Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PC monitörü olarak LCD?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> PC monitörü olarak LCD? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Batuhan Bayazıt

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

31 Temmuz 2008; 13:30:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikli olarak pc monitörü olarak kulanacağım, bilgisayardan gelen sinyali 1920x1080 olarak işleyebilecek, ayrıca; xbox360 ve ps3tede kullanacağım 32 veya 37 inch büyüklüğünde bir lcd aramaktayım.arada sırada sadece maçlar için tv olarakta kullanabilirim. izleme mesafesi 1 metre civarı.

ama dediğim gibi öncelik olarak;

pc monitörü (hdmi veya dvi)
ps3 ve xbox (hdmi)
hd filmler (pc üzerinden hdmi yada dvi)
maçlar (digiturk üzerinden scart)

sıralamasıyla kullanılacak.
bütçe olarak 2300 ytl civarı birşey verebiliyorum.

bu doğrultuda önerilerinizi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Bayazıt -- 31 Temmuz 2008; 13:31:29 >

XBOXLive : batubatubatu
PSN : hololoy112
www.enisbatu.net
Forumda hololoy112 olan nickim Batuhan Bayazıt olarak değişmiştir.
BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
albani

31 Temmuz 2008; 13:41:15 

İyi günler

Sen yine bu almak istediğini araştır,ama ben sana daha güzel bir öneri getireceğim;
Viewsonic in 28" LCD Monitörü vardır,bunu tavsiye ediyorum,bu monitör için "Monitör" başlığında
kullanan ve incelemesi vardır,sen bunu bir incele istersen++

Klasik LCD TV den Desktop olayı olmaz yada iyi olmaz v.s malum dot-pixel durumu!!!
Ama bende Desktop olayı olmayacak dersen o zaman 32" OK dir+
Ancak bu durumda her 32" den 1920X1080pixel native algılama alamazsın>>1360X768 de kalabilir!
Alacağın TV nin kullanma kılavuzunu mutlaka internetten bul ve oku!!!
Panel 1920X1080pixel bile olsa PC bunu düşük algılar(Sharp X20E lar dahil!!)

Sen TV den çok monitör bakacaksın,seni üzmemesi için!
TV olarak kullanmak önemli değildir,kaldıki SD leri zaten TV kartıylada halledersin+

Sen önce sitenin Monitör bölümünde biraz takıl ve Viewsonic i incele+
Selamlar

Albanez

Not;ZF Başlığı haricinde msg yazmıyorum!
PM atmayınız lütfen,e.Mail ile ulaşabilirsiniz+
nofear72

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 14:02:31 

@albani
+1
dediği gibi pc ağırlıklı kullancaksan viewsonic28" F/P cok iyi samsung 26" de geliyo bunada bakabilrisin
ama tabi 3 metre gibi yerden arkadslarla oynayacaksan oyun konsolu ağırlıklı olcaksa 37 " al derim

------------- NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ------------
ALINASI MONİTÖRLER 22" - 24 " LCD
http://forum.donanimhaber.com/m_15883750/mpage_6/tm.htm
Batuhan Bayazıt

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

31 Temmuz 2008; 14:03:46 

Albani hocam öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederim.
Dediğiniz konudaki yazılarınızı okuduktan sonra biraz monitör araştırmasına girdim.
Kendime uygun olarak samsung t260 modelini uygun gördüm.
benim için en önemli nokta kablo değiştirmeden hem pc hem xbox hemde ps3 ü kullanabilmek.
şuanda kullandığım samsung 2232nw modelinde hdmi swith kullanarak bu sorunu aşmaya çalıştım.
ama pc bağlantısını switch üzerinden yapınca sorunlarla karşılaşıyorum. bu nedenle ilk önce tv lere yönelmiştim.

ama bu t260 modelinde pcyi analogtan xbox ve ps3 üde dvi ve hdmi den başlarsam performans alabilirim ayrıca bir sürü paramda cebimde kalır.
burda tek sorun pc yi analogtan bağlamanın bana bir problem yaratım yaratmayacağı. yorumlarınızı merak ediyorum.

www.enisbatu.net
BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
albani

31 Temmuz 2008; 15:11:11 

Selam BATU

Biraz bekle sen++

Albanez

mert2004

31 Temmuz 2008; 16:38:28 

monitörlerin bağlantı seçenekleri kısıtlıdır.ayrıca scart bağlantı yapıp DT bağlamanda zor.siz en iyisi 1:1 Pixelmapping yapabilen bir LCD TV alın bence.

dataminer
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

31 Temmuz 2008; 17:29:12 

samsung le32a656 nın bilgisayar performansı gerçekten çok etkileyici. Full HD ekranda bilgisayar görüntüsü mükemmel. Piyasası 1950 YTL ye taksit dolaylarında. Bence bir bak.
SnypeR

31 Temmuz 2008; 19:05:09 

Bende benzer amaçlar için lcd tv araştırdım. Önce 26 ile başladım yola sonra 32 ile neredeyse aynı diye ve 32lerde seçenek çok diye 32lere yöneldim. Kullananların bir kısmı lcd tv'yi monitör olarak kullanıyor ve bundan da gayet memnunlar. Onun dışında ise kullanıpta memnun kalmayanların sayısı daha çok gibi. 1:1 pixel mapping yapan modellerle kullananlar genel olarak memnuniyetlerini daha fazla dile getiriyor. Bende 32 olanlarda 1:1 pixel mapping yapan modeller arasında Sony 32U3000 ve Toshiba 32AV500 modellerini seçtim kendime (Toshiba'dan emin değilimde sanırım yapıyor) Sizin bütçeniz çok daha fazla olduğu için seçenekleriniz çok. Yakından monitör olarak kullanmak sıkıntı yaratabilir bu konuyu da düşünmek gerekiyor tabi ama ben kendi adıma son karar olarak 32 tvyi duvara astırıp, monitörümü öteki köşeye çekicem ve ikisini de bağlıcam. Eğer sizinde en azından biraz yer yaratma imkanınız varsa mevcut monitörünüz + bir tv ile denemenizi öneririm. Belki sizde memnun kalan gruptan olabilirsiniz. Diğer yönden 28 ve 26 monitörler gayet güzel ve sizin bütçenize göre oldukça karlı bir seçenek ama benim çok daha düşük bir bütçem olduğundan 800YTL'nin üstünde olan bu monitörleri almak beni mutlu etmez. Diğeri her türlü televizyondur ve çok daha keyifli olur gibi geliyor.

Pentax K200D + Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-F5.6 AL II + Pentax SMC-M 50mm f/1.7 +
RICOH Rikenon P f/1:4.5-5.6 70-210mm Macro
Toshiba 32AV500 - Macbook 2.0 GHZ. - Ipod Touch 8 GB - Sony W120
albani

31 Temmuz 2008; 21:55:58 

Sn.BATU

1-Kardeşim,bir kere bizde satılan klasik TV(TFT_LCD) lerden monitör filan olmaz bunu unut sen!
-Ama niyetin büyük ağırlıkla "Desktop" harici işler ve özellikle HD uygulamaları ise ancak 32"/37" gibi bir LCD TV alabilirsin
-Ancak bunlar sizin tabirinizle FULLHD dediğiniz yani 1080p panel isede,bu sefer şu sorun çıkacaktır,PC algılaması 1080p
olmayacaktır(genelde çoğu arkadaş buna itiraz ediyor yada edecektir!!!)
Native olarak 1920X1080p PC den algılamayacaktır,sadece 1920X1080p sinyali HDMI üzerindne alıp açacaktır ama Native
1080p değildir bu değer,ayrıca kullanma kılavuzlarını okursanız,burada PC ve HDMI sinyal değerlerin max. olarak
göreceksiniz,geçenlerde bir başka bölümde,bunu bir üye ile tartıştım ve kendisi.......boşver yaw kullanma kılavuzu v.s v.s demişti
demekki herifler boşuna basıyor bunları!!!

2-Desktop uygulaman varsa böyle büyük pixel-pitch li panelle bu işler olmaz!!
dot-pixel ölçüsü oldukça küçük olmalıdır,normalde 40/47 .pixel olur LCD TV lerde ama monitörlerde en fazla
26/30 .pixel olur
Desktopta asıl belirleyici olanda budur,bilen-bilmeyen TV ile monitörü karıştırıyor,yada bir koyundan-iki post çıkarmak istiyor

3-Ama sen.....yaw benim için dot-pixel ölçüsünün önemi yok diyorsan o zaman LCD TV alabilirsin!
Böyle "Multi Display unit"" dediğimiz paneller vardır ama buna uygun LCD TV ler Avrupada(Türkiye dahil) yoktur!
Sadece USA/Canada/Korea/Japan marketlerde vardır!
Genelde çok pahalıdır!ama bunlar adam gibi monitörlerdir ve asıl işlevleri desktop uygulaması içindir TV dediğiniz,üzerindeki
dandik bir Tuner!
Yada daha iyisi derseniz böyle Multi Display ler için,o zamanda Sharp ın "G" serisi monitörlerine bakacaksınız ve fiyatları
biraz pahalıdır bunların($ 5500 ile $ 32000 arasındadır !!

Böyle panellerin pazarıda aslında sadece USA dır,başka yerde bunlar yoktur,veya daha mütevazi Mitsubishi lerde olabilir(Sharp panelli)
bunların fiyatlarıda $ 3000 den başlar $ 5000 lere kadar çıkar ve ebatları 24"/26"/30" dur!!!!

Bu arada uyanık üreticilerde olaya PC işinide soktukları için 32" lerde 1080p panel deyip milleti aslında Desktop harici işlerden bunları
satarak hesapta 32" monitör oldu diyorlar!!!

Bu olay aslında dünyada ilk USA dan başladı ama böyle bizdeki dandik panellerle değil,bunlarda Desktop filan işi olmaz,örneğin Sharp
GP1 i vardır(USA version)bu display tam bir amatör "TV+Monitör" multi ünitedir ama bunun karşılığı diye bu senenin başında Avrupada
X20E leri çıkardılar,ama bunların GP1 le uzaktan-yakından alakası yoktur,bugün USA da GP1 ler kapış kapış satılırken,Avrupadaki
X20 ler yerlerde sürünüyor(birde bayağı bir Banding+BacklightBleeding sorunlarıyla!!!)
-------------------------------
Yinede karar senin,boşuna para verme böyle TV lere,yada omadı git bir 24" monitör al,en azından 1920X1200pixeldir ve HD lerde işini görür+
Desktopta da çok daha fazla işini görür
-------------------------------------
Sana son tavsiyem ise,yada benim gibi biraz daha bekle ve yeni nesil AUO panelli monitör lerden al!!!!
Bunlar hak.çok detaylı bilgileri TF de verdim(AUO başlıklı bölümden takip edersin)
Kısaca bir daha yazayım bu AUO panelleri>>1920X1080pixel(1920X1200pixel değil,dikkatini çekerim tam FULL HD dir!!)
16;9 format(16;10 format eski nesil değil!!)
-Pixel-pitch ;0,277mm(24" ebatlı olanlarda) ve 0,248mm(21,5" ebatlı olanlarda)
-RT hızı;2ms(G2G)>>24" lerde
-RT hızı;5ms(ON/OFF)>>21,5" larda

Bu panelleri bildiğim kadarıyla ilk önce BenQ satın aldı ve yakında bunlar gelecektir,ardından;HP/Acer/Viewsonic/Dell gibi fason
monitör üreticileride bu modülleri AUO dan satın alıp,Çin de montajlattıktan sonra piyasalara verecektir++

AUO böylece monitörde bir devrim yapmıştır,sanırım yakında diğer ana panel üreticileride bu tip modüller üretebilirler+
Ben şimdi bunları bekliyorum>>Desktop+HD için

Ancak ne zaman geleceklerini bilmiyorum,sanırım ilk BenQ dan gelecektir,gelsin anında bunu alacağım!
Geçen sene acele ettim 22" HP aldım,hayal kırıklığı oldu tabi,nesli tükenmiş teknolojiye para bağladık!!
Neyse artık bir masraf daha çıkacak

Selamlar

Albanez

Batuhan Bayazıt

1 Ağustos 2008; 1:07:51 

Albani hocam selamlar.
gerçekten zaman ayırıp bukadar detaylı anlattığın için teşekkür ederim.
bu forumda gerçekten sizin gibi insanlar çoğaldıkça kalitede artacak.
verdiğiniz bilgi ve öneriler dahilinde bir süre daha beklemeye kadar verdim.
en azından zaten aralıkta askere gideceğim için dönüşüne saklayabilirim.
o süre zarfındada verdiğiniz bilgilerle ve çoğalan seçeneklerle bir karar alıcaz artık.

tekrar teşekkür ederim bu kadar detaylı açıklamalar için.

www.enisbatu.net
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> PC monitörü olarak LCD? Sayfa: [1]
Buraya git: