İkinci el mesajı:1121
Katılım zamanı: 18 Mart 2006; Şehir: İstanbul,Kadıköy Durum: Forumda değil
27 Eylül 2008; 12:07:14
ürün anakartında yeterli sata portu olmayan ya da raid desteği olmayanlar için birebirdir. üzerinde 4 adet SATA harddisk girişi vardır. aynı anda 4 adet harddisk bağladım ve sorunsuz çalıştırdı ürünü forumumuzun tanıdık üyelerinden biri olan @DiabloXT'den almıştım. şimdi ihtiyacım kalmadığı için satıyorum. ürün için istediğim fiyat 40 YTL'dir.
fiyat revize edilmiştir. istediğim fiyat 35 YTL'dir.Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mene -- 25 Ağustos 2008; 8:32:15 >
İkinci el mesajı:1121
Katılım zamanı: 18 Mart 2006; Şehir: İstanbul,Kadıköy Durum: Forumda değil
6 Ağustos 2008; 22:51:00
quote:
Orjinalden alıntı: safakhan
Güzel ürünmüşte Sata 2 desteği yokmuş
Sata 1 diyor
hocam ne fark eder ki? sen sata2 hızına çıkabileceğini düşünüyor musun şu an dünyadaki hiç bir mekanik harddisk sata2'nin vaat ettiği hızlara çıkamamaktadır
Katılım zamanı: 2 Nisan 2003; Şehir: istanbul-Ataşehir Turkey Durum: Forumda değil
10 Ağustos 2008; 17:08:10
quote:
Orjinalden alıntı: Mene
quote:
Orjinalden alıntı: safakhan
Güzel ürünmüşte Sata 2 desteği yokmuş
Sata 1 diyor
hocam ne fark eder ki? sen sata2 hızına çıkabileceğini düşünüyor musun şu an dünyadaki hiç bir mekanik harddisk sata2'nin vaat ettiği hızlara çıkamamaktadır
Ben de almayı düşündüm. Ama sırf bu yüzden vazgeçtim. Elimde 2 ad. 1 TB disk var. SATA2 destekli. Sizdeki raid kart 150 MB/sn destekliyor. Oysa ben raid yapmayı sadece hız arttımı için istiyorum. Piyasada onb anakartla 300 MB/sn destekli kartlar var. O kartlardan almayı düşünüyorum.
İkinci el mesajı:1298
Katılım zamanı: 28 Ağustos 2004; Şehir: Ankara Durum: Forumda değil
10 Ağustos 2008; 19:30:56
quote:
Orjinalden alıntı: adaprizma Ben de almayı düşündüm. Ama sırf bu yüzden vazgeçtim. Elimde 2 ad. 1 TB disk var. SATA2 destekli. Sizdeki raid kart 150 MB/sn destekliyor. Oysa ben raid yapmayı sadece hız arttımı için istiyorum. Piyasada onb anakartla 300 MB/sn destekli kartlar var. O kartlardan almayı düşünüyorum.
Mene hocama bu kartı satan ve cihazı kullanmadan önce araştıran birisi olarak size şunları diyebilirim...
150MB/sn olan veri değeri tek sata portundaki veri değeridir. Yani siz Raid yaptığınızda 300MB değerini yakalayabilirsiniz.
Ama şunu söylemem gerek,Mene hocamın da dediği gibi,SATA1 arabirim sınırlarını zorlayabilen SATA harddisk yok piyasada.Yani SATA2 olmasının hiçbir avantajı yok.Sadece teorik arabirim hızı yüksek çıkıyor,o da kullanım performansını etkilemiyor.
Bu kartla yapacağınız raid sistemlerde 266MB'sn değerine kadar arabirim hızı görebilirsiniz,teorik değil reel değerdir bu,ve bu değere ulaşabilen harddisk henüz yok piyasada.
Raid canavarı diye geçen ST3250410AS veya 310NS bile 2'li Raid0 yapıldığında net 200MB/sn sınırını aşamıyor.
Eğer böyle bir ürüne ihtiyacınız varsa kaçırmayın derim beyler.
Sattırmak veya satmak için demiyorum,bildiğim için ve sizlere yardımcı olmak için söylüyorum bunları. Üstelik fiyat çok iyi,Mene hocam indirim de yapmış zaten bence kaçırmayın.
2port olan Silicon Image 3112 kartları bile 60YTL gibi fiyatlardan satılmakta.BorsaPazar'da Via çipli ve raid desteksiz sata kartları bile 30YTL gibi fiyatlarda,bilginiz olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiabloXT -- 10 Ağustos 2008; 19:30:13 >
26 Ağustos 2008; 18:12:20
intel i845 çipsetli bir anakartta kullanmak istiyorum. Acaba bu karttan bağladığım sata diskler bios tarafından görüntülenecekmi? ya da dos altında? yoksa sadece windows ortamındamı görebileceğim?
Ve de herhangi bir yazılım driver vs kurmamız gerekiyormu kullanabilmek için?
İkinci el mesajı:1298
Katılım zamanı: 28 Ağustos 2004; Şehir: Ankara Durum: Forumda değil
26 Ağustos 2008; 19:59:20
quote:
Orjinalden alıntı: Sandman
intel i845 çipsetli bir anakartta kullanmak istiyorum. Acaba bu karttan bağladığım sata diskler bios tarafından görüntülenecekmi? ya da dos altında? yoksa sadece windows ortamındamı görebileceğim?
Ve de herhangi bir yazılım driver vs kurmamız gerekiyormu kullanabilmek için?
Bios tarafından görülmez,ama dos altında kartın zaten post ekranı geçiyor,tanıyor yani.Ama dos altında kullanacağınız yazılım ne ise,bu kartı tanıması gerekiyor.
Herhangi bir yazılım kurmanıza gerek yok,driver tanıtmanız gerekiyor,bununla da uğraşmak istemiyorsanız,kartın driverlerini bir windows cdsine nlite programı ile entegre edip sorunsuzca,ve en ufak bir zahmete girmeden kullanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiabloXT -- 26 Ağustos 2008; 19:57:39 >