Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
live view hakkında

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> live view hakkında Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
disco_boy

30 Temmuz 2008; 21:46:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar şu anda fuji finepix s5800 kullanıyorum. canon eos 450d ve sony alfa gibi makinelerde ön plana çıkarılan live view özelliği hakkında kafama takılan sorular var.
1) canon 350d,400d gibi makinelerde ki lcd ekran sadece çekilen fotoğrafları mı görünlülemektedirki 450d de live view özelliği yeni bir şey gibi lanse edilmektedir? kaldıki en ucuz kompakt makinede bile standart vardır bu özellik.(yada ben tam olarak bu işlevi anlamadım.)
2) makinede seçtiğimiz ayarlarla çekilecek resmin küçük bir lcd ekranda birebir yansıtılması neye yarar acaba?
ilginize şimdiden teşekkürler.

yabidabiday yoboboboboy
i wanna be a disco boy
wanna dance with you, wanna hold you tight
wanna make you mine tonight
..Knight..

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 22:02:06 

Live view özelliğine sahip olmayan kameralarda ekran yalnızca fotoğrafları izleme amaçlı kullanılır ve fotoğraf çekimi vizör aracılığıyla yapılır.

Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
PlutosDaddy

30 Temmuz 2008; 23:09:47 

SLR sistemde yeni yeni kullanılmaya başlandı ve halen kompakt\slr-like'lardaki gibi işlememekte. Bunun sebebini SLR sistemin işleyişini öğrenerek anlayabilirsin

Chryin

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 23:11:37 

Bana göre gereksiz bir özellik.

Canon EOS 40D · Canon 50 mm f/1.8 II · Tamron 17-50mm f/2.8 SP AF XR Di-II LD Aspherical · KATA DC-445 Bag
disco_boy

30 Temmuz 2008; 23:54:00 

hocam anladığım kadarıyla lcd ekranın elle yapılan netlemedeki hassasiyeti gösterebilecek kalitede olması lazım. makro çekimlerde, tripodla zor açılarda live view işe yarıyor.(muş:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disco_boy -- 30 Temmuz 2008; 23:57:11 >

yabidabiday yoboboboboy
i wanna be a disco boy
wanna dance with you, wanna hold you tight
wanna make you mine tonight
sepulturgay

31 Temmuz 2008; 0:06:03 

live view olan body lerde cekilecek olan fotoğraf ön izleme olarak lcd ekranda gorunuyor...
zaten adı da ordan geliyor.... canlı/eşzamanlı gösterim

bu teknoloji compact makinalarda vardı, slr makinlarada yeni kullanılmaya başlanıyor, o yuzden size yeni bir ozellikmiş gibi geldi sanırım...

saygılar...

graphtec

31 Temmuz 2008; 0:25:17 

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Bana göre gereksiz bir özellik.

genelde hepimiz bu şekilde düşünüyorduk

ama kullanınca faydası olduğu zamanları yaşıyorsun

mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphtec -- 31 Temmuz 2008; 0:27:54 >

Canon 40D * 85mm f/1.8 L USM
odzi

31 Temmuz 2008; 1:44:22 

[/quote]

genelde hepimiz bu şekilde düşünüyorduk

ama kullanınca faydası olduğu zamanları yaşıyorsun

mesela...

[/quote]

odZi a.k.a virAn
kbrdy

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 2:00:28 

@graphtec hocam müthiş bi resim...süpersin..eline koluna makinene lensine sağlık..

κвяđҹ™…
qшεятҹ™…
Johnny Bravo !
!!!Chinogolog!!!

31 Temmuz 2008; 2:26:06 

live view i nerde kullanıyorum.. tripoduma makinamı kurduktan sonra, çekmek istediğim uzak noktadaki bir cismi gece uğraşa uğraşa netleyemiyorum en sonunda live view i açıp yakınlaştırmaya basarak çekmek istediğim yeri 10X yakınlaştırıyorum.. bakın kare değişmiyor, yalnızca çekmek istediğim yere bakmak için yapıyorum bunu.. yani 5x 10x te olsa aynı yeri çekiyorum sadece fotonun o bölümünü zoomluyor, bilgisayardaki zoom gibi düşünün.. daha sonra manuel focus ile istediğim netliğe gelince deklanşörü 2sn ye kurup basıyorum ve alın size foto..

bakın örneğin bu kareyi çekerken, insan gözüyle görülen tek yer sağdan 1.apartmanın altında patlayan beyaz ışıktı.. life view ile onu dediğim yöntemi kullanarak çekim yaptım..

tekrar ediyorum.. çekim yaptığım yer zifiri karanlık, insan gözü hiçbirşey görmüyor.. 30" lik pozlama ile çektim fotoyu..

|Canon EOS 40D| + |Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]| + |Lowepro Slingshot 200AW|

İzmir / KARŞIYAKA
sugarboy

31 Temmuz 2008; 10:19:59 

bence live view özelliği olmayan makine dijitallik bakımından çok büyük bir eksikliğe sahiptir... ben de bu olayı sonradan öğrendikten sonra slr sınıfında canon 40d dışında makineleri elemiştim...

Kara gözlerinden bir damla yaş düşünce...
Father Torque

Sisteme Gözat

31 Temmuz 2008; 11:33:11 

Düşük ışık koşullarında gerçekten vazgeçilmez bir özellik. Yeri geldiğinde oldukça kullanışlı ama maalesf DSLR'lerdeki LiveView özelliği SLR-Like ve kompakt makinalardaki LCD ekrandan fotoğraf çekimiyle anılıyor genelde. Ayrıca gözünüzü vizöre dayayamadığınız anlarda da tek yardımcınız olabiliyor. Örneğin bir konserde onca kalabalığın üzerinden ellerinizle havaya kaldırıp çekim yapacağınızda veya bir şantiye vincinin tepesinden aşağıdaki şantiyenin fotoğrafını öekeceğiniz zaman eşsiz bir özellik.

EOS 40D + EF 50 f/1.8 II + EFS 18-55 f/3.5-5.6 IS + EF 70-200 f/4 L IS USM + Lowepro Nova 4 AW
Zaba

31 Temmuz 2008; 11:41:50 

SLR'lerde Live Histogram var mı peki? Mesela 400D'de?

disco_boy