Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Gecikme Zamanı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Gecikme Zamanı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kty1907

30 Temmuz 2008; 10:34:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar,

MSI K9A2 anakartım ve 5000+ işlemcim vardı. Dün Gigabyte EP35C-DS3R 1333FSB/DDR2+DDR3 S+GL+16X 775

anakart ve E8400 işlemci aldım. Eski sistemimdeki Kingston Hyperx PC6400 CL4 ramleri yeni anakarta taktım.

Sorun şu ki 2 senedir CL 4-4-4-12 olarak kullandığım ramler, 5-5-5-16 olarak çalışmaya başladı. Bunun ne gibi bir açıklaması olabilir ? Kafayı sıyıracağım.

Gigabyte'ın anakartı ile birlikte gelen EasyTune5 Pro yu incelemiştim biraz ne var ne yok diye, acaba oradan mı birşeyler bozdum dedim, biosu optimised defaults ayarlarına geri döndürdüm fakat yine değişen bir şey olmadı.

Şu an bios tan manuel olarak 4-4-4-13 girdim ve bu şekilde kullanıyorum.

Bu durumun olası nedenlerini ve çözümlerini paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

LINEBACKER

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2008; 10:58:08 

ortada bir sorun yokki çözüm olsun

manuel 4 4 4 12 ayarlı şekilde kullanıldığında hiçbir problem olmayacaktır

benim ramlerde 2.3.3.6 olarak yazıyor ustunde ama anakarta takınca 3.3.3.8 çalışıyor manuel 2.3.2.5 yaptım mesela

AMD OPTERON 175@2.8GHZ ~ ASUS A8N32-SLI DELUXE ~ MSI 512MB 8800GTS OC ~ CORSAIR 2048MB DUAL 3200 C2PRO 2.3.2.5 ~ SEAGATE 320GB 7200.10 SATA2 ~ PHILIPS 190X6 ~ CREATIVE AUDIGY 2 PLATINUM ~ CREATIVE MEGAWORKS 5+1 THX ~ GIGABYTE 3D MARS FULL TOWER ~ HIGH POWER 560W ~ PLEXTOR PX-W5224A ~ ASUS DVDRW 1814BLT
First Lieutenant
Drifter_Soldier

30 Temmuz 2008; 11:11:26 

En basitinden soylıyım bu ramden cok anakartın kendi kafasına göre tımeıng lerı ıle oynayabılıyo ama bıos tan sen bunu normale dondurebılrsınkı zATen bu problem olcuak bı olay degılde farklı bı anakrta taksan farklı zamanlamalrda calısma ıhtımalı var ama performansa etki edıcegını pek sanmam..

Ben, Küçükken Annenizin Oynama Dediği Çocuklardanım...!!
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Gecikme Zamanı Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: KASIRGA
CPU Turkey yarışması kapsamında TOBB üniversitesi tarafından geliştirilen KASIRGA kod adlı işlemci
Arctic Cooling Accelero ekran kartı soğutucusu
Arctic Coolingin pasif ekran kartı soğutma çözümü

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir