Donanım Haber olarak bir ilki daha gerçekleştiriyor ve Radeon HD 4800 serisinin en çok merak edilen modellerinden biri olan HIS Radeon HD 4850 ICEQ4'ün "demo" görsellerini ilk defa yayınlıyoruz. Sadece ATi tabanlı ekran kartları hazırlayan ve firmanın önde gelen iş ortaklarından biri olan HIS yüksek performans meraklıları için hazırlamakta olduğu yeni nesil ICEQ modelleriyle de dikkat çekecek gibi görünüyor. Turbo ve Turbo-X olmak üzere iki farklı varyasyonunun hazırlanacağı belirtilen HIS Radeon HD 4850 ICEQ4 üzerinde ICEQ serisi ekran kartlarıyla özdeşleşen yüksek soğutma performansına sahip soğutucunun son versiyonu bulunuyor. Saat hızları henüz netleşmeyen kart 256-bit bellek veri yoluna, 512MB GDDR3 belleğe ve 800x paralel işlem birimine sahip olacak. Crossfire X teknolojisiyle de uyumlu olan HD 4850 ICEQ, firmanın diğer modellerinden aşina olduğumuz Altın kaplı konnektörleriyle de dikkat çekiyor. Karta ait detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.
Güncelleme: HIS Radeon HD 4850 ICEQ4 Turbo'nun firmanın standart modeline göre 25$, HD 4850 ICEQ4 Turbo-X modelinin ise yine standart HD 4850 modeline göre 35$ daha pahalı olması bekleniyor. Fiyatların tahmini olduğunu ve henüz kesinleşmediğini de belirtelim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Referans tasarımlıların üzerine bilhassa kartın gücünü göstermek için alevli alevli yanar döner desenler işliyorlar. Yani o zaman ne anlamı kalıyor ; alevlerin , ateşlerin ? Şöyle ice-q gibi buz gibi yapsınlar ; karta bakınca böyle içimiz donsa ne güzel olur. Bir de ice-q 4870'i görmeli .
Referans tasarımlıların üzerine bilhassa kartın gücünü göstermek için alevli alevli yanar döner desenler işliyorlar. Yani o zaman ne anlamı kalıyor ; alevlerin , ateşlerin ? Şöyle ice-q gibi buz gibi yapsınlar ; karta bakınca böyle içimiz donsa ne güzel olur. Bir de ice-q 4870'i görmeli .
katılıyorum özellikle ZOTAC sürekli alev malev çiziyor.halbuki ekran kartının soğuk olanı makbuldür.en ideal kart olmuş bu.
Güncelleme: HIS Radeon HD 4850 ICEQ4 Turbo'nun firmanın standart modeline göre 25$, HD 4850 ICEQ4 Turbo-X modelinin ise yine standart HD 4850 modeline göre 35$ daha pahalı olması bekleniyor. Fiyatların tahmini olduğunu ve henüz kesinleşmediğini de belirtelim.
Bunu almak şart oldu ama Türkiye'ye Allah bilir ne zaman gelir.
Yanardağ ama fan güzel, çift slot ve ısı dışarı atılıyo.. standart 4850 nin fanını açınca çok fazla ses yapıyo ama ısı kabul edilebilir seviyelere düşüyo, ancak tüm ısıyı kasa içine veriyo.. Bu nedenle bu dizayn hem sessiz hemde serin bir çözüm olacaktır... bence..
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
Çok şık olmuş gerçekten referans tasarımdan ne kadar sessiz ve iyi soğutacağını çok merak ediyorum doğrusu.Fiyatının ise 250-270$ arası olmasını bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyler7 -- 29 Temmuz 2008; 20:37:57 >
"Öldürdükçe bu devam edicek onu sen yarattın sen yok edebilirsin bir parçan değil sadece senin kinin nefretin sadece ışığa koş boş ver öldürmeyi" Prince of Percia The two Thrones
Bunu almak şart oldu ama Türkiye'ye Allah bilir ne zaman gelir.
eğer bu şekilde bir fiyatlandırma ile gelirse peynir ekmek gibi gider stok sıkıntısı çekilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacem -- 29 Temmuz 2008; 20:56:57 >
acaba standart model derken cıkıcak hd 4850 iceq 4 mu belirtilmiş yoksa referans tasarımlı kart mı yada baska bir soru standart hızlarda ama iceq 4 soğutucya sahip kart cıkıcak mı
artık bır an once anakartımı bıle satmalıyıM 10 numara kartlar ya nvıdıa ya donup bakmam bıle hadı 4870 x 2 senı bklıyorum lutfen bı cık artık en sevdıgım sıte bu ya herseyı takıp edebılıyorum sıkıntım gıdıyor
Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah