Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon

Rádèøή -> Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 16:57:02)

Sony'den LCD TV aldık. Ama mağaza veya servisten değil. Direk olarak sony de üst düzey yetkili birinin vasıtasıyla aldık. Kargo getirdi teslim etti. Bundan sonra ne gibi bi yol izlemeliyiz?

Model: 40D3500

Yetkili Servisi Aradım kurulum için 40ytl istediler. Eğer duvara asılırsa kurulum 70 + askı parası alınacağını söylediler. Ama isterseniz sizde açıp kurabilirsiniz dediler. Kendimiz kurma olayına pek sıcak bakmıyoruz garantisi vs sorun olur diye.

Askı aparatının fiyatı ve kurulum için istenen ücretler için yorumunuz nedir? Nasıl bi yol izlemeliyiz?

dammak -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:02:53)

D3500/D3550 kullanıcıları olarak bütün bu konuları aşağıdaki topikte paylaşıyoruz. Seni de aramıza bekleriz.

http://forum.donanimhaber.com/m_21444195/tm.htm

Rádèøή -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:06:56)

O karmaşanın içinede seve seve gelirim ama şu an için acele tarafından yukarıdaki dertlerime net bi cevap verebilirseniz sevinirim...

dammak -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:13:10)

Askı aparatı için ayrıca para alınması normal, çünkü bu bir aksesuar. Eğer cihazı bir Sony bayisinden almış olsaydınız kurulum ücreti ödemeyecektiniz. Sizden istenen servis ücreti ortalamaların biraz üzerinde. 40 -60 YTL arasında bir ücret makuldür.

Kayıtlı D3500 kullanıcısı olarak aramıza bekliyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: Rádèøή

O karmaşanın içinede seve seve gelirim ama şu an için acele tarafından yukarıdaki dertlerime net bi cevap verebilirseniz sevinirim...

signore -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:18:39)

Bazı firmalar kurulum ücreti istiyorlar, bazıları istemiyorlar. Eğer Tv'yi duvara veya sehpaya asacaksanız, askı aparatı kutunun içinde yoksa mecburen bir şekilde temin etmeniz gerekiyor.

Aslında Tv'yi bir yere asmayacaksanız "kurulum"dan ziyade, ilk çalıştırma demek daha doğru olur belki. Benim bu durumlarda genel önerim. Tv'yi kutusundan çıkarın (özel "açmayın" etiketi yoksa) ve elektriğe bağlayıp, sağına soluna bakın. Eğer bir sorun yoksa, boşuna servisi çağırmayın. Sizin elinizde fatura olduktan sonra garanti kapsamı ile ilgili bir sorun olmaz. Zaten kuruluma ücret isteyen kimse garanti için bizim kurulum yapmamız lazım diyemez. Derse de bir geçerliliği olmaz.

Sony'de üst düzey yetkili birisi size satın alırken yardım ettiyse, (ki kim olduğunu bilmiyoruz) neden ücretsiz montaj, askı vb. ayarlamasını istemiyorsunuz ?

xtreme55 -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:18:45)

Sony askı ücreti olarak 30 ytl istemişti benden, isterseniz siz kendiniz temin edin biz kuralım demişti, ben de onlardan almıştım.. Ancak kurulum ücreti ödemedim, yalnız kurulum ücreti olarak biraz yüksek bir fiyat, başka bir sony servisi ile temas kurun isterseniz..

Rádèøή -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:32:19)

2 farklı servisle konuştumda. Aparat dahil duvara montaj için 150ytl istiyolar. Aparat harici sehpa üzeri kurulum için biri 40 diğeri 50 ytl istedi.

Kendimizinde açabileceğini ifade etti her ikiside. ama hani olurda kutudan hasarlı bi şekilde çıkarsa veya teknik bi aksaklık varsa bu durumda ne yapacağımı sorduğumda bu gibi testleri yapıp kurulumu tamamlamak için yetkili servis gelmesinin daha doğru olacağını söylediler ki banada böyle geliyor.

Aracı olan yetkiliyide tekrar tekrar rahatsız edip bu gibi işlerle meşgul etmekte istemiyorum aslında ama bi hal çaresine bakıcaz işte.

Ne dersiniz? Ne yapmalıyım?

1.720 ytl ye aldık bu arada. İşe yarar bi indirim olmuşmu yoksa fasa fiso bi oalymı ki biz piyasayı araştırdığımızda fiyatı 2.500ytl civarıydı.

dammak -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:58:05)

Arkadaşım senin yerinde olsaydım 40 YTL verip sehpa üzerine kurdururdum...

quote:

2 farklı servisle konuştumda. Aparat dahil duvara montaj için 150ytl istiyolar. Aparat harici sehpa üzeri kurulum için biri 40 diğeri 50 ytl istedi.

Kendimizinde açabileceğini ifade etti her ikiside. ama hani olurda kutudan hasarlı bi şekilde çıkarsa veya teknik bi aksaklık varsa bu durumda ne yapacağımı sorduğumda bu gibi testleri yapıp kurulumu tamamlamak için yetkili servis gelmesinin daha doğru olacağını söylediler ki banada böyle geliyor.

Aracı olan yetkiliyide tekrar tekrar rahatsız edip bu gibi işlerle meşgul etmekte istemiyorum aslında ama bi hal çaresine bakıcaz işte.

1.720 ytl ye aldık bu arada. İşe yarar bi indirim olmuşmu yoksa fasa fiso bi oalymı ki biz piyasayı araştırdığımızda fiyatı 2.500ytl civarıydı.

SERKAN DENİZ -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 17:59:57)

2.000 ytl fiyat aldım spotta oldukça iyi bir rakama almışsınız [:'(]

Rádèøή -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 18:56:07)

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Arkadaşım senin yerinde olsaydım 40 YTL verip sehpa üzerine kurdururdum...

quote:

İlk mesajdaki sehpadan almayı düşünüyoruz. 400ytl olandan. Gayet güzel duruyor. Duvara asma olayı pek içimize sinmedi. Hani olurda diğer odalara geçersek fln sehpa ile daha rahat olur ki zaten duvara asılsa dahi yinede altına bi sehpa gerekicek.

Ve servise 40 lira vericeme bende kurabilirim diye düşünüyorum. Kendim kurarsam ne gibi testler yapmam gerekir? Ölü Pixel testi haricinde?

quote:

Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ

2.000 ytl fiyat aldım spotta oldukça iyi bir rakama almışsınız [:'(]

Bu sevindirici bi haber :)

xtreme55 -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 19:56:17)

Eğer duvara monte ettirmeyi düşünmüyorsanız, bence 40 ytl verin gelsin servis kursun.. Çünkü, kutudan herhangi bir problemle çıkarsa sonradan sizi uğraştırabilirler.. Veya önceden arayın bu gibi hususları konuşun, ona göre kendiniz açın.. Bu arada sehpaya kurulum çok basit, içinden aparatları çıkıyor ztn, açıklamalı bir şeması da var, kendiniz yapabilirsiniz..

bigmaster077 -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 20:45:13)

arkadaşım,
TV yi tanıdıklarınız sayesinde nereden baksanız 350-450YTL aşağı almışsınız. 5 yıl garantili full hd bir lcd tv için süper avantajlı bir fiyat. Demek ki Sony alırken , Sony de çalışan bir tanıdık bulmak lazımmış. bu anlamda 40YTL bence hiç sorun değil. askı aparatına gelince ; piyasada çok değişikkalite ve fiyatlara aparatlar var 30YTL den 400YTL ye kadar bulmak mümkün bu yüzden servisin istediği ücreti buradan eleştirmek doğru olmaz.
Olmazsa siz gider bir bayiden yada marketten uygun bir aparat alırsınız servise sadece duvara montaj ücreti dedikleri 70YTL yi ödersiniz.

quote:

Rádèøή -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 20:56:18)

Son karar olarak aşağıdaki sehpadan alıcaz. Ve kurulumu için şu anki duruma göre servis çağırıcaz. Ama bende yapabilirim :) Belli olmaz :) Aslında bişey yok zaten yapılacakta işte olurda bişey çıkarsa diye...

Ama konuştuğum servisler benimde açabileceğimi bi sorun olmayacağını belirttiler. Ama yinede ne olur ne olmaz diyerekten servis çağırabiliriz...

[image]http://img338.imageshack.us/img338/8100/dscn0514kopyaae3.jpg[/image]

Sehpa zaten duvara asılı gibi iş görücek bişey :)

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=130010261&CS_Category=_TV_SEHPASI___ASKISI888&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

Rádèøή -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (30 Temmuz 2008; 21:17:40)

Biri cihaz kurulumunu anlatabilir mi? Klavuzda yazıyor ama böyle kullanan birinin anlatması daha makbule geçicek :) Uyduyu scartla bağladığımız halde kanal taraması fln var tv de. Bu ne işe yaricak? Uydu kumandasımı kullanılacak. Yoksa uydudaki kanalları tv kendisine kopyalayıp öylemi kullanıyor? Uydu kumandasınımı tv kumandasınımı kullanıcaz normalde. Nedir ne değildir bi açıklarmısınız :)

signore -> Cevap: Sony LCD Tv; Montaj,Garanti vs... (31 Temmuz 2008; 9:41:55)

Konuda acil ihtiyaç duyduğunu bilgileri aldığınıza göre ve artık genel sorular sorduğunuza göre, lütfen D3500 ana konusundan devam edin, bilgiler bölünmesin.
http://forum.donanimhaber.com/m_21444195/tm.htm

O konuda yazacağınız mesajda bu konunun başlığını yazarak ve linkini benim yukarıda yaptığım gibi vererek, "şu konular orada konuşuldu" diye not da düşerseniz, sonradan o konuyu okuyacaklar bu konuyu da gözden kaçırmamış olurlar.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.34375