arkdaslar ımzamda olan boarda dun bıos update etmk ıstedm @bios programı ıle Gıgabyte n stesnden F8 biosunu ındırdım programdan yuklemeye calısırken %100 olduktan sora Error verdı her tamam a basısımda cızırtılar cıktı programı sonlandırdım ve pc e res attım atış o atış pc acılır acılmaz BİOS CHECK SUM die bir hata verıyor sizce bıos cokmusmudur veya bunu duzeltmenın yolu nedr pc acar acmaz A:/ surucusunu arıor bios u diskete yukleyıp bıde ole denedm ama yıne olmadı yoksa yanlıs bıos umu yukluyorm kafama takılan bır dıger ayrıntı ıse kartın modelı I848P ama board ın en ust sag kosesınde ASSEM:-L yazıor bı an aklıma I848P-L modelının bıosu nu yuklemek geldı dıskete atıp sızce olurmu lutfen yardım edın ayazda kaldım resmen ya
İntel Pentium 4 2.4 @ 3.2 :) Ghz -||- Gigabyte I848P-||- Sapphire 512 mb (128 bit ddr2) x1550 agp-||- 2x512Mb DDR400 Ram -||- Creative SB Audigy Value 7.1-||- Samsung 80Gb İde HDD -||- vietnam'dan kalma bi pc
Sanırım sen yanlıs bı boardn bıos unu kurdun...Anakarta clear cmos yapmayı bılıyomusun o zmn bıos a gırebılrsın..
Disketle Kurtarma Kurtarma dosyası (*.BIO) diskete sığacak büyüklükteyse (1,44 MB'den küçükse) ve masaüstü anakartı disket sürücüsünü destekliyorsa bu yöntemi kullanabilirsiniz. Not: Disketin önyüklenebilir olması gerekmez; biçimlendirilmiş olması yeterlidir.
1. Kurtarma BIOS dosyasını geçici bir dizine indirip kaydedin.
2. Kurtarma dosyasını (*.BIO) biçimlendirilmiş bir diskete kopyalayın.
3. Disketi hedef bilgisayarın disket sürücüsüne (A sürücüsü) takın.
4. BIOS yapılandırma jumper'ını çıkarın. Bu jumper'ın konumu da dahil olmak üzere ayrıntılı bilgi için, Teknik Ürün Özellikleri'ne bakın. 6. Güncelleme işleminin tamamlanması için 2-5 dakika bekleyin.. Bilgisayar kurtarma kodunu FLASH aygıtına kopyalarken disket sürücüsünün ışığı yanar.
7. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayar kapanır ya da sizden bilgisayarı kapatmanız istenir.
8. Disketi A: sürücüsünden çıkarın.
9. BIOS yapılandırma jumper'ını yerine takın.
10. Bilgisayarı yeniden başlatın.
CD-ROM ile Kurtarma Kurtarma dosyası (*.BIO) diskete sığmayacak kadar büyükse ya da masaüstü anakartı disket sürücüsünü desteklemiyorsa bu yöntemi kullanabilirsiniz
1. Kurtarma BIOS dosyasını geçici bir dizine indirip kaydedin.
2. Kurtarma dosyasını (*.BIO) CD'ye kopyalayın.
3. CD'yi hedef bilgisayarın CD-ROM sürücüsüne yerleştirin.
CLEAR CMOS yapabilirsen bıos un içine gırebılrısın sonrada ayaralrı default yaparsın sonra yenı bıos u cakarsın işte dısket surun olsun ama
o gordugun resımdekı jumperlara kısa devre yaptırıcan sonra aynı anda powera basıp cekıcen sureklı olarak 1-2 dakka kadar sonrada eskı halıne getr jumperı daha sonra powerı kapat aç bıos a gırıcen...