Arkadaşlar montaş işinden pek iyi anlamıyan (benim gibilere ) şiddetle bu programı tavsiye ederim.. premium pro, ulead, vagas paltiunum dahil aklınıza gelen her türlü yazlımı deneme amaçlı indirdim kullanmaya çalıştım.. inanın bunun kadar kolay kullanımı olan ve ki zaten bu en son sony nin ürettiği yazılım bunda magic bullet gibi veri tabanıda var..gerçi nerde bulamadım.. kullanımı sanki pc kullnıyorsun gibi cut/copy/paste al yapıştır sil, kes, yapıştır.. yani palatinum da inanın çuvalladım bu pro yu indirince az rahatladım.. Arkadaşlar 1-2 adet örnek video kaydını vimeo ya koyuyorum. Magic bullet olayını bulursam onla ilgili bir -iki numune koyacağım.. çekimler .true hd 1440x1080 çekim yapan canon hg10 ile yapılmış, malum aleti 500 dolara aldım ..bu paraya göre ne iyi ne kötü orta karar çekim yapan bir alet.. 2 kanal ses kaydı olması büyük dez avantaj sony vegas pro 8 ile edit edilmiştir. avchd yi tmpegnc 4.0 la mts den mt2 ye convert ettim. sonra wmw olarak vimeo ya aktardım .. site 1280x720 formatını destekliyor . daha üstünü destekleyen site avr ise orayada aktarabilirim. Hepinize saygılar sunuyorum
Hocam, vimeo ya upload etmek icin hangi islemlerden geciriyorsun, kac program kullaniyorsun, ayrintili yazabilir misin?
Windows Movie Maker la boyut duserek, goruntu kalitesinde cok az bir kayipla 720p wmv bicimine ceviriyorum. Ama gel gelelim vimeo ya upload edemiyorum. :S
unuututğum bir şey aklıma geldi bilal.. 24p yada 25p de çekersen film modunda yani mutlaka de-interlace şart onuda en iyi tmpegnc 4.0 express trial version la yapabilirsin.. auto modu için pek geerk yok.. çekerken kamerayı çooook yavaşşşşşş hareket ettirisen görüntüde ne ghost ne interlace oluşur.. sonuçta her kare için 15meg bit veri alırken onu yazmasınada müsade etmek gerekir..
MTS yi sony vegas pro 8 i açınca gözlük gibi bişe var ona tıklatyınca dosyalara ulaşıyorum.. ordan alıyorum ..edit edeceksem ediyorum.. sonra '' render as'' i seçip yukarıdaki settingleri ayarlıyorum..bu kadar
Adobe Premiere'in kullanımı tabi ki Vegas'tan zor ama, çok daha fonksiyonel bir program. İlk başta göze zor gelişinin sebebi de o. Ama alıştıktan sonra bırakamazsınız ve Vegas ile yapabilecekleriniz çok fazlasını yaparsınız çünkü çok kaliteli bir broadcast yazılımdır.
FinalCut kullanmadım mac bilgisayarım olmadığı için...en fazla kullanılan 3 montaj/düzenleme yazılımından birir (diğereleri Premiere ve Edius) ve profesyoneller tarafından en çok tercih edilenidir