Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AudioEngine A5 2+1 hoparlör aldım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> AudioEngine A5 2+1 hoparlör aldım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
amo

30 Temmuz 2008; 11:33:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar dün Audioengine A5 hoparlör aldım, yalnız bazı sesler mesela pad sesleri aşırı yankılanıyor. ses kartının tüm ayarına baktı ama bi türlü düzelmedi. bu hoparlörü kullananlarda aynı sorun varmı?

Asus P5Q Deluxe P45 | Intel Core Quad 6600 2.4Ghz G0 Edi��n | nVidia-Zotac GTX 260 | 4GB OCZ Platinum XTC DDR2 | 2x250 GB Seagete | Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty | Enermax Big Chakra | Samsung 931MB Widescreen LCD | Logitek MX5500 | Logitek G9 Lazer Mouse
victorist

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 11:50:11 

AudioEngine5 iniz hayırlı olsun çok güzel ve kaliteli monitör hopalör dür yakın zamanda bende alıcağım

AudioEngine5 i kullanan değer forum arkadaşalrımız sana yardımcı olacakdır

victorist

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 11:54:04 

2+1 derken sitesindeki subwoofer olan yani bu subwoofer ıdamı aldınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorist -- 30 Temmuz 2008; 11:52:54 >

Rëaksiyon

30 Temmuz 2008; 11:57:28 

A5 normalde 2.1 değildir, merak ettim yanında ekstra bir subwoofer mı aldınız?

Bahsettiğiniz gibi bir yankılanma sorunu bende yok, aksine çok temiz bir ses vermesi gerekir, isterseniz bahsettiğiniz ses dosyalarından örnek gönderebilirseniz deneme yaparım.

quote:

Orjinalden alıntı: amo

arkadaşlar dün Audioengine A5 hoparlör aldım, yalnız bazı sesler mesela pad sesleri aşırı yankılanıyor. ses kartının tüm ayarına baktı ama bi türlü düzelmedi. bu hoparlörü kullananlarda aynı sorun varmı?

amo

30 Temmuz 2008; 12:14:48 

özür dilerim yanlış olmuş, Sub yok sadece iki tane Hoparlör aldım. sub da almayı düşünüyorum önerebileceğiniz şöyle ufak boyutlu, çok ağır olmayan hangileri var?

Alcoholic:

hoparlörün genelinde bir yankılanma var, bazı şarkılarda aşırı bazılarında hafif, inşallah öğleden sonra şarkıyı size yollayacam, siz bi denerseniz çok sevinirim. ayrıca uzun zamandır kullandığım kulaklıktada aynı sorun oluştu şimdi. Creative Fatality ses kartı kullanıyorum tüm ayarları ile oynadım ama olmadı.
bide microfondan bi türlü ses alamadım, kulaklıktan geliyor ama Audioengine den gelmiyor.

Asus P5Q Deluxe P45 | Intel Core Quad 6600 2.4Ghz G0 Edi��n | nVidia-Zotac GTX 260 | 4GB OCZ Platinum XTC DDR2 | 2x250 GB Seagete | Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty | Enermax Big Chakra | Samsung 931MB Widescreen LCD | Logitek MX5500 | Logitek G9 Lazer Mouse
Rëaksiyon

30 Temmuz 2008; 12:22:43 

Görünüşe göre ses kartınızın ayarlarında bir karışıklık olmuş gibi.

Subwoofer için ayırabileceğiniz bütçe nedir? bir fiyat belirlerseniz ona göre tavsiyelerde bulunmaya çalışırız.

X-Fi serisi hakkında bir bilgim yok ama default ayarlara dönmek gibi bir ihtimaliniz varsa onu deneyebilirsiniz.

quote:

özür dilerim yanlış olmuş, Sub yok sadece iki tane Hoparlör aldım. sub da almayı düşünüyorum önerebileceğiniz şöyle ufak boyutlu, çok ağır olmayan hangileri var?

Alcoholic:

hoparlörün genelinde bir yankılanma var, bazı şarkılarda aşırı bazılarında hafif, inşallah öğleden sonra şarkıyı size yollayacam, siz bi denerseniz çok sevinirim. ayrıca uzun zamandır kullandığım kulaklıktada aynı sorun oluştu şimdi. Creative Fatality ses kartı kullanıyorum tüm ayarları ile oynadım ama olmadı.
bide microfondan bi türlü ses alamadım, kulaklıktan geliyor ama Audioengine den gelmiyor.

mamo99

30 Temmuz 2008; 12:30:54 

eax açık olmasın bi bakın ona default yapın ayarları konsoldan düzelmezse driverde sorun olabilir kullandığınız monitörler çok güzel ve bence ses kartınızı değiştirip m-audio revulation 7.1 alın çünki x-fi başarılı bir kart ancak ev kullanıcıları için genel olarak iyi film oyun müzik hepsi bir arada için müzik için m-audio alın bence

Rëaksiyon

30 Temmuz 2008; 12:34:46 

M-Audio ses kartlarını bende almayı düşünüyorum. Özellikle bir Hi-Fi firması ses kartı olarak sitesinde setleri ile birlikte kullanılmak üzere bu kartları tavsiye edince ciddi ciddi düşünmeye başladım.

quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

eax açık olmasın bi bakın ona default yapın ayarları konsoldan düzelmezse driverde sorun olabilir kullandığınız monitörler çok güzel ve bence ses kartınızı değiştirip m-audio revulation 7.1 alın çünki x-fi başarılı bir kart ancak ev kullanıcıları için genel olarak iyi film oyun müzik hepsi bir arada için müzik için m-audio alın bence

victorist

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 14:28:44 

M-Audio ses kartı almayı bende düşünüyorumyalnız modeller arasındakarasızlık yaşayabilirim

M-Audio Revulation 7.1

M-Audio Audiophile 192

M-Audio Audiophile 2496

M-Audio Audiophile 192 nın fiyatı biraz daha pahalı kalıyor sadece kaliteli Müzik için en doğru seçimi bulmalıyız

amo

30 Temmuz 2008; 16:23:48 

EAX efektini devre dışı bıraktım sonra tüm ayarları default yaptım olmadı, driveri tekrar kurdum olmadı, Creative'nin sitesinden en son driveri indirip kurdum gene olmadı. sesler iyi, güzel ama şarkılarda acayip bir rahatsız edici yankılanma var, sanki aşırı reverb efekti verilmiş gibi.

ben hem müzik dinlemek, hem film seyretmek hem arada-sırada müzik yapmarken kullanmak için almıştım Audioengine yi, müzikte şu yankılanma olayı olmazsa çok iyi, sesler çok dengeli, ama film seyretmek için kesinlikle 5+1 lazımmış. mesela filmlerin savaş sahnesinde silah sesleri çok güçsüz geliyor.

resimdeki kartlar professional müzik yapımı için kullanılan kartlar değilmi? bu kartlar müzik dinlemekten ziyade kaliteli kayıt için kullanılıyor bildiğim kadarıyla. bu kartlar sesi olduğu gibi sade halinde çalıyor, o yüzden fazla bi şey beklemeyin. Çünkü ben zamanında M-Audio 1010 LT kullandım ondan biliyorum. müzik dinlemek için yinede Creative X-fi derim ben.

amo

30 Temmuz 2008; 16:25:47 

quote:

Subwoofer için ayırabileceğiniz bütçe nedir? bir fiyat belirlerseniz ona göre tavsiyelerde bulunmaya çalışırız.

200 lira olabilir, zorlasam belki 300 yapabilirim. tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler

victorist

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 16:39:50 

quote:

EAX efektini devre dışı bıraktım sonra tüm ayarları default yaptım olmadı, driveri tekrar kurdum olmadı, Creative'nin sitesinden en son driveri indirip kurdum gene olmadı. sesler iyi, güzel ama şarkılarda acayip bir rahatsız edici yankılanma var, sanki aşırı reverb efekti verilmiş gibi.

ben hem müzik dinlemek, hem film seyretmek hem arada-sırada müzik yapmarken kullanmak için almıştım Audioengine yi, müzikte şu yankılanma olayı olmazsa çok iyi, sesler çok dengeli, ama film seyretmek için kesinlikle 5+1 lazımmış. mesela filmlerin savaş sahnesinde silah sesleri çok güçsüz geliyor.

resimdeki kartlar professional müzik yapımı için kullanılan kartlar değilmi? bu kartlar müzik dinlemekten ziyade kaliteli kayıt için kullanılıyor bildiğim kadarıyla. bu kartlar sesi olduğu gibi sade halinde çalıyor, o yüzden fazla bi şey beklemeyin. Çünkü ben zamanında M-Audio 1010 LT kullandım ondan biliyorum. müzik dinlemek için yinede Creative X-fi derim ben.

Audio Engine5 ile X-fi ile beraber kullanılmasını hiç tasvip etmem açıkcası bir çok yönden özelliklede Bass konusunda tabi tercih sizin

Rëaksiyon

30 Temmuz 2008; 17:32:15 

200 YTL civarında ikinci el belki bulabilirsin.

300 YTL ye Teknosada Jamo Sub 200 var.

Specifications:
system Bass reflex
Woofer (inch/mm) 8 / 203
Impedance (Ohm) 22k
Weight (kg/lb) 8,4 / 18.5
Dimensions (HxWxD/mm/in) 333×230×430 / 13.1×9.1×16.9
Amplifier Rated Output 200Watt
Frequency Range 40 - 150
cut Off Frequency Variable
phase Variable

En kötü ihtimal ikinci el fiyatları gayet uygun olan bir Z2300 alınıp Subwooferı bağlanabilir ama bu konuda emin değilim.

Kötü bir subwoofer sistemin ses kalitesine kötü bir etkide yapabilir. Birde aldığınız firmaya danışmak lazım.

Benim araştırmalarımda bulduğum Fiyat/Performans oranı iyi sayılabilecek subların listesinide vereyim, gerçi fiyatları senin belirlemiş olduğun fiyatın biraz üzerinde ama kalite olarak da iyi sayılırlar.

Velodyne VX-10
Infinity PS 10
Polk Audio PSW12

Acele edip kötü bir sub almaktansa zamanla para biriktirip daha iyi bir sub almak en iyisi olacaktır, karar senin.

quote:

quote:

200 lira olabilir, zorlasam belki 300 yapabilirim. tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler

Jamo Sub 200 modelini "Ev Sinema Ses Sistemleri" bölümünde olan arkadaşlardan kullananlar vardı onlara danışabilirsin subwooferın performansı hakkında sana bilgi vereceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcoholic -- 30 Temmuz 2008; 17:34:09 >

mamo99

30 Temmuz 2008; 17:45:04 

200 e 300 e iyi bir sub zor biriktirip 600 gibi bi bütçe yapabilirseniz alabileceğiniz çok güzel bir subwoofer var m-audio bx10s ama bütçe 600 olmalı güzel giderler birbirlerine ama audio engine a5 yerine benim düşüncem keşke m-audio bx5a alsaydınız ilerde yanına birde bx10s aldığınızda harika olurlardı ses kartıda m-audio revulation 7.1 çok güzel olur bu üçlü siz bence audioengine a5 in yanına bir bx10s ve revulation 7.1 eklemeye bakın ilerki zamanlarda x-fi dede standart kullanın onlarla herşeyi birtek 24bit crystalizer keyfinize göre isterseniz açın
yankı olayınız olmaması gerek ama ayarları kapatınca

amo

30 Temmuz 2008; 18:59:40