Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
!! 6 senelik AEG çam. mak. bozuldu !!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> !! 6 senelik AEG çam. mak. bozuldu !! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
xweser

30 Temmuz 2008; 19:15:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim hemen hemen 7 senelik AEG lavamat LV 72 model makinamız bozuldu.. Çalışıyor ama sanki patlamaya hazır şekilde takur tukur ses çıkarıyor..Korkuyoruz çalıştırmaktan. Yetkili servisi aradık 30 ytl servis ücreti istedi. Kapadım bende telefonu..

ne diyosunuz yaptırmaya değer mi yada en azından servise baktırayım mı.. servis ücreti istemeyen herhangi bir yer yok mudur...

birde spotculardan alınan ürünlerinde kurulumunu servis mi yapar.. spottan alma ile bayiden alma arasında fiyat konusundan başka bir fark var mı.. garanti süresi yine uzatılabilir mi..

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 30 Temmuz 2008; 19:38:41 >
afacan!

31 Temmuz 2008; 0:13:02 

30 ytl büyük bir rakam değil servis ücreti için. Ama niçin aldıklarını anlamadım, ücretsiz olmalı aslında. Bence kesinlikle yaptırın. Yazdıklarınıza göre muhtemelen amortisörleri eskimiş. Çok masraflı değildir. Makineniz büyük ihtimalle ithal ve yanlış hatırlamıyorsam önü biraz eğimli olan modellerden. Yani iyi bir üründür, tamir ettirdiğiniz takdirde dikkatli kullanırsanız uzun yıllar daha idare eder.
Spottan alınan ürünleri de servis kurar, garanti süresi uzatılabiliyor mu ondan emin değilim. Ancak bu garanti süresini uzatmak için ücret servise ödendiği için sorun olmaz diye düşünüyorum. (bayiyle alakası yok yani.)
Garantili ve kutusunda olduğu sürece bayiden alınan makineyle, spottan alınan arasında fark yoktur. İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afacan! -- 31 Temmuz 2008; 0:16:13 >

alpernbugra

31 Temmuz 2008; 0:24:43 

Amortisörden yada sürekli alt kısmı ıslanıyorsa alt kısım çürümüş olabilir.(buna bağlı olarak amortisörler yerinde değil)

Makine Mühendisi Adayı
xweser

31 Temmuz 2008; 8:38:11 

arkadaşlar dün akşam makinayı açtım.. amortisörler sağlam.. kazanı elimle çevirdiğimde sanki içine düğme gibi bişey sıkışmışta sürtünmeden ses yapıyor gibi geldi bana.. ama içindeki çeliğin altına ulaşamadım.. arkadan açtım makinayı ama gördüğüm sadece paslanmış bir tambur..

bunlar önden nasıl açılır.. içine kaçan bir şey nasıl çıkarılır acaba arkadaşlar...
afacan!

31 Temmuz 2008; 18:04:07 

Bahsettiğiniz duruma göre, pompa motoruna birşey kaçmış olabilir. Makinenizin ön alt kısmındaki kapağı açın. Orada pompa motorunun filtresini göreceksiniz. Saat yönünün tersine doğru çevirdiğinizde, açılır ve makine içerisinde kalan su, (varsa) yabancı maddelerle beraber (bozuk para, toka vs gibi) dışarı çıkacaktır.

xweser

31 Temmuz 2008; 21:04:56 

dediğinizi işten gelir gelmez yaptım.. maalesef içinden bişey çıkmadı ve ses devam ediyor..

usta çağırmak şart oldu...

teşekkürler yardımlarınız için...
SeKSandDoRT

1 Ağustos 2008; 13:26:58 

büyük ihtimalle sütyen demiri kaçmıştır yarım ay şeklinde bir demir parçası, kazandan pompaya giden kalın bir hortum vardır onu kazan tarafından çıkarın ve elinizi dikkatlice içeri sokun, kenarları düzleştirilmemiş sivri keskin kenarlı metaller olabilir o yüzden, dikkatli bir şekilde içeriyi yoklayın...
xweser

1 Ağustos 2008; 21:09:43 

quote:

Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT

büyük ihtimalle sütyen demiri kaçmıştır yarım ay şeklinde bir demir parçası, kazandan pompaya giden kalın bir hortum vardır onu kazan tarafından çıkarın ve elinizi dikkatlice içeri sokun, kenarları düzleştirilmemiş sivri keskin kenarlı metaller olabilir o yüzden, dikkatli bir şekilde içeriyi yoklayın...

ilginç bir neden.. herhalde evde karşılaşmış olmalısınız böyle bir şeyle...ama o kadar ufak bir metal parçası su tahliyesi yapılırken çıkmalıydı..

hafta sonu usta çaığırıp baktıracağım.. ufak bir problamse zaten fazla tutmaz.. problem büyükse yenilemeyi düşünüyorum..

budak_1903

2 Ağustos 2008; 23:22:41 

arkadaş haklı başka bir yerde de okumuştum meret bayağı tehlikeli imiş

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
candogan62

19 Ağustos 2008; 11:39:57 

Rulman arızası veya kazan ile tambur arasında bir yabancı madde var sanırım. Kazan ile tambur arasına sıkışan birşey varsa en rahat rezistans boşluğundan çıkarılabilir. Rulman arızasını da ilerlemeden halledin, en sonunda daha büyük arızalara yol açıyor. Çok maliyetli bir arıza değildir. Bu arada yanılmıyorsam cihazınız eski Profilo üretimi.

>>> C / _ \ N <<<
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> !! 6 senelik AEG çam. mak. bozuldu !! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 08: PlusTek Standı
Plustek'in SOHO ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği Firewall, WEB sunucusu, NAS ve Antivirüs fonksiyonlarına sahip hepsi bir arada çözümler
Cebit 08: Zyxel Standı
Zyxel'in çoklu ortam ve kablosuz ağ ürünleri hakkında bilgi alıyoruz

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir