Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı

ogoManner -> Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 12:20:14)

Reader’s Digest’in her yıl müşterilerin marka ürünlere ve servislere olan davranışlarını incelediği ‘En Çok Güvenilen Markalar Araştırması’nın 2008 sonuçları, Canon için rakipleri tarafından kırılması oldukça zor bir rekoru simgeliyor. Araştırmanın sonucuna göre Canon, son sekiz yıllık geleneği bozmayarak, bu yıl da Avrupa'nın lider fotoğraf makinesi markası seçildi.

Reader’s Digest, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, Rusya, İspanya İsveç, İsviçre ve İngiltere’nin yer aldığı 16 Avrupa ülkesinde okuyucularından en çok güvendikleri markaları seçmelerini istedi. 14 farklı dilde yapılan araştırmada, dergiye ulaşan 23.651 anket incelendi.

Kalite, imaj, paranın karşılığı, çevresel duyarlılık ve etik standartlar gibi kriterlere göre değerlendirilen tüm markalar içinde Canon, en çok güvenilen dört marka arasında zirveye oturdu.

Canon Avrupa İletişim ve Kurumsal İlişkiler Müdürü James Leipnik, “Canon olarak biz kullanıcılarımıza evde ve iş yerlerinde mükemmel görüntüleme çözümleri sunmaya odaklanıyoruz. Bunun sonucunda Reader’s Digest’in Batı ve Doğu Avrupa’daki okurlarından birçoğunun en yüksek kalitede servisler sunmamız için bize güvenmeye devam etmeleri memnuniyet verici” dedi.

Reader’s Digest Bölgesel Reklam Müdürü Gavin Murray ise “Müşteri güveni başarılı markalar için hayatidir. Hızlı değişen bugünkü dünyada güveni temin etmek şirketlerin en zorlayıcı mücadelelerinden biri olmaktadır, özellikle de teknoloji sektöründe olanlar için. Canon’un Avrupa’nın birçok ülkesinde en güvenilen marka olarak yerini iyileştirmiş olması etkileyici” diye konuştu.

veteknoloji

spirit of nature -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 12:26:18)

En geniş ürün gamına sahip marka, en iyi reklam yapan marka, foto muhabirlerinin en çok tercih ettiği marka[:D], en güvenilir marka vs. vs. Beklenen sonuç[sm=s15.gif]

Zaba -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 12:35:42)

Hani ''marka takıntısı'' derler ya Canon'da bu geçerli değil. Gerçekten fotoğrafçılıkta Canon bir numara.
Şu an benim durumum mesela, DSLR alacağım giriş seviyesi olacak.
EOS 400d ve Pentax k100d super modelleri önümde duruyor.
400d 2.el fiyatına sıfır k100d super alınabiliyor.
Tercihim Canon olacak sanırım.

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 12:43:53)

okadar reklam ve modele göre bence normal makinaları da iyi ama marka takıntısı olanlar ençok göz önünde bulunanı tercih ediyorlar burasıda yalan değil

birine makina öner deseniz ya canon ya nikon öneriyor içlerinde bir kaç kişi çıkıyor fiyatınagöre en iyi makinayı öneriyor tabi herşey bütçe meselesi oda var [sm=dry.gif]

10_ur -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 13:42:33)

canon gerçek anlamda bu işin ticaretini yapıyor ve elindeki ürünü bazen allayıp pullayarak bazen de gerçekten çok iyi ürün çıkartarak reklamlayıp piyasaya sürüyor..
ve toplum en iyisi canon olduğunu sanıyor.
makineleri, detaylarını gerçek anlamda bilen forumlardaki kişiler ve bu işi yapan kişiler(genel olarak söyleyecek olursak %10)
gerisi bilnçsiz tüketici olarak en çok tanınan markayı alıyorlar.istatistikler yapılıyor ve bu kriterlerin içinde bilnçli kişiler çok az yer kaplıyor..

Zaba -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 13:51:14)

10_ur demişki;
quote:

forumlardaki kişiler ve bu işi yapan kişiler(genel olarak söyleyecek olursak %10)
gerisi bilnçsiz tüketici olarak en çok tanınan markayı alıyorlar

10_ur dostum bu durumda ben Pentax'ı tercih etmediğim için bilinçsiz tüketici sınıfına girenlerden biri miyim acaba?

10_ur -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 13:56:42)

ben ne dedim zaba
forumlardaki kişiler bilinçli alıyor dedim
kalkıp "canon alan kişi bilinçsiz" demedim..
ek: ya da pentax almayan kişi bilnçsiz demedim(pentax fanatizmim yok))
bu işin içeriğini bilmeyen kişiler en çok tanınan markaya yöneliyor
kalkıp da canon alan bilnçsizdir desem bu saçmalık olur(senin üzerime yüklemeye çalıştığın iftira)
biraz daha dikkatli okuyalım-algılayalım lütfen[sm=s15.gif]

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 14:01:10)

@10_ur a katılıyorum

canon taktik çalışıyor bir çok model sürüyor piyasaya fiyat aralıkları yakın ama modelleri farklı yada fiyatı bir alt modele göre daha yüksek oluyor lens farklılığından dolayı (18-55 değilde 17-85 kullanıp fark yaratıyorlar)

önemli olan aynı seviyede fiyata ve özelliğe sahip olan makinalara göre üstünlük saglaması olmalı

tabi reklamını da iyi yapıyor millette sık duydugu firmanın ürününe koşuyor bir araştırma yapıp vereceği paraya farklı bir markanın daha iyi bir ürünü varmı diye bakmıyor

10_ur -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 14:05:09)

quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

@10_ur a katılıyorum

tabi reklamını da iyi yapıyor millette sık duydugu firmanın ürününe koşuyor bir araştırma yapıp vereceği paraya farklı bir markanın daha iyi bir ürünü varmı diye bakmıyor

şiir gibi anlattın[:@]

Otorite -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 14:11:20)

Bencede canon lar sağlam çıkıyo Aldın mı canon gibi bir marka alıcaksın[:'(]

Zaba -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 14:13:20)

quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

ben ne dedim zaba
forumlardaki kişiler bilinçli alıyor dedim
kalkıp "canon alan kişi bilinçsiz" demedim..
ek: ya da pentax almayan kişi bilnçsiz demedim(pentax fanatizmim yok))
bu işin içeriğini bilmeyen kişiler en çok tanınan markaya yöneliyor
kalkıp da canon alan bilnçsizdir desem bu saçmalık olur(senin üzerime yüklemeye çalıştığın iftira)
biraz daha dikkatli okuyalım-algılayalım lütfen[sm=s15.gif]

10_ur çok şükür okuduklarımı algılama yeteneğim oldukça yüksek[sm=ok.gif]
Ben şu sıralar bir seçim yapma arefesinde olduğum için agresif olabilirim. Kusuruma bakmayın[sm=ok.gif]

quote:

Daha doğrusu çoğu insanın kullandığı, yaygın olan bir markayı almak daha güvenli diye düşünüyor insan ister istemez.

10_ur -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 14:28:00)

önemli değil
baya araştırma içindesin anlaşılan..
en iyisini seçeceğine inanıyorum [:'(]

cem506 -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 15:39:09)

arkadaslar bir şey danışacam ben canon a570 alacam hatta kredi kartın cv sini yanlış yazmışım sipariş kabul olmadı vede dövizin düşmesini biraz daha bekliyorum siz a570 için ne diyorsunuz yada compact olarak bu ondan daha ii dir diyeceğiniz varmı..

barkodd -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 16:27:53)

a570 in fiyatını bilmiyorum; a720is'nin fiyatını da bilmiyorum; ama a720is almayı düşünebilirsin fiyatı senin için uygunsa; a720is ile çekilmiş fotokritikte; bu forumda; netteki pek çok istede çok başarılı fotoğraflar gördüm; "tamamen ilgisiz ve desteksiz" bir yaklaşım oldu ama çekimlerini görüp "bu hangi makine ile çekilmiş" diye baktığım pek çok fotoğrafın altından a720is çıktı (yayla lezzet testi gibi oldu ama idare edin artık [;)] )

Vampiel -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 16:28:21)

canon kesinlikle çok iyi bir marka...insanlar ihtiyaclarına göre istedikleri markalara yönelebilirler fakat canon bu piyasanın önderlerindendir..şahsi görüşüm..

barkodd -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 16:30:03)

bu arada zaba; k100d ile 400d ikilisinden birini mi almayı düşünüyosun; yoksa birinin ikinci el fiyatı diğerinin sıfırına denk geldiği için "öylesine" mi bu iki makineyi örnek verdin bilmiyorum; ama 400d alacağın fiyata sanırım ikinci el k10d ya da sıfır k200d alabilirsin; bence bu iki makineyi de değerlendirebilirsin

Zaba -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 16:37:25)

quote:

Orjinalden alıntı: barkodd

bu arada zaba; k100d ile 400d ikilisinden birini mi almayı düşünüyosun; yoksa birinin ikinci el fiyatı diğerinin sıfırına denk geldiği için "öylesine" mi bu iki makineyi örnek verdin bilmiyorum; ama 400d alacağın fiyata sanırım ikinci el k10d ya da sıfır k200d alabilirsin; bence bu iki makineyi de değerlendirebilirsin

2. el 400d veya sıfır k100d alacağım[sm=ok.gif]

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 16:40:50)

hocam bulabilirsen 2.el K10D alabilirsin biraz yüksek bir fiyatı olur ama

K100D de varmış sr ya ben yok diye hatırlıyorum [sm=poke.gif] [sm=bawling.gif]

Chryin -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 16:44:06)

quote:

hocam bulabilirsen 2.el K10D alabilirsin biraz yüksek bir fiyatı olur ama

K100D alacaksanda Super modelini almanı tavsiye ediyorum

titreşim önleme sistemi K100D de yok K100DSuper de var [sm=dry.gif]

K100D'de Shake Reduction var. Yani titreşim önleyici. Kim demiş yok diye, yada nerden çıkardın?

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 16:44:52)

[sm=evillol.gif] kızma hocam kafam karıştı birden [sm=bawling.gif]

Asbestos -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 16:45:29)

Yurdum insanı anında şirket politikasını pazarlama ve rekabet stratejilerini çözmüş, aşmış bide basite indirgemiş. Çok reklam yapıyo yaw ondandır, yok su kadar ürün çıkarıyo ondandır falan. Bu işler o kadar basit olsaydı diğer firmalarda çok reklam yapıverir en iyisi olurlardı. En nihayetinde ürünü sattıran şey kalitesidir. [&:] Ama konu burada güvenilirlik ve kriterler farklı

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 16:50:09)

hocam siz bir site açın ve arama motorlarına kayıt ettirmeyin yani duyulması yada tanıtılması için hiçbir girişimde bulunmayın ozaman sizin sitenizi kayıtlı üye sayısı 1yılda toplam nekadar olur 50 100 250 ? bu işlerde böyle bol reklam yapıp ürünün adını duyurunca yönelmekte kolay oluyor

tabi biz canon un kalitesine laf söylemiyoruz canon ürünleri gerçekten taş gibi maşallah bende bir yazıcısı var helen tıkır tıkır çalışıyor baya eski model

o ürünüde mesela reklamdan görüp almıştım yoksa hp alacaktım [sm=kop.gif]

10_ur -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 16:57:39)

quote:

hocam siz bir site açın ve arama motorlarına kayıt ettirmeyin yani duyulması yada tanıtılması için hiçbir girişimde bulunmayın ozaman sizin sitenizi kayıtlı üye sayısı 1yılda toplam nekadar olur 50 100 250 ? bu işlerde böyle bol reklam yapıp ürünün adını duyurunca yönelmekte kolay oluyor

[:@]
asbestos aşmış[8D]

..Knight.. -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 17:14:56)

quote:

Pentax K110D'de SR desteği bulunmuyor. [:'(]

fenerlix07 -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 17:25:00)

olmadı bir canon'umuz [sm=bandit.gif] [sm=evillol.gif]

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 17:25:19)

quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

Pentax K110D'de SR desteği bulunmuyor. [:'(]

[sm=ok.gif]

antique -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 18:11:45)

görünen o ki; son 8 yıldır canoncular anketlere katılıyor, nikoncular sadece fotoğraf çekiyor [:D]

magicboyguccino -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 19:05:18)

wow! çok iddialı olmuş . [8D]
bir nikon kullanıcısı olarak bendende +1 [:(]
quote:

Orjinalden alıntı: antique

görünen o ki; son 8 yıldır canoncular anketlere katılıyor, nikoncular sadece fotoğraf çekiyor [:D]

sugarboy -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 19:41:46)

benden de +1 = +2 :)

spirit of nature -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 20:07:53)

quote:

Orjinalden alıntı: Asbestos

Yurdum insanı anında şirket politikasını pazarlama ve rekabet stratejilerini çözmüş, aşmış bide basite indirgemiş. Çok reklam yapıyo yaw ondandır, yok su kadar ürün çıkarıyo ondandır falan. Bu işler o kadar basit olsaydı diğer firmalarda çok reklam yapıverir en iyisi olurlardı. En nihayetinde ürünü sattıran şey kalitesidir. [&:] Ama konu burada güvenilirlik ve kriterler farklı

+1, ürünü sattıran kalitesidir. Ama bu, %10- %20 yi geçmeyen bilinçli tüketicinin anlayacağı bir olgudur. Diğer %80 maalesef ürünün bilinirliğidir.. Sokaktan geçen 10 kişiye sor, 8 i sana en iyi marka Sony diyecektir[&:]

EDIT: Ekleme.

webelectronics -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 20:21:43)

quote:

Orjinalden alıntı: antique

[sm=zuhaha.gif] [sm=zuhaha.gif] Kafan mı güzel? Bu lafını şaka olarak algılıyorum [sm=icon_smile_wink.gif]

Father Torque -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 20:37:15)

Her ne kadar ülkemizde geçerli olsa da "%10 bilinçli alıyor gerisi reklama kanıp tercih yapıyor" gibi bir mantık anketin yapıldığı Avrupa için pek de doğru gelmiyor bana. Sonuçta anket Avrupa'da yapılmış ve oradaki bilinçli tüketici sayısı ülkemizdekinden kat kat fazladır diye düşünüyorum. Canon DSLR dünyasında fiyatları 1000$'ın altına düşüren ilk firma olması gibi stratejileriyle profesyonel olmamasına rağmen sayıca çok olan amatör müşteri kitlesinde bir nevi haklı bir isim de yaptı onca reklamının dışında. Ayrıca profesyonel kullanıcıların da gözdesi olduğu son avrupa kupası maçlarında saha kenarlarının beyaz objektiflerle dolu olmasından rahatlıkla anlaşılabilir. [:'(]

webelectronics -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:10:16)

quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Ayrıca profesyonel kullanıcıların da gözdesi olduğu son avrupa kupası maçlarında saha kenarlarının beyaz objektiflerle dolu olmasından rahatlıkla anlaşılabilir. [:'(]

[image]http://img175.imageshack.us/img175/5519/canon05ui7.jpg[/image]

[image]http://img177.imageshack.us/img177/4143/canon01lb9.jpg[/image]

[image]http://img169.imageshack.us/img169/5548/canon02by3.jpg[/image]

[image]http://img165.imageshack.us/img165/1774/canon03lk2.jpg[/image]

[sm=naughty.gif] Sanırım yeterli [sm=naughty.gif]

mallorn -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:14:34)

quote:

Orjinalden alıntı: webelectronics

quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Ayrıca profesyonel kullanıcıların da gözdesi olduğu son avrupa kupası maçlarında saha kenarlarının beyaz objektiflerle dolu olmasından rahatlıkla anlaşılabilir. [:'(]

[image]http://img175.imageshack.us/img175/5519/canon05ui7.jpg[/image]

[image]http://img177.imageshack.us/img177/4143/canon01lb9.jpg[/image]

[image]http://img169.imageshack.us/img169/5548/canon02by3.jpg[/image]

[image]http://img165.imageshack.us/img165/1774/canon03lk2.jpg[/image]

bu verdiğiniz örnek tek başına ölçü değildir. o beyaz objektiflerin çoğunlukta olmasının sebebi canon un turnuva ana sponsorlarından biri olması ve foto muhabirlerinin kullanması için objektif havuzu oluşturup muhabirlere çok uygun ücret karşılığı kiralamasıdır. yoksa en iyisi o objektifler diye çoğunlukta değiller o beyazlar. orda çekim yapan bütün foto muhabirlerininde kendi ekipmanları değil onlar.
o mantıkla bakarsanız aynı aralıktaki nikon golden ring serisi objektifler canonun L serisinden çok daha kaliteli optiklere sahiptir. ha bu sözümden canonlar kötü anlamı çıkarmayın ama en iyiside değiller ne yazıkki...

webelectronics -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:18:34)

Yok canım , kötü anlamıyorum , ben sadece cümleyi desteklemek için yaptım. Görsellik hesabı [sm=icon_smile_wink.gif]

10_ur -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:23:50)

quote:

Ama bu, %10- %20 yi geçmeyen bilinçli tüketicinin anlayacağı bir olgudur. Diğer %80 maalesef ürünün bilinirliğidir..

@ spirit of natureye hak vermemek mümkün değil
"görsel polemik" yaratmayalım lütfen[:@]

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:30:00)

[sm=kop.gif][sm=kop.gif][sm=kop.gif][sm=evillol.gif]

biz türkiyeye bakalım sorun burda avrupalı için sorun yok para onlarda kum bizde anladınız [sm=icon_smile_wink.gif]

Asbestos -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 21:30:20)

quote:

tabi biz canon un kalitesine laf söylemiyoruz canon ürünleri gerçekten taş gibi maşallah bende bir yazıcısı var helen tıkır tıkır çalışıyor baya eski model

reklam rekabet açısından etkenlerden sadece biridir. son derece önemlidir ama herşey değildir. işletme mezunuyum uzun uzun konusabiliriz firma satış stratejileri üzerine ama tek bir örnek vereyim eminim oldukça açıklayıcı olacaktır ; ferrari reklam yapmaz. yani reklama ihticayı yoktur vs anlamında değil ciddi anlamda şirket politası olarak medyada reklam yapmazlar ama bu onların 1 numara olmalarını engellemez. [&:]

Katze -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:35:53)

quote:

Orjinalden alıntı: mallorn

o mantıkla bakarsanız aynı aralıktaki nikon golden ring serisi objektifler canonun L serisinden çok daha kaliteli optiklere sahiptir. ha bu sözümden canonlar kötü anlamı çıkarmayın ama en iyiside değiller ne yazıkki...

Burada sizin görüşünüze katılmadığımı öncelikle belirtmek isterim. Elbette, her lensin kalitesi aynı değildir ama bunu genel olarak söylemen çok yanlış.

Father Torque -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:56:34)

quote:

Orjinalden alıntı: webelectronics

Canon'un bu sene avrupa kupası sponsorlarından biri olması profesyonel fotoğrafçıların tele objektiflerde en çok tercih ettiği marka olduğu gerçeğini değiştirmez. Öyle olsa aşağıdaki gibi Canon'un sponsorluğunda oynanmayan çeşitli spor müsabakalarında Canon objektiflerin yoğun bir şekilde tercih edilmemesi gerekirdi. Daha fazla örnek için yakında oynanacak olan herhangi bir şampiyonlar ligi, UEFA kupası veya avrupa lig maçında biraz dikkatli bakmak yeterli [:'(]

[image]http://www.rugbyheaven.com.au/ffximage/2007/09/07/photo_wideweb__470x329,0.jpg[/image]

[image]http://farm2.static.flickr.com/1007/1362806462_fd16682f32.jpg[/image]

Katze -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 21:59:24)

Sana aynen katılıyorum.

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (31 Temmuz 2008; 22:14:25)

quote:

quote:

reklam rekabet açısından etkenlerden sadece biridir. son derece önemlidir ama herşey değildir. işletme mezunuyum uzun uzun konusabiliriz firma satış stratejileri üzerine ama tek bir örnek vereyim eminim oldukça açıklayıcı olacaktır ; ferrari reklam yapmaz. yani reklama ihticayı yoktur vs anlamında değil ciddi anlamda şirket politası olarak medyada reklam yapmazlar ama bu onların 1 numara olmalarını engellemez. [&:]

hocam

f1 yarışlarında yıllarca birinci oldular o yarışıda seyretenlerin sayısını siz düşünün zaten ordaki firmalar dünyaca tanınmış markalar

başka markalarda var gercekten iyi işler yapan en hızlısını yapan en karizmasını yapan ama herkesin tercihi farklı olduğu için kimseye zorlada satılamayacağına göre
alan kişinin o anda ne düşündüğü çok önemli tabi yani bu olaydan çıkamayız biz

ben söylediklerimi Türkiye için söyledim bizim insanlarımız alırken belli markalardan alırlar

mesela sony tv
mesela arçelik ev eşyaları
mesela nokia cep telefonu

mesela bende sonyericsson kullanıyorum bana deseler nokia verelim almam neden nokia dan daha iyi çalışan telefonlara sahip ve dayanıklı bir marka biliyorum S.Ericsson

(2,5 yıldır w800i kullanıyorum arkadaşlarım bu telefonun üzerine 600 ytl ve üzerinde değerlere sahip nokia bozup değiştirdi)

ama yine nokia aldılar sorun nerde [sm=evillol.gif]

webelectronics -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 22:25:56)

quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Sana aynen katılıyorum.

[sm=bandit.gif] Ben de katılıyorum... [sm=icon_smile_wink.gif]

mallorn -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (31 Temmuz 2008; 23:39:29)

quote:

Orjinalden alıntı: Katze

quote:

Orjinalden alıntı: mallorn

Burada sizin görüşünüze katılmadığımı öncelikle belirtmek isterim. Elbette, her lensin kalitesi aynı değildir ama bunu genel olarak söylemen çok yanlış.

saygım var düşüncene ama ben hiçte yanlış olduğunu düşünmüyorum.
istediğin review sitesine bakabilirsin, neredeyse her karşılaştırmada golden ringlerin L serisinden daha kaliteli optiğe ve performansa sahip olduğunu görebilirsin. bu benim iddiam değil test sitelerinin neredeyse ortak fikri.
canonda olup nikonda yok diyebileceğimiz belkide sadece 85mm f/1.2 gibi mükemmel bir lens var. onun dışında ben pek bilmiyorum açıkcası.

@Father Torque
hocam ben onu sadece örnek amaçlı verdim. bilinen neredeyse tüm büyük spor organizasyonları için geçerli canonun sponsorluk olayı. ve tüm bu organizasyonlarda bu makina ve objektif kiralama olayını yapıyor canon ve bu sayede pazarını muazzam artırıyorki dahiyane bir pazarlama stratejisi bu. nedense nikon bu pazarlama ve sponsorluk olaylarında oldukça zayıf kalıyor canona göre ve bunu anlamak mümkün değil.
bu yüzden bu organizasyonlarda canonların çoğunlukta olmasının sebebi cihaz kalitesinden çok pazarlama başarısından geçiyor bana göre. bu sözümden sakın canonun kalitesiz olduğunu söylediğimi çıkartmayın sadece pazarlamanın kalitenin önüne geçtiğini söylüyorum. yoksa canonun un kalitesini tartışmak bana düşmez. birde hakkının verelim canonların üstün iso kabiliyetinde spor organizasyonlarında tercih sebebi oluyor. gerçi nikon D3 ile bu açığınıda kapattı ama biraz geç kaldı işte.

lütfen sakın yanlış anlamayın amacım kesinlikle nikon iyidir canon değildir demek değil. zira şu anda ne nikon kullanıyorum nede canon. canonda nikonda şu anda sektöre yön veren firmalar ve ikiside mükemmel seviyede cihazlar üretiyorlar. ama canonun bu başarısında pazarlamanın büyük payı olduğunuda lütfen es geçmeyelim. canon nikona göre malını pazarlayıp satmasını daha iyi biliyor. bu nikondan iyi olan ürünlerindede geçerli kötü olan ürünlerindede.

ayrıca canon un arge sininde hakkını yemeyelim burda. bundan 3 sene önce full frame geçen bir canona nikon daha yeni yeni cevap verebildi. verdiği cevap gayet yeterli hatta mükemmel ama canonun üstün pazar payına yetişmesi için dahası gerekli. keza aynı şey giriş sınıfı içinde geçerli, şimdi 450D gibi bir cihaz var giriş sınıfında ve neredeyse rakipsiz. nikon bu karşı ataklarda hep geç kalıyor işte. profesyonel kesimin canonu tercih etmesinin en büyük sebebi birazda nikon un bu geç kalmışlığı. yoksa nikon karşı cevaplarını zamanında verebilseydi piyasadaki durum bu günkünden farklı olurdu...

Father Torque -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (1 Ağustos 2008; 0:49:17)

Daha önce de söylediğim gibi profesyonellerin tele tercihlerinde Canon öne çıkıyor, bunu da Canon'un reklam ve sponsorluk gibi faaliyetlerine bağlamışsınız. Canon ile Nikon'un ürünlerini eşdeğer olarak gören biriyim, benim için birisi diğerinden önde değildir, fotoğrafçılığa D100 gibi bir makinayla adım attığım için aksi de düşünülemez zaten. Ancak Nikon'un reklam/sponsorluk faaliyetlerine gereken önemi vermemesi nasıl onu karizmatik, sadece bilinçli tüketiciye satış amaçlayan bir firma yapmazsa aynı şekilde Canon'un reklam türü faaliyetlere son derece önem vermesi onun satış kitlesi olarak bilinçsiz tüketicileri hedef aldığını göstermez. Ayrıca iki farklı markanın en üst düzey lenslerin karşılaştırması bana pek objektif gelmiyor, sonuçta aynı gövdede, aynı sensör üzerinde denenmiş olsalar bir sonuca ulaşılabilir ama farklı makinalarda yapılan karşılaştırma testleri her zaman sonucu etkileyecektir. Bu nedenle Nikon'un golden ring'i Canon'un L serisinden iyidir demek veya aksini iddia etmek bana mantıklı bir sonuç gibi gelmiyor.

mallorn -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa�nın �En Güvenilir Fotoğraf Makinesi� Markası (1 Ağustos 2008; 0:54:14)

hocam ben zaten işin bilinçli tüketici kısmında değilim o konuda hemfikiriz. benim söylediğim canonun pazarlamadaki başarısının bariz şekilde üstün olduğu ve satışlarınada bunu yansıttığı. yoksa pazarlamasıyla bilinçsiz insanlara kolay satıyor falan demiyorum.

lens konusundada fikrinize tabiki saygım var ama benim fikrim ayrılıyor burda sizden. [:)]

Asbestos -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (1 Ağustos 2008; 1:32:16)

quote:

quote:

quote:

hocam

f1 yarışlarında yıllarca birinci oldular o yarışıda seyretenlerin sayısını siz düşünün zaten ordaki firmalar dünyaca tanınmış markalar

başka markalarda var gercekten iyi işler yapan en hızlısını yapan en karizmasını yapan ama herkesin tercihi farklı olduğu için kimseye zorlada satılamayacağına göre
alan kişinin o anda ne düşündüğü çok önemli tabi yani bu olaydan çıkamayız biz

ben söylediklerimi Türkiye için söyledim bizim insanlarımız alırken belli markalardan alırlar

mesela sony tv
mesela arçelik ev eşyaları
mesela nokia cep telefonu

mesela bende sonyericsson kullanıyorum bana deseler nokia verelim almam neden nokia dan daha iyi çalışan telefonlara sahip ve dayanıklı bir marka biliyorum S.Ericsson

(2,5 yıldır w800i kullanıyorum arkadaşlarım bu telefonun üzerine 600 ytl ve üzerinde değerlere sahip nokia bozup değiştirdi)

ama yine nokia aldılar sorun nerde [sm=evillol.gif]

kesinlikle katılıyorum. zaten söylediklerimi karsı fikir olarak yazmadım. ek bilgi olarak yazdım. zaten araştırmalarda bir ürün hakkında hiç bi fikir sahibi olmamıs olsan bile tv reklamlarında görmenin onu tercih etmende büyük önemi olduğunu gösteriyor. bin tane farklı reklam stratejisi var.
insanın deneyimleyerek , test ederek bir markaya güven kazanması belki biraz uzun bir süreç. ilk defa satın alınan mallarda reklam büyük ölçüde işe yarar ama düşük kaliteli mal için bir defa ve kısa bi süre işler bu sadece. reklam destekleyici bir unsurdur yani. reklamlarda görüpte canon alan biri eğer memnun kalmassa o üründen 2. defa almayacaktır o ürünü
çok fazla reklam yapan veya pahalı olan ürünü almak yanlıştır diye birşeyde yok. bilgi veya fikir sahibi olmadan alış veriş yapmak tüketim çılgınlığı yaratır
büyük olan markalarda önce güven verirler. belki biraz pahalı olurlar ama.
ne demişler; ucuz mal alacak kadar zengin değilim [:)]

canona gelince şirket olarak nikona göre çok çok daha büyük. bu da birçok alanda arge reklam vs avantaj sağlar. ama asla canon nikondan iyidir demek değildir.

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: Canon, 8 Yıldır Avrupa’nın ‘En Güvenilir Fotoğraf Makinesi’ Markası (1 Ağustos 2008; 2:02:21)

[sm=ok.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.0625