ÇÖZÜNÜRLÜÐÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALÝTE FARKI ANLAÞILIRMI?? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donaným / Hardware] >> Dahili Bileþenler >> Diðer dahili bileþenler

bonser24 -> ÇÖZÜNÜRLÜÐÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALÝTE FARKI ANLAÞILIRMI?? (30 Temmuz 2008; 17:52:12)

bende 2 farklý çözünürlükte olan ayný resim var..ama kalite farký nerdeyse yok gibi..sebebi nedir??

5120 x 2880

1280 x 720

bonser24 -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜÐÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALÝTE FARKI ANLAÞILIRMI?? (31 Temmuz 2008; 9:04:16)

bunun cevabýný býlen yokmu ??

scot -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜÐÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALÝTE FARKI ANLAÞILIRMI?? (31 Temmuz 2008; 9:20:21)

çünkü çözünürlük kalite deil boyut belirtir[&:]

::ExtremE:: -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜÐÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALÝTE FARKI ANLAÞILIRMI?? (31 Temmuz 2008; 9:24:53)

çözünürlüðün kalitesini yüksek boyutta anlayabilirsin.Mesela düþük çözünürlükte olaný atýyorum 20x20 ye çok rahat basabilirken boyut büyüdükçe karelenmeler bozulmalar vs olacaktýr.Ama büyük olaný 40x40 a kadar gayet kaliteli basabilirsin.Yani küçük olaýn 40x40 a basmaya çalýþýrsan çok kötü bir sonuç alýrsýn.

Not: boyutlar sallamadýr...

bonser24 -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜÐÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALÝTE FARKI ANLAÞILIRMI?? (2 Aðustos 2008; 9:02:13)

tamamda senýn dedýgýnle beným sordugum arasýnda býr anlam goremedým..sen basým falan demýssýn..ben gordugum goruntuyu(ekrandaký ) dýyorum..o yuksek cozunurluklu resýmdeký kalýte farkýný anlamak ýcýn yuksek cozunurluk hd tv veya hd lcd monýtor falanmý lazým..beným sordugum bu..[>:]

quote:

Orjinalden alýntý: ::ExtremE::

çözünürlüðün kalitesini yüksek boyutta anlayabilirsin.Mesela düþük çözünürlükte olaný atýyorum 20x20 ye çok rahat basabilirken boyut büyüdükçe karelenmeler bozulmalar vs olacaktýr.Ama büyük olaný 40x40 a kadar gayet kaliteli basabilirsin.Yani küçük olaýn 40x40 a basmaya çalýþýrsan çok kötü bir sonuç alýrsýn.

Not: boyutlar sallamadýr...

morcin -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜÐÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALÝTE FARKI ANLAÞILIRMI?? (2 Aðustos 2008; 10:48:04)

ekranda gördüðün görüntü monitörünün çözünürlüðü ile alakalý
eðer monitörünün çözünürlüðünden daha yüksek çözünürlüklü resimler varsa elinde kalite olarak arada fark elbette göremezsin
bir arkadaþýn da belirtmek istediði gibi çözünürlük asýl baský da ön plana çýkar
büyük ebatlý bir baský alacaksan çözünürlüðün de büyük olmalý ki ðiksellerde daðýlma olmasýn
küçük baskýda iki resim arasý zaten anlaþýlmaz

birde aklýma geldi her iki resmin ayný noktasýna zoom yaparsan aradaki farký daha iyi görürsün

OziiX -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALİTE FARKI ANLAÅžILIRMI?? (2 Aðustos 2008; 13:00:27)

Bu þunun gibi olmuþ. Bir oyunu 800*600 çözünürlükte oynamak veya 1680*1050 çözünürlükte oynamak gibi. Sence hangisinde daha kaliteli görüntü elde edersin?[sm=icon_smile.gif]

red a!ert -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALİTE FARKI ANLAÅžILIRMI?? (2 Aðustos 2008; 13:03:14)

bizim millette mp yükseldikçe kalite artacaðýný sanma olayý var...çözünürlük sadece daha büyük görüntü alanlarýnda görüntülemek veya daha büyük baskýlar alabilmek için yüksek olmalýdýr...

standart 17inç monitör 1024*768 tir senin bahsettiðin 5bin küsürlü resimde niye fark olsun ki arkadaþým...

altaylar -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALİTE FARKI ANLAÅžILIRMI?? (6 Aðustos 2008; 22:06:15)

XD arkadaþým sen okadar yüksek çözünürlüktekini göremessinki monitöründe:)
onlarý parçalara bölüp a4 kaðýtlarýna fln bastýr yazýcýdan, mesela 10 tane kaðýttan oluþacak þekilde bas, ozaman görürsün farký:)

akay635 -> Cevap: ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALİTE FARKI ANLAÅžILIRMI?? (7 Aðustos 2008; 1:13:51)

Fotoðraflarýn çekildiði kameralarýn lens kalitesi birbirine çok yakýnmýþ demek ki. Bu nedenle her iki fotoðraf arasýnda da kalite yönünden fark görülmüyordur. Kalite derken renklerin canlýlýðýndan, doygunluðundan, objelerin netliðinden bahsediyorum; çözünürlükten deðil. Çözünürlüðü yüksek olan fotoðraf daha kaliteli olur diye bir kaide yok. Çözünürlüðü yüksek olan fotoðraflar daha büyük alanda pikseller bozulmadan görüntülenebilir. Biri 3 MP diðeri 6 MP olan iki ayrý fotoðraf makinesi olsun. Eðer 3 mp' lik makinenin lensi daha laiteli ise 6 mp' lik makineye göre daha kaliteli fotoðraflar çekilir. 3 mp' lik makinenin çektiði fotoðraflar ekranda daha küçük alanda görüntülenir diðeri daha büyük alanda. Görüntelenir derken orjinal boyutlarda görüntülemeyi kastediyorum. Görüntüleme esnasýnda fotoðraflar büyütüldükçe görüntü bozulacaktýr.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.171875