Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Büyük ekran mı vizör desteği mi daha iyi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Büyük ekran mı vizör desteği mi daha iyi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
caadas

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 14:04:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bazı kompakt dijitallerin vizör desteği de var. Bu vizörler yaptığımız değişikliği aynen yansıtır mı yoksa sadece karşıyı gösteren bir penceerden mi ibaretler? Bu doğrultuda büyük ekranlı bir model veya normal boyutlu ama vizörlü bir model arasında seçim yapıcam.

emrcan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

2 Ağustos 2008; 14:12:00 

Vizör optik ise sadece zoom işlevi olur.

Nikon D300 | Tamron 17-50 mm | Sigma 70-300 mm Apo | Nikkor 50 mm 1.8 | Sandisk Extreme III 2gb | Lowepro Micro Trekker 200 | Manfrotto 190XPROB | Manfrotto 804RC2 | PlayStation 3 80 Gb Pal | iPhone 8 Gb | iPhone 3G 8 Gb Black
Flickr Fotoğraflarım

Psn : emrcan

iPhone Turkey | iPhone Türkiye Destek Ve Fan Sitesi
caadas

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 14:28:07 

Peki elektronik vizör?

Katze

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

2 Ağustos 2008; 14:32:38 

Kompakt makinelerde normal vizör bulunur. Normal vizörler alınacak görüntünün tamamını yansıtamazlar ve çoğu zaman kadraj hatasına sebep olabilir. LCD ekranların daha büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum.

Nikon D300 D-SLR, Nikon AF-S 17-55 f/2.8, Nikon AF 50 f/1.8, Nikon SB-900 (Pek yakında)
caadas

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 15:28:00 

Hmm ben şöyle düşünmüştüm: Mesela güneşli bir havada ekrana yansıyan görüntüyü net göremeyiz. Biraz göz kararı çekim yapmış oluyoruz. Vizör varsa aynen nasıl çekeceğimizi gösterir diye düşünmüştüm. Ama optik vizörlerde bu dediğim olay yok diyorsunuz. O zaman vizörün pek bir anlamı kalmıyor.

jackabbo

2 Ağustos 2008; 15:30:23 

Vizör de çoğu zaman faydalı oluyor, Lcd 'de.

Güneşli havalarda Lcd'den pel birşey göremezsin güneşin altında.

Bir de vizörden bakmanın ayrı bir hazzı var

Foto$oP deLisi
askan22

2 Ağustos 2008; 17:01:10 

Optik vizör çok az bi hatayla kadrajı yansıtıyor ama sadece zoom u yansıtır diğer ayarları göstermez ama herşeye rağmen Optik vizörle foto çekmek çok daha rahat ve avantajlı

Hayat Bir Yansımadır Siz Gülümserseniz Herşey Gülümser
Tunç:TheBrother

2 Ağustos 2008; 17:15:08 

arkadaşlar peki vizör elektronik olunca noluyor?zoom dışında diğer ayarlarda vizörden takip edilebiliyormu?

My lifestyle determines my deathstyle!
M@XWeLL

2 Ağustos 2008; 17:16:20 

Birde optik vizörde yakını çektikçe çok bariz hatalar-kaymalar olabiliyor olabiliyor.Örneğin vizörün önüne parmağınızı getirin ve çekin, objektif görmediği için parmağınız çıkmayacaktır.Ya da yakında bir yerde iki parmağınızı aralayın ve arasına bir hedef belirleyin, fotoğrafı çektikten sonra hedefin değiştiğini fark edeceksiniz.

Tabii ki bunlar benim eski canon a530 da olan sorunlar, hepsinde olacak diye bir şey yok

bir de vizör elektronik olduğunda, küçük bir lcd ekrana bakıyormuş gibi olur.Büyüğün aynısına yakından bakıyormuş gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@XWeLL -- 2 Ağustos 2008; 17:15:46 >

emrcan

2 Ağustos 2008; 17:50:07 

quote:

Orjinalden alıntı: Tunç:TheBrother

arkadaşlar peki vizör elektronik olunca noluyor?zoom dışında diğer ayarlarda vizörden takip edilebiliyormu?

elektronik vizör lcd ekrana verilen görüntünün aynısını vizöre verilir.Bakaçlı lcd gibi yani

Nikon D300 | Tamron 17-50 mm | Sigma 70-300 mm Apo | Nikkor 50 mm 1.8 | Sandisk Extreme III 2gb | Lowepro Micro Trekker 200 | Manfrotto 190XPROB | Manfrotto 804RC2 | PlayStation 3 80 Gb Pal | iPhone 8 Gb | iPhone 3G 8 Gb Black
Flickr Fotoğraflarım

Psn : emrcan

iPhone Turkey | iPhone Türkiye Destek Ve Fan Sitesi
Tunç:TheBrother

2 Ağustos 2008; 18:01:10 

quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

quote:

elektronik vizör lcd ekrana verilen görüntünün aynısını vizöre verilir.Bakaçlı lcd gibi yani

bakaçlı lcd? bundan daha iyi ifade edilemezdi heralde....

My lifestyle determines my deathstyle!
S.T.A.L.K.E.R

2 Ağustos 2008; 18:21:52 

anket açalım lcd mi vizörmü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.T.A.L.K.E.R -- 2 Ağustos 2008; 18:20:29 >

||Datron Aero MS1719 || Pentax K10D || Pentax18-55 || Soligor 80-200 || Kata DC-445 Bag ||
|| D-SLR > Terimler & Teknik Bilgi ||
|| Pentax Türkiye|| Kata Çanta İncelemesi||

caadas

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 19:17:05 

Bizim forumun bana gıcığı var anket açtırtmıyo. O yüzden böyle konu olarak açmak zorunda kalıyorum. Bu kadar rütbeyi boşuna almışık. Geçen gün bi baktım elin er oğlu bile anket açmış. Ne iş anlamadım.

Egé

2 Ağustos 2008; 20:39:03 

quote:

lcd ekranda gördüğünüzün aynısı vizör büyüklüğündeki lcd ekranda görünüyor. Adı vizör, bence çok anlamlı değil.
optik vizör tercih ederim.

Chryin

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 20:54:34 

quote:

Orjinalden alıntı: Ege45

quote:

lcd ekranda gördüğünüzün aynısı vizör büyüklüğündeki lcd ekranda görünüyor. Adı vizör, bence çok anlamlı değil.
optik vizör tercih ederim.

LCD ekranda ne görüyorsan aynısını. görüyorsun. Yani bir anlam ifade etmiyor bana göre.

Vizör dediğin optik olacak, AF noktaları gözükecek

Canon EOS 40D · Canon BG-E2N Battery Grip · Canon EF 50 mm f/1.8 II · Canon Speedlite 430EX II · Tamron 17-50 mm f/2.8 · Slik Pro 340DX · KATA DC-445 · Phottix Wireless Flash Trigger
flickr · foto