Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
iPhone sahipleri hayal kırıklığı yaşıyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Donanım sorunları, Aksesuarlar, Yedek parça >> iPhone sahipleri hayal kırıklığı yaşıyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Salleen

30 Temmuz 2008; 13:22:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Çıktığı ilk hafta 1 milyon satan iPhone, bazı kullanıcılarını üzmeye başladı.

İlk hafta 1 milyon satarak rekor kıran iPhone'u Türkiye'de de birçok kullanıcı dört gözle bekliyor. Henüz Türkiye satış tarihi belli olmayan iPhone'un geç gelecek olması belki de hepimiz için iyi oldu.

Sebebi ise bazı kullanıcıların 2 hafta önce satın aldıkları iPhone 3G'nin 16 GB beyaz modelinde hatalı üretim olduğunu bildirmesi. Bazı modellerde kasanın kulaklık çevresinde ve ya da köşelerinde çatlamalar olması tüm iPhone hayranlarını korkuttu.

Telefonda meydana gelen bu hatanın sebebi ise hem üretim maliyetlerini düşürmek hem de radyonun daha iyi çekmesini sağlamak amacıyla telefonun orijinalde alüminyum olarak üretilen kapağının plastik ile değiştirilmesi.

kaynak:chip online..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salleen -- 30 Temmuz 2008; 13:22:31 >

Fotoğraflarım için>>
http://brzmrt.deviantart.com/
http://www.fotokritik.com/kullanici/Salleen
Shady

30 Temmuz 2008; 13:25:43 

Apple garanti kapsamında değiştirme yapacaktır...

Ancak yinede büyük firmaların hala bazı modellerde neden üretim hatası yaptıklarını anlayamıyorum...

"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte,adı konamaz..." İ. ÇUPİ

Salleen

30 Temmuz 2008; 13:26:56 

açıkcası böyle durumları bekliodum ben.. bu plastik olayı iyi olmadı...

Fotoğraflarım için>>
Shady

30 Temmuz 2008; 13:30:23 

quote:

Orjinalden alıntı: Salleen

açıkcası böyle durumları bekliodum ben.. bu plastik olayı iyi olmadı...

iPhone 3G Stress testi izlemenizi öneririm...Plastik kasanın sağlam olduğunu anlarsınız o zaman...

"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte,adı konamaz..." İ. ÇUPİ

Evolution

30 Temmuz 2008; 13:31:44 

Hiç bir şey olmadan mı çatlamış arka kapak? Yoksa yere düşürme falan mı var?

Intel C2D E8400 3.0 Ghz | Gigabyte-EP45-DS3L | Thermaltake VH6000BWS ARMOR+ | 2x Samsung 500GB 16MB SATAII | OCZ DDR2 1066Mhz (2x2GB) Reaper HPC
HP 22" w2207 | LG DVD-RW | Logitech G5 v.1
Şimdilik bu kadar yavaş yavaş topluyorum :)
Salleen

30 Temmuz 2008; 13:37:31 

Shady nerden izleyebilirim link var mı =)..
düşürmeyle çatlamıştır tabiki kendi kendinede çizilip kırılacağını zannetmiyorum =)

Fotoğraflarım için>>
nofear666

30 Temmuz 2008; 13:42:45 

Şimdi izledim Pc world un editörü anahtarla çizmeye çalıştı muslukta sabunlu suyla yıkadı hiçbirşey olmadı. en son 5 6 kere yere attı 1. 1.5 metreden ekran çatladı sonra motorsikletle üstünden geçtiler halen daha çalışıyor :)

IMZANIZ KURAL İÇİDİR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumanıza gerek yok.
Shady

30 Temmuz 2008; 13:47:47 

quote:

Orjinalden alıntı: Salleen

Shady nerden izleyebilirim link var mı =)..
düşürmeyle çatlamıştır tabiki kendi kendinede çizilip kırılacağını zannetmiyorum =)

http://www.pcworld.com/video/id,545-page,1-bid,0/video.html

Yani sanıldığı gibi plastik ucuz plastik değil...Sert bir yapıya sahip ve yere düştüğünde de çatlamıyor..

Ancak ne olsada kullanırken dikkat etmek lazım..Yere düşürmede oluşabilecek sonuçlar Apple'ı bağlamaz kullanıcı hatası olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 30 Temmuz 2008; 13:48:57 >

Evolution

30 Temmuz 2008; 13:48:20 

quote:

Bazı modellerde kasanın kulaklık çevresinde ve ya da köşelerinde çatlamalar olması tüm iPhone hayranlarını korkuttu.

telefonda meydana gelen bu hatanın sebebi ise hem üretim maliyetlerini düşürmek hem de radyonun daha iyi çekmesini sağlamak amacıyla telefonun orijinalde alüminyum olarak üretilen kapağının plastik ile değiştirilmesi.

Bu şekilde okuyunca sanki kendi kendine olmuş gibi anlaşılıyor.Telefonda meydana gelen hata falan demişsin de eğer yere düşürüldüğünde kırılıyorsa bu telefonun hatası değil kullanıcının hatasıdır.Ayrıca Apple telefonun kırılmaz bir özelliği olduğunu falan da söylemedi.İnsanlar ilk versiyonda da ekran için aynı şeyi yaptılar.Apple ekranın çizilmez olduğunu söylememesine rağmen böyle bir olay yaşayanlar Apple'a attılar suçu.

Intel C2D E8400 3.0 Ghz | Gigabyte-EP45-DS3L | Thermaltake VH6000BWS ARMOR+ | 2x Samsung 500GB 16MB SATAII | OCZ DDR2 1066Mhz (2x2GB) Reaper HPC
Evolution

30 Temmuz 2008; 13:50:33 

quote:

Orjinalden alıntı: nofear666

Şimdi izledim Pc world un editörü anahtarla çizmeye çalıştı muslukta sabunlu suyla yıkadı hiçbirşey olmadı. en son 5 6 kere yere attı 1. 1.5 metreden ekran çatladı sonra motorsikletle üstünden geçtiler halen daha çalışıyor :)

O videoda sabunlu suyla yıkarken telefonu alttan ve üstten eliyle bastırıyor içine su girmesin diye.Dış kasa ve ekran zaten su geçirmez.Yaptığının mantığı nedir anlamadım.

JoeTheKid

30 Temmuz 2008; 14:15:15 

Kim demiş Iphone su geçirmez diye, geçen haftasonu içerisinde yurtdışındaki bir eğlence parkında suyla alakalı bir etapta telefon elimdeyken üzerine yüklü bir su dökülmesi oldu. Telefon hemen sapıtmaya başladı. Ekranda hata mesajları gelmeye başladı. Otele döndüğümde kurutma makinesi ile kuruttuktan sonra bir iki saat bekledim. Açtığımda yeniden çalışmaya başladı ancak açma kapama tuşu eski hassasiyetini kaybetti. Açma ve kapama düğmesine daha sert basmak zorunda kalıyorum. Yani o görüntülere aldanıp su geçirmiyor zannetmeyin, başınıza böyle bir olay gelirse telefonu hemen bir bez yardımıyla silin ve akşama kurutun.

quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

quote:

Orjinalden alıntı: nofear666

O videoda sabunlu suyla yıkarken telefonu alttan ve üstten eliyle bastırıyor içine su girmesin diye.Dış kasa ve ekran zaten su geçirmez.Yaptığının mantığı nedir anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoeTheKid -- 30 Temmuz 2008; 14:15:28 >

Evolution

30 Temmuz 2008; 14:22:12 

Mesajımı düzgün bir şekilde okursan ne demek istediğimi anlayacaksın umarım.

Teknik.Servis

30 Temmuz 2008; 14:38:08 

radyo he yenıs seride radyoda var he helal olsun

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
MoqoKo

30 Temmuz 2008; 14:40:37 

quote:

Orjinalden alıntı: Teknik.Servis

are you sure??

Teknik.Servis

30 Temmuz 2008; 14:49:17 

quote:

Orjinalden alıntı: MoqoKo

quote:

Orjinalden alıntı: Teknik.Servis

are you sure??

yeni duydum

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Evolution

30 Temmuz 2008; 14:52:16 

Radyodan kasıt şebeke sinyalleri sanırım.

Intel C2D E8400 3.0 Ghz | Gigabyte-EP45-DS3L | Thermalt