Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 hafta önce PC'mde takılı ve çalışır halde bulunan USB hardiskimi yanlışıkla yere düşürdüm... Sonrasında harddisk çalışmaya devam etti fakat aşırı yavaştı ve uzun süreli donmalar yaşanıyordu... Forumda bir kaç yöntem gördüm ama hepsi formata dayalı sector kapama yöntemleri... Harddiskin içindeki veriler benim için çok önemli... Formatlamadan hasar almış sectorleri kapatabilmek mümkün mü acaba?
Verilerini tam anlamıyla kurtarma şansın düşük diyebilirim. Ama verilerin çok değerliyse bu işi yapan firmalar ile görüşebilirsin.....
Ayrıca HDD Regenerator adlı yazılım bad sectorleri düzeltip verileri sağlam sektörlere taşıyabilyordu, yanlış hatırlamıyorsam...
Ama şuan diskin ne durumda tam yazmamışsın. Bölümleme tablosu duruyor mu?
Yani bilgisayarımı açınca bu diskte bulunan bölüme veya bölümlere girebiliyor ve dosyalarını görebiliyormusun?
Eğer verilerine ulaşabiliyorsan ve kopyalamada sorun yaşıyorsan; kopyalama işlerinde değişik programları deneyebilirsin....
Ama durum biraz vahim gibi görünüyor.... Ayrıca belki kutuda da bir sorun oluşmuş olabilir. Harddsiki pc ye direk bağlaman senin için daha faydalı olacaktır. Yada kutuyu değiştirip dene.......
Neyse fazla yardımcı olamadım ama ins. sorununu çözersin..............
Evet dosyalarımı görebiliyorum hatta çoğunu kullanabiliyorumda... Ama bir yerlerde okumuştum fiziksel Bad Sectorler zamanla yayılabiliyormuş o yüzden bende fazla uğraşmadım. Şu anlık istediğim sadece Bad Sector oluşmuş alanların kapatılıp kullanılmaması ve hangi verilerimin yandığını öğrenmek...