Giriş | |
|
|
|
3 Kasım 2008; 20:02:31
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rocknrollopeth arkadaslar asagıda yazdıgım sorunuma acil cevap bekliyorum.... ben yaklasık 20 gun kadar once dv7 1040et aldım.performansından falan memnundum ama.ardana bikac gun gectikten sonra bi sorun oldugunu farkettim.sorun suydu:bazı resim ve vidyolardaki ısgın cok fazla kullanıldıgı bolumlerde tuhaf renk renk degişimi ve o bolumlerin piksel piksel olup bazen de hareket ettiğini gordum.bu beni baya rahatsız etti.kaliteli vidyolarda ve ısıgın fazla kullanılmadıgı resim,vidyolarda bu sorunla karsılasmıyorum. su anda laptopumu istanbuldaki hp servisine goturmeye karar verdim ama bicok forumda okudugum sikayetlerden dolayı oraya da goturmekten sogudum.bu srunla ilgili baya bi arastırma yaptım ama aynı benim derdimden yakınan hic gormedim.acaba ben mi fazla endişeleniyorum yoksa gercekten bi sorun varmı. lutfen cevaplarınızı bekliyorum..daha 1 ayı doldurmadı tamir yemesini istemiyorum... simdiden ilginiz icin tesekkurler... aynı sorun bendede var hadi divx filmleri geçtim orjinal dvd filmlerdede renklerde pastellenme var sanki net değilmiş gibi ama blu-ray filmleri cam gibi gösteriyor güncelleştirmeleri yükledim sonra ekran kartının en son sürücüsünü yükledim bi kaç video codec filan düzelmedi bu sorunla başka karşılaşan varmı yoksa boşunamı paranoya yapıyoruz...
|
|
15 Kasım 2008; 11:40:41
|
|
|
sorun ekran kartının bi bug ı (sürücü hatası) gibi görünüyor. bu da zaman içinde çıkan ekran kartı driver güncellemeleri ile düzelir. ölü piksel olmadıkça bunun gibi sorunlarda cihazı servislere kurcalatmamanızı öneririm. mesela aynı sorun bug kökenli olduğunda cihazı HDMI çıkışından tv e bağladığınızda tv de de görünebilir. tabi yazdıklarım kendi görüşümdür belki sorun başka bir yerdedir bilemem. ben de aynı cihazdan almayı düşünüyorum, cihazın ekran çözünürlüğünün yanında dvd çözünürlüğü düşük kaldığından dvdler bulanık çıkacaktır ve dediğiniz tarzda fazla ıışıklı veya fazla loş ortamlarda değişik renkler görünebilir. ama full hd bluray çekimler güzel görünecektir. mesela aynı özelliklerde 15.4" olan dv5 1040 modelinde ekran çözünürlüğü dvd çözünürlüğüne daha yakın olduğu için dv5 modelinde bu problem olmayabilir. öneri: dvd izlemeden önce ekran çözünürlüğünü düşürüp bir de bu şekilde denemenizi öneririm quote:
Orjinalden alıntı: leepee quote:
Orjinalden alıntı: rocknrollopeth arkadaslar asagıda yazdıgım sorunuma acil cevap bekliyorum.... ben yaklasık 20 gun kadar once dv7 1040et aldım.performansından falan memnundum ama.ardana bikac gun gectikten sonra bi sorun oldugunu farkettim.sorun suydu:bazı resim ve vidyolardaki ısgın cok fazla kullanıldıgı bolumlerde tuhaf renk renk degişimi ve o bolumlerin piksel piksel olup bazen de hareket ettiğini gordum.bu beni baya rahatsız etti.kaliteli vidyolarda ve ısıgın fazla kullanılmadıgı resim,vidyolarda bu sorunla karsılasmıyorum. su anda laptopumu istanbuldaki hp servisine goturmeye karar verdim ama bicok forumda okudugum sikayetlerden dolayı oraya da goturmekten sogudum.bu srunla ilgili baya bi arastırma yaptım ama aynı benim derdimden yakınan hic gormedim.acaba ben mi fazla endişeleniyorum yoksa gercekten bi sorun varmı. lutfen cevaplarınızı bekliyorum..daha 1 ayı doldurmadı tamir yemesini istemiyorum... simdiden ilginiz icin tesekkurler... aynı sorun bendede var hadi divx filmleri geçtim orjinal dvd filmlerdede renklerde pastellenme var sanki net değilmiş gibi ama blu-ray filmleri cam gibi gösteriyor güncelleştirmeleri yükledim sonra ekran kartının en son sürücüsünü yükledim bi kaç video codec filan düzelmedi bu sorunla başka karşılaşan varmı yoksa boşunamı paranoya yapıyoruz...
|
|
24 Kasım 2008; 14:37:29
|
|
|
Arkadaşlar Merhaba Yaklaşık 1,5-2 ay önce DV7-1040 aldım. Çok kaliteli bir çanta ile evden işe taşıyorum.(arabam ile) Ancak songünlerde fark ettimki tuş takımı ekranın önündeki koruyucu camı çizmeye başlamış. Cihaz kapağı kapalı iken ekranın sağındaki ve solundaki lastik tamponlar tuş takımının cama değmesini önleyemiyor sanırım. Çok can sıkıcı bir durum. Gerek dışının gerek içinin çizilmemesi için çabalarken ki inanın bir tek çizik dahi yok kullanımdan kaynaklanan...cihazın kendi kenidene zarar veriyor olması Aynı durumla karşılaşan var mı acaba aranızda? Çözüm bulamazsam hemen satacağım yoksa kriz geçirmemek elde değil......
|
|
25 Kasım 2008; 22:31:22
|
|
|
bende almaya karar verdim bursada olupta bu notebook u alan varmı nerden aldığınızı kaça aldığınızıda yazarsanız sevinirim  | | | |