Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Ev Sinema Sistemi Önerisi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Ev Sinema Sistemi Önerisi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
highsane

30 Temmuz 2008; 16:03:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,

Bir arkadaşım yeni evleniyor, evinde kullanmak üzere hem stereo performansı hem de 5+1 sinema performansı iyi olan ürün tavsiyelerinizi soracağım.

Ayrılan bütçe nakit 3.500 YTL.

Wharfedale , Onkyo DVD-CD player ve Yamaha 663 anfi üzerinde durmuş. Yukarıdaki fiyata hoparlör kabloları ve ara kablolar (hdmi ve diğer gerekenler) dahil olmalı.

Apartman dairesinde kullanılacak, wharfedale 9.6 lara bakmış, bunlardaki bas hoparlörü yeterli gibi göründüğünden ilk etapta sub-woofer almamayı, eğer yetmezse sonradan almayı düşünüyor.

İşin aslı, bu arkadaşım daha önce komple sistemlere bakıyordu (philips, lg, sony gibi herşey tek cihazda) ancak hi-fi dükkanlarında yukarıda saydığım markaları dinleyince fikri değişmiş, zaten 1500 ytl lik bütçe ile başladığı yerde şu anda 3.500 lere çıkmış durumda

Özetle, bu istekler doğrultusunda f/p en iyi kombinasyon nedir, önerileriniz?

Oronra

30 Temmuz 2008; 19:33:03 

Wharfedale Yamaha uyumuna şahit oldum bir apartman dairesi için tatmin edici diyebilirim. Arkadaşın madem yeide evleniyormuş hiç 3500ytl lere çıkmadan bu işi Wharfedale Yamaha ikilisiyle bitirebilir, cebinede para kalır.

[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
highsane

31 Temmuz 2008; 9:32:37 

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

3.500 YTL lere çıkmadan Yamaha - Wharfedale ile bitirebilir demişsiniz ancak Kadıköydeki satıcılardan aldığı fiyat, tam modellerini veremeyeceğim ama ,

Yamaha Anfi - 663
Onkyo DVD - CD Player
Wharfedale - 2 kule front + 2 rear + 1 center
Kablo, HDMI kablo vs

Toplam : 3600 YTL fiyat vermişler.

Arkadaşım Onkyo'nun modelini hatırlamıyor ama 900 YTL gibi bir fiyat çıkarmışlar DVD player'a, CD -audio performansı da iyidir diye.

Yani amaç hem iyi film izlemek, hem de stereo müzikte detayları yakalamak.

Daha uygun fiyatlı çözümler üretilebilmeli ama nasıl?

Oronra

31 Temmuz 2008; 10:55:43 

DVD derken amaç blueray felan izlemek degilse Toshiba Ep30 HD DVD playerlar toshibanın HD DVD üretimini durdurmasının ardından kampanyaya girerek 150-160YTL seviyelerine düştü. DVD performansı tatminkar üstelik piyasadaki DVD playerler genel 108mhz-12 bit iken EP30 142mhz-12 bit yani upscale de başarılı olduğunu düşünüyorum o fiyata. Onkyo dvd player almasın arkadaşın Ep30 alsın.

Yamaha 663
Wharfedale 9.6 front ve Tony center/rear alsın
Toshiba Ep30 HD DVD player alsın
kabloları vs.. derken 3500YTL leri bulmaz diye düşünüyorum.

Nerden aldığı çok önemli fiyat araştırması yapsın biraz, çok farklı fiyat aralıklarında satılıyor ürünler.

[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
ufukman

31 Temmuz 2008; 11:28:30 

ben de şöyle bir öneri yapayim

Onkyo TX-SR605
Wharfedale 9.6 front
Wharfedale 9.2 rear
Wharfedale 9cs center
Wharfedale Power Cube 8+ Sub.

DVD olarak çok ucuz bir cihaz almanı öneriyorum. yakında 1yıla kadar Bluray playerlar ucuzlar ve film fiyatları da düşer. HD-DVD de çok iyi bir alternatif olabilir tabi.
.
highsane

31 Temmuz 2008; 11:41:34 

Öneriler için tekrar teşekkürler,

Hiç yakın zamanda benzer bir sistem toplamış olan var mıdır?

En azından ne kadar fiyata ya da nereden temin ettiklerini yazabilirlerse karşılaştırma imkanımız olur.

İyi günler..

BORA 06

31 Temmuz 2008; 12:28:34 

Evet ben geçen hafta bir arkadaşım için topladım. Sonuç , apartman dairesi için mükemmel oldu.

(Tabii malumunuz mükemmel kriteri herkese göre değişir. Ortanın üstü kalite ve çok hesaplı çözüm diyelim ) tüm cihazlar ambalajında. Tek çekim KKartı olarak ödendi.

Harman Kardon AVR 145 AV receiver 570 YTL ankara mediamarkt (sadece HDMI bağlantısı yok - ben zaten AV receiver da HDMI olmasını elzem görmeyenlerdenim) stereo performansı oldukça iyi , zaten HK nın 5 + performansını tartışmaya gerek yok...

JBL ES 25 C Center 343 YTL Ankara Mediamarkt

JBL L 830 Main/Front (Sütüdyo tipinde mükemmel çözüm) 740 YTL Mediamarkt.

Tüm Kablolar 170 YTL civarı tuttu. (DVD için ille de optik düşünmeyin kalın ve çok kaliteli COAXIAL ile de mükemmel sonuç alabilirsiniz bilgi)

PIONEER DVD DV 400VK 225 YTL Ankara Vatan (Bi alt modelini ve gümüş rengini de başka yerlerde kampanyalar dahilinde 125 YTL ye kadar nakitte bulabilirsiniz) Ben DVD / CD playerda orta sınıfta PIONEER takıntılıyımdır...

Arkadaşım bağlantı ve 2 saatlik test sonrası SUB hoperlör almasına bile gerek olmadığına karar verdi.Yani sistemi + 1 siz kullanıyor.

Rear (Surround ) unsurunu da, halihazırda elimizdeki pioneer hoperlörlerle çözdük . bunun için 400 YTL civarında iyi şeyler bulabilirsiniz.

Ben ses sistemlerinde görsel uyuma (Mobilya rengi vs.) arka planda önem veririm ama , kurduğumuz sistem her anlamda çok güzel oldu...

Bu bir kişisel tavsiyedir. Diğer arkadaşların görüşleri de olabilir...

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORA 06 -- 31 Temmuz 2008; 16:03:04 >
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Ev Sinema Sistemi Önerisi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 08: PlusTek Standı
Plustek'in SOHO ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği Firewall, WEB sunucusu, NAS ve Antivirüs fonksiyonlarına sahip hepsi bir arada çözümler
HIS HD4850 ICEQ TurboX Crossfire
Azıyla yetinmeyenler için; ICEQ TurboX Crossfire performansı mercek altında

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar

Videolarımız

Mercenaries 2 World in Flames (Pc, Playstation 3, Xbox 360)

MAGICOOL Sıvı soğutma sistemi

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

0.328