Amerika'da galiba NTSC var. Türkiye'dekiler ise PAL olması lazım. Buna dikkat etmen lazım galiba. Veya aldığınız DVD, BLUE-RAY üzerinde bölgeleri kontrol etmeniz lazım. 1.Bölge, 2.Bölge ... gibi
Hepsiburada veya megavizyon gibi yerlerde satılan blu-ray filmler bölge kodu free. Türkçe altyazı da mevcut. O yüzden blu-ray filmlerde zorluk çekeceğini sanmıyorum.
Oyunlara gelirsek ps3 oyunlarının hepsi bölge kodu free durumda.
Sadece pal bölge ps2 oyunları ve pal bölge dvd leri çalıştıramazsın. Bölge kodu kırılmış dvd filmleri seyredebilirsin ama.
Birde şunu ekliyeyim. Güncel satılan lcd ve plazmalar ntsc veya pal ikisine birlikte destek veriyorlar. Ama eğer ps3'ü tüplü tv'ye bağlayacaksan çoğu tüplü tv ntsc desteklemediğinden koyduğun oyun, film ne olursa olsun sorun yaşayabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Ağustos 2008; 15:15:52 >
Bende 60gb NTSC PS3 var.Bildiğiniz gibi TV setiniz bu standartı desteklediği sürece sorun yok.Genelde BR filimlerimi ABD den getirtiyorum.Hem daha ucuz hemde çeşit bol diye.Bu yüzden NTSC versiyonunu seçtim.Bu güne kadar Avrupa ve Türkiyeden (Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi) aldığım diğer BR lerden sadece birisi bölge kodu problemi çıkardı :İRobot.Onun dışında nereden ne aldı isem şu ana kadar problemsiz çalıştı.