zevk benimdi..
    Makineyi siz alacaksınız ama biraz da tasarıma bakmanızı tavsiye ederim..
    Kaba veya zarif olması taşıma açısından önemli..Çekim sürelerini de göz ardı etmeyiniz
  • Mavi bilgisayardan birşey alırken dikkatli olun, hatta almayın ürün iadesi yok, ambalajından çıkan her ne ise adamlar geri almıyorlar. yani elinizde patlıyor. Özellikle fotograf makinalarını japon malı alın, hangi makinayı alırsanız alın çin malı almayın görüntü kalitesi anlamında istediklerinizi vermeyecektir...... Ben sony W 120 kullanıcısıyım bu modelden eski olan sony P-200 modelinin verdiği görüntü kalitesine ulaşmak mümkün değil......paranıza ve sinirlerinize yazık etmeyin….. ALtını çizerek söylüyorum orjinal japon arayın
  • Yeni makinelerin nerdeyse hiç biri fiyatı kadar güzel resim çekmiyor.
    Ben o nedenle her yazım da söylerim, "iyi bir makine almak isteyen varsa, ikinci el olarak eski modelleri alsın" diye. Özellikle Fuji S6500fd ve S9600fd) Bunların kalitesine ulaşan makine hala yok bence.

quote:

Orjinalden alıntı: sonerim

Mavi bilgisayardan birşey alırken dikkatli olun, hatta almayın ürün iadesi yok, ambalajından çıkan her ne ise adamlar geri almıyorlar. yani elinizde patlıyor. Özellikle fotograf makinalarını japon malı alın, hangi makinayı alırsanız alın çin malı almayın görüntü kalitesi anlamında istediklerinizi vermeyecektir...... Ben sony W 120 kullanıcısıyım bu modelden eski olan sony P-200 modelinin verdiği görüntü kalitesine ulaşmak mümkün değil......paranıza ve sinirlerinize yazık etmeyin….. ALtını çizerek söylüyorum orjinal japon arayın

• dslr like olarak alacağın en iyi makine panasonic fz50
    compact olarak alacağın en iyi makine fujifilm f30 serisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.