Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Harici HDD 1 veya 2 TB Ethernet çıkışlı ?(SİLİNEBİLİR)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Harici HDD 1 veya 2 TB Ethernet çıkışlı ?(SİLİNEBİLİR) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ShaDoW_17

31 Temmuz 2008; 13:32:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,

10/100/1000 Ethernet çıkışı olan harici HDD arıyorum fakat stoklarda yok.

1TB Örnek http://www.hepsibilgisayar.com/western-digital-tb-gb-35-world-edii-ethernet,pid10304

2TB Örnek http://www.myshop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=WDG2NC20000E

ARANAN 2TB WD DİGİTAL ETHERNET DİSK BULUNMUŞTUR. PAZARTESİ SİPARİŞ VERİYORUM YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

SAYGILAR....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaDoW_17 -- 6 Eylül 2008; 17:48:49 >

E 8200 - DFI P45 T2RS Plus - Zotac 8800GT Amp! Edition - 2*1GB Crucial Ballistix Tracer Led 1066 Mhz - 160 gb + 750 gb Seagate HDD - 650 Watt High Power Absolute 80+ - Logitech X-540 -Samsung T200 -
ShaDoW_17

1 Ağustos 2008; 20:37:41 

Arkadaşlar yazdıklarım dışında başka ethernet bağlantılı HDD varmı ?

Yada HDD kutuları oluyor. Onlarda ethernet çıkışı mevcutmu?

Fikir verirseniz sevinirim.

Saygılar...

E 8200 - DFI P45 T2RS Plus - Zotac 8800GT Amp! Edition - 2*1GB Crucial Ballistix Tracer Led 1066 Mhz - 160 gb + 750 gb Seagate HDD - 650 Watt High Power Absolute 80+ - Logitech X-540 -Samsung T200 -
ShaDoW_17

4 Ağustos 2008; 17:49:24 

Arkadaşlar son kez upluyorum.

Sanırım Türkiyede bu ürün bulamayacağız istetsek getirmezlerde galiba.

Peki nasıl temin edeceğim.

Amazon nun sitesinde var fakat gümrük işlemleri nasıl ilerler.

Ürün bu http://www.amazon.com/Western-Digital-WDG2NC20000N-Ethernet-External/dp/B000UF4ZZ6/ref=sr_1_35?ie=UTF8&s=pc&qid=1217861041&sr=1-35

Hediye paketi olarak falan paketlenince sanırım Vergiden KDV den yırtıyormuşsuz.

Bilgilendirirseniz sevinirim....

Saygılar..

rubey

8 Ağustos 2008; 17:15:55 

Arkadaşım,

Network portlu modeller genellikle biraz daha pahalı olur ve ihtiyaç duyan bir kitle tarafından alınır. O yüzden USB, Firewire, e-sata portlu modeller daha kolay bulunuyor.

İhityacınızın kaç TB olduğunu bilmiyorum, ancak eğer bulabilirseniz 1 TB'lık modeli alıp arkasındaki USB port üzerinden bağlayacağınız (ve daha ucuza mal olacak) sıradan USB portlu bir HDD ile kapasitesini arttırmanız.

Bende 1 TB'lık modelden 2 adet var. Performansı da yeterli. Umarım bulursunuz.

Witchdoktor

14 Ağustos 2008; 20:36:37 

Aslında oldukça pratik ve işe yarayan bir özellik Ethernet çıkışlı eksternal HDD'ler. Ama malesef piyasada pek bulunmuyor.

Ben size belki fazla da işinize yaramayacak ama bir arkadaşımın çok verimli bir şekilde kullandığı bir çözümden bahsedeyim.

Ürün, üzerinde 2 adet USB yuvası bulunan bir ADSL modem (wireless + 4 port Ethernet). Asus'un bu ürününde
bulunan USB yuvalarına harici HDD veya printer bağlayıp, dosya veya print server olarak kullanabiliyorsunuz.

http://www.tgar.com.tr/pinfo.asp?pid=7287

Yani bu sayede ev veya ofis içinde kablosuz veya kablolu olarak tüm bilgisayarlara USB ile modeme bağladığınız
HDD veya yazıcınızı paylaştırabiliyorsunuz. Hatta internet üzerinden file server (FTP) olarak bile çalışabiliyor tek başına.

Ağ yapınızı bilmiyorum ama ADSL modeminizi satıp yerine bu ürünü bağlayıp, üzerine de ucuz USB HDD'lerden takabilirsiniz.
Örneğin Electroworld'de harici 750GB Maxtor KDV dahil 179YTL'ye satılıyor.

ShaDoW_17

2 Eylül 2008; 13:36:07 

quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Aslında oldukça pratik ve işe yarayan bir özellik Ethernet çıkışlı eksternal HDD'ler. Ama malesef piyasada pek bulunmuyor.

Ben size belki fazla da işinize yaramayacak ama bir arkadaşımın çok verimli bir şekilde kullandığı bir çözümden bahsedeyim.

Ürün, üzerinde 2 adet USB yuvası bulunan bir ADSL modem (wireless + 4 port Ethernet). Asus'un bu ürününde
bulunan USB yuvalarına harici HDD veya printer bağlayıp, dosya veya print server olarak kullanabiliyorsunuz.

http://www.tgar.com.tr/pinfo.asp?pid=7287

Yani bu sayede ev veya ofis içinde kablosuz veya kablolu olarak tüm bilgisayarlara USB ile modeme bağladığınız
HDD veya yazıcınızı paylaştırabiliyorsunuz. Hatta internet üzerinden file server (FTP) olarak bile çalışabiliyor tek başına.

Ağ yapınızı bilmiyorum ama ADSL modeminizi satıp yerine bu ürünü bağlayıp, üzerine de ucuz USB HDD'lerden takabilirsiniz.
Örneğin Electroworld'de harici 750GB Maxtor KDV dahil 179YTL'ye satılıyor.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Fakat şöyle bir durum var.18 makine erişecek usb hdd yavaş kalır diye düşünüyorum. Gigabit ağ olduğu içinde 1gbs destekli bir ürün arıyorum.

Saygılar.

hrnayn

3 Eylül 2008; 22:45:48 

yaa tam olarak ne işe yarıyor bu ethernet

alışveriş yaptıklarım : mariofatih,rammyroo ,mehmet_koksal,Brain Wave ,mrxpsp3 ,
ShaDoW_17

4 Eylül 2008; 11:41:29 

Kısaca özetlersek.

Ağ yolu ile bilgisayar ve harici bileşenlerin bir birleri ile iletişim kullanmasını sağlayan giriş.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Harici HDD 1 veya 2 TB Ethernet çıkışlı ?(SİLİNEBİLİR) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: nComputing Standı
Cebit 2008: nComputing Standı nComputing birden çok bilgisayar kasası yerine tek bir bilgisayar kasası kullanmamızı sağlayan çözümleri ile bizleri bir çok masrafdan kurtarıyor.
Forex FM-8100 FM Transmitter
Oto Teybine MP3 çalar, cep telefonu veya hafıza kartından istediğiniz Müzik parçasını kablosuz aktarın!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar