live view hakkında (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı

disco_boy -> live view hakkında (30 Temmuz 2008; 21:46:55)

arkadaşlar şu anda fuji finepix s5800 kullanıyorum. canon eos 450d ve sony alfa gibi makinelerde ön plana çıkarılan live view özelliği hakkında kafama takılan sorular var.
1) canon 350d,400d gibi makinelerde ki lcd ekran sadece çekilen fotoğrafları mı görünlülemektedirki 450d de live view özelliği yeni bir şey gibi lanse edilmektedir? kaldıki en ucuz kompakt makinede bile standart vardır bu özellik.(yada ben tam olarak bu işlevi anlamadım.)
2) makinede seçtiğimiz ayarlarla çekilecek resmin küçük bir lcd ekranda birebir yansıtılması neye yarar acaba?
ilginize şimdiden teşekkürler.

..Knight.. -> Cevap: live view hakkında (30 Temmuz 2008; 22:02:06)

Live view özelliğine sahip olmayan kameralarda ekran yalnızca fotoğrafları izleme amaçlı kullanılır ve fotoğraf çekimi vizör aracılığıyla yapılır.

PlutosDaddy -> Cevap: live view hakkında (30 Temmuz 2008; 23:09:47)

SLR sistemde yeni yeni kullanılmaya başlandı ve halen kompakt\slr-like'lardaki gibi işlememekte. Bunun sebebini SLR sistemin işleyişini öğrenerek anlayabilirsin[sm=ok.gif]

Chryin -> Cevap: live view hakkında (30 Temmuz 2008; 23:11:37)

Bana göre gereksiz bir özellik.

disco_boy -> Cevap: live view hakkında (30 Temmuz 2008; 23:54:00)

hocam anladığım kadarıyla lcd ekranın elle yapılan netlemedeki hassasiyeti gösterebilecek kalitede olması lazım. makro çekimlerde, tripodla zor açılarda live view işe yarıyor.(muş:))

sepulturgay -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 0:06:03)

live view olan body lerde cekilecek olan fotoğraf ön izleme olarak lcd ekranda gorunuyor...
zaten adı da ordan geliyor.... canlı/eşzamanlı gösterim

bu teknoloji compact makinalarda vardı, slr makinlarada yeni kullanılmaya başlanıyor, o yuzden size yeni bir ozellikmiş gibi geldi sanırım...

saygılar...

graphtec -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 0:25:17)

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Bana göre gereksiz bir özellik.

genelde hepimiz bu şekilde düşünüyorduk

ama kullanınca faydası olduğu zamanları yaşıyorsun

mesela...

[image]http://www.fotokritik.com/photos/orig/0/8/0/080076/70c4fedf98c9a04fb37aaeedb81d10a5.jpg[/image]

odzi -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 1:44:22)

[/quote]

genelde hepimiz bu şekilde düşünüyorduk

ama kullanınca faydası olduğu zamanları yaşıyorsun

mesela...

[image]http://www.fotokritik.com/photos/orig/0/8/0/080076/70c4fedf98c9a04fb37aaeedb81d10a5.jpg[/image]
[/quote]

[sm=pray.gif]

kbrdy -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 2:00:28)

@graphtec hocam müthiş bi resim...süpersin..eline koluna makinene lensine sağlık..[sm=pray.gif][sm=pray.gif][sm=pray.gif]

!!!Chinogolog!!! -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 2:26:06)

live view i nerde kullanıyorum.. tripoduma makinamı kurduktan sonra, çekmek istediğim uzak noktadaki bir cismi gece uğraşa uğraşa netleyemiyorum en sonunda live view i açıp yakınlaştırmaya basarak çekmek istediğim yeri 10X yakınlaştırıyorum.. bakın kare değişmiyor, yalnızca çekmek istediğim yere bakmak için yapıyorum bunu.. yani 5x 10x te olsa aynı yeri çekiyorum sadece fotonun o bölümünü zoomluyor, bilgisayardaki zoom gibi düşünün.. daha sonra manuel focus ile istediğim netliğe gelince deklanşörü 2sn ye kurup basıyorum ve alın size foto..

bakın örneğin bu kareyi çekerken, insan gözüyle görülen tek yer sağdan 1.apartmanın altında patlayan beyaz ışıktı.. life view ile onu dediğim yöntemi kullanarak çekim yaptım.. [sm=ok.gif]

[image]http://img291.imageshack.us/img291/8070/img1077fv5.jpg[/image]

tekrar ediyorum.. çekim yaptığım yer zifiri karanlık, insan gözü hiçbirşey görmüyor.. 30" lik pozlama ile çektim fotoyu.. [sm=ok.gif]

sugarboy -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 10:19:59)

bence live view özelliği olmayan makine dijitallik bakımından çok büyük bir eksikliğe sahiptir... ben de bu olayı sonradan öğrendikten sonra slr sınıfında canon 40d dışında makineleri elemiştim...

Father Torque -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 11:33:11)

Düşük ışık koşullarında gerçekten vazgeçilmez bir özellik. Yeri geldiğinde oldukça kullanışlı ama maalesf DSLR'lerdeki LiveView özelliği SLR-Like ve kompakt makinalardaki LCD ekrandan fotoğraf çekimiyle anılıyor genelde. Ayrıca gözünüzü vizöre dayayamadığınız anlarda da tek yardımcınız olabiliyor. Örneğin bir konserde onca kalabalığın üzerinden ellerinizle havaya kaldırıp çekim yapacağınızda veya bir şantiye vincinin tepesinden aşağıdaki şantiyenin fotoğrafını öekeceğiniz zaman eşsiz bir özellik. [:)]

Zaba -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 11:41:50)

SLR'lerde Live Histogram var mı peki? Mesela 400D'de?

disco_boy -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 11:54:56)

yakın zamanda oled ekranlar lcd lerin yerini alacak ve hatta samsungun bazı kompak modellerinde oled ekran konuldu sanırım. oled ekranın her ışıkta yüksek kalitede görüntü vermesi bence live view özelliğini yakın zamanda çok daha kullanışlı bir hale getirecek.

Asbestos -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 16:53:08)

bigün sokakta koca dslr makineyle lcd ekrandan bakarak kompakt makine gibi fotoğraf çeken birini görünce ne gülecem belli deil
daha yazılanlar arasında ve örnek fotoğraflarda gerçekten işe yarar bi özellik kattığını göremedim.

panik. -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 17:15:49)

galiba bende çok gülecem bu özellikle sokakta çekim yapanlara.ama konserlerde vs. işe yarar arkadaşın dediği gibi [:'(]

!!!Chinogolog!!! -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 19:26:21)

quote:

Orjinalden alıntı: Asbestos

bigün sokakta koca dslr makineyle lcd ekrandan bakarak kompakt makine gibi fotoğraf çeken birini görünce ne gülecem belli deil
daha yazılanlar arasında ve örnek fotoğraflarda gerçekten işe yarar bi özellik kattığını göremedim.

hocam o resmi çekerken keşke yanımda olsaydın o zman anlardın nsl işe yaradığını [sm=ok.gif]

normalde bende live view kullanmıyorum ama yerdeki bişeyi çekmek içinde 3-5kat bükülemiyorum, o zman kullanışlı oluyor.. birkaç istisna yerler dışında o kadar da büyütülecek bir özellik deği bana göre..

sugarboy -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 19:26:57)

gülünecek bir durum yok bence... vizörden bakarak çekim yapınca pro. mu oluyorsun!

quote:

Zaba -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 20:03:31)

quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

SLR'lerde Live Histogram var mı peki? Mesela 400D'de?

PlutosDaddy -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 21:02:46)

Live histogram yok henüz hatta liveview ile AF bile yok daha adam gibi; ayna iniyo netleme yapılıyo, görüntü yokken çekim ya da manuel.

Bu arada ne kadar abartmışsınız ya, SLR sisteme yakışmayan bi özellik bence; anca denildiği gibi tripodla gece netlemeye yarar belki dijital zoomuyla.

Bu arada Analog vizörü hiçbir dijital ekrana değişmem.

Asbestos -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 21:04:22)

quote:

Orjinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

quote:

hocam o resmi çekerken keşke yanımda olsaydın o zman anlardın nsl işe yaradığını [sm=ok.gif]

normalde bende live view kullanmıyorum ama yerdeki bişeyi çekmek içinde 3-5kat bükülemiyorum, o zman kullanışlı oluyor.. birkaç istisna yerler dışında o kadar da büyütülecek bir özellik deği bana göre..

eyw ama bosuna o kadar ter dökmüşsün. o mesefede makinenin netliği sonsuzda olur. ölçmeye biçmeye gerek yok [:)]

saddler1 -> Cevap: live view hakkında (31 Temmuz 2008; 21:24:02)

bu liveview yüzünden k200 ile a300 arasında gelip gidip duruyorum ya hadi hayırlısı 2 aya kadar kafayı yemezsem alacam birini :)

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.359375