Arkadaşlar p5q deluxe kartın işlemci etrafı soğutucuları kafamı karıştırdı yeni toplayacağım sistemde e8500 işlemci kullancam ama hangi fanı seçeceğimi bilemedim hem alacağım fanın sığmamasından kortum hemde ufak alıp performans alamamakdan daha önce test edilen bu anakarta uyan bildiğiniz orta halli bir fan biliyosanız paylaşırsanız çok sevinirim. Not: İşlemci ortalama olarak 3.6Ghz de çalıştırılacak
Çok saol bunu görmüştüm ama sığıp sığmayacağını bilmiyodum şimdi içim rahatladı biraz ağır ve büyük ama test sonuçları mükemmel gibi sanki su soğutma takmışlar kafama yattı büyük ihtimalle bunu alıcam yardımların için çok saol
Hocam piyasadaki böyle kule tipi soğutucuların çoğu 1000 grama yaklaşıyor bu onların arasında tüy siklet kalır :) bende ilk başta sığar mı sığmaz mı diye çok araştırdım,Asus'u Türkiye'ye getiren Çizgi Elektronik'e mesaj attım fakat bilmediklerini söylediler,sonra Akortek'in forumunda sordum sitenin admini uyduğunu söyledi,HD 4870 İceq çıktığı an topliyacağım bende tüm sistemi :)
@E.Berkan arkadaşımız ben sistemimi toplamadan önce bana bu linki verdi.Verir vermez Hepsiburda.com'dan aldım.Geldiği gün o ne beaaaa nsl sığacak bu anakarta ve kasaya dedim.Ama korkularım yersizmiş.Sistemimi gayet soğuk tutuyor.P5q anabaşlığı altında SS'ler verdim,insanlar inanamadı.Yük altında default Hızda(q6600 2.4Ghz) Motherboard 37-38 derece Cpu 30-32 derece oldu.Sistemi 1 hftdır deniyorum.3.4GHz OC ile Yük altında CPU 51-52 derece oldu.Mobo 42 derece oldu.Baklım ilerki günlerde de diğer OC değerleri ile deneyecem.Cidden aldığım için çok memnunum. Yanlız ankarta monte ederken zorlanabilirsiniz malum MOBO'da bulunan heat-pipeler bu işi zorlaştırıyor.Ama heat-pipeler olmasa inanın tak-çıkar çok kolay olacaktır.Bu haliyle bile Ben bu CPU Freezer'i 3 kez takıp çıkardım.Artık alışıncada kolay gelmeye başladı. Neyse benim deneyimleri bu yönde. Kesinlikle öneririm.Kutu içeriğide cabası
Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah