lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon

gorci -> lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (30 Temmuz 2008; 17:49:48)

Arkadaşlar lcd tv alcam, samsung panel üreticisi olduğundan lcd pazarında 1 numara gibi, fakat modellerinin yüzde 99 unun çerçevesi parlak,
parlak olması göz alırmı, ya da parlak olması görüntünün netliğinimi ortaya çıkarır, böle söylentiler var yorumlarınızı bekliyorum.
teşekkürler.

margornn -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (30 Temmuz 2008; 18:02:38)

Bence lcd pazarının lideri sonydir, bu tamamen benim kişisel görüşümdür burda o kadar satmış şurda bu kadar satmıştır diye bir veri yok elimde ayrıca japon pazarında sharpın 1 numara olduğun duymuştum... her neyse benim için 1 numara sonydir, samsungun parlak ekranlarına gelince bence bu gerçek dışı parlak renkler vermesine sebebiyet veriyor ekranın bence.... bunun oyunlarda katkısı olduğu söylenebilir zira 32r81b modeli gamerlarca çok tutulan ve tercih edilen bir modeldir, gidip modelleri gözlemlemen gerekir belkide parlak renkler daha çok hoşuna gidecektir ama bu ekranların az da olsa yansıma yaptığı söyleniyor mat ekranlara göre... ayrıca samsungun panelleri genelde clear panel diye tabir ettiği cinsten yani siyahı daha siyah verebilmek adına tasarlanmış ama bununda karanlık bölgelerdeki detayları yok ettiği söyleniyor... neticede görüp karar vermelisin hangi tvnin sana uygun olduğun belkide philips lcdlerini beğenirsin yada bir başkasını[:'(]

xtreme55 -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (30 Temmuz 2008; 20:00:04)

Parlak çerçeveler mat olanlara göre daha şık duruyorlar, benim televizyonumunda çerçevesi parlak ve herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.. Gerek gün ışığında, gerekse ışıksız ortamda çok rahat izliyorum.. Bir tek parlak olanların çerçevesi daha çok toz ve parmak izi gösteriyor, mat olanlarda böyle bir problem yok..

bigmaster077 -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (30 Temmuz 2008; 21:52:50)

çerçevelerin parlak olması , görüntü kalitesi konforuna olumsuz etki edebilir. Özellikle LCD lerde ekranların genelde mat olmaları ve ortamdaki ışık kaynaklarını yansıtmamaları (çok az yansıtmaları) nedeniyle çerçevenin parlak olmasından dolayı yansıyabilecek ışık kaynakları daha fazla dikkat çekebilir , hatta bazen rahatsız edici bile olabilir.

ayrıca yukarıda da belirtildiği gibi bazı tv lerde kullanılan , piano black denilen parlak kaplamanın çizilmeden korunması imkansıza yakın. ayrıca toz, parmak izi vs gibi lekeleri de inanılmaz belli ediyor.

diğer taraftan ise birçok kişi için çekici bir görüntüye sahip. samsung gibi bana göre orta kalite seviyesinde ürünler piyasaya süren firmalar , ürünlerini hakettiğinden daha pahalı , daha ileri düzeyde gösterebilmek için bu yollara başvuruyor. ancak malzeme çekiciliği ile malzeme kalitesi arasındaki farkı ayırdedemeyen insanlar nedeniyle bu tarz trendler kaliteli-kalitesiz tüm markalara yayılıyor. örneğin son 1 yıldır sony lerin bazı modellerinde de görüyoruz . samsung bu yöntemle hem karlılığını arttırdığı hem de satışlarına çok olumlu katkılar sağladığı için , bu tarzı benimsemiş durumda.

quote:

Orjinalden alıntı: gorci

Arkadaşlar lcd tv alcam, samsung panel üreticisi olduğundan lcd pazarında 1 numara gibi, fakat modellerinin yüzde 99 unun çerçevesi parlak,
parlak olması göz alırmı, ya da parlak olması görüntünün netliğinimi ortaya çıkarır, böle söylentiler var yorumlarınızı bekliyorum.
teşekkürler.

dataminer -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (30 Temmuz 2008; 22:36:40)

Artık Sony lerinde bir çok modeli parlak çerçeveye sahip. O nedenle samsungle pek de farkı yok. X serisi falan almayacaksan tabi..

HiGHWAYMOUSE -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (30 Temmuz 2008; 22:50:53)

Parlak kasadan parlağına da fark var. Örneğin pioneer'ın 50" liklerinin tasarımını çok seviyorum. O sadelik içinde hem kaliteyi hem de zerafeti yansıtmasını bilmiş adamlar.

dataminer -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (30 Temmuz 2008; 22:55:22)

Ben de panasonic TH-42PZ800E nin parlak kasasına bayılıyorum. Çok şık bir cihaz ama çok pahalı. Özellikle kasanın parlak tonuna ve açma kapama düğmesine bittim.[X(]

xtreme55 -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (31 Temmuz 2008; 1:53:37)

Oturduğumuz evin salonu öğleden sonra batana kadar güneş alıyor ancak ben hiç bir yansıma farketmedim.. Hiçbir şekilde görüntümü engellemedi.. Ancak lcd'nin boyutu arttıkça çerçeve göreceli olarak az bir alan kaplıyor.. 46" kullandığım için bir etkisi olmadı belki de, çünkü çerçeve küçük kalıyor.. 32" bir lcd olsaydı durum daha farklı olabilirdi..

Hindi -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (31 Temmuz 2008; 2:23:05)

birde parlak siyah çerçevede lcdlerin siyahları koyu gri gibi kalıyor özellikle düşük seviye modellerde çünkü göz direk o parlak siyahla karşılaştırma yapıyor.

bu göz yanılgısında olduğu gibi , aslında ortadaki griler aynı renk ama soldakiler siyahlarla çevrelendiği için daha açık renk görünüyorlar.

[image]http://www.coolopticalillusions.com/eye-tricks/optic-pictures/gray-luminescence.gif[/image]

merttt35 -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (31 Temmuz 2008; 10:57:23)

Benimde lcd tv imde piano black kaplama kullanılmış...Özellikle arkadan gelen ışık kaynaklarında problem yaratabiliyor ama onun dışında şık bir görünüm sağladığı bir gerçek...

spex -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (31 Temmuz 2008; 11:13:41)

quote:

Orjinalden alıntı: Hindi

birde parlak siyah çerçevede lcdlerin siyahları koyu gri gibi kalıyor özellikle düşük seviye modellerde çünkü göz direk o parlak siyahla karşılaştırma yapıyor.

bu göz yanılgısında olduğu gibi , aslında ortadaki griler aynı renk ama soldakiler siyahlarla çevrelendiği için daha açık renk görünüyorlar.

[image]http://www.coolopticalillusions.com/eye-tricks/optic-pictures/gray-luminescence.gif[/image]

Yerinde bir tespit, teşekkürler...

seslicocuk -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (31 Temmuz 2008; 12:29:24)

Çerçevenin bu kadar etkili olduğunu açıkçası hiç düşünmemiştim.
Panelin parlak olmasına göre araştırma yapıp duruyoz boyuna panasonic plazma mı yoksa sony lcd alsak diye
Teşekkürler

margornn -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (31 Temmuz 2008; 13:10:57)

quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Bence lcd pazarının lideri sonydir, bu tamamen benim kişisel görüşümdür burda o kadar satmış şurda bu kadar satmıştır diye bir veri yok elimde ayrıca japon pazarında sharpın 1 numara olduğun duymuştum... her neyse benim için 1 numara sonydir, samsungun parlak ekranlarına gelince bence bu gerçek dışı parlak renkler vermesine sebebiyet veriyor ekranın bence.... bunun oyunlarda katkısı olduğu söylenebilir zira 32r81b modeli gamerlarca çok tutulan ve tercih edilen bir modeldir, gidip modelleri gözlemlemen gerekir belkide parlak renkler daha çok hoşuna gidecektir ama bu ekranların az da olsa yansıma yaptığı söyleniyor mat ekranlara göre... ayrıca samsungun panelleri genelde clear panel diye tabir ettiği cinsten yani siyahı daha siyah verebilmek adına tasarlanmış ama bununda karanlık bölgelerdeki detayları yok ettiği söyleniyor... neticede görüp karar vermelisin hangi tvnin sana uygun olduğun belkide philips lcdlerini beğenirsin yada bir başkasını[:'(]

Ben parlak panel olarak algılamışım cevabımı bu yönde vermiştim, parlak çerçevenin etkisi hakkında fazla bilgim yok ama bunun çok ta etkili olacağını düşünmüyorum açıkçası...

kir-pi -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (31 Temmuz 2008; 20:37:08)

Aslında parlak çerçeve daha güzel görünüyor ama nede olsa mutlaka yansıma yapıyor ve hassas biriyseniz sizi bu rahatsız edebilir, ayrıca evde birde çocuk varsa titiz bir ev hanımını çileden çıkartmak için iyi bir sebep olabilir.

SinanCemgil -> Cevap: lcd de parlak ve mat çerçeve farkı? (1 Ağustos 2008; 1:13:52)

Mat Daha Güzel durur

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.265625