NVIDIA® GeForce® 8400M GT Chipset 1023 MB Graphic Card Yeni nesil Penryn 800 Mhz İşlemci mimarisi Microsoft Windows® Vista™ Business İng. Peşin Fiyat 1.149 € + KDV KDV DAHİL Peşin Fiyat 2.399,67 YTL
Sizden yardımlarınızı bekliyorum...FZ440E/B modelini alacakken biranda kafam karıştı çift lamba blu-ray 2.4 Ghz ve 4 GB aklımı karıştıran 400 ytl kadar olan fiyat farkı için değer mi??Ayrıca FZ440E/B ekran kartı 1535 MB olması ve FZ490NDB nin 1023 MB olması?çok mu fark var? Şimdiden teşekkürler yorumlarınız ve yardımlarınız için..
işlemci ve ram farkı seni fz490 a götürebilir ama hdd ve ekran kartı farkıda fz440 için ben burdayım der. aradaki 400 ytl bunlar için değer mi. bunu iyi düşünmek gerek. bugun nerdeyse 700 ytl ye sıfır laptoplar var. iş görür ofis işi vs yapılabilir.
490 ın en buyuk özelliği çift lamba teknolojisi kullanması. 490 daki ekranı canlı gördü isen diğer laptopları beyenmemen çok normal. inanılmaz harika bir ekran kalitesine sahip. müthiş parlak ve gerçekçi.
Artısı bunlar ken Eksisi gözü yorar mı bilmem ama batarya ömrünü yer. yok ben sabit evde ofiste kullanıcam dersen mumkun. havandan geçilmez.
fz440 ise benim 2 hafta sure ile kaçırıp alamadığım laptoptır. 340 modelini aldım. 340 bitti ve 10 gun sonra bu modeli sundular. 1500 mb ekran kartı desteği vermesi + özelliği. ayrıca hdd 50 gb fazla.
bana soracak olursan 2.1 veya 2.4 işlemci arasında çok buyuk fark yok. 2.1 her durumda yeter. 3 gb ram ise hali hazırda masa ustu bilgisayarlarında bile henuz çok fazla kullanılmıyor. yeterlidir ama 4gb tabiki daha iyidir. 440 ı aldıgında ram i istersen 4gb a çıkarttıra bilirsin. 100-150 ytl fark isterler. ama piyasada 2 gb rami zaten 80 dolar civarı bulman mumkun. 1gb ram ı de yedeklersin.
400 ytl fark çift lambalı ekran teknolojisi, 50 gb hdd kaybı mı? yoksa 400 ytl az öderim, 50 gb hdd karım, 500 mb ta vga desteğim olur mu?
ayrıca 490 model de blu ray var.şimdi gördüm. bilmem işine yarar mı? yararsada kullanılabilirliği ne kadar mümkün. tutup bluray film izleyeceksen ok ama yedekleme için blu ray disk kullanırım dersen hem ekonomik zarar hemde güvenilirliği az. dvd ye yaptıgın kayıtlar bile 3 5 ay sonra kaybolabiliyor. henuz cd kalitesi yakalanabilmiş değil.
karar senin :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turank -- 31 Temmuz 2008; 23:05:14 >
walla çok sağol teşekkür ederim turank zaten senden başkası da cevap yazmamış henüz:)) Şimdi yeni teknoloji varken eski teknolojiyi almak hiç cazip gelmiyor alışmamışım .. Ayrıca 4 gb değil de 2 veya 3 gb alırsam her gb başına 100 ytl oynuyor acaba öyle mi yapsam ama o da cazip gelmiyor :)))) Ayrıca ben fz 440'ı almaya karar verdiğimde (böyle bir başlıkta açmıştım daha önce << http://forum.donanimhaber.com/m_24673708/mpage_1/key_//tm.htm#24682993>> fiyatı 2127 YTL idi.yani aslında benim artı vereceğim para 400 gibi dursa da 270ytl civarında :)))
iyice kafam karıştı ne olacak bu durum :)))
quote:
Orjinalden alıntı: turank
işlemci ve ram farkı seni fz490 a götürebilir ama hdd ve ekran kartı farkıda fz440 için ben burdayım der. aradaki 400 ytl bunlar için değer mi. bunu iyi düşünmek gerek. bugun nerdeyse 700 ytl ye sıfır laptoplar var. iş görür ofis işi vs yapılabilir.
490 ın en buyuk özelliği çift lamba teknolojisi kullanması. 490 daki ekranı canlı gördü isen diğer laptopları beyenmemen çok normal. inanılmaz harika bir ekran kalitesine sahip. müthiş parlak ve gerçekçi.
Artısı bunlar ken Eksisi gözü yorar mı bilmem ama batarya ömrünü yer. yok ben sabit evde ofiste kullanıcam dersen mumkun. havandan geçilmez.
fz440 ise benim 2 hafta sure ile kaçırıp alamadığım laptoptır. 340 modelini aldım. 340 bitti ve 10 gun sonra bu modeli sundular. 1500 mb ekran kartı desteği vermesi + özelliği. ayrıca hdd 50 gb fazla.
bana soracak olursan 2.1 veya 2.4 işlemci arasında çok buyuk fark yok. 2.1 her durumda yeter. 3 gb ram ise hali hazırda masa ustu bilgisayarlarında bile henuz çok fazla kullanılmıyor. yeterlidir ama 4gb tabiki daha iyidir. 440 ı aldıgında ram i istersen 4gb a çıkarttıra bilirsin. 100-150 ytl fark isterler. ama piyasada 2 gb rami zaten 80 dolar civarı bulman mumkun. 1gb ram ı de yedeklersin.
400 ytl fark çift lambalı ekran teknolojisi, 50 gb hdd kaybı mı? yoksa 400 ytl az öderim, 50 gb hdd karım, 500 mb ta vga desteğim olur mu?
ayrıca 490 model de blu ray var.şimdi gördüm. bilmem işine yarar mı? yararsada kullanılabilirliği ne kadar mümkün. tutup bluray film izleyeceksen ok ama yedekleme için blu ray disk kullanırım dersen hem ekonomik zarar hemde güvenilirliği az. dvd ye yaptıgın kayıtlar bile 3 5 ay sonra kaybolabiliyor. henuz cd kalitesi yakalanabilmiş değil.
karar senin :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VERATUKA -- 1 Ağustos 2008; 10:33:16 >
1 Ağustos 2008; 10:58:01
FZ490NDB bence daha iyi. islemci icin aradaki fiyat farkini odemeye deger
fz440 kullanıyorum ve turanın söylediklerine katılıyorum daha fazla birşey demeye gerek yok. ağzım gözüm derken,yok şu olsun şu da olsun dersen o işin içinden çıkılmaz.bahsettiğin iki alette iyi.sonuç olarak senin para önemli,benim max ödeyebileceğim fz440 parasıydı bunu aldım,eğer durumun varsa al yok ise alma kendini zorlamana değmez,2400 lira az para değil hala Türkiye'de..
ben fz340 ı alırken fiyatı 2192 ytl idi. fz490 ise 2600 e yakındı. fiyat farkını düşündüm ve fz340 ı aldım. ama 2600 bana çok tu. şimdi olsa şöyle düşünürüm.
grafik çalışıyor muyum? oyun oynuyor muyum? eger boyle ise 1500 mb ekran kartlı fz340 iş yapar.
yok bu onemli değil dersen, çift lambalı parlak ekranı 4 gb rami 2.4 işlemcisi ile ve hatta blu-ray ile fz490 gayet ii ve fiyat sorun değil dersen al gitsin bunu.
FZ Serilerinin yerine görüntü kalitesi ve kasa diyaznı ile FW Modolleri geldi diye duydum. İncelediğimde gayet cazip gözüküyor. Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHZ görüyorum, sasırdım.