Şimdi Ara

En iyi diş macunu ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
5
Favori
195.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaa arkadaş herkes birden cahil olabilir mi yaa, yuh diyorum, hiç birinizin internete girme imkanınız yok mu arkadaşlar bir araştırın lütfen...
    Bu diş macunlarının nasıl zehirli ve tehlikeli olduklarını bilmiyor musunuz ???

    CAHİL CAHİL birbirinize zehir tavsiye ediyorsunuz !!!


    ...
  • userneym kullanıcısına yanıt
    Arkadaş haklı...

    Birkaç gün deneyerek bu yöntemlerle diş macununa gerek kalmayabilir.

    Ağız sağlığı için karanfil çiğneyin.

    Yoğurt tüketin.

    Yatmadan önce gargara yapın.

    Meyve tüketimi çok önemli , özellikle elma dişleri temizler.

    Diş fırçasını iyice ıslatıp , macunsuz dişlerinizi fırçalasanız bile faydası olur arkadaşlar.

    Hem florürden korunursunuz hem içeriğindeki SLS den korunursunuz.
  • Arkadaşlar internette bircoktarif var. Basit malzemelerle kendi dis macununuzu yapabilirsiniz. Ben de yeni başladim 2 haftadir falam kulaniyorum. Baslarda biraz tuzlu geliyor ama yutmadiginiz icin sikinti yok. Hatta yutsaniz bile sorun olmaz. Karbonat, deniz tuzu(bendr kaya tuzu vardi onu kullandim) , aroma(nane yagi kullaniyorum portakal yagi falan da kullanilabilir) , su .. Boyle malzemeler var işte. İnternette daha detayli bir sekilde bulabilirsiniz. O bahsi gecen yağlar aktarda veya eczanede bulunur . Son olarak şunu söyleyeyim sanki işe yarıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben diş fırçası na bal ve yoğurt sürerek fırçalıyorum.misvak ve diş ipi kullanın. Tamamen doğal yol. Kimyasal yollarla boşuna diş beyazlatmaya uğraşmayın. İnsanın orjinal diş rengi zaten kötü gözükmez. Ve dişinizi şimdi güzelleştir se bile geleceğinizi zehirler. Bence direk doğal yollarla işinizi görün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullandıklarım arasında en iyisi splat çıktı,çürüklerden koruma ve ağız kokusu giderme yönünden..

    http://tr.splatglobal.com/
  • Hepsini denedim Colgate, ipana , signal , sensodyne bide paradontaz beyazlığı deneyeceğim diş macunlarında aldığım ürünler genelde beyazlık üzerine ama sensodynede beylatıcılı seçerken zor çünkü beylatıcılı çeşit çeşit ürünü var vede diğer markalara göre pahalı şuanda en çok signal hoşuma gidiyor ( white now , white gold, white now ice .expert prodiction beyazlık white now iceden pek bişey anlamyamadım ama yünede güzeller )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68755C01F -- 14 Kasım 2015; 22:09:21 >
  • hiç kullanmamak en iyisi hiç değilse tonla kimyasal zehir alımı olmaz
  • forever bright toothgelde kimyasal yok florur yok dogal ürün. isveçten alınan dünyanın en iyi diş macunu belgesi var.
  • Özel dişçimin tavsiyesiyle yıllardır PARADONTAX-CLASSİC olanından kullanıyorum.Tavsiye ederim bir çok sorunada diş eti şişmesi gibi vs iyi geliyor...
  • Geçen gün sensodin naneli aldım güzel tavsiye ederim
  • https://www.youtube.com/watch?v=zmKQagY3z4A

    videoyu ızlemenızı tavsıye ederim.




  • Florür ve kimyasal katkı maddesi içeren macun değilde helal sertifikalı macun alın. Aloe veralı iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forever'in ürününü aldım maksat denemek. O da iyi değilse misvak arayacağım gerçek misvak.
  • Signal White Now Gold kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: groll

    diş macunları arasında pek fark yok boşuna 7-8 ytl vermeyin sadece içindeki dolgu maddeleri değişiyor..dişmacunundaki en önemli kıstas florür oranıdır.dişi koruyanda florürdür..florürü fazla olanı tercih etmek gerekir..ayrıca diş fırçalamada dış fırçasının tipi ve fırçalama şekli %85 öneme sahiptir.kalan %15 lik kısımda macunun önemini gösterir..ve herkesin bildiğinin aksine dış macunları beyazlatmaz beyazlatmak istiyorsanız dişçiye gidip ağartma uygulayacaksınız ki ben şu anda uyguluyorum 10 günde bayağ açıldı rengi.fiyatını merak edenler 300 ytl civarı birşey..isterseniz resimde koyabilirim.

    Yanılıyorsunuz, tam tersine florür çok zararlı bir maddedir ve en az olanı tercih etmek gerekir. Florür maddesi normalde çok zararlı bir madde ve beyne, beyin gücüne düşünme yetisine büyük zarar veriyor ve yetişkinlere olsun özellikle çocuklara çok zararlı. O yüzden mümkünse hiç florür içermeyen bir diş macunu tercih edilmeli veya en azından en az içeren kullanılmalı.

    Peki zararlı olduğu halde neden hala diş macunlarında kullanılmaya devam ediliyor diyeceksiniz? Onlara göre belli bir miktarın altında kullanıldığı zaman dişlere faydalı olduğu söyleniyor ama beyne verdiği zarar gözardı ediliyor.

    Mel Gibson'un bir filminde(sanırım Conspiracy) bile geçiyordu diş macunlarına flörür koyup insanlarıın beynini etkilediklerine dair. Dolayısıyla bu florür konusu çok önemli bu konuda bilinçlenmemiz lazım ve protesto etmemiz lazım bu üreticileri. İnsan neslini yok etmeyi amaçlıyor şakası yok bu işin!!

    Ben hatta baktım florürsüz bir marka bulamayınca diş macunu bile kullanmamaya başladım. Aslında en güzeli Misvak kullanmak. Kendinden macunu olan tek islami diş fırçası, macununu kendi salgılıyor zaten ayrıca macuna para vermeye gerek kalmıyor. En sağlıklısı ve dişlere çok faydası olan Misvaktır. Alışkanlık haline getirmediğimiz için kullanması zor geliyor ama çok basit aslında. her an her zaman yanında taşıyabilirsin. Cebine koyarak her an fırçalayabilirsin su da gerektirmiyor temizlemek için.

    Bunun dışında yeni keşfettiğim bir marka var oldukça iyi, organik ve bitkisel ağaçların özütlerinden yapılma ve en önemlisi florür ve kimyasal maddeler içermiyor.

    Adı L'angelica, italyan markası. Bitki özlerinden ürünler üreten bir Enstitü'nün ürünü. Bir Öğrenci Yurdu, Kuran kursu hayır kermesinde denk geldim 17.5 dan satılıyordu ve hemen 2 adet aldım, farklı organik bir ürün olduğunu anladım hemen. Daha sonra araştırdım, Migros ve Makrocenter'larda satılıyormuş fiyatı 22.5 TL(bazen kampanya ile 2 adet alabiliyorsunuz) ama değer. Tadı çok iyi ağzı yakmıyor. Şu an kullanıyorum çok memnunum.

    Onun dışında Paradontax da önerilebilir ama florür var sanırım içinde..

    Bence en güzeli misvak kullanmak! diş macununa gerek kalmıyor, kendisi macunu salgılıyor ve dişlere çok faydalı bu kokulu salgı.




  • Misvak yeterli değil diş bakımında. (dişçime sorduğumda güldü ne misvağı der gibisinden ki Türkiyenin en iyi diş hekimlerinden kendisi) Geçmişte yetişen birçok coğrafyada kullanılmış olması etken değil. Sonuçta diş ve ağız bakımı komplike bir bakımdır. Dişlerin aralarına iyi giren yumuşak uçlu bir diş fırçası, bakteri oluşumunu azaltan bir diş macunu, diş taşı için mutlaka diş ipi, ağız kokusu içinse mutlaka dil fırçalanmalı. Diş fırçası olarak şiddetle Curaprox'u öneririm. İsviçre malı, kılları özel bir maddeden ve çok yumuşak.





  • alimakgrav A kullanıcısına yanıt
    İyide misvağın kendisinde flörür var zaten :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DnzIrmk

    Misvak yeterli değil diş bakımında. (dişçime sorduğumda güldü ne misvağı der gibisinden ki Türkiyenin en iyi diş hekimlerinden kendisi) Geçmişte yetişen birçok coğrafyada kullanılmış olması etken değil. Sonuçta diş ve ağız bakımı komplike bir bakımdır. Dişlerin aralarına iyi giren yumuşak uçlu bir diş fırçası, bakteri oluşumunu azaltan bir diş macunu, diş taşı için mutlaka diş ipi, ağız kokusu içinse mutlaka dil fırçalanmalı. Diş fırçası olarak şiddetle Curaprox'u öneririm. İsviçre malı, kılları özel bir maddeden ve çok yumuşak.



    Misvak fazlasıyla yeterlidir. Karşı olan Diş hemiklerinin görüşleri gerçeği yansıtmıyor, bilimsel bir görüş değil, işlerine gelmediği için, ideolojik olarak karşı çıkıyorlar. Ayrıca tabi misvak kullanılması işlerine gelmiyor, çünkü o zaman diş fırçası ve diş macunu satılamaz! :)) Ayrıca sağlıklı dişleri kim ister? Dişler bozulsunki diş hekimlerine iş çıksın ve para kazansınlar. Misvak ucuz olduğu için, diş fırçalarını üretici firmaların destek verdiği Diş hekimleri öneriyor.

    Misvak lifleri dişlerin arasına kadar girebiliyor ve iyi bir temizlik yapıyor, ve kendi macun yerine geçen dişlere son derece yararlı kendi salgısın salgılıyor, yutulsa bile sararı yok, ve heryerde su ihtiyacı olmadan cebinizden çıkarıp fırçalayabilirsiniz.

    Belirttiğiniz Avrupadan gelme diş fırçalarının çoğunda domuz kılı kullanılıyor, iyice araştırmadan kullanılmaz!




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.