Şimdi Ara

*QOSMIO X305 TR'de ilk(Satışa sunuluş 25.07.08-Alış 01.08.08)Resim eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
19.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Detaylı inceleme yapmamamın sebebi detaylı inceleme yapılırken hep özellikleri şöyle şurası şöle denildiği için ben almaya başlamadan önce araştırmalarımı yetkililerin düşüncelerini,deneme yanılma yöntemleriyle aldığım performansı ve memnuniyetimi daha samimi anlıyacağınız için incelemeye gerek duymadım.başıma gelen her türlü olayı size sıcağı sıcağına yazdım.Sayıya pek bağlı kalmıyorum ben.yok vista puanıo şöle benchmark puanı şöle, Bence gerçeği yansıtmıyor.Hepsi ticari amaçlı devamlı parça almaya teşvik edici hareketşer.Çünkü Mercenaries 2 oyununun önerilen sistem gereksinimleri testinde işlemcim sınıfta kaldı.ama oyunu full ayarlarla açtığımda ufacık fps düşüklğü ve tekleme yaşamadım.Çok akıcı oynadım.sIRF BU YÜZDEN BAZI OYUNLARDA HEP TESTTE KALIYODU İŞLEMCİ YÜZÜNDEN AMA DENEME YAPTIĞIMDA FULL AYARLARLA HEPSİYLE OYNUYORUM.Yazdığım cevapları dikkatlice okursanız çok faydalı olabilir sizlere.Sayılara odaklanan insanlar olduğu için test sonuçlarını da yazdım.Şu ana kadar yazdığım tüm yazılarımı bulabilirsiniz.
    Özellikleri imzamda mevcut.Sitesinde daha detayını bulabilirsiniz bu da linki
    http://explore.toshiba.com/laptops/qosmio/X305/X305-Q701
    BUNLARDA RESİMLER.RESİMLERE ALDANMAYIN RENGİ GAYET CANLI BURDA SOLUK ÇIKMIŞ CEP TELEFONUNDAN ÇEKTİĞİM İÇİN

Sayılara bağlı kalanlar için
    3dmark06
    1280*800
    AA : kapalı
    Filltering : optimal
    HLSL VS TARGET : 3_0
    HLSL PS TARGET : 3_0
    Repeat test : off

SM2.0 gRAFİC TEST : 2 OF 2
    cpu Test : 2 of 2
    HDR/SM3.0 G.Test : 2 of 2
    Feature test : kapalı
    Batch test : kapalı

x305- Benim puanım :
    -3D MARK : 7734
    -SM2.0 : 3499
    -HDR/SM3.0 : 3537
    -CPU Score : 1838

3 tane görmüş olduğunuz yerler.Biri ekran kartı fanı,biri içeri hava akımını sağlayan fan diğeri de subwoofer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 24 Haziran 2012; 15:28:11 >

• ikiside önemli etken ancak tabiki ekran kartı daha çok önemli.. Ama işlemcinin iyi olmasıda performansı daha çok arttırır..
    Ben olsam ddr3 lü olanı alırdım.. P7350 işlemcili olan..
    yinede karar senin..
  • arkadaşım bana T9400 işlemcili daha mantıklı geldi.fiyatı 1700 dolar civar fakat senin istediğin x305 1500 civarı o daha kaliteli fiyatıda uygun şimdiden hayırlı olsun bizede burda A300-15D Kaldı heralde...
  • x305 te DDR3 olması beni cezbediyor.bi de 17 inç , kardeşim işlemcide ghz pek bi önemli değil dedi ,oyun için önemli olan özellikle ekran kartı diyor.işte hepsinin birbirinden artısı ve eksiği var çorba yapmışlar.karar veremiyor insan
  • T9400(yeni nesil centrino2) 2.5 GHZ 6MB L2 1066 BUS SPEED - 9700M GTS 512MB - 4 GB DDR2 PC6400 DDR2 800MHz SDRAM

Cache bellek seviyesi çok daha iyi...
  • x305 te de şu var arkadaşlar ddr3 ram olduğu için ekran kartından alınan performans daha da artıyormuş.çünkü ekran kartı da ddr3 olduğu için uyumluluk artıyomuş.işte 1-2 hafta içinde çıkarsa F55 ALDIRACAM AMA çıkmazsa x305 aldırmak zorundayım.bi yabancı forumda okudum.ddr3 e sahip x305ten alınan performans ile f55de alınan performans hemen hemen aynıymış.f55inde eksiği 15.4 inç ekrana sahip olması
  • kardeşimden gelen en son bilgiler arkadaşlar:

1-f55-q503 ile x305 q701 modelleri aynı performansı gösteriyormuş.F55-Q503 MODELİNİN işlemcisinin ghz hızı daha yüksek olmasına rağmen , X305İN DDR3 BELLEĞİ YÜZÜNDEN.
    2-F55-Q502 modeli X305İN İŞLEMCİSİYLE AYNI OLMASINA RAĞMEN x305'in ddr3 belleğe sahip olması vista puanını 0.5 puan arttırmış.bu sebepten dolayı grafik kartı aynı olmasına ve işlemcisinin aynı olmasına rağmen işlemci (0.2 artırmış bunu sadece) ve grafik kartı puanlarını da arttırmış.bu demek oluyomş ki ddr3 bellek bu işlemci ve ekran kartlarıyla çok iyi bir uyumluıluk sağlıyomuş.
    F55'İN TEK EKSİĞİ 15,4 İNÇ EKRAN OLMASI.X305'İN DE RENGİ :)

Bu 3 modelden sadece x305 modeli satışta diğer iki model ağustosun en geç 20sinde (ağustosun 2.haftasını buluyomuş).kullanıcıların eline geçecekmiş.kardeşimin haftaya dönecek olması yüzünden x305 aldırıyorum

BU Testin tam ayrıntısını bilemiyorum,kardeşim bilg. müh. okuyor bu testi yaparken de bestbuy'ın teknik uzmanlarıyla beraber yapıp istişare yapmışlar.orda ki teknik uzmanlar F55-Q503 VE X305-Q701 modelini öneriyolarmış.Bu arada F55'İN ANAKARTI ddr3 belleği desteklemiyormuş.

toshibanın sitesinde bilgisayarların özelliklerini bulabilirsiniz.Qosmio serisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET.04 06 11 HAKKINDA
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kernell

Peki şuna cevap alabilirmiyim
    Oyun için işlemcimi ekran kartımı çok önemli
    Örnek:

P7350(yeni nesil centrino2) 2.0 GHZ 3MB L2 1066 BUS SPEED - 9700M GTS 512MB - 4 GB DDR3 PC3-8500 DDR3 1066MHz SDRAM

veya

T9400(yeni nesil centrino2) 2.5 GHZ 6MB L2 1066 BUS SPEED - 9700M GTS 512MB - 4 GB DDR2 PC6400 DDR2 800MHz SDRAM

İkisinin arasında işlemci ve ram farkı var. Oyunlarda işlemcinin ön belleği önemlidir. Arada 3mb fark var. DDR2 ramle DDR3 ram arasındaki performans farkını bilmiyorum. Şuan için üstteki seçenek daha mantıklı.

• x305 alacak gibi duruyor birader sen bana güven diyor.sormadığım mağaza sormadığım teknik uzman kalmadı diyor.hemen hemen hepsi x305i öneriyolarmış.Senin bu f55-q503 sevdan yüzünden uğraştırıp duruyon beni diyor başında x305 dedim ama sana diyor.Teknik uzmanlarda x305 diyolar tamam mı diyor haha

Bu arada arkadaşlar çok güzel makinada rengi racona ters ya.kimseye anlatamazsın performöans canavarı diye haha.bi kaç arkadaşa gösterdim kı.larıyla güldüler haha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 31 Temmuz 2008; 19:43:07 >
  • Arkadaşlar kardeşim QOSMIO X305-Q701 almaya karar vermiş.Akşam ararım aldığımda diyor.1350 dolar aldığı yerde vergi yokmuş 156 dolardan kurtulduk.ipod touchımda bedava gelmiş, macbook alana ipod touch bedavaymış.ben bu amerikayı sevdim.Bu tarz teknolojik aletler çok ucuz.Türkiyede ki fiyatların yarısından fazla ucuza aldık.Haftaya elime geçecek detaylı bir şekilde incelemesini yapacağım resimlerle beraber.garanti için de onaylatmaya gerek yokmuş.aletin seri numarasında ne zaman alındığı hangi tarihe kadar uluslararası garantinin geçerli olduğu yetkili servislerde görünüyomuş.Ama faturası olması lazım genede bilginize

Fikir belirttip yardımcı olan tüm arakadaşlara teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 1 Ağustos 2008; 12:11:18 >
  • ben de f55 alcam..arkadaşım da eylül de gelcek oradan,yani alabiliyorum ama kardeş sen öyle diince şimdi ben de kararsız kaldım,yani işlemcisinin 2.5 olması diğerine göre avantaj diil mi?yani sadece oyun düşünmem,inşaat müh öğrencisiyim ve de grafik ve hız olarak lazım...
    f55'in işlemci hızı 2.5 olması tabi önemli ama x305'in ddr3 belleğe sahip olması vista puanını arttırıyomuş.çünkü bu ekran kartları ddr3 belleğe sahip fakat bilgisayarın asıl belleği olan ram f55'te ddr2 x305te ddr3 olduğu için direk performansı etkiliyor,anlatabildim mi.birde anakartta farklı tabi,x305teki anakart işlemciyle çok iyi uyumluluk gösteriyomuş.kardeşim vista paunlarını kendi gözüyle görmüş.fiyata aldanma F55TE GPS MEVCUT.(Ama türkiyede sadece istanbul haritası var :) 15.4 inç olması f55teki tek eksik bence.Ama dediğim gibi bestbuyın teknik uzmanları f55-q503 ile x305 modeli hemen hemen aynı performansı sergiliyor demişler.bunu da programlarla kanıtlamışlar.kardeşim 1 saat boyunca anlatmışlar bilgisayar başında.detayını bilemiyorum.ama x305i daha çok öneriyolarmış.ilerde işlemci upgrade yapılabiliyomuş, bir de ddr3 belleğe sahip olması alınan performansı kat kat artıyormuş. işlemci hızına sakın aldanmayın diyolarmıiş.önemli olan bus speediymiş.

ama dikkat et iki tane f55 var
    1-F55-Q503 (Alacaksan bundan al kardeş x305 ile yaptığım karşılaştırmalarda bunun üzerinden gittim)
    2-F55-Q502 (BUNU SAKIN DÜŞÜNME YARAMAZ)

Valla ben bu konuda kardeşime güveniyorum daha incelemeden aynı şeyleri o da bana sölemişti.olum dedi tamam f55te çok kuvvetli dedi fakat 3mb ön bellek farkı, 0.5 hız yüzünden dedi f55 alınmaz dedi.ekranı 15.4 inç diyor,pek zevk alamazsın diyor.anakartı bile ddr3ü desteklemiyor dedi,upgrade yapcaksan bile yapamazsın diyor.ama x305te ddr3 var,anakartta ddr3e uygun upgradable diyor.o 0.5 hız ile 3mb ön bellek farkını anlamazsın bile diyor DDR3 yüzünden.
    Beni bildiği için söylüyor bunları hayatta kendisi almaz, sırf benim için alıyor adam gitti kendine macbook aldı hehe windowsla uğraşamam artık diyor.yani emin olabilirsiniz tarafsız bir inceleme olduğundan.Çünkü benim aklımdada F55 SERİSİ vardı.kim baksa ilk başta f55 der.ama işin içine girdiğiniz zaman hakikaten anlıyosunuz arasında ne fark olduğunu.

• x305-Q701 MODELİNİN VİSTA PUANI

32 BİT VİSTA

İŞLEMCİ : 5.0
    RAM : 5.9
    Graphics : 5.9
    Gaming : 5.9
    Hard disk : 5.9

64 BİT VİSTA

İŞLEMCİ : 5.0
    RAM : 5.9
    Graphics : 5.9
    Gaming : 5.9
    Hard disk : 5.9

Kesin paunlar.(ama ben genede güvenmiyom vista puanlarına.en yüksek 5.9 muş herhalde puan sisteminde,gerçek performansını bilemiyoruz şimdilik) Kardeşim kendi söyledi.Call of duty high grafiklerle, Crysis' si ise ultra highda oynadım diyor dx10la manyak bişey diyor.Bazı yerlerde takıldı diyor.o da bence oyundan kaynaklanabilir diyor.Geneli süper diyor.Artık kendi elime geçince detaylı bilgi veririm sizlere de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 11 Eylül 2008; 11:58:42 >

• karnell bende amerikadayım kardeşin hangi şehirden ve hangi magazadan alıyor bende ordan alim... bende work and travel için amerikadayım newyorkda...

Orjinalden alıntı: Sabotaj1148

ikiside önemli etken ancak tabiki ekran kartı daha çok önemli.. Ama işlemcinin iyi olmasıda performansı daha çok arttırır..
    Ben olsam ddr3 lü olanı alırdım.. P7350 işlemcili olan..
    yinede karar senin..

x305 in resimlerini gördüm kırmızı kırmızı çok hoşuma gitti, bence ddr3 tercih edilmeli işlemci bir şekilde ayarlanır sonradan ekran kartı ve ram önemli ddr2 667 ler 8800gtx lerde darboğaz oluşturuyor o açıdan x305 daha iyi tercih olur.
    AOC E2352PHZ, SilverStone Raven RV03, İ7-960&CNPS8700NT,Asus Rampage III gene, 6GB (3x2048MB) T/C Kit PN -OCZ3P1333LVA6GK ,Gigabyte GTX570 SOC, WD6000HLHX, HPC-450watt-H12S, ZM-MFC1 Fan cont, Sony/Nec DVD RW 7170 SATA, Acer AS5920G-602G25MN üzerine T9500_2X2gb Ocz 4-5-5-13_WD Scorpiablack 16Mb 7200rpm 320gb hdd_ 256Mb 8600GT
  • evet x305 in tipi harika bence de alev desenleri harika bir tarz oluşuturuyor..ama karar vermem gerçekten çok zor ha bu arada x305 in 2 tane + hoparlörü fazla,yani multimedia için birebir...
  • arkadaşlar tam bilmeden insanları yanlış yönlendirip şunu al bunu al demeyin. Karşı karşıya kaldığımız işlemci gizemliliğini koruyan bir işlemci aşağıda avantajları var. Bu laptoplarda 32 bit ve 64 bit seçenekli olarak geliyor bana göre bu yeni işlemcinin asıl gücü 64 bit ile ortaya çıkabilir.

Power-Optimized (up to) 1066 MHz
    System Bus
    Increased system bus speed for increased data
    transfer rates.
    Supports full line of the new Intel® Core™2 Duo processors.
    Supports DDR3 (up to 1066 MHz)
    memory
    Third-generation double-data rate SDRAM. Provides higher bandwidth and an increase in system
    performance at a lower power.
    Supports faster DDR2 (800 MHz)
    memory
    Faster DDR2 memory support (vs. prior generations). Delivers fast, high data bandwidth performance and up to
    8 GB memory addressability for faster system responsiveness
    and support of 64-bit computing.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhankahya

arkadaşlar tam bilmeden insanları yanlış yönlendirip şunu al bunu al demeyin. Karşı karşıya kaldığımız işlemci gizemliliğini koruyan bir işlemci aşağıda avantajları var. Bu laptoplarda 32 bit ve 64 bit seçenekli olarak geliyor bana göre bu yeni işlemcinin asıl gücü 64 bit ile ortaya çıkabilir.

Power-Optimized (up to) 1066 MHz
    System Bus
    Increased system bus speed for increased data
    transfer rates.
    Supports full line of the new Intel® Core™2 Duo processors.
    Supports DDR3 (up to 1066 MHz)
    memory
    Third-generation double-data rate SDRAM. Provides higher bandwidth and an increase in system
    performance at a lower power.
    Supports faster DDR2 (800 MHz)
    memory
    Faster DDR2 memory support (vs. prior generations). Delivers fast, high data bandwidth performance and up to
    8 GB memory addressability for faster system responsiveness
    and support of 64-bit computing.

Arkadaşım ben hiç kimseye şunu alın bunu alın demedim.dikkat edersen konu başlığını açtığımda fikirleri olan arkadaşlar belirtsin dedim kafam karıştı dedim.Ben bunu alıyorum dedim,bunun hakkında şunları öğrendik dedim.Sizde bunu alın demiyorum.Bna bir sürü pm atan arkadaş oldu.Dediğim hep şuydu kendi ihtiyacın neyse ona göre alın diyorum.benim fikirlerim bu,siz gene de iyice okuyun araşatırın diyorum.Yalansa arkadaşlar zaten burda söyleyebilirler.Şimdi de senden pm45in özelliklerini öğrendik.Bunun özelliklerini araştırmak hiç aklıma gelmedi.teşekkür ederim de bunu düzgün bi dille laf sokmadan söyleyebilirdin.arkadaşım bi yanlışın var bu böle böle diyebilirdin ama ukalalık taslayarak bilgi vermeyin.Ben zaten pek bilmediğim için konuyu açtım.
    Benimde fikrim şu, F55-Q503 Modeline 1700 dolar vereCğime X305 MODELİNE 1400 DOLAR VERİRİM DAHA İYİ.çÜNKÜ

1-X305te DDR3 var.Upgrade gerek yok---------------F55' te DDR2 var ilerde upgrade lazım 274 dolar(4gb ddr3 fiyatı bu nette-Corsair)
    2-F55' te 2.5 ghz hızında işlemci var upgrade gerek yok bence --------------- X305' te 2.0 var ön bellek di,ğerine oranla düşük.Upgrade gerek olabilir ilerde ona da en fazla 600 dolar diyorum.(bilerek bunun fiyatını arttırdım ki tarafsız olduğum anlaşılsın)
    3- Oluşan yeni maliyet
    F55-Q5023-------- 1700+270=1970 dOLAR
    x305-q701-------- 1400+600=2000 Dolar

Sadece Ram'i upgrae yapıp 1970dolar ödemek mi avantajlı yoksa işlemi upgrade yapıp 2000dolar ödemek mi.Yanlışmıyım

Tekrar dediğim gibi vista puanlarını gözünle görmüş kardeşim hem 64 biti hem de 32 bitte iki model arasında hiç fark yok diyor.Detayını bilmediğimi hep söledim.Anlaşabildiğim kadarıyla anlattı bana.Bu arada DDR3 ramli x305le ddr2 ramli olan F55-Q503 MODELİ nin aynı ekran karta sahip olması bile X305'İN puanlarını arttırmış arkadaşlar.Şu an da tek bildiğim vista puanları.DDR3 ram yüzünden.Bence oyun için işlemci değilde,RAM VE Ekran kartı önemli.Eğer oyun oynamasaydım.Hiç tereddüt etmeden F55 ALIRDIM.Bilmem anlatabildim mi.
    Ya adı üstünde zaten X305 oyun için tasarlanmış.Eğer f55te oyun için tasarlansaydı emin olun DDR3 ram koyarlardı.F55'E çok yönlü multimedya aracı diyorlar.Ama X305 gaming için tasarlanmış Ekstaradan soğutma için fanlar include edilmiş.Bunun bi de sonbaharın sonuna doğru başka modelleri çıkacak 4 tane 3500 dolardan bahsediyorlar.x305-Q702,703,704 diye modelleri çıkacak.

Bu arada bazı soru soran arkadaşlar var onlara cevap yazayım:
    1-Kardeşim Bostona gitti Newshampshire diye bi yerde hiç vergi almıyolarmış.Best buy mağazasından alıyor.New yorkta olduğun için bostana gidebilirsin 5 saat yolmuş benim kardeşim, san diego, los angeles, nyc ve bostona gitti.en ucuz yer boston ve san diego diyor.Ama tek vergi alınmayan yer Bostanda dediğim yermiş.

Bu arada rengi hakkında yorum yapmıştım.Kardeşim kötü değil dedi.vitrine koymuşlar diyor.Acayip karizma gözüküyor demiş.F55'İ DE GÖRMÜŞ ama o küçük geldi ekranı sen zevk almazsın dedi ondan.BUnlar yani.
    Benim fikrim bu eğer yanlışım varsa düzeltin.

lütfen konuda yazılan yorumları dikkatli okumadan yorum yapmayın.İnsanları yanlış düşüncelere sevketmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 2 Ağustos 2008; 12:06:33 >

• ya birinin işlemcisi daha yüksek,arkadaşımızın anlattığı gibi ddr3 işlemci farkını kapatabilirse füşünmeden x305 alıcam,yok işlemcisi yüksek olan daha iyi derseniz f55 alıcam,yardım lütfen arkadaşım amerikada benden haber bekliyor,oyun oynarım da pc yi sadece oyun için almıyorum,mühendislik projeleri için fln..ama duyduğum bişey var ne kadar oyun iyi oynarsan grafik programlarını da o kadar iyi çalıştırır,bu nokta kafamı çok karıştırıyor..son olarak da ekran büyüklüğü ve ses kalite si x305 daha iyi...lütfen birileri soruma cevap verirse çok memnun olurum..teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.