Hastayım 9800gtx+ a 1.5 aydır bekliorum arkadaslar bu kart ne zaman girecek bizim stoklara valla delii oldum sınavlarda bitti oyun oynamam lazımmm krize giriorum gecen 4850 alıcaktım son anda dur dedim kendime almadım 9800gtx almak istioorum bilgisi olan varmıı memlekte ne zaman gelior bu kartlar?
Hastayım 9800gtx+ a 1.5 aydır bekliorum arkadaslar bu kart ne zaman girecek bizim stoklara valla delii oldum sınavlarda bitti oyun oynamam lazımmm krize giriorum gecen 4850 alıcaktım son anda dur dedim kendime almadım 9800gtx almak istioorum bilgisi olan varmıı memlekte ne zaman gelior bu kartlar?
yabancı forumlarda adı duyulduğu andan beri bekliyorum sürekli takip halindeyim forumda her konusunada yazmışımdır geldiği an zotac amp serisini alıcam bende birde arkadaşlar ilginçtir son 3-4 gün önce 9800gtx+ yarın geliyor başlıklı haberden önce bütün ekran kartı bölümü konularını araştırın 9800gtx+ hakkında yok gereksiz yok 4850 nin rakibi olamaz yok şöle yok böle yorumlar görürsünüz bende hep tersini savundum şimdi satışta haberinden sonra nedense bunu söyleyen millet aynı 3870 vs 8800gt olayında olduğu gibi yine çark etti şimdide 9800gtx biraz daha iyi yok daha az ısınıyor daha fazla oc falan dönmeye başladı bu olaya kopuyorum madem baştan biliyosunuzda sölüyosunuz geçiyor ediyor diye o zaman 1 hafta önce bildiğinizi söylediğiniz şeye karşılık 1 hafta sonra ters şekilde yorum yapmayın şimdi ben yazdığım konularda gerek dalga geçerek gerekse küçümseyerek cevap verenlerin açtığı 4850 konularına gelen kartı güzelce hazırlayıp ss alarak sadece ss yolu ile cevap verip bırakıcam nedersiniz katılırmısınız ona göre bi projem var
9800gtx+ şimdiye kadar en iyi fabrikasyon oc edilmiş nvidia kart oldu extra oc ile'de 850mhz gpu 2.2ghz shader 2500mhz bellek hızına ulaşabildiği ifade ediliyor 200$ olursa 4850'ye tercih edilir nvidia yeni modellerinde'de saat hızını düşük tutma gibi bir hataya bir daha düşmez gt200b'ler bakalım ne kadar oc olanağı sunacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValouR -- 1 Ağustos 2008; 10:23:56 >
yabancı forumlarda adı duyulduğu andan beri bekliyorum sürekli takip halindeyim forumda her konusunada yazmışımdır geldiği an zotac amp serisini alıcam bende birde arkadaşlar ilginçtir son 3-4 gün önce 9800gtx+ yarın geliyor başlıklı haberden önce bütün ekran kartı bölümü konularını araştırın 9800gtx+ hakkında yok gereksiz yok 4850 nin rakibi olamaz yok şöle yok böle yorumlar görürsünüz bende hep tersini savundum şimdi satışta haberinden sonra nedense bunu söyleyen millet aynı 3870 vs 8800gt olayında olduğu gibi yine çark etti şimdide 9800gtx biraz daha iyi yok daha az ısınıyor daha fazla oc falan dönmeye başladı bu olaya kopuyorum madem baştan biliyosunuzda sölüyosunuz geçiyor ediyor diye o zaman 1 hafta önce bildiğinizi söylediğiniz şeye karşılık 1 hafta sonra ters şekilde yorum yapmayın şimdi ben yazdığım konularda gerek dalga geçerek gerekse küçümseyerek cevap verenlerin açtığı 4850 konularına gelen kartı güzelce hazırlayıp ss alarak sadece ss yolu ile cevap verip bırakıcam nedersiniz katılırmısınız ona göre bi projem var
aynen dediklerine katılıorum benzer şeyler söyleyince banada çıkar artık şu nvidia gözlüklerini diyorlardı
Cevabı kendin vermişsin zaten yukarıdaki oyunlarda geçmiş olması önemli çünkü grafik detayı yüksek oyunlar bunlar ve oyunlar artık hep böyle shader doku ağırlıklı olucak hl2, bioshock (bu oyunda'da geçemiyor), coj'i oyundanmı sayıyorsun hala aşağıda grafik ağırlıklı doğru düzgün bir tek cod4 ve grid var ikisi bu oyunlarda'da denk sayılır fiyatlar aynı olursa 9800gtx+ 4850'den daha iyi seçim olur ısınma, donma sorunu yok aşağıda incelemesi var
Demek önemli olan Nvidia'nın geçtiği oyunlar öyle mi? :)))) Demek Coj oyundan sayılmıyor ama Lost Planet, Coh gibi 20 yüzyıldan kalma oyunlar oyundan sayılıyor. Senin bu oyundan sayılma kriterlerin nedir? Nvidia'nın başarılı olduğu oyunlar mı yoksa? :D
9800gtx+alacağınıza gidin düz 9800gtxi alın ve oc edin sanki yeni nesil bir ekran kartı gpu z bile ikisini aynı görüyor ayrıca 4850 de + yap bakalım 9800gt+ ne yapıyor ayrıca 8 aa da hiç şansı yok 9800gtx in
Demek önemli olan Nvidia'nın geçtiği oyunlar öyle mi? :)))) Demek Coj oyundan sayılmıyor ama Lost Planet, Coh gibi 20 yüzyıldan kalma oyunlar oyundan sayılıyor. Senin bu oyundan sayılma kriterlerin nedir? Nvidia'nın başarılı olduğu oyunlar mı yoksa? :D
Dediğim oyunların nvidia destekli olmasıyla alakası yok bu oyunlarda patlama efektleri hdr vs. diğer oyunlara göre daha fazla aa ve af açıldığında dahi 4850'nin gerisinde kalmaz çünkü doku doldurma değeri 4850'nin 2 katından fazla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValouR -- 1 Ağustos 2008; 13:35:50 >
Dediğim oyunların nvidia destekli olmasıyla alakası yok bu oyunlarda patlama efektleri hdr vs. diğer oyunlara göre daha fazla aa ve af açıldığında dahi 4850'nin gerisinde kalmaz çünkü doku doldurma değeri 4850'nin 2 katından fazla
AA nın doku doldurma ile alakası ne? Hani AF desen anlayacağım. AA işini Radeonlar shaderlere yaptırır, Geforce'lar ise Rop'lara yaptırır. (galiba)
O gösterdiğin testlere üstünlükmü diyorsun birtek qw'da ciddi fark atmış bazı testlerde af'yi açmamışlar niye acaba ve 1920*1200'de çok az farkla önde oda hepsinde değil ve bu çözünürlükte kim kullanıyor diğer soruya gelince evet nvidia kartlarda aa'yı rop çözüyor pixel doldurma hızı ile alakalı 9800gtx'de 16 rop var saat hızı zaten yeterince yüksek olduğundan buda aa başarımı için yeterli (rop sayısı*saat hızı=pixel doldurma hızı) doku birimi ise direk af ile alakalı ve nvidia kartların af başarımı ati kartlara göre çok daha yüksek bundan dolayı aa ve af açınca dahi gerisinde kalmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValouR -- 1 Ağustos 2008; 18:00:06 >