Şimdi Ara

.wav .dts uzantılı problemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Herkese,
    Internetten DTS üziker ndirdim. Ben vob dosyası ümid ederken .wav ve .dts uzantılı dosyalar çıktı.
    Amacım bu DTS müzikleri dvd'ye yazıp Philips dvd player'ımı kullarak DENON 1707 anfimden DTS olarak dinleyebilmek.

    Bu wav ve dts uzantılı dosyaları cd/dvd/usb'ye yazıp takıyorum philips'e, ancak philips bu dosyaları göremiyor/okuyamıyor. Bu dosyaları Philips DVD Player'ın okuyabileceği şekilde DVD ye nasıl yazabilirim?



  • Bu formatları USB ile DVD yada CD playerdan okutmak mümkün değil. Elinde bulunan dosyaları Nero aracılığıyla "Audio CD" olarak yazdırman gerekli (hız konusunda özellikle 4x tavsiye edilir). Yazım işlemi bittikten sonra bunu DVD player'ına koyduğunda eğer DVD player üzerinde DTS çözücüsü varsa direk olarak temiz sesi dinleyebilme lüksüne sahip olursun. Yanlış hatırlamıyorsan bir ara Philips'in çıkardığı bazı DVD playerlarda DTS Audio çözücüsü bulunmamaktaydı. Ama Amfi kullanıyorsan DVD nin çözemediği DTS'i amfi halledip yeninden sana sunabiliyor. Bu olayı denerken tavsiyem öncelikle ses i sıfır değerine yaklaştırıp açmandır çünkü eğer çözücü yoksa iğrenç bir tiz sesle karşılaşabilirsin...
  • Tavsiyen için teşekkürler.
    Evet, wav'ları Audio CD oluştutarak yazdığımda dinleyebiliyorum. Ancak elimde 1-1,5GB'lık DTS konser WAV ları var. Bunları Audio CD yapamıyorum, DVD yapmam gerekiyor.

    Audio DVD Creator die bi yazılm var. Güzel yazılıma benziyor. Akşam gösterdim 10-15GB'lık WAV dosyası, 1 aat 30 dakada filan bu dosyaları process edip DVD'ye yazmayı denedi ama yazamadı. Önemli değil, bir şekilde yazdırabilirim diye düşünüyorum.

    İmdi gelelim bi sonraki aşamaya; Audio DVD Creator benzeri bir başka yazılım var mı acaba?
  • Yok . Olmadı.
    Audido DVD Creator kullanarak DVD'ye yazdığım WAV (DTS) dosyalarını anfi çalamıyor fffaşşşşşşşşş diye ses veriyor. Encoding problemi galiba... Akşam MikeOldfield'ın TabularBells II ve III, Oueen'in konser kayıtlarını, Jean Michelle Jarre'ın konser kayıtlarını filan alayını sildim gitti.
  • Arkadaşım, benim ps3 de bu şarkıları, audio cd (santana'yı indirmiştim) yaptıgım halde okumuyordu. Ben de PS3'ün müzik bölümündeki çıkış frekansı ayarlarını 48000'den 44100 ve diğer değerlere aldım. Şimdi hem Santana'yı hem de Metallica'yı dinleyebiliyorum... Bu da boyle bir fikir... Umarım bunlar sana yardımcı olur...
    quote:

    Orjinalden alıntı: xnor2001

    Yok . Olmadı.
    Audido DVD Creator kullanarak DVD'ye yazdığım WAV (DTS) dosyalarını anfi çalamıyor fffaşşşşşşşşş diye ses veriyor. Encoding problemi galiba... Akşam MikeOldfield'ın TabularBells II ve III, Oueen'in konser kayıtlarını, Jean Michelle Jarre'ın konser kayıtlarını filan alayını sildim gitti.
  • Mediamonkey isimli programla kaydederseniz sorun çözülecektir.
  • Audio cd olarak windows görüyor ama açabilen sadece VLC player. DVD de kullandığım cd içeriğine göre sekmeler açılıyor foto/video/audio diye ben indirdiğim GunsNRoses DTS albümü dvd player a koyduğumda ise DTS diye bir sekme olarak gözüktü. yani demek istediğim Nero nun Audio cd seçeneği ile bu şekilde bir cd oluşturmak pek mümkün değil sanırım. ama Nero dvd 7.x sürümünde Bluray ve 7.1 ses desteği de var belki o sürümde bu şekilde bir Audio cd oluşturulabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.