Giriş | |
|
|
|
30 Temmuz 2008; 20:41:02
|
|
|
arkadaşlar momo direksiyon almayı düşünürken şimdi aklıma driving force pro da düştü ben dfp yi bilgisayarda kullanabiliyormuşuz sanırım eğer kullanan var sa biraz ayrıntılı anlatabilirmi mesela 18 wos haulinde kullanabilirmiyim 900 derece dönüş özelliğini tam olarak kullana biliyormuyuz forcefeedback özelliği iyi çalışıyormu şimdiden yardım edenlere çok teşekkürler
|
|
|
31 Temmuz 2008; 14:43:58
|
|
|
Bende senin konumundayım, birçok yerde okurken sorunsuz kullanıldığını okudum ama birinci ağızdan birşey diyemem tabi. İstersen derece ayarınıda düşürebiliyorsun, force feed back momodan daha iyi diyor herkes. Ama benim sorunum fiyat ve bulunma durumu. İnternette 175 ytl ve 190 ytl fiyata buldum ama stok yok. Kadıköyde de 260 dediler :(
|
|
|
31 Temmuz 2008; 20:12:01
|
|
|
cevapların için teşekkür ederim baya bi araştırdım bende sen gibi ama keşke şöle gözle görülür test edebileceğimiz bir yer olsa ne güzel olurdu inşallah bi yardım eden bilgilerini bizden esirgemeyen kullanıcı çıkar
|
|
|
1 Ağustos 2008; 18:10:36
|
|
|
^^up^^ Bekliyoruz
|
|
|
2 Ağustos 2008; 11:19:32
|
|
|
bekliyoruz elbet çıkacak bir bilen
|
|
|
2 Ağustos 2008; 11:48:37
|
|
|
dfp deil formula force ex al
|
|
|
2 Ağustos 2008; 12:53:24
|
|
|
dfp ile momo arasındaki en büyük fark direksiyon dönme açıları. momo sadece 270 derece dönebilirken dfp 900 derece dönebiliyor. tabi isterseniz dfpyi de 270 derece olarak kullanabilirsiniz. ayrıca dfpnin direksiyonu daha büyük ve kaliteli diye biliyorum. dfp aslen playstation için yapılmış olmasına rağmen pc de sorunsuz çalışmaktadır. forcefeedback hakkında aralarında bir fark var mıdır bilemiyorum ama çok olduğunu zannetmiyorum. zaten momonun forcefeedbacki oldukça yeterlidir. fiyat konusunda gelince; bende momo var ama keşke dfp'm olsa diyorum. aradaki farkı verebiliyorsanız dfp alın, ama benim gibi yok o kadar veremem derseniz de momo fiyatına göre çok çok iyi bir direksiyon. not:need for speed, colin mcrae gibi oyunları oynayacaksanız momo alın, ama live for speed için dfp olması çok çok iyi olur
|
|
|
|
|
2 Ağustos 2008; 16:18:01
|
|
|
boo verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim peki bu momoda direksiyonu çevirdiğimizde bi ses oluyormuş bi videoda bende duymuştum o sesi dfp de o kadar ses çıkarıyormu dönerken
|
|
|
2 Ağustos 2008; 22:34:45
|
|
|
bolu teknosada 270 istiyolar bende hade lem diyorum ama nette 234 liraya var ya niye bu kadar pahalıki bu direksiyonlar ya ucuz olsada g25 alsak
|
|
|
2 Ağustos 2008; 22:59:41
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: övrenci bolu teknosada 270 istiyolar bende hade lem diyorum ama nette 234 liraya var ya niye bu kadar pahalıki bu direksiyonlar ya ucuz olsada g25 alsak peki yurtdışından getirtsek kaça patlar?
|
|
|
3 Ağustos 2008; 0:12:41
|
|
|
onu bilemiyorum yurtdışı fiyatlarını hiç incelemedim
|
|
|
3 Ağustos 2008; 1:11:05
|
|
|
peşin alırsanız momo 140, dfp ise 220 ytl. ben momo aldığımda dfp satılmıyordu, logitech üretimini durdurmuştu sanırım. ama artık üretiliyor diye biliyorum. her neyse, yurt dışından getirtmeye kalkarsanız eğer sizi çok seven bir tanıdığınız yoksa (kutusu çok ağır ve büyük oluyor bunların) kargo fiyatıyla g25 alır, üstüne bir de tatile çıkarsınız. hem burada alırsanız garantisi falan da olur. nerde bu fiyatlar diye sorarsanız link vermem doğru olmayabilir reklama girmesin ama sanal bi market var orada bulabilirsiniz :D {ipucu: sanal+market+logitech+momo} momoda direksiyonu çevirirken öyle çok bir ses çıkmıyor, tabi hızlı bir şekilde çevirmek gerekince bir ses çıkıyor ama bir sorun yarattığını sanmıyorum. dfp hiç kullanmadım o yüzden bilemiyorum ancak dfp daha çok ses çıkarıyor gibi geldi (videolardan). kıssadan hisse: alabiliyorsanız dfp alın, alamazsanız momodan da pişman olmazsınız. yalnız iki direksiyon setinin de pedalları biraz sorunlu, ancak biraz modifiye ile adam oluyorlar. zaten garantili alıyorsunuz, bir şey olursa 2 sene boyunca değiştirebilirsiniz.
|
|
|
|
|
3 Ağustos 2008; 22:06:15
|
|
|
|
valla debriyaj güzel bişi tabi her eve lazım :D tabi g25e verecek paran varsa burada ne işin var hiç uğraşma yukarıda yazılanlarla git hemen al derim. direksiyon olarak g25 dfpye benzese de feedback motoru daha kuvvetli (diye biliyorum), vites olayı bambaşka (öyle sadece ileri sadece geri değil, gerçek araba gibi kaça istiyorsan ona takarsın), ve pedalları metal. momonun pedallarının bir kaç ay sonra follofoş olması çok muhtemel, dfp nin de aynı şekilde ama g25te öyle bir sorun yok. o kadar parayı verdikten sonra hele bir sorun olsun zaten basarım logitechi :P
|
|
|
|
|
4 Ağustos 2008; 0:31:28
|
|
|
ya arkadaşlar o kadar şeyden sonra momo aldım inşallah salı günü elimde olacak bu zamana kadar snopy ve kontorland direksiyonlarım oldu ikisiylede inanılmaz zevkler ve sinir dolu dakikalar yaşadım ama ilerde inşallah g25 alacağım belki bi yeni modeli çıkarda onu alırız g26 :) ama bundan sonra momo nun tadını çıkaracağım saolun ama bu foruma bi tane direksiyon inceleme bölümü olması lazım herkes elinde ne varsa herşeyiyle anlatması bilgilerini ve duygularını ortaya dökmesi lazım o kadar dfp olsun momo olsun inceleme yazısı aramama rağmen pek bulamadım youtube vardı mühürlendi orda yine görntülü görebiliyoduk neyse valla bildiklerinizi anlatmanız dileğiyle hoşçakalın
|
|