Şimdi Ara

## Güneş Enerjisine Yoğunlaşan Tunçmatik Kyocera ile İşbirliğine İmza Attı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Güneş Enerjisine Yoğunlaşan Tunçmatik Kyocera ile İşbirliğine İmza Attı ##


    Intel gibi çok uluslu firmaların yanı sıra yerel firmaların da güneş enerjisine olan ilgisi dikkatlerden kaçmıyor. Faaliyet gösterdiği segmentlerde sektörün önemli oyuncularından birisi olan Tunçmatik, çatısı altında oluşturduğu Powergie markası ile ülkemizde güneş enerjisini yaygınlaştırmayı hedeflerken bu doğrultuda stratejik bir adım atarak Japon devi Kyocera ile önemli bir işbirliğine imza attı.

    Küresel ısınmanın artmasıyla önem kazanan alternatif enerji kaynaklarına yönelik olarak devletlerin ve şirketlerin ilgisi her geçen gün biraz daha artıyor. Bir taraftan hybrid yani melez otomobillerin sayısı giderek artarken öte taraftan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım yaygınlığını arttırabilmek adına çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

    Günümüzde yaygın olarak kullanılan Kömür, Petrol, Doğalgaz ve Uranyum gibi enerji kaynakları hem pahalı hem rezervlerinin sınırlı olması yeni arayışların altında yatan en önemli nedenler olarak dikkat çekiyor. Örneğin Dünya petrol rezevlerinin 2050 yılı ile birlikte biteceği, elektrik elde etmek için kullanılan suyun ise şimdiden sıkıntı yaşatmaya başladığını biliyoruz.

    Maliyet, rezerv ve çevre duyarlılığı anlamında mevcut kaynaklardaki sıkıntıların hissedilmeye başlanması ile birlikte alternatif enerji kaynakları global anlamda tartışılmaya başlandı. Hatta küresel ekonominin bazı önemli oyuncuları diyebileceği G8 kulübünün bazı üye devletleri de yeni kaynaklar konusunda yatırımlara başladılar bile.

    Jeotermal kaynaklar, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi ilk etapta öne çıkan alternatif kaynaklar olarak dikkat çekiyor. Jeotermal kaynaklar için verimli alana sahip olmak gerektiği biliniyor. Zira bu noktadaki ülkemizdeki en verimli alanının Denizli'nin Sarayköy bölgesi olduğu da uzmanlarca dile getiriliyor

    Benzer şekilde rüzgar enerjisi için de hem coğrafi olarak uygun bir pozisyona sahip olmak hemde ciddi yatırım yapmak gerekiyor. Bilindiği üzere rüzgar tribünlerinin hem kurulumları pahalı ve zor hemde sahip oldukları mekanik aksam düzenli bakıma gereksinim duyuyor.

     ## Güneş Enerjisine Yoğunlaşan Tunçmatik Kyocera ile İşbirliğine İmza Attı ##


    Bu iki alternatif enerji kaynağının aksine güneş enerjisi için yapılacak yatırımın daha hesaplı olduğu, ayrıca hem kurulumun kolay olmasının güneş panellerinin uuzn ömürlü ve bakım gerektirmemesi sayesinde maliyetlerin daha düşük olmasından ötürü daha hızlı şekildeyaygınlaşabileceği belirtiliyor.

    Son kullanıcılar arasında daha çok kesintisiz güç kaynakları (KGK) ile tanınan Tunçmatik, KGK'ların yanında enerji ile ilgili küçük ve büyük ölçekli pek çok çözüm hazırlıyor Zira firmanın ürünleri endüstriyel kullanım alanlarından askeriyeye kadar geniş bir sahada kullanılıyor.

    Güneş enerjisi ile ilgili olarak ciddi bir adım atan ve sektörün en büyük global oyuncularından birisi olan Kyocera ile işbirliğine giden Tunçmatik'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Özer yaptığı açıklamasında güneş enerjisi ile ilgili önemli detaylara değinirken, ülkemizin bu konuda sahip olduğu potansiyelin de altını çizdi.

    Bay Özer yaptığı açıklamasında “Türkiye, Avrupa’nın en çok güneş alan 2. ülkesi ve boyutuyla aldığı enerji, Avrupa’nın en büyük potansiyeline sahip. Almanya’da 2007’de kurulan ve güneşten beslenen 130 bin küçük elektrik üretim sisteminin toplam kapasitesi 1100 MW. Bu güç yaklaşık olarak Keban Barajı’nın kapasitesinde. (1330MW) Üstelik küresel ısınmadan dolayı bu 1330 MW kullanılamamakta. Alman devleti Keban Barajı kadar bir kapasiteyi hiç yatırım yapmadan elde etti. Türkiye’de ise enerjimizin yaklaşık % 70’ini termik santrallerle üretiyoruz. Bu şekilde çevreye zarar veriyor ve küresel ısınmayı tetikliyoruz” dedi.

    Tunçmatik, güneş enerjisini Türkiye'de yaygınlaştırma konusunda iddialı. Bireysel ve kurumsal kullanıcıları güneş panelleriyle tanıştırmayı hedefleyen firma Kyocera'nın da bu alandaki bilgi ve deneyimi ile sektörü enerji sektörünü bilinçlendirmeyi de hedefliyor. Intel gibi küresel oyuncuların yanında yerel firmaların da alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi oldukça önemli bir gelişme.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • valla kaç gündür kafamı kurcalayan bir konu bu, umarım ilk çıkan modeller adam akıllı olurda alıp 3-5 ay sonra çöpe atmamız gerekmez.

    ikinci revizyonları beklemekte yarar var
  • Test edeceklerdir
  • Intel'i bu alanda da yalnız bırakmamak lazım; mazallah her Allah'ın günü yeni panel çıkartır.
  • En sonunda PARASI olan birileri uyanmis. Antalyadaki güneş enerjileri sayesinde ( şu su isitmak için olan basit yapilar ) antalyalilar asla tüp, sohben kullanmaz yazin. hatta neredeyse kisin. Günesin bu kadar sağlam kavurduğu illere uygun bolgelere bu tip yatirim yapilsa ülkeye bir daha baraj kurmak bile gereksiz olur. Nükleer bile gereksiz olur ama tabii ki bu yatirim yapilmayacak cünkü bu yatirim yapilirsa ülkenin disa bağimliliği azalir bu da bir cok sözüm ona vatan severin isine gelmez.
  • japonyada bazı evler catılarında kremıt felen degıl gunes panelı kulanmakta butun catıyı kaplamıslar-bunlar evın elektırık ıhtıyacını karsılamakta hatta elektırıkle calısan bır otomobılıde garaj da sars etmekte
  • cok güzülde 1kw 10 bin euro cok buna benzer sistemler var
    yanlıs hatırlamıyorsam 10-15 kw 8 bin euro gibi
    ama şahsen zengin olsam yada şehir dısında yasaam alternatif kesin yapardım
    yinede güzel çalısmalar ...

    http://shiftdelete.net/site/200807315083/Evde-Elektrik-Uretip-Satin.html
  • iyi bir artaklık olur inşallah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: artenis

    japonyada bazı evler catılarında kremıt felen degıl gunes panelı kulanmakta butun catıyı kaplamıslar-bunlar evın elektırık ıhtıyacını karsılamakta hatta elektırıkle calısan bır otomobılıde garaj da sars etmekte


    yaygınlasır umarım dünyada
  • olursa süper olur.
  • Aslında bu sistemlere yabancı değiliz. Devletimiz birçok otoban ışıklandırmasında bu tip kaynaklara yöneliyordu birkaç sene önce bu kaynakların arttırılması ürünlerin çoğalması iyi olmuş.çok değil 3-4 sene içerisinde ucuz ve yaygın olacağına eminim.
  • güneş enerjisi için geç bile kalındı güneş enerjisinde yenilenmesi gereken tek şek depolama için kullanılan aküler tunç matiğe başarılar
  • aküleri ups teki gibi oluRsa
    sistemlerdeki aküler yine AKAR akar akar
  • Günümüzde üreticilerin alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi sevindirici
  • quote:

    Orjinalden alıntı: splintercell

    Aslında bu sistemlere yabancı değiliz. Devletimiz birçok otoban ışıklandırmasında bu tip kaynaklara yöneliyordu birkaç sene önce bu kaynakların arttırılması ürünlerin çoğalması iyi olmuş.çok değil 3-4 sene içerisinde ucuz ve yaygın olacağına eminim.


    otoyol ve yol ışıklandırmaları güneş enerjili olursa böle veya buna yakın olacak ama Türkiye de bunları kesin çalarlar

     ## Güneş Enerjisine Yoğunlaşan Tunçmatik Kyocera ile İşbirliğine İmza Attı ##




  • Verimlilik %50 civarına çıkmadan malesef güneş enerjisi hayal olacak. Şu anda ortalama %10 civarı. Kurulum maliyetleri çok yüksek, ek depolama çözümlerine ihtiyaç duyuyorlar v.s. v.s. Daha hidrojeni bile enerji kaynağı olarak kullanamıyoruz. Ama ileride verimlilik cazip fiyatlara artırılabilirse enerjiyi asıl kaynağından(güneş) almak çok iyi olacaktır. Bunun için akü tarzı enerji depolama çözümlerinin de paralel olarak gelişmesi gerekiyor.

    Bu arada ülkemiz kara yollarında da güneş enerjisi aydınlatma için olmasa bile ikaz ışıkları için kullanılıyor ve çalınmıyorda. Şu var ki bu çözüm de şebeke elektriğini götürmenin zor olduğu yerlerde uygulanıyor ki maliyeti daha düşük olduğu için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taners9 -- 1 Ağustos 2008; 1:07:25 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taners9

    Verimlilik %50 civarına çıkmadan malesef güneş enerjisi hayal olacak. Şu anda ortalama %10 civarı. Kurulum maliyetleri çok yüksek, ek depolama çözümlerine ihtiyaç duyuyorlar v.s. v.s. Daha hidrojeni bile enerji kaynağı olarak kullanamıyoruz. Ama ileride verimlilik cazip fiyatlara artırılabilirse enerjiyi asıl kaynağından(güneş) almak çok iyi olacaktır. Bunun için akü tarzı enerji depolama çözümlerinin de paralel olarak gelişmesi gerekiyor.

    Bu arada ülkemiz kara yollarında da güneş enerjisi aydınlatma için olmasa bile ikaz ışıkları için kullanılıyor ve çalınmıyorda. Şu var ki bu çözüm de şebeke elektriğini götürmenin zor olduğu yerlerde uygulanıyor ki maliyeti daha düşük olduğu için.


    wa bea süper olaymış. kablo gitmiosa güneşten al... bilmiordum helal olsun bizimkilere :)




  • kazandığı parayı işine yatıranları taktir etmek lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karmaşık
    otoyol ve yol ışıklandırmaları güneş enerjili olursa böle veya buna yakın olacak ama Türkiye de bunları kesin çalarlar
     ## Güneş Enerjisine Yoğunlaşan Tunçmatik Kyocera ile İşbirliğine İmza Attı ##



    tıpkısının aynısı bizim burada otoyolun kenarlarında birkaç tane var. Özellikle üzüm tarlalarında çiftçilerin çoğu buna benzer aydınlatma ve elektrik üretme direkleri kullanıyorlar.Devletimizin bu konuda millete maddi anlamda destek olması gerek. Özellikle tarımsal işlerde güneş ışığından yararlanmak enerji üretmek için mükemmel bir sistem olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: artenis

    japonyada bazı evler catılarında kremıt felen degıl gunes panelı kulanmakta butun catıyı kaplamıslar-bunlar evın elektırık ıhtıyacını karsılamakta hatta elektırıkle calısan bır otomobılıde garaj da sars etmekte

    eskiden bir laf vardı su akar türk bakar. artık bakacak suda azaldıgına göre bizim türkler akıllanmaya başladı
    maşallah
    helal olsun adamlara
    japonlar gibi akıllı adamlarla ortak olmuşlar bakalım nasıl şeyler üretecekler ,
    çatıya konulupta hem su ısıtan hemde elektrik üreten bi sistem güzel olur mesela
    her ne kadar yüksek akım çeken eşyaları çalıştıramasada buzdolabı ve ampüllere yetse yine bayagı elektrikten tasarruf ederizz
    hem suyu ısıtmadıgı sürece bulaşık makinaları ve çamaiır makinalarıda çok fazla enerjiye gerek duymuyorr
    hatta standart güç kaynagına sahip bir bilgisayarı bile çalıştırabilirr...bir de depolama birimi olucak gündüz ürettigini güneşin olmadıgı zamanlarda da kullanabilecek
    hımm gayet mantıklı bir işmiş bu yenilenebilir enerji olayıı
    hadi bakalım hayırlısı






  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.