Bir Türlü Yapamadım -Bilgisayardan sesleri 5.1 alma (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları

metinix_68 -> Bir Türlü Yapamadım -Bilgisayardan sesleri 5.1 alma (31 Temmuz 2008; 0:42:26)

Arkadaşlar elimde Sony Dav-DZ260 ses sistemim ve Creative Fatal1ty X-Fi 7.1 ses kartım mevcut.

Ses kartından aldığım tek analog kablo ile ses sistemine giriş yapıyorum. Sesi alabiliyorum ama sadece ön 2 hoparlör ve subwqoofer çalışıyor.

Bir türlü 5.1 alamadım. Sadece Ses sisteminden DVD film izlerken aldım. Acaba birbirine uymuyor mu? Yoksa ben mi yanlış yapıyorum?

xenkebikec -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (31 Temmuz 2008; 1:17:01)

Kullandığın ses kartının donanim arayüzü ve programı, medya oynatıcının ayarları ve oynatmaya çalıştığın medya ile ilgili olabilir.

Öncelikle ses kartının dijital çıkışına sesin DTS yasa Dolby dijital olarak kodlanmış olarak gönderilmesini sağla, sanırım ses sisteminin içinde dts - dd çözücü vardır. Bağlantıyıda düzgün yaptıysan herhangi bir sorun yaşamaman lazım.

metinix_68 -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (31 Temmuz 2008; 21:15:20)

Herşeyi denedim nasıl bir iştir bu anlayamadım. 70 Ytl ye optik 30 YTL ye coaxiel aldım olmadı bir ton masraf ettim. off :s

paramparca -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (31 Temmuz 2008; 21:21:09)

Anfi arkasındaki çıkışların resmini çekmeniz mümkün mü?

metinix_68 -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (1 Ağustos 2008; 14:12:19)

[image]http://picnic.ciao.com/uk/52704502.jpg[/image]

[image]http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/29-102-005-02.jpg[/image]

akşam ses sisteminin resmini ekleyim internette bulamadım

EnigM@ -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (1 Ağustos 2008; 14:19:36)

Dvd filmler de 5.1 alıp mp3 de alamamaktan bahsediyorsanız bu normal olması gereken bu zaten****lerde de 5.1 almak için kullandığınız player winamp ise 5.1 plugin inidirmeniz gerekio yada ses kartından cmss ayarlarında stereo 2x özelliğini açmanız.Jetaudioyu indiirip surround özelliğinide açarsanız 5.1 dinleyebilirsiniz.

metinix_68 -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (1 Ağustos 2008; 15:11:23)

bunu öğrendiğim çok iyi oldu deneyeceğim teşekkür ederim. Ama bir sorun daha var ben tek RCA kablo ile analog bağlantı yapıyorum. Optik veya coaxiel bağlantı yaptığımda hiç bir şekilde ne stereo nede digital alamıyorum. Bunu başarabilirsem dediğiniz şekilde 6 hoparlörüde çalıştırabilirim. Teşekkürler

EnigM@ -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (1 Ağustos 2008; 16:31:11)

Optik yada coax kablo ile bağladığında ses kartından spdif açacaksın.Kullandığın oynatıcı da da spdif aktif olacak(bsplayer power dvd v.b.)Ayrıca sana önerim sadece k-lite codec in full sürümünü indirip ac3 filterdan spdifi aktif hale getirmen.Eğer ac3 filter in varsa zaten sorun değil.Ac3 filter ayarları konusunda daha detaylı yardımcı da olabilirim.

metinix_68 -> Cevap: Bir Türlü Yapamadım - Dijitalden sesleri 5.1 alma (1 Ağustos 2008; 23:12:44)

Teşekkürler. Ben biraz daha kurcalayım bozana kadar uğraşacağım.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.140625