Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
*Pır Sensör

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> *Pır Sensör Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Méchatronic

30 Temmuz 2008; 2:41:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

resimdeki hareket algılayıcı sensöre ait datasheet vb. gibi kullanabileceğim döküman bulamadım.bu sensörler hakkında bilginiz varmı? bağlantı şeması , nasıl çalıştığı vb. gibi ? ..

teşekkürler..

garfie

30 Temmuz 2008; 9:45:55 

aşağıdaki linklere bir göz atın.

http://www.futurlec.com/PIR_Sensors.shtml
http://www.futurlec.com/PIR_D203S.shtml

--------------------------------------
Méchatronic

30 Temmuz 2008; 13:19:56 

teşekkürler..

Méchatronic

30 Temmuz 2008; 13:38:19 

datadan anladığım kadarıyla çıkıntılı olan bacağı +5 v a orta bacağı çıkışa diğer bacağıda - ye bağladım.bağlantı şemasında - ile çıkış arasında 47 k var onu da taktım fakat çıkışı ölçtüğümde 0.671 v civarında.. ve sensör önüne elimi koyunca gerilim değerinde değişme olmuyor..daha önce bunu çalıştırmış olan yada nasıl çalıştırabileceğimiz konusunda fikri olan varmı?

eloko

30 Temmuz 2008; 14:59:08 

mercek kullanman lazım.pır sensörlerin önünde olan beyaz plastik gibi birşey.

Méchatronic

30 Temmuz 2008; 19:24:35 

besleme gerilimini 12 v yapıp denedim.. algıladığı zaman 7 volt algılamadığı zaman ise 12 volt çıkış veriyor.. algılama gerilimini 0 volta düşürebilirmiyiz?

Méchatronic

31 Temmuz 2008; 1:51:35 

quote:

Orjinalden alıntı: garfie

aşağıdaki linklere bir göz atın.

http://www.futurlec.com/PIR_Sensors.shtml
http://www.futurlec.com/PIR_D203S.shtml

Bu Pır dedektörü M7612 kodlu bir entegre ile kullanılıyor sanırım.Bağlantıları nasıl olacak bilen var mı?

tazmania_vn

31 Temmuz 2008; 8:35:10 

PIR” Sensörler: PIR (Passive Infrared sensor), PIR (Pyroelectric Infra Red sensor)
Ulkemizde hareket sensörleri diye adlandırılan Pyro-elektrik sensörler bir insanın veya bir alevin ısısını (detekte) algılayabilirler. Insanlar veya sıcak kanlı hayvanlar bu tip sensörler tarafından algılanabilen kızılötesi ışık (8 - 10mm arası) üretirler. Bu özellik hırsız alarmlarının hareket algılama sitemlerinde kullanılırlar. Ortamdan gelen ışık Freshnel lens / mercek filtre yardımıyla IR ışınların kırılma açılarını tam sensör üzerine düşürerek ışınların sensör üzerine odaklanmasını ve algılama mesafesinin arttırılmasını sağlar. Lens/ mercek silindirik değil çokgen şeklindedir. İnsan veya canlı hareket ettiğinde sensör üzerine düşen ışık çokgen yapıdan dolayı kesilir tekrar gelir. Buradan hareketli bir canlı olduğu anlaşılır.
Alev algılayan pyro-elektrik sensörler yangın alarmı imalinde kullanılırlar. Bu tip UV mor ötesi detektörler bir alevin ışınlarına (185 nm – 260 nm arası) hassastırlar. Hamamatsu, bir çakmağın alevini 5m’den algılayabilen bir detektörü pazarlamaktadır. (UV TRON R2868)

bendede bu kadar bir bilgi var simdiye kadar hic bu tur sensolerle calistigim olmamisti ama bu kadar kucuk bilgilerle on bilgi edinebiliyorum insallah sanada bir faydai olur kolay gelsin

>>>DH ÜNİVERSİTELİLER GRUBU<<<
» DH Elektronik Klubü »
Méchatronic

31 Temmuz 2008; 12:15:45 

quote:

Orjinalden alıntı: tazmania_vn

PIR” Sensörler: PIR (Passive Infrared sensor), PIR (Pyroelectric Infra Red sensor)
Ulkemizde hareket sensörleri diye adlandırılan Pyro-elektrik sensörler bir insanın veya bir alevin ısısını (detekte) algılayabilirler. Insanlar veya sıcak kanlı hayvanlar bu tip sensörler tarafından algılanabilen kızılötesi ışık (8 - 10mm arası) üretirler. Bu özellik hırsız alarmlarının hareket algılama sitemlerinde kullanılırlar. Ortamdan gelen ışık Freshnel lens / mercek filtre yardımıyla IR ışınların kırılma açılarını tam sensör üzerine düşürerek ışınların sensör üzerine odaklanmasını ve algılama mesafesinin arttırılmasını sağlar. Lens/ mercek silindirik değil çokgen şeklindedir. İnsan veya canlı hareket ettiğinde sensör üzerine düşen ışık çokgen yapıdan dolayı kesilir tekrar gelir. Buradan hareketli bir canlı olduğu anlaşılır.
Alev algılayan pyro-elektrik sensörler yangın alarmı imalinde kullanılırlar. Bu tip UV mor ötesi detektörler bir alevin ışınlarına (185 nm – 260 nm arası) hassastırlar. Hamamatsu, bir çakmağın alevini 5m’den algılayabilen bir detektörü pazarlamaktadır. (UV TRON R2868)

bendede bu kadar bir bilgi var simdiye kadar hic bu tur sensolerle calistigim olmamisti ama bu kadar kucuk bilgilerle on bilgi edinebiliyorum insallah sanada bir faydai olur kolay gelsin

Verdiğin bilgiler için teşekkürler fakat ben çalışma mantığından çok bağlantı şeması ve kullanımını öğrenmek istiyorum

thenoone

1 Ağustos 2008; 20:46:29 

pir sensor konusunda çok çalıştım merak ettiklerini cevaplandırabilirim

sorularını tam iletirsen yardımcı olmak isterim.
turker1

3 Ağustos 2008; 1:20:27 

şimdi bu pir sensör ile hareket olunca led yanmasını istiyorum. pic ile olabilir. bağlantı nasıl olucak? ve bunun önüne arkadaşımızın dediği gibi çokgen şeklinde mercek mi koymamız lazım.

Hazar

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2008; 1:42:31 

Fresnel lens kullanmak zaruridir.
Futurlec'de lensler mevcut, Türkiye'de futurdaki kadar ufağını bulamadım (bana da ufak lazımdı oradan aldım).

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

turker1

3 Ağustos 2008; 12:48:43 

@Hazar PIR sensor module diye geçenlerden mi aldınız?
Bağlantı olarak nasıl kullanıcaz mesela +5 ve gnd ye 2 ucu bağladık diğer uç önünde bir hareketlilik varsa direk +5 v mi veriyor?

Méchatronic

3 Ağustos 2008; 14:45:05 

futurlec de çok pahalı ya

thenoone

3 Ağustos 2008; 15:07:37 

M7616 ile kolaylıkla çalışabilirsiniz. Bu devre dc besleme için çok uygundur. Led yakmak veya güvenlik uygulamalarında bu entegreyi kullanabilirsiniz.

ysfylmz

3 Ağustos 2008; 16:36:16 

Bu sensörlerin fiyatı nedir aşaı yukarı?

turker1

3 Ağustos 2008; 19:47:49