Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Harici Disk PC'ye ve DivxPlayere Aynı Anda Bağlanabilir mi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Harici Disk PC'ye ve DivxPlayere Aynı Anda Bağlanabilir mi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ozgur77

2 Ağustos 2008; 2:28:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,

Lacie marka 3.5" 500 GB bir harici diskim var. Bu diski bazen bilgisayara bazen de USB girişli DivxPlayere bağlıyorum. Ancak bildiğiniz gibi 3.5" disklerin ekstra güce yani bir prize ihtiyaç duyması bir yerden bir yere taşımayı zahmetli hale getiriyor. Bir de bu işi günde 3-5 kez yaptınız mı gerçekten can sıkıyor..

Şimdi benim yapmak istediğim şey; harici disk bilgisayar ile DivxPlayerin ortalarında bir yerde sabit olarak dursun. Diskten çıkan kablonun ucunda iki tane USB çıkışı olsun, birisi bilgisyarın birisi de DivxPlayerin USB girişine gitsin. Niyetim harici diskte aynı anda hem bilgisayardan hem DivxPlayer'den işlem yapmak değil, yani aynı anda iki cihazdan da kullanmanın mümkün olmamasına razıyım. Sadece ordan oraya taşıma derdinden kurtulmak, hem zamandan kazanmak hem de pratiklik istiyorum.

Bu mümkün müdür arkadaşlar? Bunu yapmama imkan sağlayacak bir kablo ya da başka bir yöntem var mıdır? Aşağıda linkini ve fotoğrafını eklediğim gibi bir kablo bu amaca hizmet eder mi? Bilen, uygulayan ya da en azından bir fikri olan bir arkadaşlar yazarlarsa ve istediğim şeyi başarabilirsem çok mutlu olurum. Teşekkürler..

Link: http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=11403326

DünYa üÇ-be$ ßiLGisiZin eLinDe;
onLarCa HeR ßiLgi KenDiLerinDe.
üzüLme; e$eK e$eği ßeĞeniR;
HaYıR vaR SaNa KöTü DemeLerinDe..
ozgur77

2 Ağustos 2008; 20:08:54 

Hiç kimsenin bilgisi ya da fikri yok mu yahu ?..
ozgur77

4 Ağustos 2008; 16:31:19 

Kimsenin birşey yazmayacağını düşünmemiştim doğrusu.. Hiç kimse birşey bilmiyor mu arkadaşlar ?..
dejaay

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2008; 17:39:43 

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

Kimsenin birşey yazmayacağını düşünmemiştim doğrusu.. Hiç kimse birşey bilmiyor mu arkadaşlar ?..

Ben dün yazmıştım zannediyordum buraya.. İlginç..

Neyse fotosunu koyduğunuz usb kablosu Y kablo olrak adlandırılır. Normal bir usb kablosundan farkı yok gibidir. Sadece bir uç fazladır. O da veri aktarımı değil, güç aktarımı yapar.

Onun haricinde bahsettiğiniz konu muhtemelen birçok kişinin aklına gelmiştir. Ancak Türkiye kaynaklı sitelerin hiç birinde bu şekil bir kabloya raslamadım. Dış kaynaklı yabancı forumlarda var mıdır bilmiyorum. Araştırmak lazım.

Ancak böyle birşeyin mümkün olacağını da zannetmiyorum. Ağ üzerinden paylaşımlı diskler var ancak.

gokhantosun

10 Ağustos 2008; 0:18:32 

benımde kafama takılan dıger bır soru benım denedıgım bır kac marka dan hıc bırısını 4gb bellegın uzerındekı bır bellegı kaldırmazken (ornegın; saba ve vestel divx player larda kingston 4gb bellek denendı ancak 8gb lık bellegı gormedı wd 160gb bellegıde gormedı ıkı dıvx playerda) bılmıyorum 8gb flashı bıle gormezken nasıl gostereceksınız 500 gb tı aslında cozum bulunursa bende yaparım

kolay gelsın

dejaay

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2008; 0:35:45 

quote:

Orjinalden alıntı: gokhantosun

benımde kafama takılan dıger bır soru benım denedıgım bır kac marka dan hıc bırısını 4gb bellegın uzerındekı bır bellegı kaldırmazken (ornegın; saba ve vestel divx player larda kingston 4gb bellek denendı ancak 8gb lık bellegı gormedı wd 160gb bellegıde gormedı ıkı dıvx playerda) bılmıyorum 8gb flashı bıle gormezken nasıl gostereceksınız 500 gb tı aslında cozum bulunursa bende yaparım

kolay gelsın

Harici hddnizi ya da flash diskinizi fat32 yaptıktan sonra görmeniz gerekirdi ki bu şekil bir uygulama yaparak harici hddlerini kullanan arkadaşlar var.

gokhantosun

10 Ağustos 2008; 0:52:36 

@dejaay

tesekkurler gercekten olursa benım ıcın harıka olucak
4TCL

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2008; 8:08:49 

Böyle şşeyler basit bir kabloyla olacak şşey değğil USB sharer lar var bir eşşyayıı iki bilgisayara paylaşştıırmak için ondan edinmen lazıım ama divx playerde çalıışşıırmıı bilmem..

Toshiba A100 847 , Canon A 720 IS , Trekstor VIBEZ 12 GB (piline ihtiyacım var satan varsa bana ulaşınız) , Motorola E2 , SonyEricsson P800
Samsung SBH500 , Mobiblu DAH 1700 , MPIO BOOM , ATABA 998

2.5" WD3200BEVT in WD3200BEV den farky nedir?
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Harici Disk PC'ye ve DivxPlayere Aynı Anda Bağlanabilir mi? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
I Can Football video inceleme
20 kişi aynı anda aynı sahada!
Gigabyte EP45-DS3R anakart
Uygun fiyatla Crossfire ve yüksek hız aşırtma performansı bir arada