Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Anakartın bıos u coktu galıba yardım edın luften

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Anakartın bıos u coktu galıba yardım edın luften Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Jeezy

31 Temmuz 2008; 1:01:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkdaslar ımzamda olan boarda dun bıos update etmk ıstedm @bios programı ıle Gıgabyte n stesnden F8 biosunu ındırdım programdan yuklemeye calısırken %100 olduktan sora Error verdı her tamam a basısımda cızırtılar cıktı programı sonlandırdım ve pc e res attım atış o atış pc acılır acılmaz BİOS CHECK SUM die bir hata verıyor sizce bıos cokmusmudur veya bunu duzeltmenın yolu nedr pc acar acmaz A:/ surucusunu arıor bios u diskete yukleyıp bıde ole denedm ama yıne olmadı yoksa yanlıs bıos umu yukluyorm kafama takılan bır dıger ayrıntı ıse kartın modelı I848P ama board ın en ust sag kosesınde ASSEM:-L yazıor bı an aklıma I848P-L modelının bıosu nu yuklemek geldı dıskete atıp sızce olurmu lutfen yardım edın ayazda kaldım resmen ya

İntel Pentium 4 2.4 @ 3.2 :) Ghz -||- Gigabyte I848P-||- Sapphire 512 mb (128 bit ddr2) x1550 agp-||- 2x512Mb DDR400 Ram -||- Creative SB Audigy Value 7.1-||- Samsung 80Gb İde HDD -||- vietnam'dan kalma bi pc
Drifter_Soldier

31 Temmuz 2008; 12:11:45 

Sanırım sen yanlıs bı boardn bıos unu kurdun...Anakarta clear cmos yapmayı bılıyomusun o zmn bıos a gırebılrsın..

Disketle Kurtarma
Kurtarma dosyası (*.BIO) diskete sığacak büyüklükteyse (1,44 MB'den küçükse) ve masaüstü anakartı disket sürücüsünü destekliyorsa bu yöntemi kullanabilirsiniz. Not: Disketin önyüklenebilir olması gerekmez; biçimlendirilmiş olması yeterlidir.

1. Kurtarma BIOS dosyasını geçici bir dizine indirip kaydedin.

2. Kurtarma dosyasını (*.BIO) biçimlendirilmiş bir diskete kopyalayın.

3. Disketi hedef bilgisayarın disket sürücüsüne (A sürücüsü) takın.

4. BIOS yapılandırma jumper'ını çıkarın. Bu jumper'ın konumu da dahil olmak üzere ayrıntılı bilgi için, Teknik Ürün Özellikleri'ne bakın.
6. Güncelleme işleminin tamamlanması için 2-5 dakika bekleyin.. Bilgisayar kurtarma kodunu FLASH aygıtına kopyalarken disket sürücüsünün ışığı yanar.

7. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayar kapanır ya da sizden bilgisayarı kapatmanız istenir.

8. Disketi A: sürücüsünden çıkarın.

9. BIOS yapılandırma jumper'ını yerine takın.

10. Bilgisayarı yeniden başlatın.

CD-ROM ile Kurtarma
Kurtarma dosyası (*.BIO) diskete sığmayacak kadar büyükse ya da masaüstü anakartı disket sürücüsünü desteklemiyorsa bu yöntemi kullanabilirsiniz

1. Kurtarma BIOS dosyasını geçici bir dizine indirip kaydedin.

2. Kurtarma dosyasını (*.BIO) CD'ye kopyalayın.

3. CD'yi hedef bilgisayarın CD-ROM sürücüsüne yerleştirin.

4. BIOS yapılandırma jumper'ını çıkarın (bkz. Resim 1ve 2 ) asagıda

5. Bilgisayarı açın.

6. Güncelleme işleminin tamamlanması için 2-5 dakika bekleyin..

7. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayar kapanır ya da sizden bilgisayarı kapatmanız istenir.

8. BIOS yapılandırma jumper'ını yerine takın (bkz. Resim 2).

9. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Ekteki dosya (2)

Ben, Küçükken Annenizin Oynama Dediği Çocuklardanım...!!
Jeezy

31 Temmuz 2008; 12:26:25 

dostum kurtarma bıos u nu nerden ındırebılırım

İntel Pentium 4 2.4 @ 3.2 :) Ghz -||- Gigabyte I848P-||- Sapphire 512 mb (128 bit ddr2) x1550 agp-||- 2x512Mb DDR400 Ram -||- Creative SB Audigy Value 7.1-||- Samsung 80Gb İde HDD -||- vietnam'dan kalma bi pc
MertcanE.
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

31 Temmuz 2008; 12:27:47 

kurtarma diye bişey olmuyo sanırım bioslarda
Jeezy

31 Temmuz 2008; 12:34:00 

Drifter bi yazı yazmıs ordakını kastedmek ıstedım denemekte fayda var

Drifter_Soldier

31 Temmuz 2008; 14:05:51 

CLEAR CMOS yapabilirsen bıos un içine gırebılrısın sonrada ayaralrı default yaparsın sonra yenı bıos u cakarsın işte dısket surun olsun ama

o gordugun resımdekı jumperlara kısa devre yaptırıcan sonra aynı anda powera basıp cekıcen sureklı olarak 1-2 dakka kadar sonrada eskı halıne getr jumperı daha sonra powerı kapat aç bıos a gırıcen...

Jeezy

31 Temmuz 2008; 16:35:18 

dostum board ın ustunde clr_cmos yok olması lazım ama anlıyamadım yerı var ama pın yok baska yolu yokmukı bunun

Drifter_Soldier

31 Temmuz 2008; 17:46:25 

quote:

Orjinalden alıntı: Jeezy

dostum board ın ustunde clr_cmos yok olması lazım ama anlıyamadım yerı var ama pın yok baska yolu yokmukı bunun

vardır yaa yoksa da çalmıslardır nediyim

Benim bildiğim bu kadar yoksa güney köprüsnü filsan söküp yapıyolar o da sana anakarttan daha pahalıya mal olur

xtreme55

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 18:08:38 

Anakart'ın garantisi varsa servise götür, onlar hallederler

Jeezy

31 Temmuz 2008; 18:12:51 

garantısı yok malsef 2.el aldım artk yollıcaz bı yerlere tekrar bıos yazdırılır tskler

xtreme55

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 19:33:01 

Forumda birinin daha başına böyle birşey gelmişti, 30 ytl'ye hallediyorlar diyordu, bi araştır istersen..

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Anakartın bıos u coktu galıba yardım edın luften Sayfa: [1]
Buraya git: