Giriş | |
|
|
|
31 Temmuz 2008; 17:34:02
|
|
|
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle paylaşacağım inceleme konusunda kısa bir yazı yazmak istedim. Bu incelemedeki amacım, high-end kart sahibi olup ( ben de gtx280 olduğundan testi bu kart ile tamamladım) 1400 lü çözünürlüklerde yüksek kalite ayarlarında, işlemci hız aşırtılmasının genel perfromansa olan etkisini araştırmaktır. Her oyun görseli altında yaptığım incelemelerde gözlemlerimi de kısa cümlelerle aktardım. Burada yorumlarımı E8400 işlemci, gtx280 ekran kartı, 1440*900 çözünürlüklerde, yüksek kalite ayarlarında yaptığımı ve değerlendirmelerinizi bu çerçevede yapmanızı özellikle rica ediyorum. Kullanıcıların incelemedeki işlemci etkisini kendileri için değerlendiriken, E8400 ve kendi işlemcileri arasında ki teknik farkları göz önünde bulundurarak, genel bir kanıya sahip olabileceklerini düşünüyorum. ilgileriniz için şimdiden teşekkürler. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Crysis oyunun Dx10 paradise lost bölümünde yaptığım incelemede, işlemci hızının 3 GHz olması minumum fps değerinin 26 da kalmasına neden oldu. İşlemciyi 3.7 GHz değerine aldığımda ise oyun bahsettiğim bölümde oynanabilirliği Gtx280 ile sağlayabildi. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mass Effect oyununda özellikle işlemcinin minumum fps ye etkisi oldukça belirgin. İşlemcinizi 4 GHz+ değerlere çıkarmanız minumum fps deki düşüş ile oyunda yavaşlama hissinin önüne biraz daha geçecektir gözüküyor ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lost Planet, yaptığım incelemede işlemci hızından oldukça etkilenen ve 4 çekirdek desteği ile iki çekirdekli işlemcilerden perfromans anlamında fark gösterebilen bir oyun oldu. 3.4 GHz+ değerlerde işlemci hızının oynanabilirlik düzeyi üstünde sonuçlar verdiğini gözlemledim. Daha öne Q6600 3 GHz ile aldığım sonuçların benzerini E8400 4.0 GHz ile alabildiğimi, bu anlamda 4 çekirdek destekli bir oyunda Quad işlemcilerin güçlerini nasıl gösterdiklerini bir kere daha hatırlatalım. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Colin McRae DİRT bir yarış oyunu. Bu oyunun işlemi hızından çok da etkilenmediğini tablodan görmek mümkün. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NFS Pro Street serisi diğer yarış oyunu. İşlemci hız aşırtılmasının sonuçlara çok etki etmediğini gözlemledim. İşlemci hızının 3 GHz de kalması oynanabilirlik sınırları içinde olduğunu gösteriyor ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Assassin's Creed oyunu içinde, minumum fps de düşüşleri önleyebilmek için işlemci gücüne ihtiyaç duyabileceğimizi tabloda görebiliyoruz. Hatta o kadar ki 4GHz+ hızlara çıkmak zorunda kalabiliriz. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- World İn Conflict oyunu da işlemci hızından etkilene bir başka oyun. bu oyun için işlemci hız aşırtılmasına ihtiyacımız olacağını gözlemledim. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bu oyunda sadece 16xAF görüntü kalitesini aktifleştirebildim. Bu durumda 3 GHz işlemci ile oynanabilirlik oldukça rahat. Bu oyunun dx10 benchmark ile yaptığım test sonuçlarında ise (4xMSAA değerleri ile test yaptım) 3 GHz ile 4.2GHz arasında sadecee 1-2 fps kadar fark oluyordu. yani 3 GHz işlemci ile 22/48/116 değerlerini gözlemledim. Aynı değerler sadece 1-2 fps fark ile 4.2 GHz işlemci ile de gördüğüm değerlerdi. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Son zamanlarda ekran kartı incelemelerinde sık gördüğümüz yarış oyunu olan GRİD işlemci hızından oldukça etkileniyor. İşlemci hızının artmasının performansa önemli derecede etkisi olduğu tabloda görülüyor ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Frontlines Fuel Of War, yüksek kalite ayarlarında işlemci hızının artması ile minumum fps lerin artabileceği bir başka oyun. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İncelememimin son oyunu Company Of Heroes, 3.4 GHz+ işlemci hızaşırmasının minumum fps ler için bir rahatlama sağladığını görebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenova -- 1 Ağustos 2008; 18:40:55 >
|
|
31 Temmuz 2008; 17:37:58
|
|
|
Tek kelimeyle eline sağlık.Süper bir inceleme.
|
|
|
31 Temmuz 2008; 17:38:58
|
|
|
Hocam mükemmel test olmuş teşekkürler
|
|
31 Temmuz 2008; 17:39:31
|
|
|
Saglam inceleme olmus tebrik ederim. 4GHz'nin ustu bile oyunlarda performansi etkiliyor, gordugumuz uzre. Tabii kullandigin cozunurluk dusuk oldugundan islemcinin etkisi daha belirgin olmus.
H E A R H I M S P E W I N G F O R T H A M E A N I N G T O M I S E R A B L E L I E S S U B M I T T O N O T H I N G A N D S W A L L O W M Y S P I T O F S C O R N I N - T H E - Y E A R - O F - H I S - S O V E R E I G N R I D - U S - O F - Y O U R - J U D G M E N T H E I R /\ P P A R E N T
|
|
|
|
|
31 Temmuz 2008; 17:41:54
|
|
|
güzel inceleme ama ben cok daha açık fark beklerdim çünki ben e2160 ımı dafaulta aınca crysiste sisteme en uygun ayarları seç deyınce bütün ayayrları normal seçiyor 3.2 ghzye çekince en uygun ayarları seç deyınce bütün ayayrlar very hıgh seciyor BENCE E8400 E GÖRE HİÇTE YÜKSEK BİR EKRAN KARTI DEGİL ANCAK VE ANCAK 2*4870 TE FARK COK DAHA FAZLA OLUR ONUN İÇİN BU İŞLEMCİYE OC YAPMAYA GEREK YOK .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes4 hamachi -- 31 Temmuz 2008; 17:51:20 >
Dual Core E2160 1800mhz@3.2 mhz günlük - Gigabyte P35-DS3L - 2gb kingston DualDDR2 800mhz@1066mhz 5-5-5-17 samsung 180GB GSata2 8mb Buffer - 20.01 '' İNCA lcd monitör -SKY STAR 2-coolmaster 390 watt PSU - Philips DVD-RW -PC APARATLI ORJ. SONY DUAL SHOCLK 2 SPARKLE 8800gt coolpipe3 (725-2025) NETİM SINIRSIZ HD FİLİM İZTİYORUM DİYORSANIZ BANA PM ATIN
|
|
|
|
|
31 Temmuz 2008; 17:42:08
|
|
|
İlgilerinize teşekkürler arkadaşlar, annihilator 1440*900 çözünürlüğe nerede ise tüm oyunlarda özellikle oldukça yüksek detaylar verdim
|
|
31 Temmuz 2008; 17:44:21
|
|
|
inceleme için saol..4.2ghz ye cekmek bosuna ömründen yemek gibi olmus gözüküyor...ancak bu artık bizlerde hobi oldu
Q6600 3.4ghz 1.5v 426*8 || Zerotherm Nirvana120 || Gigabyte x48-DS5 || Crucial Ballistix Tracer Led 2x2 800mhz CL4 || MSI 9800GTX 760*2000*2400 || Seagete ST3250410AS 250gb Raid0+ Seagate ST3500320AS 500GB Depo+Wd 160 gb external || Samsung 22" 223BW LCD Monitor || Cooler master RS-850 850w || Thermaltake VH6000BWS ARMOR+2*Xilince Red Wing 12cm || Akasa Fan Control Pro Lcd Ekranlı || Samsung SH-S203 20X ± || A4 Tech XL750BF || Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 v1.0 || Pioneer SA-301+Pioneer CS 3070
|
|
|
|
|
31 Temmuz 2008; 17:46:10
|
|
|
Evet harika bir inceleme. Ve E8400 overclock ile harika bir performans göstermiş. Ben bu çözünürlük ve ayarlarda min fps leri bu kadar etkileyeceğini düşünmezdim.
|
|
|
31 Temmuz 2008; 17:58:44
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: cenova İlgilerinize teşekkürler arkadaşlar, annihilator 1440*900 çözünürlüğe nerede ise tüm oyunlarda özellikle oldukça yüksek detaylar verdim Artık sizide 1680-1050 çözünürlükte görmek isteriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 31 Temmuz 2008; 17:58:28 >
|
|
|
31 Temmuz 2008; 17:58:55
|
|
|
benimde hep aklımda böyle bir çalışma yapmak vardı ve bunu sonunda yapabildim. Edit: asefik evet haklısın, monitörü değiştirmek istiyordum hep, elimde ki samsung u değerlendirebilrisem neden olmasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenova -- 31 Temmuz 2008; 17:58:45 >
|
|
31 Temmuz 2008; 18:03:18
|
|
|
Teşekkürler güzel çalışma.Fakat 6 ghz de yapsanız nasıl olsa o fpsler yükselecek.O yüzden e8400+Hd4850 yerine e2160+hd4870i tercih ederim eğer oyun bilgisayarı topluyorsam.
W910i---YILIN TELEFONU KULLANICISI SONY VAİO NS11S/S PM45 CHİPSET///Core 2 P5800///HYNİX 4GB DDRII 800MHZ///HITACHI 320GB///ATİ MOBİLİTY RADEON HD3430 256MB GDDR3///PIONEER DVDRW 8x///15.4' SONY X-BLACK
|
|
|
|