Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
C++ Yeni Başladım Yardımlarınız ve Yorumlarınız.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Web Tasarım - Programlama] >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> C++ Yeni Başladım Yardımlarınız ve Yorumlarınız. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tiwaly

2 Ağustos 2008; 19:03:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

2 ay sonra malum universiteler başlıyor. 2 yıllık bilgisayar istiyorum fakat okuduğum yorumlara göre öğretilenler pekde yeterli değil. Bende bu sebeple bir başlangıç yapmak istedim. Dil olarak c++ seçtim. Acaba yanlış mı yaptım yoksa doğru mu? Bu dil için kendimi 0 kabul edersem hangi kitabı almalıyım. Bana baştan sona anlatabilecek ve sıkmıyacak örnekler ve uygulamalar ile destekliyecek bir kitap bilen varsa önerirse sevinirim. devcpp ile çalışma yapıyorum vcpp nin dilinin farklı olduğunu duydum doğru mu ? Bazı yerlerde önce vb6 öğren deniyor vb6 işime yarar mı ? Şimdiden saolun.

###Artık benimde blogum var işte herkezi beklerim###
grasper
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Ağustos 2008; 19:28:35 

Kitap olarak how to c++ deitel ,
ardından da o'reilly pratik c++ programlama kitabını önerebilirim.

tiwaly

4 Ağustos 2008; 8:35:55 

peki c++ ile başladım bu doğru mu daha başındayım. vb6 yada delphi kitapları var (biraz eski ama) onlarla mı başlasam daha iyi olut. Biraz aydınlatın lütfen.

beginwritelnend
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Ağustos 2008; 10:11:34 

quote:

Orjinalden alıntı: tiwaly

peki c++ ile başladım bu doğru mu daha başındayım. vb6 yada delphi kitapları var (biraz eski ama) onlarla mı başlasam daha iyi olut. Biraz aydınlatın lütfen.

neyle basladigin hic farketmez ama en azindan c++ ile degilde c ile baslasaydin ve ayrica vb6 yada delphiyle baslayabilirsin ama delphi icinde ilk pascalla basla derdim visual basic icinde qbasic derdim yani anlayacagin c++ dogru secim olabilir ancak c temelli baslarsan
berkay3005

4 Ağustos 2008; 11:14:01 

c ile mantığını kapıp ondan sonra c++ ile devam edebilirsin.
c 'de structure mantığını kapmadan c++ da class kısmına geçme...
her zaman yardım etmeye hazırım...

tiwaly

4 Ağustos 2008; 12:21:25 

Çok saolun şu an için c++ da do while döngüsü kısmına keldim genelde 2 kütüphane kullanıorum. Videolarla öğreniyorum ykaında kitap alıcağım. Fakat internette araştırma yaptığımda kimileri direk c dilini kullanıyor kimileri ise c++ dili ile yazıyor. Yani herkez ayrı telden çalıyor. Şu an c++ nın mantığını az çok kavradım diye bilirim. Basit şeyler yaptırabiliyorum. printf scanf tarzı şeyler. devcpp kullanıyorum. devcpp de görsel çalışmalar yapabilir miyim acaba ? ve doğru yoldamıyım.

beginwritelnend
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Ağustos 2008; 12:22:11 

quote:

Çok saolun şu an için c++ da do while döngüsü kısmına keldim genelde 2 kütüphane kullanıorum. Videolarla öğreniyorum ykaında kitap alıcağım. Fakat internette araştırma yaptığımda kimileri direk c dilini kullanıyor kimileri ise c++ dili ile yazıyor. Yani herkez ayrı telden çalıyor. Şu an c++ nın mantığını az çok kavradım diye bilirim. Basit şeyler yaptırabiliyorum. printf scanf tarzı şeyler. devcpp kullanıyorum. devcpp de görsel çalışmalar yapabilir miyim acaba ? ve doğru yoldamıyım.

www.kariyervideo.com uye ol ve ogren.
tiwaly

4 Ağustos 2008; 12:31:13 

quote:

Orjinalden alıntı: beginwritelnend

quote:

www.kariyervideo.com uye ol ve ogren.

Saol c++ ile ilgili videoları indiriyorum mutlaka işime yarıyacak şeyler vardır.?

tiwaly

4 Ağustos 2008; 15:23:05 

#include <stdio.h>
#include <conio.h> 

main()
{
      int t,z;
      t=1;

do
      {
          printf("geri sayima hazir olan sayi = %d\n",t);
          t=t+1;
          z=t-1;
          do
          {
          printf("geri sayim basladi = %d\n",z);
          z=z-1;

}
while(z>0);

printf("\n");
}
while (t<10);
getch();
}

böyle bir do while döngüsü yaptım fakat anlamadığım bir şey var. Yukarıdaki programda z=t-1; bölümünü t=1 in altına yazınca program - li sayıyor bunu sebebi nedir ?

beginwritelnend
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Ağustos 2008; 18:20:58 

algortma hatasi var cunku z ile es deger goruyor arda arda yazmamn lazim t yi taniplatip arkasinda olmasi gerekenleri yaz vs bu seil git.
tiwaly

4 Ağustos 2008; 19:26:21 

Ok saol şimdi for döngüsüne baktım o daha kolaymış do while ın kısaltılmışı. Bide şu kitaplıkların kodlarını tam bilsem :(

tiwaly

4 Ağustos 2008; 19:47:40 

Ufak bir şey denedim ve oldu gerçi çok basit birşey ama sonuçta dos ile beraber kullanmış oldum :D

http://rapid-share.com/files/134804417/Harddisk_Birle_tir.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiwaly -- 4 Ağustos 2008; 19:46:19 >

orcnd

4 Ağustos 2008; 20:37:46 

bende 2 yıllk bilgisayar(YTÜ-İÖ) okuyorum bize pascal gösterdiler ikinci dönem biraz daha zorlaştırıp dosyalama ve grafik işlemleri yaptık
kolaydı diyemem fakat zorluğu kısa sınav süresine rağmen pc de olsa copy-paste yönetmiyle yapıcalak şeyleri elle yazmamızdı
okulun sitesinden bilgisayar dersinin konularına bakarak önce onları öğrenmen iyi olacaktır

coding simplified
dustyboy

5 Ağustos 2008; 0:41:53 

Artık başlamışsın ama önce C ile başlasaydın daha iyi olurdu her yerde önce yapısal anlatılır sonra C++, Java vs. geçilir. Şimdiye kadar öğrendiklerin C'de de aynı zaten hala C'ye dönebilirsin. Yine de sen bilirsin tabi..

tiwaly

5 Ağustos 2008; 7:39:58 

c ye de baktim ama pek fark yok gibi. Başladık bi kere ileride çok zorlaırsam dönerim. Yukarıda yaptığım program nası olmuş? Gerçi birleştirme degil checkdisk yapio ama ileride dallandırıcam biraz.

beginwritelnend
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

5 Ağustos 2008; 7:47:11 

quote:

c ye de baktim ama pek fark yok gibi. Başladık bi kere ileride çok zorlaırsam dönerim. Yukarıda yaptığım program nası olmuş? Gerçi birleştirme degil checkdisk yapio ama ileride dallandırıcam biraz.

bak bende sana c ye geç diyorum suanda daha oop object oriented programıng düzeyinde programlama yapmıyorsun zaten ileride o düzeye gelince geri dönemen c ye gerekebilecek ama zorlanırsam dönerim diye birşey yok şimdi c ile başla sindire sindire ilerle acalen yok olmasında zaten yoksa pek ileriye gidemezsin bu meslekte.
tiwaly

5 Ağustos 2008; 9:52:04 

ok C ye geçeyim c++ güzel gelmişti ama :) c de visual tasarlama var mı ? yoksa console app mi hepsi ?